Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon u Prahy bude, Dobrovíz přes protest občanského sdružení podepsala smlouvy

Takze to dopadlo tak, jak to dopadne vzdycky, zadne prekvapeni, serem na lidi. Ted uz jenom, jestli za 10 let statni zastupitelstvi odhali, kterej politickej frkulin dostal mastnej uplatek. :-/

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A co tech spousta pracovnich mist ktere to te oblasti prinese nemluve o mega sortimentu zbozi ktery amazon nabizi...? Pro spotrebitele a nezamestane jedine dobre. Jeste ze tak!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v obci je minimum spotřebitelů a nezaměstnaných, zato tam jsou domkaři a zkušenost z Kolína s TPCA jsou katastrofální. Snad to zastupitelé Dobrovíze ukočírují k OBOUstranné spokojenosti.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

o spotrebytele z Dobrovize tam vubec nejde a kvuli nim by tam nikdo nestavel ani trafiku, natoz mezinarodni prekladiste pro 4000 zamestnancu/brigadniku :)), jedna se o strategicke misto pro celou stredni evropu ktere je zaprve blizko letiste a zadruhe blizko Prahy, proc letiste je ti asi jasny u prekladiste, a Praha pro dostatecnou kapacitu mozne levne pracovni sily z rad studentu, mladych a nezamestnanych lidi kteri to tam budou mit v horsim pripade 30 minut busem ;)

ta obcanska iniciativa se bohuzel jevi jako zajem jedne tamni podnikatelky (vypis jeji podnikatelske kariery je fakt zajimavej :D), a svedci otom i ony pocty lidi co se dostavujou na jednani, drtive vetsine obyvatel Dobrovize je to evidentne u zadnice a budou spis radi ze jim to do obecni kasy kapne nejakou vatu a budou zato mit treba nove chodniky nebo neco podobnyho

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Stejně strategických míst by se dalo najít ve středních čechách několik (třeba u letiště Vodochody vedle zavlečkovaných průmyslových areálů v Kralupech a D8), ale developer jako obvykle "tlačí na pilu" a měnil záměr za pochodu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

pro Vodochody jsem delal na vizoskach a jednou to bude pekne letiste :), jenze momentalne je to letiste pro mezinarodni obchod a expedici desitek tisic zasilek denne nepouzitelny, a jeste par let asi pouzitelne v tomto ohledu nebude, mam dojem ze celnice pro mezinarodni obchod tam ani nikde v planu nebyla, tady proste jiste rozhodlo to ze je to hned vedel mezinarodniho letiste a do Prahy na 2 metra je to 20-30 minut busem kam si natuty nechaj zaridit extra prime autobusove linky (Dejvicka, Zlicin)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Na co tam jako má být celnice? Ajo, aby buzerovala lidi, zatěžovala je byrokratickejma sračkama a jako bonus je na konci okradla o prachy. No to si strčte někam.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

z pohledu obcana je to sice pravda, ale ted si vem ze by zadna celnice neexistovala a nejaky exot by si rekl ze misto aby si vzal spinavou bombu sebou do prirucniho zavazadla si ji proste posle postou, zrovna u Amazonu bych se nebal toho ze tam zadne zdrzeni nebude, proste ty baliky jen projedou scannerem, zvazej se a tim to hasne, nehlede nato ze ceskeho zakaznika to trapit nemusi, jeho zasilka jiste prez celnici nepoputuje pokud to nebude nejaka "nenaskladnena" vychytavka kterou by museli stahovat z jineho skladu v EU, zrovna tohle se bude u tohoto skladu tykat zakazniku z okolnich statu a ani tak to neni nic sileneho, ja si treba z Nemecka objednavam zbozi celkem casto a pokud vynecham v cili Ceskou Postu ale vemu radsi DHL, tak mam vetsinou zbozi do 2-3 dnu od objednani

