Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Po všech peripetiích Amazon u Brna nebude

No, u Prahy Amazon bude, takže jako lekce to snad Čechům bude stačit. Třeba nakonec (náhodou) bude něco i u Brna... a třeba začnou brát ČR jako také odbytiště, ne jen sklad/překlad věcí...

Je paradoxní, že taková spousta jistě odborně "erudovaných" lidí si nevšimne takového základního kixu, jako že ta regulace je toliko tříletá a tedy od počátku zde žádná překážka nebyla. To vypovídá něco o tom, jak se i velké skupiny uznávaných odborníků mohou mýlit...

Pokud by šlo jen o městské zastupitelstvo v Brně, tak by to bylo na povytažení obočí a snížení platů na 50%. Pokud si nikdo ve vládě ČR ani nevšimne, že se nemusí nic zmírňovat, neb ta regulace už jaksi dávno vypršela a není tedy v platnosti, tak to nijak dobře o naší vládě nevypovídá.

Hlavně že máme Ministerstvo pro místní rozvoj - mělo by se to přejmenovat na Ministerstvo pro blokaci místního rozvoje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

„Pokud by šlo jen o městské zastupitelstvo v Brně, tak by to bylo na povytažení obočí a snížení platů na 50%.“

Vy toho o samosprávě moc nevíte, že. Většina zastupitelů jsou tzv. neuvolnění, tj. mají své normální občanské zaměstnání a pouze docházejí jednou za x měsíců na jednání zastupitelstva (a jen za tento den jim může náležet nějaká odměna, náhrada ušlého zisku apod.). Z těchto zastupitelů se volí rada města, v ní už může několik tzv. uvolněných zastupitelů být (typicky primátor, náměstci), ti už pracují na fulltime, ale je to třeba 5 lidí z 45.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm Amazon nemá coby zaměstnavatel v Evropě zrovna dobrou pověst, ale možná jsou to jen pomluvy. Pokud jde o obchod, tak velikost trhu a kupní síla v čechách není nic co by stálo Amazonu za větší pozornost. Amazonu jde dle mého hlavně o distribuční překladiště.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ako študent na vysokej škole som chvíľu pre amazon pracoval (v Milton Keynes v UK) aby som si privyrobil. VŠETKY reči o ich narábaní so zamestnancami sú pravdivé. Nestíhaš, viackrát ideš na WC, minútu meškáš, prípadne sa spotíš a niekomu sa to nepáči - pošlú ťa domov. Ak ťa poslali domov 3x, nevracaj sa. Počítač neprestajne pípa, aby ti dal najavo že už zostáva len X sekúnd na dokončenie úkonu. Každý do seba leje RedBull počas prestávky.

Navyše, len asi 30 percent ich pracovnej sily sú ich vlastní zamestnanci. Ostatní sú zamestnaní v pracovných agentúrach a najímaní len krátkodobo počas špičky (hlavne Vianoce). Amazon nemá záujem mať zamestnancov. Amazon potrebuje krátkodobo rýchle ruky (packer) a nohy (picker). Z týchto dočasných brígádnikov z pracovných agentúr si na konci ich 1-4 týždňového pobytu vyberú niekoľko ľudí ktorých najmú a nahradia nimi najpomalších vlastných zamestnancov.

Čo sa týka istoty miesta, pracovať v ich skladoch/distribučných centrách je to najhoršie pracovné miesto. Ja som tam vydržal 2 týždne a odvtedy od amazonu nič nekupujem, kým nemusím.

Keď som sa počas mojej brigády rozprával so stálym zamestnancom Amazonu, povedal mi, že takéto špičky sú pre niektorých z nich ako dovolenka. Konečne si vydýchnu a namiesto otročenia dohliadajú na brigádnikov.

