Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon na Moravě nebude, plány zrušil

Proč o tom pořád píšete? Amazon má něco společného s IT?

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Že by nejspíš to, že Amazon je největší internetový obchod? A mít jeho sklady u nás je velká výhoda?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

výhoda?!
Jaká? Jmenuj jednu výhodu pro občany Česka (pominu to, že zboží , který si od nich objednáš ti dojde o jeden den dřív)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Praca, ty vysoko rozvinuta krajina na spicke sveta.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

spatne placena prace dotovana statem, ktera za par let nebude - plus sposuta negativ(vuz nize) - to je vyhoda, ty obcane Ficolandu?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kamion chodiaci po dialnici, to je teda strasny humus :)

A keby som ti zacal vytahovat tvoj Paroubkoland, Zemanoland a podobne tak by si sa velmi rychlo prestal povysovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ty vis kolik by tam lidi brali? ja ze spousta lidi dnes dela treba i za 9-11 tisic a evidentne jsou radi ze jsou radi ;) takze pokud by tam davali treba 12-15k za praci kde si jezdis na koleckovejch bruslich, treba by to spousta lidi uvitala, predpokladam hlavne vysokoskolaci kteri jsou pro takovouto praci vhodni a je to prone lepsi nez kdejake caalcentrum kde je oberou nejen o cas ale i o penize za skoleni

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze az Amazon predstavi umysl postavit to na Slovensku nebo v Rakousku, tak se taky zvedne vlna mistniho odporu mj. s argumentem, ze tam budou delat Cesi, a at si tahne jinam...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle odvod daní a mýtného na našem území?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten byl dobrej... celková bilance stejně bude kvůli daňovým prázdninám apod. záporná, navíc další navýšení provozu, což už tak není u nás zrovna med. Navíc "vysoce kvalifikovaná" práce, po které určitě všichni Brňáci prahnou (ve skutečnosti by to nedělali, ale dělal by to někdo z východu), atd. atd... není ani trochu o co stát.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Na to, že by tu odvedli nějaké daně, můžeš v klidu zapomenout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Daně ze zisku ne, daně ze mzdy ano. Plus sociální a zdravotní pojištění, daně z nemovitosti. Podle vás je asi lepší, když ty 2000 lidí živí stát. Miluju aktivisty - jen díky jim jde celá Evropa ekonomicky do zadele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2000 lidí zaměstnají a 2000 jich přijde o práci protože amazon zlikviduje konkurenci. Jako v Německu. K tomu rozbité silnice, smrad, hluk atd. Evropa jde ekonomicky do zádele nikoli kvůli tomu, že někdo nestojí o jakési sklady a přepraviště, ale protože se v ní nic nevyrábí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

jen ať si táhnout smrdět s kamionama jinam :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tady vubec nejde o to jestli tady nebo jinde, tady jde o tu komedii co kolem toho udelali. Kdyby ho rovnou poslali do haje nikdo nic nerekne, ale takova nekolikamesicni zdrzovaci taktika urcite presvedci nekoho jinyho aby si u nas planovla neco postavit.

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Se nemůžou divit, když chtějí stavit logistické centrum tam, kde podle územního plánu logistické centra být nesmí.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Což je názor některých zastupitelů, se kterým se vytasili až poté, co jim Amazon i developer odkývali všechny podmínky, které si zastupitelé stanovili. Takže se mohou zcela oprávněně divit i ušima.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

To už je jiná pohádka. Jinak v podstatě nic proti Amazonu, ale předpokládám, že by jste asi taky nebyl moc nadšen, kdyby se něco takového mělo stavět v blízkosti vašeho bydliště.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To neni jina pohadka, to je to o co tu jde. Kdyz tam podle planu nema sklad co delat, meli je poslat dohaje uz na prvnim jednani a amazon uz mohl nekolik mesicu hledat jinde. Tahle komedie neprospela sancim dostat tam nekoho jinyho. Se radeji poohlidnou po jinem miste kde kolem toho nedelaji takovy zmatek.

