Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Alder Lake: Předobjednávky 27. října, recenze a prodeje 4. listopadu

pořád se něco děje. tak ještě měsíc počkáme no. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

predobjednavky?
no to bude fail jak cp2077... ale dulezite je ze jste uz zaplatili driv :DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si CP předobjednal, už dvakrát odehrál (první odehrání hned po vydání), a skvěle jsem se bavil. Plánuju rozehrání za třetí frakci, tak jaký fail?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak v recenzich uzivatelu bugy, a jine blbustky..
hra funguje "normalne" az po zaplatach

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od 27. října do 4. listopadu lze u Intelu zakoupit zajíce v pytli...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

dalsi Shroutuv majstrstyk.. naleakovat vyberovy vysledky alderu, nechat smazat ty co se nehodi do kramu (sisoft).. vyvolat dojem ze kdo nekoupi v predobjednavkach, tak se na nej nedostane.. a nakonec prodat maximum procaku nez recenze ukazou, co je to zac.. todle bude jeste prdel.. ((:

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těm skvělým prodejům 5600/5700G se nelze divit když nejde zakoupit grafiku za realistickou cenu. To pak APU je jediné, když nepočítám bazar a nějakou starou kartu do nové sestavy dá málokdo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stara karta do novej zostavy by nebola az taky problem. Koniec koncov nie kazdy je tu JirkaK / RedMaxX-class gamer, ktoremu dochadza k nevratnemu poskodeniu ocneho nervu a vizualneho kortexu, ak pri hrani pozera na cokolvek horsie ako 4K@60Hz na ultra detailoch.

Problem so starou kartou je ten, ze aj ta ma teraz nehoraznu cenovku a castokrat dost zle TDP (pretoze poslednych par rokov bolo rozumne modernych kariet s rozumne nizkym TDP poskromnu).

Na druhu stranu, ideme nadavat AMD za to, ze sa da za rozumnu cenu zohnat procak so slusnym vykonom a relativne slusnou grafikou? 5600G ma cenovku podobnu ako 11600K, takze za podobne peniaze dostane clovek podobny vykon, ale lepsiu grafaren. A pokial clovek nie je zrovna Jezek a 24x7 neenkoduje AV1, nema co riesit.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ony ty APU jsou stejně drahé na to co svědou, stejně vyjde i5-10400F s nějakou 1060 3G která nestojí nějak zásadně navíc a poskytne daleko jiný herní zážitek a až časem člověk koupí pořádnou grafiku, tak rozdíl ve výkonu nepostřehne.
HW Unboxed na to má pěkné video
https://www.youtube.com/watch?v=xKXMy0lUBhw

BTW FHD a konstatních 60FPS. Ale pravda, před dvěma týdny jsem zrušil multi monitor setup a mám už jen jedno 4K, 1080p už mi na práci nevyhovovalo. Další velký upgrade byl ten light bar na monitor, game changer v osvětlení http://download.jirikocman.cz/stul/IMG_0467.jpeg

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Len si zabudol preco sa tu bavime o APU - integrovana grafika, kde herny zazitok je niekde +- na tretom mieste v priroritach pouzivatela(bokovka).
V takych pripadoch je kombo CPU + GPU nezaujimave riesenie a AMD APU je lepsie riesenie ako Intel a jeho integrovana GPU.
Samozrejme aj Intel s integrovanou grafikou ma svoje miesto na trhu, kde v podstate nema konkurenciu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nie, ty to nechapes, tu poskytnutu spravu od Jirku:
Intel(alebo jablko) je stale lepsie riesenie ako AMD

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano to jsem já, stejně jako největší Intel fans Steve z HW Unboxed. Ale samozřejmě je každého věc co si pořídí na hraní, někdo si pořídí drahé APU AMD a bude tmít někde i třikrát nižší výkoon než někdo, kdo si koupí levnou bazarovou grafiku a levné CPU v ceně toho APU.

