Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizace Windows 10 nabádá uživatele používat prohlížeč Edge namísto Chrome

Ballot screen mi přišel jako nespravedlivý trolling. Proč nebyl i na MAC OS X? Apple přece dodává svůj OS se zabudovaným prohlížečem Safari! Také by to měly mít všechny linuxové distribuce.

Nicméně asi cokoliv je lepší než Chromajzl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze OS X nelze koupit samostatne a v tom (mimojine) bude asi ten rozdil.

Btw. pro redakci: nechci rypat kvuli cestine, sam pisu v 95% bez diakritiky, ale zkuste si ten clanek jeste jednou precist a opravit ty chybky ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ballot screen bylo mikrosoftí řešení problému a tím problémem nebylo to, že byl defaultně nainstalovaný IE. Problémem bylo, že IE byl tak integrován do systému, že "nešel" odinstalovat, kromě toho si s ním Mikrosoft vytvářel vlastní standard HTML kódu, který pak pochopitelně v ostatních prohlížečích nešel správně zobrazit.

Co se týče linuxových distribucí, tak tam si můžeš při instalaci vybrat z několika prohlížečů vždy. Pokud ovšem volíš doporučené nastavení, abys měl instalaci co nejpohodlnější, tak se samozřejmě nainstaluje doporučený prohlížeč. Kromě toho vetšinou ani ten prohlížeč nepotřebuješ k tomu, abys nějaký software stáhnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to netýká jen Chrome. Na jiném webu jsem četl, že to dělá i s instalátorem Firefoxu, takže to spíš bude obecnějšího rázu. Prostě MS brečí, že lidi nechtěj používat Edge.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho pouziji pri kazde instalaci windows :) a podle netu je win10 uz na 500 milionech pc, takze uz byl pouzit s nadsazkou 500 milionkrat :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle Microsoftu je Windows 10 už na 700 milionech aktivních zařízení připojených k Internetu https://www.zdnet.com/article/windows-10-is-still-not-yet-on-700-million...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To teda nic moc, na to, že při vydání byl cíl miliarda zařízení s Windows 10 do 2-3 let.
A ještě se tehdy psalo, že miliarda sice zní jako hodně, ale v zásadě by neměl být problém to i překonat (https://www.zdnet.com/article/microsofts-big-windows-10-goal-one-billion...).

Nakonec po třech letech „méně než 700 milionů“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...jeste se hodi dodat, po trech letech, kdy to MS uzivateli cpal horem dolem ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když v Edge vyBinguju Firefox, tak: https://i.imgur.com/2jjGKv8.png

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu, ale dali si pozor aby se to zobrazovalo jen na Windows 10 (při hledání z jiného OS se mi to nezobrazilo) :-)

Ale funguje to jen na Firefox (nebo „Mozilla“) a Chrome, ale třeba Chromium, Vivaldi Browser, apod. to nebere. Dokonce ani Seznam prohlížeč :-)

A zobrazí se to jen na několik frází v angličtině (např. na „Chrome for Windows“ se to nezobrazí, ale na „Chrome for Windows 10“ ano).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On MS jen něco zkoušel a než se na Diit objeví článek už je zas vše úplně jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On to MS sice jen zkoušel, ale protože se zvedla dostatečně velká negativní vlna odporu, nebude funkcionalita aktivována v October 2018 Update. Jak to bude v budoucnu, až nebude negativní vlna odporu tak veliká, teprve uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw: blog zapisek od zakladatele Vivaldi a predtim Opery (<=12)
https://vivaldi.com/blog/not-again-microsoft/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funkce ve finální verzi na toto použita nebude, byl to jen test... https://www.zdnet.com/article/in-latest-windows-test-builds-microsoft-di... .Možná by stálo za to si trošku ověřovat informace než něco vydám. Insider slouží jen na testování...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad tuto funkci nepřidají do další finální verze :) Zatím potvrdili, že ji nepřidají jen do "October 2018 Update".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 od chvíle, kdy byl vydán nemá dosud finální verzi. Pouze se přes sebe přepisují větší nebo menší aktualizace, ale stále je to Windows 10... Mohli bychom říkat, že finální verze jsou ty jejich "rings", tj. Threshold 1 a Threshold 2, Redstone 1 až Redstone 5 (5 je "October 2018 Update"). Další "finální" verzí je "19H1", kdy datum zatím není znám. Když píšete "snad tuto funkci nepřidají do další finální verze", máte tedy na mysli "19H1"?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím tím další verzi na úrovni "October 2018 Update", takže ano, další "finální" verze vyjde v první půli 2019.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdy bude nějaký článek o tom, kde všude Google doporučuje používat Chrome?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počkal bych na okamžik, kdy bude Google v Androidu odrazovat od instalace jiných prohlížečů. Až pak to totiž budou porovnatelné situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když si chci nahrát Microsoft Edge na Android, tak vidím rovnou dva bannery, ať používám Chrome.
https://imgur.com/a/QxN1lEn