Proc se kazdy divi ze se ma neco stavet v prumyslove zone? Pokud nekdo bydli blizko tak s tim musi pocitat ze tam nakonec neco vyroste. A sklad je celkem ciste zarizeni. Ted tam muze misto toho byt neco hlucnejsiho a smradlavejsiho.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

K takové situaci by nemohlo dojít, protože bych nikdy nešel bydlet do průmyslové zóny. Totéž se týkalo Dobrovíze, kde si odklepli průmyslovou zónu, ale když se objevil investor a chtěl stavět, přestalo se jim to líbit. Podobných situací znám z okolí (Č. Budějovice) celou řadu. Kupříkladu si řada lidí nakoupila levné pozemky / domy v okolí letiště a když mělo začít letiště fungovat, podávali jednu stížnost za druhou, že tam budou mít nadměrnou hlučnost. Nebo další - jedna dáma si vybrala k bydlení místo u nedokončené čtyřproudovky a nyní organizuje petice a podává stížnosti, že po dokončené čtyřproudovce bude jezdit víc aut než dosud, kdy spojovala pouze jeden konec sídliště s druhým.

Takže ano, nelíbilo by se mi bydlet v průmyslové zóně nebo mít pod okny hlavní dopravní tah, ale předně bych do takového místa vůbec bydlet nešel.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

průmyslová zóna je něco jiného než obří překladiště, které má díky kamionové dopravě vliv i na větší okolí.
Ulehčím si to a budu citovat z http://martinander.blog.idnes.cz/c/404003/Proc-jsme-odmitli-Amazon.html
"Obří distribuční centrum na Černovické terase by ucpalo jihovýchod Brna kamiony a udělalo tisícům lidí ze Slatiny a okolí ze života peklo."
"Průmyslová zóna Černovická terasa byla už od svého založení určena pro lehkou průmyslovou výrobu. Výstavba skladů a distribučních center tu byla územním plánem vždy zakázána. A to hned ze dvou důvodů: za prvé, lokalita nemá přímé napojení na dálnici – stovky kamionů by musely projíždět kolem obytných domů a nekapacitní křižovatky by byly permanentě ucpané. Za druhé, po zkušenostech z americkým Flextronicsem, který ze zóny záhy odešel za levnější pracovní silou na východ, je v Brně uplatňována strategie lákat investory s vyšší přidanou hodnotou, kde pravděpdobnost pevnějšího svázání z Brnem je větší a vytvořená pracovní místa stabilnější."

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tohle zní docela smysluplně, ale ne každý to chce slyšet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"za prvé, lokalita nemá přímé napojení na dálnici – stovky kamionů by musely projíždět kolem obytných domů a nekapacitní křižovatky by byly permanentě ucpané. "

nesmysly!
Jedním z požadavků bylo, že Amazon skoupí i pozemky na kterých se postaví nový sjezd z dálnice k Amazonu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale časová souslednost je taková, že sjezd by byl až několik roků po uvedení skladiště Amazonu do provozu. Jenže změna Územního plánu, nutná pro kladné rozhodnutí stavebního úřadu (státní správa), o umístění stavby by nemusela projít automaticky a ani souhlasné rozhodnutí SÚ není předem dané, kvůli posouzení vlivu na okolí ve stávající situaci bez sjezdu.
A kdyby developer nezískal územní/stavební povolení, co by přišlo potom? Žaloba na Magistrát města Brna (zastupitelstvo) za zmařenou investici, náhradu nákladů, ušlé zisky, ... ?
viz. můj příspěvek ve vláknu níže