Ak sa Amazon usídli na českom trhu, očakávam, že sa stane to isté čo v Anglicku. Kamenné obchody slúžia už len na prehliadku tovaru pred kúpou na Amazone a všetky pomaly krachujú.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Slováků se najde po ČR dost co tam půjdou dělat. A Ukrajinců taky. Až Anglie vystoupí z EU tak popakujete vy rádoby vysokoškoláci tam kam patříte... Vím co to je tam za ksindl. Umíte prd anglicky a do kanceláře se tam nedostanete ani náhodou, tak tak běháte po skladech jako pickeři. Dnešní svět je postavený na hlavu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Navyše, len asi 30 percent ich pracovnej sily sú ich vlastní zamestnanci. Ostatní sú zamestnaní v pracovných agentúrach a najímaní len krátkodobo počas špičky (hlavne Vianoce)."

To je v USA poslední dobou naprosto běžný jev ve všech velkých firmách. To není věc jen Amazonu. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

njn... díky tomu se od amazaonu dá nakupovat levně... to je z mýho hlediska, proč je sem nechat přijít :-D
pracovat bych tam pod takovým tlakem samozřejmě nechtěl... to radši pod most :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fascinuje mne jak, stále dokola, lidé omílají mantru 1500 procavních míst. Přitom zcela ignorují fakt, že tam pracují z velké části cizinci, že oněch 36000kč mají možná v německu a anglii a nikoli u nás a že amazon pracovní místa ve výsledku nepřidává ale UBÍRÁ! Musíte si uvědomit že díky amazonu mizí menší obchody a že lidé v těchto obchodech měli zcela jinou (vyšší) kvalifikaci než "cvičené opice" v amazonu. Můžeme to nazvat pokrokem který nezastavíš, ale přijde mi jako krajně nešťastné to podporovat z pozice státu...
A abych nezapomněl, ta hromada kamionů, co lidem začne jezdit kolem baráků a blokovat silnice, je taky super věc takže se ani nejde divit místním.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Máš i nemáš pravdu.
1)těch 1500 lidí, co tam bude pracovat určitě nebudou programátoři, ale lidé, co mohou dělat jen prodávačky ci uklízečky (nemají vzdělání)
2)likvidovat naše obchody to nebude, má to být především sklad. Když se podíváš na ceny, tak zas tak nízké oproti těm naším nejsou (a s poštovným a dph se to nevyplatí už vůbec)
3)jsem Brňák a upřímně jsem možná i rád, že tu amazon nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si taky myslim, ze by to nedelalo dobrotu ... vlastne to dobrotu delat nebude, Amazon v CR bude, takze je to uz stejne fuck. Je zcela zrejme, ze to nebude jen sklad, ale logisticky sklad .... proste automatizovany system se vsi paradou, ktery bude zbozi dodavat do CR, jinak by samozrejme stacila jakakoliv budova, kdekoliv .... je zcela bez pochyby, ze spousta malych eshopu zanikne a ten zbytek bude prodavat pod amazonem ... zkuste si v nemecku, USA, anglii najit klasicky "cesky" eshop .... proste to ovladl amazon, tecka.
Clovek by si rekl, OK, tak kdyztak aspon u nas bude zbozi, co je v USA amazonu ihned a u nas az za pul roku, ihned, ALE TO NEBUDE! To je na tom ta nejvetsi tragedie, ze to pro bezneho spotrebitele neprinese nic pozitivniho, jenom dalsi mamuti spolecnost, ktera ovladne trh, viz hyper/super/wtf/markety, ktere kompletne znicily male obchody, nasadili vysoke ceny, vykoristujou dodavatele a koncove odberatele, kteri ve finale kupujou jeste osizene suntovni zbozi .....
Jako tupa ovce/odberatel, kdyby amazon rekl, budem mit v CR stejnou nabidku jak v USA, tak bych rekl hura .... bohuzel to tak neni, tak jsem byl od zacatku proti amazonu v CR ... bohuzel tu uz jeden bude a jestli bude/nebude i v Brne, tak je to uplne jedno ......
Bude zalezet jakou budou mit sit vydejen, to asi rozhodne .... osobne v budoucnu, kdyz to bude do 5% cenovy rozdil, tak podporim radsi i zeleneho predrazeneho xindla, natoz jine obchody, nez amazon .....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že nemáš pravdu.
1)Ten sklad bude dodávat do všech evropských států - námátkou Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rakousko,... Nejen k nám.
2)Konkurence - víš co dodává přímo amazon? Oni jsou docela specifičtí a to v čem nejsou, tak jsou zase dražší - napřiklad PS4, v softcomu stojí 9999,- přes amazon cca 12000. Snad netřeba říkat, že to v čem jsou specifičtí, tak tady u nás stejně nekoupíš ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1) tak asi bude dodavat i jinam, ale u nas bude mit nejspis vydejny (specifikum Ceska) a navic nebude postovne stat dva litry jak zkamakoliv jinama, takze uz to nevyjde tak silene draze.
2) Dodava od elektroniky, pres nahradni dily na auta az po tampony .... tezko rict, co dodava primo amazon, protoze spousta jsou treti strany ....