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Bez cla ??
Aneb jak objednavat ze zahranici aby se to nemuselo clit ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a proc by se muselo clit neco co neopusti shengensky prostor? nevim kde zijete , ale ja v EU a shengenskem protoru nemusim nic proclivat ani tedy z dane veci platit clo, a pokud objednavam na Amazonu, tak na tom ktery sidli bud v UK nebo v Nemecku, oba jsou v EU a shengenu

zbozi ktere si ale objednam treba z UK tak celnici prochazi a to z duvodu letecke prepravy, jsou tam prisnejsi bezpecnostni predpisy nez pri preprave kamionem/vlakem a tak proste vse co putuje na palubu letadel projde alespon scannerem, ostatne i ten kamion/vlak muzou celnici zastavit a proverit kdekoliv na uzemi jejich statu (dodavky celni zpravy se daj na dalnicich pozorovat mozna casteji nez dopravni policie), a mam dojem ze podobne prisne jako u letadel je to i u lodni dopravy, ale pravdepodobne zbozi s jakym obchoduje Amazon po evrope lodi asi nikde neposilaj

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bez cla - tim ze to nechas poslat DHL.

Takhle se vozi elektronika z cinskych obchodu - Cinan ti tam napise nejaky blabol ze je to darek za 15 USD nebo baterie, a vyhnes se tak platbe DPH, protoze DHL ma vlastni celni oddeleni. Klidne si to vyzkousej. Naprosta vetsina prodejcu do EU nabizi poslani pouze pres DHL, prave kvuli tomuto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy máte dost…

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím jak to bylo v tomhle případě, ale zažil jsem, kdy se jedné krávě taky něco nelíbilo, tak rozjela letákovou kampaň, vypružila důchodce a poslala ke dnu projekt, který měl smysl a nikomu, kromě ní, nevadil. Ale populistické gesto "nesereme na lidi" vyhrálo a z projektu sešlo. Přitom to bylo v zájmu jedné ženské, která využila idioty. Takže dnes se už dívám na tyhle akce "serem na lidi" trochu jinak, dokud nemám dost informací.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Příklad bez informací.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zapomeň, že to tady budu rozepisovat. Buď to ber, jak to píšu nebo to neber. Já ti to nenutím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím co rozepisovat se na pěti řádcích o subjektivním pohledu je in. Neberu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zato 250 řádků, do kterých ti můžu napsat co chci, bys bral, co?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Řečnická otázka opět bez relevalentních informací.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

A odkud bys chtěl, abych ti ty informace asi tak vycucal? Ne každá kauza je na Novinkách, pokud ji nekomentoval Kalousek, abych ti posílal krásné podklady. Já řekl svou zkušenost s některými "občanskými sdruženími" a od té doby prostě jen tak nevěřím. Nechápu, proč se chytáš věrohodnosti mé zkušenosti. Napsal jsem, že se JÁ dívám na takové akce po MÉ zkušenosti trochu jinak. Co máš vlastně za problém?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Čítač řádků >10. Stále žádné konkrétní info, stále jen kecy na úrovni nadávání u piva. Informace si rád vyhodnocuji sám, ne podle předžvýkaného hodnocení co někdo napíše do diskuse bez nasdílení zdrojů ani uvedeních konktrétního případu. Dost často to dělají lidé co s nimi sympatizují nebo přímo na těch prasárnách participují nebo příspěvky rovnou vymýšlí.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Bože, ty jsi zase chytrák, kterého jsme tu všichni potřebovali. Nemáš-li nic užitečného říci, tak radši pomlč holoto.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně .!..

