Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AJAX a PHP - tvoříme interaktivní webové aplikace profesionálně

Ajax povazuju za uzasnou nicmene dost nebezpecnou vec. Proste rad nechvam jednoduchy veci jednoduchejma.
Pokud chcete na uzivatele pouzivat tezkou munici, skoro bych se primlouval si na to poridit neco s tezkou hlavni. PHP to tak docela neni. Je svoji zprasenosti(pro kteou ho vsichni, kdo v nem delame, mame tak radi) trochu min vhodny.
Je to jen muj nazor a mozna ani neni spravnej. Proste si myslim je ajax patri spis na podnikovej intranet s javou, .NETem nebo treba klidne Pythonem a Ruby, to jsou opravdu robustni reseni. I kdyz je zdaleka tolik nemiluju jako PHP :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vida... už nějakou dobu si vystačím s online zdroji, ale o téhle knize popřemýšlím.

JoHnY3: Já si myslím, že pokud se aplikace udělá dobře, má místo i na Internetu. Viz věci jako online mapy, ale i mnohem jednodušší aplikace- textové editory, ankety, ... A ani to PHP bych na tohle nezatracoval, záleží přeci na konkrétní aplikaci- to by šlo i říct, že PHP je nevhodné na generování HTML.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2JoHnY3: .NET bych zatratil uplne, jako naprosto nepouzitelny reseni. Jsem totiz z jistych duvodu nucen jej pouzivat. PHP samo neni univerzalni nastroj, ale svuj ucel to splni, hlavne se v tom muze celkem rychle naucit neco ubastlit i neprogramator a pro spoustu ucelu je to idealni reseni. Kdyz na to prijde, muzu si napsat apliaci v C/C++, ktera mi bude generovat pozadovany (X)HTML vystup, ale to mi prijde velmi casto jako kanon na vrabce.

Ajax je pravda trochu osemetny reseni, ale pokud zrovna nedelam bankovni rozhrani ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jsem pro ajax ci gtk-php a zatraceni .net ci java

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jjjj: Co konkretne je na .NET tak nepouzitelnyho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych rád věděl, co se někomu nezdá na .NET či javě. Podle mě by se PHP mělo zapudit a nepouštět do světa objektového programování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

placate nesmysly, hellix ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to ge0rge : Tak to bych rád věděl proč. Je třeba si uvědomit, k čemu byl HTML stvořen - pro zveřejňování textových dokumentů na internetu. To, že se z toho stala prezentační vrstva aplikací, to je vývoj, ale nic se nesmí přehánět. Pokud vyloženě potřebuji psát aplikace s rozsáhlejší logikou na serveru a případně na klientu, tak mám pocit, že PHP je nevhodné proto ten můj minulý příspěvek o jeho zapuzení a propagování .NET a java, které dávají možnost škálovatelnosti a modulárnosti v podstatně větší míře než PHP.
HOWK

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.