No, PS4 tam sice stoji o 900 vic, ale treba xbox one je uz levnejsi nez predobednavka u nas ..... nebo treba miix 2 8" 32GB bez 3G tam sezenes za 5800 a u nas za 7000, takze zalezi jak co .......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taková maličkost. Nedívej se na amazon.com ale na amazon.co.uk, ty ceny budou v podstatě stejný jak v anglii ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak anglicky amazon za libry je jednoznacne silene predrazeny ..... ja se divam na ten z fasisticka .de.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

najdi mi na .de nějaký produkt, který bude o 20% levnější jak u nás. Jsou tam max korunové rozdíly. Amazon je likvidační možná tak v US, v Evropě nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jen otázka času....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jen pro zajímavost, alza má cca 385 zaměstnanců (včetně šéfů a majitelů), 30 poboček. Na každé pobočce řekněme 6 zaměstnanců (někde víc, někde míň), ve skladu jich tudíž dělá hodně hluboko pod 200, amazon bude mít 8x tolik lidí na skladě a během vánoc 16x tolik, opravdu myslíš, že aspoň z pár procent to bude pro nás? 95% toho půjde do okolních států. Chcou zrušit v budoucnu i německý amazon a vše přesunout ke středu Evropy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"hyper/super/wtf/markety, ktere kompletne znicily male obchody, nasadili vysoke ceny, vykoristujou dodavatele a koncove odberatele, kteri ve finale kupujou jeste osizene suntovni zbozi ....."

Vykořisťuje :-)
Republiku si rozvracet nedáme, soudruzi!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

TO že to slovo nadměrně používali za socializmu ještě neznamená, že to neexistuje....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s nástinem situace... ale to ne amazon... to lidi si kupujou o pár stovek levněji, aby pak mohli být "vykořisťování" hypermarkety(což podle mně zatím tak není, i když AHOLD už je nějakej velkej :-D)
nezapomeň, že do některých vesnic se maloobchůdky vrátily, protože lidi byly líný do těch supermarketů jezdit :-D,, no a tak se třeba stane že za deset let tu bude jen amazon... a za 30 už zase bude mít spoustu konkurentů... no není ten koloběh poetický ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To že se "lidi nechají" jednak není úpně pravda, sposta lidí se nechce nechat ale už nemá na vybranou, a i kdyby to pravda byla tak to rozhodně není důvod to podporovat státem ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Likvidovat ostatní dodavatele to rozhodně bude, podle studiíí a reportáží z anglie to funguje na 100% (pohledej na netu je jich pár k nahlédnutí). Menší dodavatelé sice mohou prodávat přes amazon, ale nejsou schopní konkurovat cenou a když si dáš tu stejnou věc vyhledat a vyskočí ti 4 různé, přičemž ta od amazonu je o 20% levnějí, tak prakticky nikdo nekoupí to dražší...
Dřív to alespoň fungovalo tak, že menší obchody se specializovali na nějakou věc co se nevyplatila dělat ve velkém. Jenže Amazon prostě zařadí do nabídky naprosto cokoliv... My tomu asi nezabráníme (leda by se vážně zvedla nějaká silná vlna odporu), ale je nesmysl to ještě podporovat (navíc oficiálně z pozice státu) a argumentovat pracovními místy.
Navíc se stačí podívat třeba do toho německa, kam za těch 36 000 chodí makat lidi od nás a z polska a rozhodně to nejsou jen lidi bez vzdělání, vsadím se že nás to bude v amazonu samý rumun a ukrainec...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mel jste se narodit o 30 let drive, umite totiz krasne socialisticke planovani. Zakaznik podle vas bude platit o 20% vice abyste udrzel v provozu nekonkurenceschopne podniky.
Naprosta vetsina prodejcu navic preprodava to stejne (cinske) zbozi. Pokud ma nekdo neco unikatniho pak si cenu muze tvorit jak sam uzna za vhodne, Amazon neamazon.