První řešení doporučit nemůžu, druhé ano.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

levna bazarova grafika v dnesni dobe?? lol..

jinak teda fajn videt, jak po letech, cos uznaval jen nejdrazsi novy procaky intelu, najednou vytahujes i bazary, protoze posledni generace intelu uz proti nabidce amd neobstoji, bo sou drazsi, pomalejsi a zravejsi.. ((:

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ale jako názorná ilustrace úpadku Intelu je to IMHO velmi dobré. :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A já účel integrovaných grafik zpochybňuju?

Kontext byl že si to lidi kupují protože jsou drahé grafiky a bazarovou si tam lidi nechtějí dávat. Nicméně pro herní počítač APU nedává smysl, když CPU+bazar grafika s 2-3x vyšším výkonem vyjde na stejnou cenu jako to APU samotné a když časem člověk pořídí plnotučnou grafiku, tak rozdíl ve hrách nepozná.

Nikomu bych koupi APU jako dočasného řešení herního PC v době drahých grafik nedoporučoval. Zbytečně drahé řešení proti levnějšímu CPU a bazarové grafice

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jirka "nezabudol"
Jirka si jen jede "svoji pravdu" a nezapomíná přitom ohýbat realitu, aby mu to vyšlo podle toho, jak chce on sám - pro něj typické

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja ti teda neviem, ale vo svojom obchode nevidím 1060. Je tam 1050, ale za krutých 239 €. Komu by som to neskôr predal, keď bude dostupnosť nových modelov a aj cena pôjde dole a ja si kúpim hráčsku grafiku?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ona se také 1060 3G neprodává nová, ale na bazarech se dá koupit relativně levně, když se k tomu přidá levná 10400F, tak je to +- cena jako za to APU, ale s násobně vyšším herním výkonem proti tomu APU. Stačí číst v jakém kontextu reaguji

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

jenže bez záruky a do nových sestav ti pochopitelně nikdo bazarovku dávat nebude, jen v repasech. 5600/5700G už něco utáhne na fHD a nějaký čas se na tom se slušnou RAMkou přečkat dá. To byla pointa mého prvního příspěvku.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ja používam https://www.mi.com/global/monitor34/ s original svetlom https://www.mi.com/global/product/mi-computer-monitor-light-bar/. Diaľkové ovládanie je praktické. Už by som sa k viac monitorovej zostave nevrátil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, tvoja argumentacia ma ale par zasadnych trhlin. V prvom rade, a to ti tu trieskam o hlavu uz nejaky ten piatok, ludia, co pouzivaju pocitace, nie su len gameri (potazmo nie len gameri AAA titulov). V druhom rade to kombo Intelu a nVidie bude mat odhadom tak 4-nasobnu spotrebu a bude hukat 2x tak vela. Monstrozny chladic, ktory potrebuje monstroznu bednu. V tretom rade pri ne-hernej zatazi (ja napr. bezne vytazujem vsetkych 6 jadier) je tak maximalne vlhkym snom, ze by ta 10400F podala co i len podobny vykon ako 5600G. Rozdiel je tam asi 20% v prospech Ryzenu. A v poslednom rade sa ti moze stat, ze ta postarsia nVidia uz nebude tak dobre napakovana kodekmi, ako novsia Vega. Ono to iGPU moze mat nizsi vykon, aj starsie jadro, ale chybajuce kodeky by boli fail.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

omg. je mi az skoro stydno, ze ja semtam na Athlonu honim tygry ve Far Cry 3.

vivat 3 Vega Cores. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z Intelu se nám pomalu stává herní firma - to je nejdřív herní hardware, pak přijdou s DLC funkcionalitou, teď se dozvídáme o pre-orderech :-) Už chybí jen lootboxy.

V každém případě držím palce, ať jim termíny vyjdou, AL je pěkně nahypované, tak jsem na to zvědavý.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.