Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Alternativa k analytice Hotjar.com? Zeerat.com pozná zajímavé momenty ve videu

Zeerat Nove 1
Hledáte alternativu k analytickému nástroji Hotjar? Podívali jsme se na zoubek českému nástroji, který má ambice ve světovém měřítku.

Jak se návštěvník pohybuje na stránkách, kam kliká a jak se mu návštěva líbila? Na tyto otázky by nepochybně rád odpověděl nejeden majitel webových stránek, aby je tak mohl co nejvíce vylepšit a zvýšit tím návštěvnost, zisky, nebo třeba spokojenost svých uživatelů. Pomocníkem, který se na tuto oblast zaměřuje, je český analytický nástroj Zeerat.com.

Zeerat

Služba umožňuje majitelům webu snadno sledovat několik důležitých oblastí. Vlastně nejen sledovat, ale také naslouchat. Vedle samotného nahrávání videa z návštěvy generuje také heatmapy a nabízí funkci pro zpětnou vazbu formou dotazníků.

Chytré filtrování nahrávek

Oproti ostatním nástrojům vynikají nahrávky Zeeratu funkcí pokročilého filtrování. Asi málokdo chce sledovat tisíce nahraných videí jedno za druhým. Zeerat dokáže podle událostí na stránce (chyba, naštvané klikání na jedno místo, prázdný klik apod.) filtrovat zajímavá videa a pustit tak analytikovi pouze to, co jej doopravdy zajímá.

Zeerat Nove 1

Na rozdíl od Hotjar.com navíc umí přiřazovat jednotlivé návštěvy uživatele pod jeho e-mail. V praxi to znamená, že pokud se návštěvník na webu jednou přihlásí, nebo vyplní formulář, zařazují se jeho další návštěvy pod daný e-mail. To znamená velké plus při spojení se zákaznickou podporou, nebo třeba při pozdější komunikaci s návštěvníky.

Pokročilé heatmapy ukáží počet kliknutí na jednotlivé prvky na stránce

Zeerat při zobrazení heatmap nezobrazuje kliknutí na stránce pouze vizuálně jako obrázky, ale jde dál. Nástroj analyzuje kód stránky a k jednotlivým prvkům zobrazuje počty kliknutí. Při pohledu na heatmapu si tak najetím myši snadno zobrazíte i konkrétní čísla a máte k dispozici mnohem lepší představu o aktivitě návštěvníků na svých stránkách.

Zeerat Cdr

Nahrajte doopravdy všechny návštěvníky

Hotjar nahrávaná data vzorkuje. To v praxi znamená, že si sám vybírá, kterou návštěvu nahraje a kterou ne. V praxi to znemožňuje jeho využití pro účely uživatelské podpory a podobné situace.

Zeerat si nevybírá, koho nahraje či nikoliv. Nahrává pohyb všech návštěvníků na webu a ten tak lze následně analyzovat z pohledu každého návštěvníka. Stačí jednou nasadit měřící kód na web a o víc se není nutné starat. HotJar funguje na zmíněném principu vzorkování, po určitém počtu nahrávek tak musí administrátor znovu přijít do aplikace a aktivovat nástroj, aby opět začal měřit.

Zeerat ukládá změny na webu, ukazuje aktuální podklad

Na webu se věci neustále mění. Je proto důležité operovat s aktuálním podkladem pro heatmapy i video. Zeerat ukládá při každé změně na stránce nový podklad (podobu) a při prohlížení videí i heatmap tak máte jistotu, že doopravdy sledujete relevantní verzi z momentu návštěvy. 

Zdroje: 

Tisková zpráva