Male e-shapy mizi predevsim proto, ze cena jejich dopravy zkratka prilis navysila cenu, takze funguji dale ale pouzivaji Amazon jako dopravce. Ziji u UK a nic z toho co jsem si kdy objednal NA Amazonu je OD Amazonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krásná ukázka demagogie, nejprve nesmysly o socialistickém plánování a následně argument na něco o čem vůbec nebyla řeč (nikde jsem netvrdil nic o tom že zákazník bude platit víc, ve skutečnosti jsem psal opak). Mimochodem ty dokumentární pořady, kde odrovnali menší prodejce knih jasně vyvracejí řeči o přeprodejcích čínského zboží. Amazon neodrovnává jen internetové prodejce, ale zničí i ty zbývající prodejce z kamenných obchodů, pro které je internetový prodej to co je ještě drží nad vodou. A nejde tu přece o to jak kdo komu konkuruje, ale o to že se amazon (ze strany státu) propaguje jako zdroj pracovních míst (a dělají se mu ústupky) a on ve skutečnosti ve výsledku dělá přesný opak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je omyl. Ekonomicky je výhodnější, aby nekonkurenceschopní prodejci zkrachovali(samozřejmě s výjimkou monopolu/oligopolu). To jsou základy ekonomiky.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ten byl dobrej:o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když nechceš diskutovat, co sem lezeš?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

On třeba jen nechápe jak můžeš napsat takovou blbost :0) Navíc když si sám v té odpovědi vyvrátíš svoje argumenty.
Viz zmíněné monopolní postavení.
A likvidace vzdělanější pracovní síly na úkor "efektivity" je taky cesta do pekel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nojo, však se tu ti brňáci taky oligopolu/monopolu bojí :-)
jen ať ale amazon přijde, chci teď nižší ceny, však ono se to nějak vivine

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co to placas? Kolik mate v UK tech malych eshopu jak u nas? Hm? Kde najdu nejaky seznam? Mate neco jako zbozi.cz nebo heureku? Mate amazon:)
A myslis, ze kdyz nekdo prodava pres amazon, ze tomu amazonu neodvadi desatek?:o)))) Mozna je amazon tak drahy, protoze je pro nej jednodussi nekam se vesrat a kasirovat od kazdeho procenta:)
Asi vubec nechapes, ze JE treba regulovat ty oligopoly a monopoly, prave aby nedoslo k zneuziti obchodni sily .... coz se u nas stalo se *marketama .... o indech si rikejte, co chcete, ale ti se aspon proti vtrhnuti velkych obchodnich retezcu tvrde postavili, to se mi fakt libilo ... radej si pudou pulrok platit o neco vic za kvalitni zbozi nez pak zbytek zivota platit trojnasobek za totalni odpad ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja uz ziju v UK pres 8 roku a nejvice asi vyuzivam ebay, na ebay mam uz pres 270 transakci. Amazon ma jednu docela velkou vyhodu - uzivatelske recenze zbozi. Vsecko az na jidlo nakupuji vetsinou online. Mam to asi takhle, 1. ebay, 2. ruzne online eshopy, hlavne na pc komponenty a na poslednim miste amazon kdyz tam je to co chci levneji nabo se mi nechce cekat nez to dojde z ciny atd. - zbozi.cz je samozrejmne obdoba shoppingu na googlu. Cesko je jedna z mala zemi kde nedominuje google proto mame v cesku zbozi.cz od seznamu. Takze misto zbozi.cz neni v UK amazon, ale google shopping jako vetsinou vsude jinde na svete, jen narodni verze... Takze se nejdrive zkus trosku informovat nez napises nesmysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslím, že dominantní bude spíš heureka.cz :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Mel jste se narodit o 30 let drive, umite totiz krasne socialisticke planovani. Zakaznik podle vas bude platit o 20% vice abyste udrzel v provozu nekonkurenceschopne podniky"