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím tam žádný pokus o stažení Edge v Androidu (z Play store). Něco jsem přehlédl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zas nikde nevidím odrazovaní od instalace jiného prohlížeče ve Windows, pouze informaci, že uživatel už má Edge a zda chce pokračovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidání dalšího klikacího kroku a navíc s dark-patternem (jedno tlačítko výrazně modré a druhé splývavě černo šedivé; výchozí nastavení aby byl uživatel příště vždy varován) není odrazování? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každopádně já se nesnažím tvrdit, že je MS svatý, spíš poukazuju na to, že od Google se můžeme velmi snadno dočkat podobného chování, pokud budeme ignorovat, to co dělá už teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani Microsoft ani Google nejsou svatí, konání jednoho se však nedá omlouvat tím, že podobně koná i druhý. Nicméně využít samotného (zakoupeného) OS k odrazování/zdržování uživatele od jím vyžádané instalace oblíbeného prohlížeče je o něco horší než mít na webové stránce reklamu (uvedený screenshot). Až bude Google takto podkopávat důvěru v konkurenční prohlížeče při instalaci na Androidu přes oficiální Play store aplikaci, bude to už něco jiného a srovnání s tímto pokusem Microsoftu bude na místě.

Firmy by prostě neměly potlačovat volbu uživatele a měly by ji ve svých softwarech vždy maximálně ctít (tím narážím třeba na resetování asociací po velkém updatu Windows 10, přenastavení vyhledávače po reinstalaci prohlížeče a podobně).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč teda pořád omlouváte Google Microsoftem? Tomu jak MS šikanuje uživatele Chrome jsem si přečetl, ale je na místě zmínit i jak Google šikanuje uživatele MS.
Windows 10 jsem si zvolil nekoupit, ale Google produkty bych rád používal nadále tak jak jsem zvyklý a ne si nechat vnucovat, jaky prohlížeč mám používat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vyskusal som gplay a edge ako mas vyssie, ziadne odkazy na chrome tam nemam https://bit.ly/2MGhduE Rovnako ma sa ma google nesnazil obmedzovat, ked som si za hlavny browser zvolil operu aj v telefone. Naproti tomu MS chcel aby som predsa len vyskusal edge. Edge bezne pouzivam, niekedy aj viac krat denne = po cistej instalacii je skvely na nacitanie ninite.com, kde su okrem ineho aj normalne browsery :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není všechno taková hrůza. Nedávno jsem zjistil, že jde (už) instalovat bezplatné aplikace ze Store bez účtu Microsoftu. To je (po možnosti mít tam nejen tzv. "univerzální" aplikace) dle mého celkem pokrok. Ještě pár desítek let a bude z toho použitelný repozitář, ze kterého si nainstaluju Gimp a LibreOffice, máme se myslím nač těšit. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To už myslím jde snad od buildu 1703, ale nejsem si teď 100% jist.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete ten článek ještě poslat korektorovi? Když pominu čárky mezi větami, tak namátkově:
...Ona aktualizace mění nastavení, který se stará...
...je mu ukázána pozitivní zpráva, jenž informuje...
...nabízí spuštění oného prohlížeče....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jen skladba vět, ale zastaralá informace a napsaná ve stylu pro rozproudění negativní diskuze...to je prostě celé špatně. A ten d**ilní obrázek tomu dává korunu, něco tak zpatlaného někde našel, nebo si pětileté dítko hrálo s malováním?

Za takovou práci by mi bylo stydno brát peníze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Microsoft Edge, který je podle slov systému bezpečnější a rychlejší"

Je tak bezpečný, že z poslední várky 17 kritických slabin se 9 z nich týkalo prohlížeče Edge.

