Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizace Ubuntu 14.04.5 LTS přináší novější kernel 4.4

Upřímě nevím jestli to je zrovna výhra aktualizovat na X.Org ze 16.04, pokud používáte proprietální ovladače fglrx pro ATI/AMD karty a APU. Na 16.04 ještě nejni stabilní ovladač s možností CCC (nebo jak tomu dnes říkají).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá náhodou 16.04 ovladač amdgpu, tedy jakýsi nástupce Catalystů, což je výhra v oblasti minimálně stability, uživatelské přívětivosti a možná i výkonu?
Mám Nvidii, takže tohle moc nesleduji. Ale kam jsem na AMD HW instaloval 16.04, tam bylo výrazně méně problémů, celé to běželo krásně a pro Catalysty nebyl důvod.

Zdá se, že i po stránce výkonu je to často výrazně lepší, alespoň podle grafů v odkazu níže je to to nejlepší, co se majitelů, grafik běžících na 14.04 mohlo stát

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu-1604-amd&num=2

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj ten tam je a funguje, ale pro lepší běh her se musí doinstalovat "uzavřená" část AMDGPU-PRO, která neni ještě v repo a instaluje se pomocí instalátoru od AMD. Dále chybí grafická konfigurační část (právě něco jako CCC) což komfortu docela ubírá (já alespoň nikde nenašel jak zprovoznit).

V tom odkazu je testovaná jen ta opensource část a né ve všech případech je rychlejší, ba naopak většinou je pomalejší (další stránky testu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mně na 16.04 běží 3D ve vmware docela pěkně (samozřejmě na poměry virtualizace).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřiteče na nový kernel v rámci Hardware Enablement Stack se musí upgradnout ručně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.