Možná mi něco uniká, ale v čem pro zákazníka bude lepší, když ještě větší část těch peněz zmizí v zahraničí, než aby by utraceny zase tady (pro změnu v jeho firmě, na daních státu apod.)?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž nějakou studii prosím. Naopak, na amazonu najdeš od jiných obchodníků to zboží i levněji, prakticky je amazon (pozor, neporovnávej s americkým amazonem, ale s anglickým co.uk nebo německým .de) ve všem dražší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáš na desátek amazonu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když si člověk přečte nějaké věci okolo Amazonu
http://www.zive.cz/bleskovky/amazon-bude-mit-do-konce-roku-ve-skladech-1...
tak se těm slibům 1500 pracovních míst může akorát zasmát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ono. V normální společnosti by normální představitel města nechal udělat studii o dopadech Amazonu na město a proběhla by veřejná debata. Což se bohužel nestalo, naopak se všichni snaží mlžit a gauneři se snaží získat politické body(http://www.novinky.cz/domaci/330869-pristi-nabidku-amazonu-predlozi-jiho...). Žijeme v hnoji, ale můžeme si za to sami.

Takhle se tady jak parta blbečků můžeme dohadovat o tom, jestli se Amazon vyplatí nebo ne, ale vysledek = 0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolikatej je to clanek o tom blbym amazonu za posledni dobu?! - ale truecrypt - stale ani slovo, ticho po pesine....
tak nevim, vy mate od amazonu a americky vlady nejaky reklamni prijmy, nebo co?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na téma truecrypt je zakázáno se bavit, protože USA, NSA a terorismus :)
Na téma amazon je povinnost se bavit, protože USA, reklama a zisk :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, jo to je vtipne:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neřeším to v kontextu Amazonu, toho může být (článků) kolik chce, ale že je tu ticho o TC, to mě opravdu fascinuje!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Případ Amazonu je pěkná ukázka nefunkčnosti zdejšího správního systému. Lidi co tomu nerozumí volí pomocí špatného systému lidi, kteří tomu také nerozumí. Věřím, že kdybych změřil inteligenci systému podobně jako se měří inteligence člověka, byl by někde na úrovni pětiletého dítěte.

Zoufalost Brněnských poměrů dokládají informace z medií o tom, že nejvyšší představitel města Onderka "zfalšoval" diplomku http://www.novinky.cz/domaci/229342-lzete-vy-lzete-branil-se-primator-on... a jeho nejhlasitějším odpůrcem a hlavní opoziční osobností je aktivista Hollan, který je na tom tak špatně s intelektem, že jestli se dostane vedení města bude to stejný průšvih jako s Onderkou. http://www.denik.cz/z_domova/do-obecnich-voleb-vstupuje-obcanska-sdruzen... https://www.facebook.com/hollan.matej?fref=ts