Jinak se Edge postupně zlepšuje, ale vypustili ho jako obvykle předšasně a teď má už navždy špatné jméno. Teď nas*rají daší uživatele pokusem o nápravu a la Microsoft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jako obvykle to nejspíš zahodí, než to bude použitelný ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem zachranoval asi 10 pocitacu a tabletu s windows10 kdy aktualizace skoncila nemoznosti spustit system. Scenar byl vzdy stejny. Na disku byli mista ajorat na aktualizaci. Nez si ji windows stahly tak stacily zaneradit disk a misto uz nestacilo. Aktualizace se presto spustila ale nedosla do konce protoze nebylo misto na disku. Uz ale nebylo jak vratit vse do puvodniho stavu protoze nebylo misto na disku a windows stazenou posledni aktualizaci a nedokoncenou instalaci smazat nechtelo. Po restartu windows nenabehly a dozadovaly se instalacniho media coz ale nebylo nic platne protoze nebylo misto na disku kam by se dalo neco nahrat. Jedina moznost bylo smazat disk ale tam zase byly data o ktere se nechtelo prijit. U notmalniho pocitace je to snadne proste disk vyndat pomazat data preulozit a cista instalace. U tabletu s integrovanym svabem uz je to horsi a bezny uzivatel ktery neumi pracovat v prikazovem radku si s tim neporadi. Silene na tom ale je to, ze windows jsou tak spatne naprogramovane ze kdyz uz si delaji co chteji tak si ani nedokazi poradit s takovou banalitou jako je nedostatek mista na disku. Po ciste instalaci zaberou windows 10 7GB. Za par dni uz maji zabrano 23GB. Co to jako je? Neschopnost programatoru. Ale neni to vysada Microsoftu. Onejda jsem si stahl nejaky program ktery delal z meho pohledu primitivni vec. Instalacka 57MB. Na disku zabral 150MB. Tolik nezabraly cele win3.11 s Wordem dohromady. A urcite ten program o kterem mluvim mel tak jedno promile funkci jak win 3.11 s wordem. Proste dnes se neprogramuje ale generuje. Je to sice rychle ale zije si to vladtnim zivotem. Pred 25ti lety jsem v asembleru udelal program ktery generoval pomoci mandelbrotovych rovnic 3d krajinu v ktere se dalo pohybovat kazdym smerem. Zobrazeni probihalo pomoci dnes tak moderniho raytracingu a behalo to na 286ce v realnem case. Cele to melo velikost 16KB. Dnes kdyby to nekdo udelal standartnimi prostredky tak to bude mit gigabyte. Fuj.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, sice tohle nemá MS nijak vychytané, nicméně to je taky problém těch lidí, co si koupí tyhle s*ačky s 32GB eMMC. Taky jsem měl v ruce. Hold když za ty směšné peníze čekají nový plně použitelný PC...leda tam hodit nějaký úsporný Linux, s tím tyhle šidítka mohou přežít na maily a konzumaci obsahu (videa, YouTube, web). Na nic jiného se to stejně nehodí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A Microsoft snad nemá samolepky "Designed for Windows...", které se mohou lepit jen na zařízení, která splňují určité minimální hardwarové požadavky? Microsoft má několik pák na výrobce a může je donutit osazovat dostatek interní paměti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže u tohoto typu zařízení MS vyžaduje poněkud "měkké" parametry a navíc umožnil aby byla licence zdarma pokud zařízení nepřekročí definované parametry (nepamatju se přesně, ael myslím 2GB RAM, 32GB flash/hdd, HD rozlišení - nekamenujte mě jestli se něco změnilo, nebo jsem se o pár bytú/pixelú sekl). Takže výrobce aby ušetřil a přitm prodal, splní tyto parametry a Win10 na tom HW nějak fungují. S pomocí šikovného uživatele (cleanmgr apod.) přežijí řekněme tak 2-3 upgrade, ale následně to končí podle popisu Vratislava. Já jsem byl donucen při 4-tém upgrade (1803) provést návrat do "továrního" nastavení. Čekal jsem, že to fakt skončí s Win10 k březnu 2016 (skrytá particie 2GB), ale kupodivu to byl stav 1803 a vše čisté jak lilie. Naštěstí ten tablet, měl SDXC slot a protože jsem už byl MS dostatečně vychován, že mu nemám věřit, tak jsem vše ukládal na SD kartu, kterou jsem raději před tím vybral.
Ještě k té anabázi upgrade - Windowsy při upgrade rozpoznaly, že mají málo místa (na C: to bylo 9GB) a tak se mě chytře ptali, kam že si múžou odkládat svúj bordel (starý OS, instalačky atd.) a tak jsem jim ukázal SD kartu (128GB, zápis 100MB/s) a potom spustili svúj kolotoč. Bohužel to skončilo tak, že na C: měli 2GB z 30GB volného místa a na D: (SD karta) asi 60 GB volného a stejně jim to nestačilo a jediné co bylo možné - čistá instalace - viz výše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ked je dopyt, tak je aj ponuka. Za existenciu zariadeni s 32GB diskom ste zodpovedni vy, ludia ktori ste to kupili. Tak vam treba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poptávka je po levném zařízení. BFU netuší, co za HW kupuje, ale má oprávněné očekávání, že nedostanou z principu nefunkční celek. MS to podělal, když umožnil instalovat Windows na tak malá úložiště.
Alternativně by mohla Barumka vyrábět pneumatiky na Fabie, které se při dálničním provozu rozletí. Strýc, co jezdí po okresce a jednou za dva roky vyjede k moři nebude studovat vlastnosti pneumatik, akorát se rozplácne. A proto si to má ohlídat Škodovka a nakopat Barumku do zadnice, že nesplňuje požadavky na "Fabia simply compatible".
"Tak vam treba" trepali i Vogoni, likvidace planety přeci byla ohlášená na nástěnce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno my (aj tie) booky predavame a kazdemu som povedal nech to nekupuje, ibaze oni to kupuju. Komu niet rady, tomu niet pomoci, mudry sa uci na cudzich chybach. Jeden minule odisiel lebo som mu taky book nechcel predat, ze si to teda rozmysli a za hodinu sa vratil s novym asus...daco, kupil u konkurencie. Ze nech mu tam skopirujem data zo stareho booku :) a len potom sa zazracne zistilo, ze tam je 32GB flash a hotovo. Dany asus mal citacku na SD, ale ta SD trcala 2/3 von = nepouzitelne. Tak ma teraz 250€ tazitko na servitky, lebo to je nepouzitelna 3,14covina, tak mu treba.

