Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon chystá mobil s „holografickým“ displejem

Netvrdim ze to neznie zaujimavo ale myslim ze tak ako ja vecsina ludi chce telefon hlavne pouzivat. Iste na chvilkove machrovanie to bude super, ale potom to aj tak clovek vypne aby si konecne normalne precital smsku/mail a nemal z toho migrenu. Tak isto si docela neviem predstavit sledovanie oci pri pozorovani obrazovky pri roznych svetelnych podmienkach, ale povedzme ze to vychytali. Co ale jeurcite fasa, dalsia technologia ktora bude zrat baterku a jej prinos je minimalne v mobile diskutabliny. A to uz ani nehovorim ze vychadzat z Androidu mi pride ako docela tragedia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jde o automatické (bezbrýlové) stereo-3D, které staví na technologii snímání pohybu oka." - hernajs tohle prece neni holografie. Nebo se pletu? Nebo autor nezna rozdil mezi stereoskopii a holografii? Nebo zase jen snaha o senzacechtivy nadpis aby prilakal vetsi mnozstvi kliknuti?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je informace, která se dostala k WSJ (pravděpodobně od osob přítomných na prezentaci) a odtud dál do médií. Vzhledem k tomu, že nejsou známé bližší specifikace a neexistují recenze, můžeme jen těžko posuzovat, jestli je ten termín oprávněný nebo ne. Dále viz např.
http://www.cnet.com/news/amazon-building-a-holographic-3d-smart-phone-re...
http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-05/10/amazon-hologram-smartphone
atd.

Některé zprávy vysloveně zdůrazňují, že nejde jen o klasické stereo-3D, jaké má například LG.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne, v tom pripade bych cekal, ze se nepripojite k masam, ale napisete ze "Amazon pripravuje telefon se stereoskopii, a nektere zdroje spekuluji ze by mohl byt dokonce holograficky". A ne do nadpisu rovnou strcit holograficky.

Podobne to delaji vasi kolegove na technetu, co nejsenzacnejsi vec strcit do nadpisu, aby se v obsahu clanku ukazalo, ze vlastne vubec nic, nebo uplny opak. Driv se tomu rikalo radio Jerevan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže o holografii nespekulují některé zdroje, ale hovoří o ní prakticky všechny. Nevím, proč bych měl jejich informace zpochybňovat, když k tomu není ani konkrétní důvod, ani podklady, na jejichž základě by toto tvrzení bylo možné zpochybnit. Pokud po prezentaci určené vybraným vývojářům unikne do světa jedna zásadní informace a to, že mobil je holografický, pak nedává smysl tuto informaci popírat. Jestli Amazon či vývojáři tento termín použil(i) oprávněně nebo ne, můžeme objektivně hodnotit až po vydání. Mimochodem, víte, jaký význam má použití uvozovek?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Duvod byt OPATRNY je ze se objevuji dve protichudne informace - stereoskopicky versus holograficky.

Uvozovky v nadpisu clanku? Rusko "neobsadilo" Krym. Hm, tomu rikam novinarina. Chcete psat zabavnou spekulativni fikci?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Stereoskopie a holografie nejsou antonyma. Ale jak vidím, vám jde spíš o jízlivé poznámky než věcnou diskusi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.