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ale nic nemění na tom, že Brno není dobré místo pro podobný sklad. Nejlepší by bylo to mít někde bokem hustého provozu, kde je ale blízko dálnice a hromada nezaměstnaných.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde ani tak o existenci či neexistenci skladů u Brna, jako o dva fakty, které z této kauzy vyplynuly:
- nekompetence politiků a úředníků se posouvá o další level
- zoufale špatný signál pro zahraniční investory
Zkrátka ČR nevypadá jako Kocourkov jen zevnitř, ale teď už i zvenku.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A nieje mozne, aby niekto vnutri tej masinerie - nejaky odbornik kdesi v zadnej kancelarii na urade, co uz vie nieco o amazone jednoducho zatajil tieto drobnosti ohladne tej trojrocnej lehoty? Jednoducho to sabotovali.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky to možné je, ovšem úkolem vedení města je vytvářet systém založený povinnostech a zodpovědnosti, takže chyba by byla odhalena, zveřejněna a chybující úředník by byl potrestán. To se zřejmě nestalo. V normální demokracii by veřejnost potrestala politika jeho opětovným nezvolením. Což se neděje. A to je ten základní, neustále trvající problém, jehož nejefektivnějším řešením se zdá změna fungování demokracie změnou volebních zákonů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normální demokracie je něco jako fungující komunizmus. Nikde to nikdy nebylo a jentak nebude....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to je nebo není dobré místo můžeš rozhodnout pouze na základě komplexní studie. Běžný občan přece nemůže tušit všechny okolnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ti co se kolem brna snaží cestovat autem si dokáží udělat jasno i bez studie, už teď jsou dopravní cesty hrubě poddimenzované...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bydlím v Brně a když nejedeš mezi 7-8:30 a 15-16:30, tak je vše v pohodě průjezdné ;) a amazon by rozhodně nejezdil v časech špiček, ale mezi něma.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navíc TIRáci můžou mít povolený průjezd městem třeba jen v noci. Ale jen o to tady přece nejde. Vše se dá řešit. Ovšem bez relevantních dokumentů se nikdo nemůže rozhodnout správně a ty, pokud vím, neexistují, protože na to vedení města kašle. Taky co by se staralo, když je stejně ti troubové zase zvolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně vše se dá řešit. Třeba jako zákaz tranzitu kamionů v určité dni (který se tu v rámci ekologie zavedl), zrušený, sotva se to někomu hodilo (kalousek v rámci "podpory ekonomiky").

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

po chvili cteni diskuze je jasne ze asi vetsina ma Amazon desne rada :)

1. Amazon v CR nebude mit prodejni sklad, ale ptekladiste pro okolni staty, takze obchodnici v CR se prozatim opravdu bat nemusej, Amazon zde bude i nadale fungovat uplne stejne jako dosud, tedy jen jako zahranicni internetovej obchod, zadny Amazon.cz se zatim nechysta

2. pokud nekomu vadi jak se chovaj k "zamestnancum" tak unich snad pracovat nemusi, cizincu a to i tech nezamestnanych mame v CR tak jako tak hodne, a dalsi prichazeji a prichazet budou, takze je uplne fuk jestli v Amazonu budou delat cesi nebo cizinci, vlastne pokud tam budou za tech podminek delat cizinci, tak je to snad dobre ne, alespon nevezmou lepsi pracu cechum, otazkou jen je, jestli i ten cech chce pracovat? :D

3. kamiony tam pojedou tak jako tak, jen to prekladiste bude nekde jinde, ale ty silnice o ty kamiony neprijdou, kdys bude prekladiste v Polsku tak proste pojedou z Polska do Rakouska, nebo naopak, CR je proste mezi staty pro ktere jsou tyto prekladiste urcena, takze to zbozi po tech ceskych silnicich bude jezdit tak jako tak, vyhodou pro CR mohlo bejt to, ze u prekladist vetsinou kamiony i tankujou, takzhe budou ale CR jen projizdet a ani tady teda nenatankujou (cos dava vydelat prave treba i pumpam) mimochodem na co se hodne zapomina, tak to v dane oblasti zamestava i docela dost uredniku z celni spravy. atd. atd... ne opravdu to nejsou jen "zamestnanci" Amazonu :)

proste Amazon to postavi jinde, tam natom kratkodobe vydelaji alespon neco, a pak vsechny ty nevyhody budem vyzirat prave my v CR kde bude probyhat jiz jen samotnej tranzit :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. Zajímavé že už si tu doménu (kterou podle Vás asi nechtějí) zabrali...
2. Dělat ústupkuy firmě cizí firmě a argumentovat místy, které ve skutečnosti pro místní nebudou k ničemu není košér. Pokud je to soukromá firma, ať si určí podmínky pro zaměstnance, fajn, ale ze trany státu stejné podmínky jako u ostatních.
3. Kamion který veze a odváží něco do skladu je rozhodně pro místní 10x větší problém než kamión projíždějící nějakou trasou přes republiku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mam eshop a co myslis ze jsem udelal jako prvni? ano zaregistroval jsem si vsemozne koncovky kdybych je dobudoucna chtel pouzit ;) ty smesne drobne ktere to stoji se vyplati, nez pak zpetne resit s nejakym "zlatokopem" odkoupeni dane domeny :)