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To si fakt myslite, ze tam byla driv ta prumyslova zona nez ty baraky, kde lidi bydli? Achjo, stalo by za to prvne myslet a pak psat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejdříve jsem nechtěl reagovat, ale musel jsem....
Tento argument: "K takové situaci by nemohlo dojít, protože bych nikdy nešel bydlet do průmyslové zóny...." mi přijde velice úsměvný :-) Pane Souček, slyšel jste již někdy o možnosti změny územního plánu ??? A víte kolik lidí, kteří by stejně jako vy do průmyslové zóny bydlet nešli, teď v ní či v její blízkosti bydlí ???
Přeji hezký den.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jj, dnes se jeden nejmenovaný zastupitel nechal slyšet, že neměli signály o tom, že by Amazon chtěl vycouvat.....
Bohužel to myslel naprosto vážně... si opravdu mysleli, že budou Amazon tahat za fusku jako děcka kačera...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Teď je otázka, kdo koho za co tahal. Jak v Dobrovízi, tak v Brně se ukázalo, že záměr je v rozporu s ÚP. Na vině je podle mě developer, který zvolil klasickou taktiku - nakoupil levné pozemky, nasliboval je nějaké firmě a na ÚP kašlal. Když pak šlo do tuhého, přehodil problém na obec - buď změníte ÚP, nebo přijdeme o tisíce pracovních míst a velkou investici. Jinými slovy, tlakem (nebo úplatky, které asi nestačily) si vynucoval změnu ÚP a tím i zhodnocení své investice. V Dobrovízi mu to prošlo, v Brně ne.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Amazon, respektive jeho "pověřenci" v ČR rozhodně nejsou žádní amatéři a zajisté si toho byli vědomi, že? Pevně věřím tomu, že tato firma Amazon ujišťovala, že v ČR to není žádný problém, že "prostituce s ÚP" je u nás běžná věc...
Tudíž, sečteno... podtrženo... hoši z Amazonu zajisté věděli, že to není v souladu s ÚP a není to zcela košér... pak na druhou stranu nemohli být tak naivní, že mohou být tak zásadoví a nepustit chlup výše zmiňovaným "zastupičům"...
Tak začali praktikovat obdobnou nátlakovou taktiku v druhém gardu, mediálně "naznačovat", že se čeká na úplatek...
Jedni za osmnáct, druzí bez dvou za dvacet :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

takový zastupič by snad měl držet hubu a ne ještě prostituovat v médiích. Osobně v přínos Amazonu nevěřím, ale způsob, jak to pojali někteři brněnští zastupiči, to je donebevolající směska amatérismu, diletantismu, jánabráchismu a mafiánství.

Pevně věřím tomu, že se někomu jednalo o prodej jistých pozemků, na kterých byl finančně zainteresován.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, clovek by predpokladal, ze investor si zjisti, jestli to co chce stavet je podle uzemniho planu mozne :-) (logicky by to mel byt prvni krok) Ovsem jsme v CR, tady se bezne porusuje UP a stavi bez stavebniho povoleni, vsak ono se to nejak udela, ze? :-) Btw, dival jste se do toho Uzemniho planu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Žádná škoda.
Ještě , aby vypadl i z Česka jako takového. Montovny se vám nelíběj a tohle ještě snáz přestěhovatelnej byznys s ještě menšími požadavky na zaměstnance. - Úlevy na daních (ať už přímo nebo na zaměstnané), úplatky politikům, za***na už ta špatná dopravní infrastruktura (o vyloženě antiekologičnosti tohoto projektu nemluvě - máme sice hustou žel. síť, ale samozřejmě potřebujem víc kamionků na splodiny a likvidiaci našich superkvalitních silničních povrchů). Až skončej daňové úlevy, nebo někde najdou chudáky ochotný makat za ještě míň peněz, tak tradá a jedem pryč - daně nikde, zaměstnanci bez práce, akorát zastavěny asfaltobetonový plochy, co budou dál rezivět.
Velkosklad nezachrání ani zaměstnanost ani nepomůže naši ekonomice (spíš naopak); a stejně tak tradiční pohádka o vzniku sekundárních pracovních míst vyznívá v tomto případě ještě směšněji a absurdněji než obvykle...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"daně nikde, zaměstnanci bez práce"