a este k tvojej fabii a barum.. nie, je to skor skuter, ktory na dialnicu nemoze, kedze max rychlost je 60kmh a na dialnici musis ist min 80kmh. Normalny predajca musi neinformovaneho kupujuceho informovat, ze stym sa na dialnicu nemoze!

edit2: inak v skutocnosti kazda pneu ma v specifikacii rychlostny limit = index rychlosti. Ja mam letne na fabii Hankook Ventus V12 evo2 K120 do 270kmh, takze 2x tak rychlo by sli gumy co mozes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono neni pravda ze by 32GB nestacilo na provozovani win10 na takove to denni internetovani. Na to bohate staci i 16GB. Ve velikosti uloziste problem neni. Problem je v demenci systemu ktery si nedokaze pohlidat tak elementarni vec jako je misto na disku pri instalaci aktualizace. A mimochodem. Kdyz neco zaktualizuju, tak bych mel neco smazat. Neni tedy duvod aby v case nakynuly windows o vic jak 20% a to uz by muselo byt hafo novych funkci. Jadro systemu by melo byt svate a system by mel nabehnout vzdy at se deje co se deje i treba v nouzovem rezimu bez 3d a bez site. Takova funkcionalita vc grafickeho rozhrani se proste vejde do 5MB a vubec nikdo mi to nevymluvi. Problem proste je v designu celeho systemu a ne ve velikosti uloziste. Windows 3.11 jsem provozoval na 20MB disku a k tomu jsem mel spoustu volneho mista. Uz jen to ze instalace jakehokoliv programu si rozesere nekontrolovatelne vselijake soubory po celem systemu a registr to uz je idiocie na Ntou. Nevim proc jako nemuze mit kazdy program vsechny svoje programove a konfiguracni soubory ve svem chlivku. To jsem nikdy nepochopil. Howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aktualne iba adresar windows - o ostatnom sa nebavime - mi zabera 21GB. Je nad Slnko jasne, ze na prevadzkovanie win10 (a to je irelevantne ci a koho to je chyba/problem) 32GB ulozisko nestaci. A programy mozu mat vsetky subory vo svojom chlieviku, ibaze potom by si mal straaaasne vela veci zdvojenych, lebo ked ide aplikacia pod .net, tak by muselo byt tolko krat .net kolko mas aplikacii, takto to mal len 1x.