my pouzivame u eshopu jen .com, ale koupenych mame 25 koncovek + asliasy, tedy dohromady 75 domen, rocni naklady cca 1800 korun, fakt me tech usetrenych 18 stovek nestoji zato, abych pak resil s nejakym "zlatokopem" ze chce za danou domenu treba 5-10 tisic dolaru/euro :D

na bod 2. jsem odpovedel a ty evidentne nechapes jak se to veskutecnosti ma
bod 3. jsem take popsal, prekladiste melo bejt u dalnice v Brne, tedy komunikace kde ty kamiony projedou tak jako tak ;) nrebo si jako myslis ze z Polska do Vidne pojedou nekudy jinudy nez prez Brno po dalnici? jo vlastne jo, pojedou prez Nemecko nebo Slovensko kde jajedou o 1000-500km vic a do Cech se vlastne vubec nepodivaj :D vlastne CR neni vubec tranzitni zemi, ne Cesko je vlsatne zaplnene jen kamiony s ceskyma SPZ :D doporucuju se nekdy projet po dalnici, 90% kamionu maj cizi SPZ ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"ano zaregistroval jsem si vsemozne koncovky"
A předpokládám, že nemáš problém přes všechny ty koncovky prodávat i do zemí, kde "nejsi"?
ad. 2 odpověděl, ale nesmysly, proč by tam mělo být vysoké poštovné a dph.... Navíc nejde se dívat na něco co ještě není, vždy je třeba srovnávat s tím co už amazon provádí jinde kde je dostatečně rozšířený (USA)
ad. 3 je sakra rozdil jestli něco jede okolo a to čistě po tranzitní silnici a mezi tím jestli něco naváží a vyzvedáví zboži poblíž jestli to nechápeš tak se k nějakému takovému "skladu" zkus nastěhovat a uvidíš...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"2. pokud nekomu vadi jak se chovaj k "zamestnancum" tak unich snad pracovat nemusi,"
Kolik ti je? Takhle hloupě jsem uvažoval někdy kolem 20ti. Každý nemá možnost najít si práci jaká mu vyhovuje. Lidi platí hypotéky, mají rodinu, děti, nemůžou čekat až si najdou něco lepšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodne lidi tu uvazuje zpusobem lepsi zadna prace nez spatna prace. Nehlede na to ze jsou takovy co maji mnohem horsi praci a radi by se presunuli do cisteho skladu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těch se to ale z 99% netyka. Ten sklad se nestavi v odlehle lokalitě s mizernou zaměstnaností, ale jeden poblíž prahy a druhý poblíž brna...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to jako v brne nejsou horsi prace? Pasova vyroba, prach, vedro a smrad, mizerny plat. Proti tomu je mizerna prace ve skladu rajem. Nejde jen o nezamestnanost, ale o sanci pro lepsi zamestnani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Brně bývá nezaměstnanost 8-10%. To je dost. Znám dost lidí co nemůžou sehnat práci a vzali by cokoli. Dramatickými příběhy o tom co si lidi nechají líbit jenom pro to, aby jim zůstalo zaměstnání, bych si mohl tapetovat WC. Samozřejmě mladý, zdravý člověk bez závazků, s rodiči za zády je ve zcela jiné situaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty místa "cvičených opic" kde člověk běhá 10hodin v kuse po skladě s pípátkem, jsou právě pro ty mladší. Padesátník to už asi dělat/zvládat nebude...
Co se týká mladých lidí bez závazku a s rodiči za zády, tak není třeba hned soudit všechny podle sebe... I když je pravda, že sám jsem měl v životě zatím se zaměstnaností celkem kliku (musím to zaklepat) a od školy jsem měl vždy práci. Což ovšem nejde říct o všech lidech z okolí. Na druhou stranu ne každý má vysokou v technickém oboru a celkem ucházející znalosti v dalších směrech (což značně ulehčuje podobné starosti).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak i podobně vzdělaní lidi po padesátce mají problém se zaměstnaností. Kolik máš kolem sebe starších lidí? ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žádné podobně vzdělané lidi kolem sebe bez práce teda nevidím, podle čeho myslíš že by měli mít problém se zaměstnáním?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, třeba že nemají takovou výkonnost a že ví, že ten člověk v té firmě nemusí být už dlouho? A navíc podívej se na statistiky ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kde najdu statistiku vysokoškolsky vzdělaných techniků? Já zatím našel jen čísla ukazující naopak větší příjem těchto lidí, základ jsou znalosti a zkušenosti, tam ti mládí moc nepomůže. A bavíme se o strojařině (ta se za posledních 20 let zase tak nezměnila) nikoli programování btw.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mít nad 50 let tě obrovsky znevýhodňuje na trhu práce z mnoha důvodů z nichž některé vůbec nemůžeš ovlivnit. Kolik znáš programátorů nad 50 let pracujících v oboru? Mimochodem odchod do důchodu se bude postupně posouvat nad hranici 70 let.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo neví co bude za týden natož za xx let. Podobných odhadů už jsem viděl mraky.... (mimochodem i takové, kde se trvdilo, že časem se bude dělat jen 3 dny v týdnu (při vyšších příjmech) :0)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nad padesát let praxe? :-) Ti snad už vydělávají ve vlastních firmách. http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_H._Moore