Jop, presne to si prave dosiahol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nedosáhl. Nefungují tu snad naše e-shopy, které by důsledkem jednoho velkého zase krachly?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I dneska si můžeš objednat zboží z Amazonu (jen to trvá dýl než to k tobě dorazí) a zdá se ti, že by něco krachovalo?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale kolik lidí si tam dneska objednává? Kdyby začali budovat českou pobočku i s velkou reklamou, tak to poměry zásadně změní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nepochybně... kolik lidí si třeba ve srování s dneškem dřív objednávalo do toho otravnýho zelenýho emzáka, kterej má teď reklamy na každým rohu? S Amazonem by to bylo podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem od zeleneho muzika utekl k modrocervenym pismenkum, reklama, nereklama. Ale ja jsem zvykly nakupovat s rozumem...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tohle nebyl obchod. Tohle byl sklad. LEGO taky postavilo velkou infrastrukturu v Kladne (balirna) a na Praze Vychod (sklady) a mate pocit, ze by bylo v CR nejak prelegovano? Ze by krachovali prodejci Playmobilu nebo Mega Blocks? Prodejci hracek? A dokonce i otevrel tu CZ podporu, coz je ovsem spise zasluhou tlaku ceskych AFOLu...
A to uz vubec nemluvim o tom, ze - pokud o tom neco vite - Amazon je platforma, tzn. take poskytuje servis malym obchodnikum, kteri pak nemusi resit vlastni weby a podobne veci mimo jejich obor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dufam ze kazdy uradnik co tam v brne sedi bude vyhadzany z okien.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se nevyhazuje na Male strane ...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Letos budou komunální volby. Brněnská chudina, stejně jako pražská, volí samozřejmě ODS a TOP09.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to připadá, že brňáci tak dlouho čekali, jestli dostanou "všimný", až si udělali ostudu... Teď jsem jen zvědav, na koho zkusí hodit vinu, až si uvědomí, co udělali :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat na to, kdo to byl. Pohrobci z ODS a pár "zapomenutých" z ČSSD. Kdo zná brněnské reálie, tak je IMHO doma. A Lastovecký Onderka, alias kasírmajstr odtahovky, může do médií hořekovat jak chce..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna s tou odtahovkou má u mě taky škraloup, dobytek...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ostudu si udělalo taky CTP - viz. můj příspěvek níže. Vinu se snaží v CTP hodit na zastupitele, aby si zachovali kxicht před investorem. Ten je tak znechucený jeho "profesionalitou", že s ním ani další spolupráci v Brně nezvažuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč ten slavný amazon nešel tam kde ho chtěli, do Mošnova
letiště, železnice, silnice, nezaměstnanost - to vše tam je, a chtěli ho tam
ať jdou třeba na ukrajinu, kterou chtějí amíci spasit (nebo zprasit?)

proč je tolik lidí na mrtvici z toho, že v ČR nebude stát obrovský sklad?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

CTP vlastní asi 2/3 plánovaných parcel pro pozemek Amazonu a už dlouho jsou nevyužité. CTP je developer, který má na Černovických terasách už několik postavených hal na vlastních pozemcích. Jako zkušení developeři museli znát i platný Územní plán.
Jediné co mi dává smysl, že v CTP zkusili prodat Amazonu vlastní pozemky a protlačit logistické centrum přez známé jméno, zaměstnanost a neznalost zastupitelů (signifikantně až na x-tém zasedání si někdo z nich vzpoměl na to co je vlastně v ÚP).
Pokud by měli Amazon i CTP seriózní zájem, tak buďto pracují už půl roku na změně ÚP pro pozemky na Černovických terasách (která by prostě kvůli chybějícímu kapacitnímu napojení na D1 nemusela projít), nebo dokupují pozemky vedle parcely u letiště s následou úpravou ÚP ze zemědělské funkce na výrobní. Developování velkých projektů není nejen u nás záležitostí pár měsíců.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to píšu. Prostě chtěli zhodnotit své pozemky a tak to zkusili protlačit silou, přes obvyklou propagandu. Neschválíte změnu ÚP, přijdeme o spoustu pracovních míst...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Blbé ovšem je, že v tom měli pravdu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne co by říkali všichni ti chytráci, kdyby zastupitelé MmB smlouvy s Amazonem/CTP schválili, ale pak neprošla změna Územního plánu nebo se to zaseklo v Územním nebo Stavebním řízení u státní správy, na kterou mají zastupitelé krátké páky a výsledek rozhodně není automaticky kladný. Co kdyby pak následovala žaloba Amazonu/TCP na MmB za zmařenou investici o náhradu nákladů, škody a ušlých příjmů?!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stavet tady sklady a delat ze studentu namezdni delniky je blbost. Tohle neni cesta. Mladi lide musi studovat v zahranici. USA, Japonsko, Nemecko, UK a dnes uz i Cina. A musi jich byt co nejvice. Domu pak dovezou znalosti a s nimi jde ruku v ruce vyvoj spickovych technologii, na ktere se musime orientovat a nase firmy na ne cekaji. Tak to udelali cinani. Ze zaostale zeme se stal svetovy lidr elektronickeho a metalurgickeho prumyslu. To je cesta. Tohle by mel stat, potazmo kraje podporovat. Prumyslovych zon je tady uz dost. A je jich dost i opustenych a prazdnych.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí ani studovat v zahraničí, v tom to není... spíš by se mělo víc studentů zajímat o technické obory, a ruku v ruce s tím by se tady mělo podporovat takové podnikání.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Podpory si stočte do ruličky…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co se ti nezdá? Nemusí to nutně znamenat financování ze strany státu... a i kdyby, furt lepší než skladiště Amazonu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Úplně mi stačí, co se na těch školách povaluje dneska, třetina až polovina se válí minimálně půl roku za studium v zahraničí a ještě se chlubí tím, jak tam dělali hovno než chlastali, píchali a váleli se po plážích něbo památkách. Šak platí uhnije, ne?