edit: je tu este dalsi aspekt.. na ssd by si mal mat 30-40% volneho miesta aby spravne fungoval wearleveling, ked teda nechces aby ti to ssd predcasne odislo do kremikoveho neba

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cerstve nainstalovane win10 ma cca 8GB. Vse funguje jak ma. Za par dnu to nakyne na 20GB a funkcionalita stejna. Takze neco je spatne. Chapu ze si stahne nejake aktualizace. Ale kdyz neco aktualizuju tak to stare smazu. Kdyz pribyde nejaka funkce tak jsou to MB navic to chapu. Problem je, ze windows nakynou na skoro trojnasobek a trojnasobek funkci v nich opravdu neni. Takze je neco spatne. Spatne je to ze windows po sobe neuklizi. Pokud jde o duplicitni funkce. Opravfu by mne zajimalo co bych mel duplicitne. Vetsina obecne prace jde na vrub systemovych volani a specializovane procedury jsou stejne v kazdem programu samostatne a duplicitne naprogramovane. Napriklad pracr s ruznymi formaty souboru je krasny priklad toho co by se mohlo mezi aplikacema mohlo sdilet a nesdili se. Kolikrat ani v ramci jednoho a toho programu v ruznych verzich. Takze o efektivite opravdu nejde mluvit. Udrzovat 40% mista na SSD volneho - jako ftip dobre. Proc ne rovnou 90% volneho? To by mel ten radic jeste mene prace. Radic si to stejne bez vedomi systemu porad presunuje kam potrebuke jinak by v SSDcku prvni bunky odesly po 5ti minutach. Nastesti drtiva vetsina dat se nepohne roky tak ma kam ssd presunovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teraz som doinstaloval jeden pc... cerstvy win10 - 16,1GB, poslem ti fotku? So zakladnymi aplikaciami vyuzite miesto 22,5GB. Je tu 240SSD, keby bola 32ka, tak by zostavalo 10GB volneho miesta. Keby si tam hned nic nedal, uz update na oct.upd ti neprejde. Koncim na tuto temu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm. Zajimave. Dnes nainstalovane win10 64bit z dnes stazeneho ISO primo od MSFtu a ma to 8,234 GB na disku. A tak bych byl rad kdyby to i zustalo ale jelikoz jsem liny zakazovat slozite aktualizace tak nechci videt kolik to zase bude mit zitra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://bit.ly/2xj8xFO

a tu na desktope instalacia asi pred rokom, stale 1709 (nechapem ako som to dosiahol, ale aktualizacie sa odmietnu stiahnut, parada!) windows adresar 18,5GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice starší diskuze, ale mám dojem, že W8 i W10 na tabletu provádějí kompresi. Problém je, že každý další update mimo základní "iso" je nekomprimovaný, takže proto to tak strašně bobtná, i když je "základ" relativně malej. Řešením by byla "rekomprese" celého disku - image. Wift se v tom kdysi šťoural :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový přístup chválím, kéž by zákazníky varovalo víc prodejců (v různých oborech) i za cenu ztráty. A pak chápu to "tak vám třeba". Pořád je to ale přesouvání zodpovědnosti od dua výrobce-MS na prodejce a proč byste to měli řešit vy (nebo kdokoliv, ke komu nešťastník notebook přinese)?
Ty trčící SD karty jsou taky móda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