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z mého pohledu je to škoda a to hlavně pro zdejší obyvatele.
Amazon by zde platil daně za své zaměstnance, zaměstnanci i když né Češi by zde odváděli také své daně ze mzdy, určitě by tady i nějakou tu korunu utratili, musí také přeci něco jíst, mít kde spát. Amazon by si určitě většinu vybavení skladových prostor nedovážel ze zahraničí, ale nakupoval by to zde, stejně tak obalový materiál. Myslím že by na tom vydělávalo i dost místních dodavatelů.
Co se týče zvýšení zatížení dopravou, tak je mi obyvatel Slatiny celkem líto. Už nyní je hlavní ulice Řípská v katastrofálním stavu a s Amazonem zde byla naděje na nové připojení celé průmyslové zóny na dálnici. To se ale neuskuteční když tu Amazon nebude. Navíc město změnou územního plánu dalo CTP volné ruce ke stavbě (stavbám) a tak tam developer místo jednoho velkého Amazonu postaví třeba deset menších, nicméně napojení na dálnici již řešit nebude. Doprava časem vzroste stejně, jako by tu byl ten Amazon, ale bude to všechno jezdit přes Slatinu, protože tam je jediné napojení na dálnici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to vsechno divadlo bylo jen pro dobro CTP

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CTP na tom jednoznačně získalo a magistrát ztratil (a nejen reputaci). Neznám znění původní smlouvy s CTP o průmyslové zóně na Černovických terasách, nicméně proč není ve smlouvě také ujednání o povinnostech developera o spoluúčasti na údržbě stavu komunikací (na které má průmyslová zóna jednoznačně negativní dopad) nebo při dosažení určité kapacity průmyslové zóny pak povinnost spolupodílet se na budování připojení na dálnici (pokud to do té doby nevyřeší stát) ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze kazdy developer ma povinnost podilet se na nakladech. Resi to celkem komplexne danove zakony. Tak proto. Ze mame neschopny stat a verjenou spravu, ktera se snazi velke investory ojebat (zrejme jako protiklad k investicnim pobidkam), to je uplne jina pisnicka.
Ovsem mame standardni demokracii, takze koho si tam zvolime, toho tam mame. Tak jakepak stiznosti.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A jeste k tomu sjezdu. Sjezd je tam planovan, pokud vim, roky. Celou tu dobu ho stat nebyl schopen zajistit. CTP s Amazonem ochotni byli, ale mesto se rozhodlo s nimi vydrbat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.