Abychom si rozuměli. Když jim na to budeš přispívat, jak je ctěná libost. Do mojí peněženky ať mi ale nikdo nehrabe.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jo, v tom naprosto souhlasím... (a nemusí kvůli tomu kolikrát ani nikam jezdit). To je ale spíš o tom, že se blbě nastavily podmínky. A asi je to i o oboru a škole... já jsem se teda většinou ve škole zrovna nenudil. A na uhniji mám taky svůj názor (v tom budeme asi převážně zajedno).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud ty podmínky bude nastavovat režim, půjde to do prdele tak jako tak. Celý tzv. západní svět až na malé výjimky do té prdele směřuje, takže to fakt není o „nastavení podmínek“. Teda vlastně jo, kdemohkradcie…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nedělám si iluze, že když podmínky bude nastavovat kdokoliv jiný, tak to nutně bude lepší. To je teorie... a hlavně osobně jsem daleko od toho brát všechno jenom z ekonomického hlediska... co mě ale vytáčí nejvíc, není jen přerozdělování prostředků, ale i to, do čeho všeho režim má tendenci kecat a regulovat a zakazovat. Ale ono se to asi jen tak nezmění, takže to spíš chce hledat cesty, jak to obejít (v tom nakonec jsou Češi přeborníci), než se to nějak zhroutí nebo jinak zoptimalizuje :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto musíme co nejdřív z uhnijw. Ocitoval bych pana covera:

Kur*a změní. On totiž není socan jako socan. Existuje tzv."old left", což je Zeman, Jakeš apod., a existuje "New left", což je Obama, Švédsko, Bandit-Cohen, Sobotka a Zaorálek.

Old Left se zajímá jedině o sociální stát a dáfky, aby měl každej soudruh jako alespoň trochu slušnej životní standard. Tedy se omezuje na to, by na daních nakradla dost peněz na výplatu chlebů a trabantů. Jenže jak pravil Jakeš a Zeman to podepisuje, "Proto je tak důležitý, aby ta Strana nevstupovala do toho bezprostředního řízení. Aby nerozhodovala. Aby neříkala, jaká má být technologie. Aby se do těhle věcí nemíchala."

Zaměří se na dávky a lidi nechají žít po svém.

Oproti tomu New Left, to je panečku jinačí kafe. New Left miluje LGBT a každého převychová, aby je miloval též. New Left miluje Gaiu a všechny převychová, aby nedýchali a nevypouštěli hrozný CO2. New Left nenávidí zbraně a auta a průmysl a postará se, abyste je také nenáviděl, nebo alespoň aby byl průmysl zničen (seděl jsem minulou středu na přednášce New Left europoslanců a vzal si letáčky. Neustále se v nich mluví o zničení, pardon, "zrušení podpory", popř. "redukci", popř. "restrukturalizaci" "neefektivního, starého průmyslu" na Zelený.
New Left také nenávidí tradiční hodnoty, jako třeba výchovu dětí jiným způsobem, než bezstresovou výchovou nezvladatelných fakanů. Nenávidí osobní svobodu, protože vše má být ve veřejném prostoru a kolektivní. Slovo "sociální" u nich získává zcela nový obsah. A tak dále.

