Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Alcatel OT-4022D PIXI 3 (3,5): dual-SIM Firefox OS 2.0 za 1390 Kč přichází?

Bodejť by měl, je to jen další balast a ten nejhorší balast Android už je rozlezlej všude... Já si předevčírem koupil Lumču s WP8.1 a nemůžu si vynachválit :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Windows Phone, haters gonna hate. :D

Taky mám Lumii a ta ergonomie je na míle daleko od všech androidů. Neměnil bych.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Taky naprostá spokojenost! A pitomci ať si mě klidně umínusujou, nic se na tom nezmění :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale co na mobilu se systémem, kde není ani pořádný browser?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

IE a Opera Mobile??? Víš někde o něčem lepším nebo tu jen jalově meleš???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba Firefox? Má obecný sync i k vlastnímu serveru (u IE jenom pokud chceš veškerá data o historii a například i hesla svěřit MS), pluginy, tlačítko "dopředu" :-), přes doplňky věci jako fullscreen, gesta atd. A hlavně - a to je u browseru IMHO docela podstatná featura - podstatně líp renderuje stránky oproti IE, stačí si zobrazit nějaký článek tady na diit. Proč je písmo v IE tak malé a proč se to do prčic nedá nikde nastavit? Webů s takovým designem je hodně a prohlížeč by si s tím měl umět poradit. Vykreslit stránku jako pro desktop a pak ji zmenšit na šířku displaye mobilu (a nemoci s tím nic dělat) je pěkná blbost.

Celkově mi přijde, že se mobilní IE svými featurami a renderingem nejvíc blíží vestavěnému prohlížeči na androidu - ten vykresluje docela podobně. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrezlou lišku nepoužívám ani na desktopu a když už něco na hesla tak LastPass a to i na ProtonMail kde potřebuju dvě hesla, jedno na přístup do mailu a jedno na decryptování mailu... Stejně na mobilu hesla neukládám a dokonalý UI bych za chaotickej balast těžkopádnýho shitdroidu bych v životě neměnil...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš ideologické problémy s FF, můžeš vzít ještě Chrome nebo Chromium (existuje mobilní verze?) Ten taky renderuje stránky podstatně lépe, než IE. Asi dokonce i lépe, než FF, na druhou stranu s Chromem mám zase ideologické problémy já. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chrome sice ne, ale Chromodo - upravená zabezpečená verze od Comoda... Je fakt že už neumí to co bejvalá verze Dragon kterou zařízli, uměla sama sebe spustit virtualizovaně v sandboxu... Jinak o mobilní verzi Chrome taky nevím... V tabletu s androidem byla, ale to už mi nesmí přes práh!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zastaralý hardware, operační systém, co nikdo nepoužívá... ideální telefon pro hipstery :).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

zas ty palce v uhlopricce. kdyby s tim novinari po prevratu nezacali, tak tu mame doted normalni centimetry.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by moudřejší místo toho píčování si to prostě přepočítat? Kdyby tu najednou napsal úhlopříčku v centimetrech, tak si to bude muset přepočítat každej až na tebe a pár vyjímek, aby věděl jak je to vlastně velký, protože od krabičky až po reklamy vsou všude uváděny palce. Deal with it.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

V celém světě, i tam kde se používá metrická soustava jsou obory, kde se tradičně užívají jiné jednotky. Stejně se používá jen několik základních sad velikostí, tak je zbytečné to přepočítávat na cm, většina lidí už má palcové velikosti zafixované k vjemu z velikosti displeje. Stejně jako velikosti harddisků, průměry trubek (v ČR odjakživa) atp.

Mimochodem Rusko je, pokud vím, jediná země na světě, která nepoužívá mezinárodní jednotky v letectví, tedy zejména výškové - feet, ale ani rychlostní, což jistě na bezpečnosti nepřídává, když piloti musí vozit převodní tabulky a přepočítávat si hodnoty co jim řekl dispečer na hodnoty co mají na přístrojích (což se týče i v Rusku provozovaných moderních strojů). Takže někdo trval na metrech, ale jinak je to po všech stránkách na prd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jedině základní jednotky SI !!! Takže příště všechn úhlopříčky telefonů v metrech ;)
p.s.: nebyla to NASA, kde část inženýrů počítala namáhání v poundech na palec nebo nějakou takovou zhovadilost a něco jim kvůli tomu snad spadlo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nojo, kdyby vsichni pouzivali SI, tak by piloti nemeli problem pri preletu ruskych hranic
blbi amici se zavazali, ze prijmou SI 100 let zpatky, a furt nic. kdyby to tehdy udelali, byl by klid.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.