strata je, ked zakaznikovi predas zlu vec, tak uz u teba nic nekupi a v tomto pripade je jedno, ze ty zato nemozes, uz bude o tebe sirit len negativne hodnotenie. Preto uprednostnujem nepredat. Samozrejme nas zakaznik, nas pan takze ak na tom trva - tos ja som ta varoval :) Moje zivotne ponaucenie je, ze treba kupovat strednu triedu (teda notebooky 500-1000€), to ma nikdy nesklamalo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bravo, tomu říkám bulvár jak má být. Tato informace se na internetu objevila už minulý týden, a o co víc, už bylo i ohlášeno, že tato funkce byla opět zrušena. A co víc k bulvárnímu titulku, v celém textu chybí uvedeno, že se jednalo pouze o test v rámci Insider (sice tam v textu nějaké zmínka je, jenže napsaná tak, že se to v této souvislosti vůbec nedá pochytit). A titulek nabádající k hejtování...paráda, brzy bude moc server přejmenovat na Deep in Blesk. Microsoft u desítek spoustu věcí zpackal, ale tyhle titulky schválně vytvářející novou a neexistující špínu, tak to fakt nemá na solidním webu co dělat. Je tohle vlastně ještě solidní web?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Funkce nebyla zrušena, jen nebude použita v October 2018 Update. Jestli ji MS zkusí nasadit někdy jindy v budoucnu teprve uvidíme. Tipuji, že ano :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cece, zbytecne to hrotis a k tomu i urazis redaktory, coz neni pekne. Tahle informace je k dohledani na spouste webu v podobne forme. CO ji chybi je update, ktery hovori o tom, ze funkce byla prozatim stazena (nikoliv zrusena).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cece si nechte laskavě pro kamarádíčky na pískovišti. A co hrotím a kde koho urážím? Zprávu hrotí sám autor, když píše stylem, aby byla co nejvíc pobuřující. Článek visí už druhý den, úprava nikde. Nehledě na to, že aktuální to bylo tak v půlce minulého týdne. Aktuálnost bych byl schopen přehlédnout, styl psaní ale ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kjutl zase s křížkem po funuse. Zajímalo by mě jestli je zde tak špatný redakční systém a články jsou uměle opožďovány nebo jestli jsou opoždění sami redaktoři.
Než vyjde článek už je všechno jinak... Stejný případ jako minulý týden Huawei vs 3D mark.
Úroveň tohoto webu jde fakt rapidně dolů a s příchodem Kjutla dvojnásobnou rychlostí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem rád, že se i v tom malém českém rybníce udrží magazín jako je DIIT. Situace byla po dotazech několika novinářů Microsoftem následně vyjasněna. Zajímalo by mě, jak často chodíš o víkendech do práce ty :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož mám takovou malou krabičku které se říká mobil tak z práce vlastně ani neodcházím.
Já jsem taky rád za Diit. CDR před rozdělením byl můj nejoblíbenější tech server. Jenže staří pardáli jsou pryč a není dobrá náhrada. Kjutl v několika článcích předvedl totální neznalost základů tématu o čem píše a to silně sráží úroveň. S láskou vzpomínám na socku Ježka.. Sesterský CDR je totálně v řiti, to už je na úrovni fake news ala sputnik.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako, dříve vždy byla tráva zelenější :) Aniž bych posuzoval fundovanost autorů na CDR a dnes na DIIT, jsem rád za přínosnou diskuzi, která se k zajímavým tématům vždy rozvine. Článek se někdy dá brát za takový nadhoz, který se dál hraje až v diskuzi. A urážení do sputniků si nikdo rozumně smýšlející nezaslouží :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsi asi dlouho nebyl na CDR. Mrkni tam opravdu panoptikum šílenství.
Diit si alespoň u některých autorů ještě drží úroveň.
Diskuse je přínosná protože sem nechodí taková banda idiotů jako na živě a podobně. Teda až na Crhu a často redmarxe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nVidiák JirkaK - který kudy chodí, tudy zelení. Ale jinak v tom má aspoň přehled, kdyby si odpustil tu jednostrannost, bylo by to v pohodě. Redmarx má svoje dny, ale často co píše není úplně blbý, když to nezabije nějakou další poznámkou. Crha je jasnej, vidím obrázek a komentář přeskakuji :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo Redmarx občas příjemně překvapí.
By mě zajímalo kam se poděl místní blázen BTJ, občas koketuji s myšlenkou že se přejmenoval na Crhu. Má občas stejně dementní výkřiky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že dostal BAN a urazil se, naštěstí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urazil se, nebo změnil přezdívku, tuhle záhadu však nikdy nerozlouskneme :-) Mimochodem s přezdívkou Crha působí i na PCT, a má podobně oblíbené komentáře jako zde (a většina z nich vypadá takto: "Vzhledem k vysokému počtu záporných komentářů byl příspěvek skryt". :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A to je omluva? Jestli byl článek zařazen do redakčního systému, mělo být vydání pozdrženo a článek vydán s patřičnou úpravou. Je pondělí, článek visí 5 hodin a úprava nikde.