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky poslední slovo, heh? No, se mnou se ti to asi nepodaří. Nedělej ani ze sebe svatouška. Když si tak potrpíš na podepření názorů nějakými zdroji, tak mi prosím sežeň zdroj na tvůj názor, cituji: "Dost často to dělají lidé co s nimi sympatizují nebo přímo na těch prasárnách participují nebo příspěvky rovnou vymýšlí.", jinak to chápu stejně, jak říkáš: "stále jen kecy na úrovni nadávání u piva"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Příklad? Klidně: nedávno jsem si všiml, že jeden diskutující na iHned tvrdil o čerstvě nainstalovaných posilovacích zařízeních v parku, že je rozebírají cikáni do sběru. Jenže tím parkem, který mám ob tři ulice několikrát týdně procházím, a ty posilovací zařízení tam byly a stále jsou naprosto v pořádku.
Poslední slovo přenechávám neiformovaným ichtylům ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, ale kde jsou ty zdroje? Každý si nějaký konkrétní případ může vymyslet. Chci přesné důkazy, jinak je to tlachání chlapů v hospodě ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nepožadoval jsem přesné důkazy, ale uvedení informací k příkladu. ( Že jedna paní zburcovala důchodce, by se dalo napsat i lidech z Dobrovíze.) V tom je kvalitativní a taky kvantativní rozdíl. Žádné info ... nějaké info ... přesné zdokladované důkazy. Co forenzní zprávu vyšetřovatelů s analýzami DNA by jste nechtěl?
Jinak: Lokalita Brno, Černá Pole park Šrébrovy zahrádky. Diskuse na iHned.cz - jestli na rozdíl ode mne umíte vyhledávat v jejich diskusích, je to tam ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nejmenuje se náhodou Paukejová? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čím to, že se mi taky vybavila? :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co jim teda vadi, kdyz bude obchvat a pres centrum kamiony jezdit nebudou? Vi nekdo neco vic?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

odhaduju ze problem celeho toho okolo bude tato osoba http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/jitka-ungerova/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť v článku je přímo napsané "Skupina obyvatel vedená místní podnikatelkou J. Ungerovou poukazovala na zhoršení životních podmínek v obci v důsledku průjezdu 450 kamionů denně památkovou zónou obce."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blahopreji mistni samosprave v Dobrovizi, ze se nenechala ubucet luzou (rozumej: bucici mensinou) a prosadila reseni, ktere mistnim v budoucnu nepochybne prospeje.
Zaroven ji dekuji, ze nas uchranila mezinarodni ostudy, coz uz od urednika nebyva tak casto videt.
Diky

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Chápu lidi z té vesnice, že nechtějí mít za barákem obrovskou plechovou krabici plnou ukrajinců a poláků. Ikdyž nakonec to vypadá, že většině obyvatel je to jedno.
Blbé je, že téhle lokalitě těch 4tis. míst vůbec nepomůže. V Praze a okolí je nejnižší nezaměstnanost a pro čechy nebude tahle práce tak atraktivní, aby dojížděli 100kilometrů.
Nakonec to dopadne tak, že si tam Amazon bude vozit levnou pracovní sílu z východů. Tak to mimochodem dopadlo u nás v obci, když tu jeden nejmenovaný výrobce autodílů postavil haly.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ved to je jasne, ze uz nemame demokraciu, to je katastrofa o sa tu deje, tak na revoluciu alebo na vojnu stav

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Co to blabolite? Tu smlouvu podepsalo demokraticky zvolene zastupitelstvo.
Dokonce ani nebyla omezena svoboda slova (kterou si lide s demokracii casto pletou). Nazor protistrany byl vyslechnut a demokraticky odmitnut. O co vam jde?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ve svem prispevku zamente slovo "demokraticky" za slovo "korupcne" a prectete si to znovu, pak mate pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste at se rozhodne tak nebo tak, je to vzdy korupce, ze? Dokonce i v pripade ze nikdo ze zucastnenych nedostane vubec nic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Všem těm co zaslepeně podporují každou novou montovnu/sklad a argumentují pracovními místy bych rád řekl pár drobností.
1. Má to smysl jen tam kde skutečně sníží nezaměstnanost (typicky bývalé oblasti s těžebním či těžkým průmyslem).
2. Mít vedle vesnice místo polí šedivé škatule a okolo nich hafo asfaltu je vážně děs a znehodnotí to těm lidem v okolí jak životní prostředí, tak jejich majetek.
3. Jakýkoliv sklad v blízkosti zhusta znamená permanentní rámus, vážně nikoho nepotěší, když vám vnoci někde pípají couvající nákladáky a hučí pneumatiky po silnici.