Proč to píši? Protože u nás je Old Left, a ve všech těch západních zemích s fašistickými zákony je New Left. New left, která za ty fašistické zákony může.

Ergo mráz přichází z Brusele, protože kdyby nebylo Brusele, u nás bude naše stará, neškodná Old left, kdežto ze Západu nám "demokraticky" tím, že ČR přehlasují fašisti a socani z Británie, Francie a Švédska násilím naimporují úchylné New Left agendy a seberou a zakáží nám vše, co je nám milé a o čem jsem psal v nedávném článke, kterak máme v ČR nejvíce zákonných osobních svobod ze všech států EU.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

neřekl bych, že "new left" je o něco horší než "old left".
Překvapivě Old Left není vůbec neškodná, za své působení stihli u nás napáchat pěkný bordel...

a New Left se snaží změnit zajeté pořádky...jo jasně, nikdo o to nestojí(z principu nikdo nemá rád změnu), ale některé věci se prostě musí změnit.

1.) LGBT... proč ta nevraživost vůči homosexuálům? Nejsem žádný jejich zastánce, ale myslím si, že nám všem může být jedno, co si kdo doma dělá.
Mě spíš vadí snahy Bruselu integrovat do naší republiky "menšiny" (Romové, atd). Jestli je tak moc chcou, tak ať si je integrujou k sobě!!!

2.) problém se znečištěním Země je reálný problém!!
Prostě jenom další typický Čech: "Hahaha, znečištění Země? Než se to dostane na kritickou hranici, tak já už nebudu naživu... takže prdím na vás!" (A symbolicky pak ještě můžete hodit prázdnou pet láhev mezi stromy. )
Možná, že my už nezažijeme žádné velké problémy se znečištěním, ale naše děti nebo vnoučata ano, pokud se nic nebude dít.

3.) nicméně musím uznat, že některé "novinky" jsou dost přitažené za vlasy. Ale ne všechno.

PS: Spletl jste si to. Nikomu nevadí CO2 (oxid uhličitý), znečištění způsobuje CO (oxid uhelnatý) a ten vzniká převážně spalováním fosilních paliv (auta, atd.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. - S menšinama je to problém, ovšem kdo zná řešení? Každopádně co mi vadí, je diskriminace - a to samozřejmě i ta pozitivní (takže nakonec se vyplatí být tou menšinou). Jinak souhlas, co si kdo dělá doma, je čistě jeho věc, pokud tím nikomu neubližuje (ale na druhou stranu nemusí kvůli tomu dělat průvody a všude to hlásat a dělat ze sebe něco víc, než jsou ostatní).

2. - Problém se znečištěním je reálný, ale už se bohužel reálně neřeší. Zavedení povinné biosložky v palivech, úsporných žárovek a dalších nesmyslů problém neřeší, spíš ho nakonec ještě zhoršuje, byť to na první pohled působí líbivě.

PS. - Netuším, nakolik je nebezpečný v téhle oblasti CO, horší spíš budou NOx a saze z dieselů. Viděl jsi ale už někde, že by ekologisti bojovali proti CO? Já teda nikdy, vždycky jen proti CO2, a v rámci boje se pak protlačují různá absurdní řešení. Navíc je otázka, jestli CO2 je skutečně problém a způsobuje v takové míře globální oteplování, nebo jestli jenom přichází teplejší období, které by přišlo tak jako tak. Tohle nejsem schopný posoudit, jenom mi ten boj kolem CO2 a další rádoby zelené nápady dost často přijdou přitažené za vlasy, i když ten, kdo se nad tím nezamyslí, to na první pohled bere jako boj za správnou věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Navíc je otázka, jestli CO2 je skutečně problém a způsobuje v takové míře globální oteplování, nebo jestli jenom přichází teplejší období, které by přišlo tak jako tak. "

