Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Albertina, spojení očekávání s tradicí

Creditinfo
Databáze firem Albertina  je synonymem pro maximum informací o českých či slovenských společnostech. Jedná se o databázi na DVD se sofistikovaným obslužným softwarem, který díky dvěma stovkám výběrových kritérií umožňuje snadné marketingové výběry potenciálních klientů. Mimo to databáze obsahuje také skóringové hodnocení firem, informace o platební morálce, dluzích, insolvencích či finanční výkazy. Díky těmto kritériím můžete již před oslovením oddělit solventní klienty od nesolventních.

Albertina je v současnosti nejdéle používaná databáze firemních informací. Je tomu již téměř 20 let, kdy vznikl první CD-ROM, na kterém byla vypálena data o firmách tehdy působících na trhu v ČR a na Slovensku. Bylo to v době, kdy CD mechanika byla vzácností cenou dosahující celého PC.  Od té doby se změnilo mnoho, od CD jsme museli přejit k DVD a nyní již ani jedno DVD nestačí. Možná vás v tuto chvíli napadlo, proč používat média když většina systémů je on-line. Důvodů je několik, nejzásadnější je rychlost vyhledávání a exportů.

Albertina - platební info

Databáze umožňuje kombinovat více, než 200 vyhledávacích kritérií, fultextové vyhledávání v údajích na obchodním rejstříku, živnostenském rejstříku, ve všech registračních údajích a mnohé další. Databáze firem obsahuje informace o všech subjektech s IČ, aktuálně se jedná o více než 2,7 miliónů subjektů. Pro zajímavost, oblast IT zahrnuje zhruba 40 000 firem. Pochopitelně všechny vyhledané údaje je možno exportovat do textových, tabulkových i databázových souborů. Připraveny jsou i exporty podporující následný import do ERP či CRM systémů. Kvantita ale není to nejdůležitější, v čem databáze firem Albertina pomáhá svým uživatelům. Díky informacím o platební morálce společností lze zjistit, zda společnost platí své faktury včas, nebo jestli je již zadlužena a vy jste Ti poslední, kteří mají to štěstí, a ještě dostáváte za své služby zaplaceno.  Díky tomu můžete rizikové společnosti nahradit za bezproblémové.

Vzhledem k téměř 20 leté tradici se podařilo implementovat mnoho vylepšení navržených uživateli databáze (např.: generování QR kódů s adresou a kontakty, analytický nástroj Report pro sledování vlastního portfolia zákazníků atd.).

Albertina - qrcode

Zkusíme se blíže podívat na odvětví IT. Jak již bylo napsáno, v oblasti IT působí v ČR více než 40 000 subjektů – více než 6 000 z tohoto počtu jsou právnické osoby. 5 300 společností mělo obrat v roce 2009 nebo 2010 vyšší, než 1 mil. Kč. Platební morálku lze sledovat u téměř 2 500 společností z IT. Více než 2 100 má tuto platební morálku průměrnou a lepší, což signalizuje dobré postavení IT firem v rámci ostatních společností působících v ČR. Tento fakt potvrzuje i nadstandardní úroveň skóringu počítaná z mnoha „tvrdých“ (především účetní závěrky) i „měkkých“ (informace o složení managementu, lokalitě a podobné) údajů, které jsou v databázi k dispozici. Předpokládané je rozložení společností v rámci ČR, nejvíce společností je v Praze (více než 13 000), následují Střední Čechy (5 000) a Jihomoravský kraj zahrnující Brno (4 500). Ze všech výše popsaných ukazatelů je jasné, že IT odvětví je velmi stabilní a prosperující část ekonomiky ČR.

Základní informace o produktu

PDF ikona (70×70)

Více o databázi firem Albertina naleznete v přiloženém materiálu. Jakékoli podrobnější informace vám rádi poskytneme v kterékoliv kanceláři společnosti.

 

Autor: Mgr. Milan Větrovec, ředitel produktového managementu

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Albertina, spojení očekávání s tradicí

Žádné komentáře.