A to se samozřejmě bavíme, že nic nebude jezdit přes vesnici, v případě že ano je to už rovnou o život či zdraví.

Být to u naší obce taky jsem proti, už jsem to v okolí několikrát zažil a vždy to skončilo podobně. Osobně jsem zato podporovat tyto projekty hlavně v bývalých výrobních areálech a podobných lokalitách. Nejvtipnější je, když se firma po pár letech, až jí skončí různé úlevy, sbalí a valí o pár set kilometrů dál na východ kde jim zase nabídnou "výhodnější podmínky"...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

ano, souhlasim s tebou, ale nezamestnanost to muze snizit kdekoliv, to ze to v Praze snizi nezamestnanost treba o tisicinu procenta a zamestna to treba 500 "Prazaku" neznamena ze je to horsi nez kdyby to stalo v HorniDolni kde by to mohlo snizit nezametnanost o 100% a zamestnat tamnich 5 obyvatel, naopak v takoveto lokalite jako je ta nynejsi bude mnohem vetsi sance ze to zamestna prave "ceske" obcany a nebude treba tu pracovni silu dovazet

druhej a vlastne i treti bod, koukni se kde to ma stat, aneb ted tam maj vyhled na letiste a 5 hal ktere tam jiz stojej, takze horsi to jiz asi fakt nebude, hala Amazonu ma stat vpodstate az za temahle halama ktere tam jiz jsou a jsou blize k prvnim domum Dobrovize http://praha.idnes.cz/foto.aspx?r=praha-zpravy&foto1=BUR4fb475_amazon.jpg ty 4 haly v popredi jsou real a ta pata vedle tam jiz take stoji, az ta zadni hala s napisem Amazon na trese je to co chce Amazon stavet

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to beru tak, že brambory taky můžu pěstovat i ve městě, místo na poli na vysočině, ale z hlediska státu nemám žádný rozumný důvod to tam prosazovat a lobovat za to...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale tohle se děje v rámci existujícícho areálu. Navíc hovoříme o obci, která je z východu ohraničena letištěm, z jihu jednou silnicí dálničního typu, ze severu druhou silnicí dálničního typu a skrz prochází železnice. Startující letadla a brzdící vlaky jsou podle mě trochu jiný kalibr než couvající náklaďáky. Že na daném místě měly stát skladovací prostory, si v územním plánu odsouhlasila sama obec už před více než osmi lety. Že do velkokapacitních skladů bude jezdit řada náklaďáků, je důsledek, se kterým museli počítat.

Pokud by šlo o vesnici v krásné krajině, kde by mohlo dojít k poškození krajiny, životního prostředí atp., pak bychom se bavili o něčem trochu jiném, ale tohle je dopravní uzel, kde místo tří již existujících stodol postaví jednu větší stodolu. Navíc pokud dá ze 470 obyvatel najevo nesouhlas necelých 30, pak to místním asi příliš nevadí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já se koukal jen na satelitní mapu. Tam ještě žádné haly nestojí, jsou tam jen rozestavěné nové domky a to na ulici souběžné s těmi sklady a těm lidem v nich to tedy vůbec nezávidím.
Jinak obec není ohraničená ani dálnicí ani letištěm jedno i druhé je (bylo) víc jak kilometr přes pole a na severu je navíc mezi ním další obec (ne že by to u letiště pomohlo, ale proč k jednomu kraválu přidávat jiný). A železniční jednokolejka nevede přes obec, ale po kraji území obce. Vlaky nemají důvod tam brzdit (zatím).
Osobně mi přijde jako masochizmus se v takové obci usadit.
Mimochodem je zvláštní, že takto blízko letiště jde vůbec něco stavět. Pamatuji před xx lety byla kolem oblast kde se nové stavby nepovolovaly...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To že se nemůže někde stavět hravě spraví tučný úplateček