Jo a to, že je celý, včetně nadpisu, mířen tak, aby vyvolal pokud možno největší flame, a záměrně jsou v něm zamlženy podstatné informace (nejednalo se o update určený k ostrému nasazení, nýbrž k testování v rámci programu Insider), tak to neomlouvá nic. Bohužel jak to u tohoto autora zezačátku vypadalo, že by to mohlo být osvěžení o nové zajímavé články šmrcnuté i PC bastlířinou, bohužel se to svezlo do totálních splácanin, psaných buď z nudy, nebo bez znalostí či rozhledu v dané tématice. Že je to označeno "blog" je mi jedno, protože je to tady a zcela normálně mezi ostatními články. Až teď K. Svoboda do toho začal pěkně rýt, výměna LCD v ThinkPadu, test čínské grafiky, oprava známe poruchy v AiO, důkladné srovnávačky...tak si představuju práci profesionálního IT rázu. Zpráva, jestli Xiaomi vydal další nový telefon, kolik vydělal Fortnite...to je sice občas dobré se dozvědět, ale o nic mne to neobohatí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel máte pravdu. To co Kjutl předvedl obzvláště v audio oblasti je do nebe volající. Hlášky jako dřevo hraje, po tom se osype každý kdo zná alespoň základy konstrukce reproduktorů. Místo toho aby šel trochu do sebe tak to dorazil recenzí Porta Pro. Zbytek jsou kompiláty idnesovského střihu dost nevalné úrovně bez nějakého osobního přínosu. To už radši magory jako Behemota, u toho stačí aby měl zákaz vstupu do diskusí a je vše v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Behemotovy články o zdrojích jsou legendární, hodně jsem se v nich naučil a poznal. Jeho diskuze jsou taky legendární, tam zase hodně lidí poznalo, jak se diskutovat nemá :-) Kde je mu vlastně konec? Po DIITu se objevil na konkurečním PCT, kde dál recenzoval zdroje, tam to ale taky utichlo, měl ještě nějaké své zahraniční stránky, které tvořil s někým, ale tam je taky téměř mrtvo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netuším kde je mu konec. Bohužel je to člověk který není schopen udržet své nervy na uzdě což může být v komunikaci s chlebodárcem dosti zásadní problém. Což byl důvod jeho vyhazovu před Diit.
Každopádně technik to byl skvělý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak obvykle pozdě, už to zrušili. Ale pro místní haterstou partu voda na mlýn a záruka dlouhé diskuse, že?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já bych neřekl zrušili, ale spíš odsunuli. Ale až čas ukáže jak moc se bude Microsoft snažit využít zaháčkované uživatele Windows 10 při "new post-license monetization opportunities" :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oficiálně to tam nebude, ostatní jsou jen plané dohady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

malo by to byt az v 1903, udajne to do 1810 nestihnu vopchat.
inak ofic:
We've tested this functionality with Insiders only - The Windows Insider Program enables Microsoft to test different features, functionality and garner feedback before rolling out broadly. Customers remain in control and can choose the browser of their choice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu slouží Microsoft internet explorer/edge ?
...
...
...
Ke stáhnutí Firefoxu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nie. Sluzi k spustaniu ninite.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně slouží Internet Explorer (ale ne Edge) ještě ke zobrazení jedné aplikace, která funguje přes ActiveX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v práci denně dge, doma safari a firefox a na mobilu opera mini. a no problemo. firefox používám z letité nostalgie a protože mel možnost uložení profilu na jejich server, jinak me osobně prohlížeče od výrobců ms/mac nevadí. Podle me není edge špatný prohlížeč, jak se furt prezentuje, jen v defaultu má strašný GUI. A přijde mi o proti safari i firefoxu rychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě řečeno, já lidi, co ještě používají cokoliv od mrkvo$oftu naprosto nechápu. Já přešel z MS-DOSu přímo na Linux a jsem na něj dodnes a nic mi na něm nechybí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BTW, všichni nadáváte na Microsoft, ale že diit zobrazuje naprosto debilní reklamu na pozadí na jeden velmi otravný obchodní řetězec vám nevadí? Přiznám se, že mi chvíli trvalo, než jsem naučil uBlock, aby tohle blokoval, jinak bych to nebyl býval vydržel a musel jít rovnou blít... anebo se navždy na diit vykašlat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady ale prakticky nikdo na Microsoft nenadává, a článek je psaný tendenčně. Ale hlavně že jste nám přišel říct, že používáte Linux. Něco k tématu, nebo jste si přišel jen pohonit ego?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.