Mozna by prislo tak jako tak, ale clovek tomu rozhodne nadmiru prida, takze bude jeste tepleji nez by bez prispeni cloveka bylo.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, ale otázka je, jestli to oteplení bude významně větší, než by bylo bez zásahu člověka. Tím to nechci vyvracet nebo naopak podporovat, jen si myslím, že v tom tak úplně není jasno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Boha, to je zas propaganda a matení pojmů. Jak někdo může vytáhnout z Jakešova projevu jednu větu a udělat na tom základě jakési dělení na old a new left. Znáte vůbec ten projev? Jakeš rozhodně nebyl žádný old left, to byl kovaný komanč. Rozhodně nechtěl, aby se strana do něčeho nemíchala, jen potřeboval, aby při tom nebyla tolik vidět (protože v 80. letech už jim lidi nevěřili ani dobrý den). Jinak to byl tvrdý zastánce plánované ekonomiky a stejně jako Husák byl u moci jen díky bratrské pomoci.
Stejně tak nazývat new left fašisty je další propagandistický blábol. Fašista byl Mussolini a jeho cíle byly naprosto jiné - silný národní stát, expanze, potlačení všech ostatních proudů jakýmikoliv prostředky a sjednocení se pod jedním vůdcem. Samozřejmě žádné svobodné volby. Co z toho je společné s programem new left??? Připomíná mi to spíš ruskou propagandu, kdy je za fašistu označován pomalu každý, kdo není proruský.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"spíš by se mělo víc studentů zajímat o technické obory"
Vite proc se Ti studenti o ty technicke obory nezajimaji? zkuste hadat. Je to tim ze kdyz vystuduji "kancelarinu" tak si platove polepsi a tento stat s celou €U plodi byrokraticky mista raketovym tempem. Navic makat rukama a mit za to hovno (narozdil od urednika) dnes nikdo nechce. Jenze tomu uz zacina byt konec a dopadneme jako Spanelsko kde vysokoskolaci nemaji adekvatni kancelarsky uplatneni. Podivejte se u nas, statni skoly se zaviraji a zustavaji jen soukrome a hadejte co ty soukrome vyucuji, dalsi potencionalni byrokraty a zbytecny urednicky funkce. A jestli si toho nekdo jeste nevsimnul tak urednik stat nezivi, naopak je ziven ze statu, z dani nas ostatnich odiranych statem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nesvádějte každou pitomost jen na EU. Myšlenka, že nic vyrábět nepotřebujeme, jen to budem řídit a poskytovat služby, pochází odjinud. Z ní taky plyne nezájem o technické obory, spousta těch studentíků netouží po teplém úřednickém místě někde v Bruselu, ale ještě lepším manažerském místě u velké nadnárodní firmy s výrobou v Číně a ředitelstvím někde v USA nebo západní Evropě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SPOILER: pokud člověk jede vystudovat do zahraničí, tak už se domů (většinou) nevrátí.
Proč? Protože jej domů nic netáhne (mizerné platy, složitost sehnat práci, technologická zaostalost atd.)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Bóže ty si ale ženský pohlavní orgán. Aby děti mohly studovat a je jedno kde, tak rodiče musí mít práci a šanci ty děcka na studiích uživit. Nevím z jakých poměrů kdo pocházíte. Ale nerozumím tomu proč se pozastavujete nad tím, že lidé jsou ochotni vzít nekvalifikovanou práci za cca 12 000 Kč měsíčně. Pro mnohé z nich je to práce a vrchol jejich schopností. O Čínanech tu nemel, pevně věřím tomu, že pokud bys měl pracovat a žít jako oni, tak utečeš pryč. Čech, Slovák umí nejlépe ze všeho naříkat jak by chtěl, ale jak nemohl protože to a ono, a že co neudělal dnes, to udělá zítra, atd... A zítra bude opakovat to samé co včera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať si jedou, když si to zaplatí…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pi svych dvou, mozna o neco ostrejsich , ale o nic mene pravdivejsich, kometech jsem na ostatni -povetsinu sber ignoranstkejch ci pseudliberalneklausovskejch radobybyfaktu nereagoval - zbytecny, ovce splhat pos tromech nenaucis
Ale protoze jsem dnes nasel clanek, ktery v podstate shrnuje nejdulezitejsi argumenty, dam sem link:
http://www.lupa.cz/clanky/jiri-hlavenka-jak-rici-amazonu-ne/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.