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Úplateček je ti celkem na dvě věci, když ti pak začnou praskat zdi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.mapy.cz/#!x=14.216150&y=50.108423&z=16&l=15 vsech 5 hal jiz stoji, oproti Google to maj rizle presne naopak
https://maps.google.cz/?ll=50.108002,14.218132&spn=0.008649,0.023378&t=h... je tam videt prechod a evidentne 2 obdoby sat-fotek, vlevo je videt cast jiz stojici haly a na prechodu pak jen parcely pro staveni
na nokia 3D mapach jsou ty 3 nejvetsi haly, a ty mapy jsou stare tusim prez 5 let, takze minimalne 3 ty nejvetsi haly tam musej stat jiz minimalne 5-6 let

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych taky zduraznil, ze puvodne tam meli byt sklady, nacez developer se rozhodl, ze tam bude sklad ... takze co jako presne se melo zmenit? Naprosto chapu pokud jsou nervozni ze jeste neni dalnicni obchvat, ale stiznostma stavbu toho obchvatu neurychli, spis naopak.

Obecne lidi bydlici blizko letiste mi pripada, ze se chovaji nelogicky. Vlastne podobne jako lide zijici v zaplavovych oblastech ... ale zaplavovych oblasti je alespon hodne. Letist je malo. Letadla potichu letat nebudou, pristavat potichu je proti predpisum a startovat potichu proti fyzice, tak by se s tim meli smirit a odstehovat se, prece tam to letiste nevyrostlo pres noc.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Je tu jeden drobny problem:

Tam kde je potreba snizit nezamestnanost, nikdo nic stavet nechce. Uz proto, ze tam neni mezinarodni letiste a krizovatka dalnic.

Ve hre je pouze Praha, Brno a Ostrava a nebo jiny stat nez CR. Posledni varianta je samozrejmne ostuda pro CR.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Většinou kecáte blbiny

já tu bydlím. Počet zdejších zaměstnaných lidí u Amazon je 0. Zato uzavřených autobusů, které se prohání po vesnicích je dost. Nastoupit do nich nejde, mají nápis Amazon a slíbené rozšíření MHD žádné. Jsme na hranici Prahy, ale lepší dostupnost je někde v pošumaví.

Autobusy mají trasy. Slaný, Kladno, Praha.

Projet vesnicí při konci směny je masakr (my směr Dobrovíz Kladno).

na 90 silnici Kněževes Dobrovíz, pokud trefíš na kamion jedeš 50, protože pro stromy musí jet uprostřed a hodně opatrně. Předjet nejde.

Jo, obchvat slíbili. ale pozemky nemají, nemají projekt, územko, nic. Jen slib. To samé chybí na straně u Kněževsi. Tam budou také nadšení.... Pochybuji, že to v Kněževsi projde. Ve výsledku se vsadím, že ten obchvat nikdy nebude. Slíbím také cokoliv, ale pokud nevlastním pozemky, není územko, je to celé dost na vodě.

Dopravní situace sjezd R6 je také špatně, naprosto pitomá nepřehledná nová křižovatka s havárií co týden.

Osobně proti využití těch hal/velké haly nic nemám, ale jjeich argumenty jsou věcný. Navíc chápu Ungerovi jako tamní historický statkáře, že měli jinou představu. Navíc za tím stavěli lidé, jenže to tam byl ještě nějaký "vzduch". Po velké hale nebude (severní strana za halou).

To že nakonec majitel pozemků vydíral je dost mimo, za to by jej měli podle mého zavřít. Nikdo nemařil původní investici. Bylo tam několik firem, kde opravdu dělali i místní (Domoservis například). To teď padá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto s váma soucítím neb vím o čem mluvíte. U nás máme jediné štěstí, že haly jsou přímo u dálnice a tak náklaďáky nejezdí přes obec. Na drudou stranu se v obci ubytovávají dělníci z východních zemí a ti dělají nezřídkakdy problémy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.