Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Amazon Kindle Oasis nově s krytím IPx8

Jakkoli humbuk kolem čteček e-knih už není tak bombastický jako v dobách řekněme Kindle 3, stále má tato třída produktů co nabídnout.

Amazon kupříkladu vylepšil svoji stávající čtečku Oasis. Jelikož se výrobci displejů typu e-ink nehoní za nějakým trháním rekordů (narozdíl od LCD / OLED / AMOLED), nejde zde o zásadní technologický skok vpřed, ale o „pouhou“ příjemnou evoluci.

Narostla úhlopříčka displeje z 6 na 7 palců, a to při zachování dpi, což znamená vyšší rozlišení (ale stejnou jemnost obrazu). Nechybí samozřejmě LED podsvícení se snímačem okolního jasu. To hlavní je ale nové šasi, které není plastové, nýbrž kovové. Nový Oasis navíc odolá ponoření do 2 metrů vody po dobu 1 hodiny.

Verze pro tento rok dále přidává Bluetooth pro přehrávání audio knih koupených skrze Amazon Audible. Bohužel chybí 3,5mm jack.

Nový Kindle Oasis půjde do prodeje 31. října, přičemž základní model s 8GB pamětí vyjde na 250 dolarů, zatímco 32GB model na 280 dolaru.Připlatit si lze i za mobilní konektivitu.

Dovolím si ještě doplnit, že 300dpi displej má i 6palcový Kindle Voyage (200 USD) a Kindle Paperwhite (120 USD), se starším 167dpi displejem tu pak ještě je obyčejný Kindle s cenovkou 80 dolarů. Od konkurence lze za cenu kolem 3900 Kč sehnat třeba Pocketbook Touch HD, 6palcovou čtečku s 300Dpi displejem.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Amazon Kindle Oasis nově s krytím IPx8

Neděle, 15 Říjen 2017 - 21:56 | teso | Stará správa. Ježek, snaž sa viacej. Informácia...
Pátek, 13 Říjen 2017 - 16:01 | XY | Mnohem lepší je počkat na slevy Amazonu. Jinak...

Zobrazit diskusi