Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazon zaplatí Microsoftu za patenty užité v Linuxu

To je neuvěřitelné, jak někdo dokáže inkasovat peníze za něco, co nikdo nikdy neviděl. Dnes už je fakt možné snad úplně všecko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, to je něco neuvěřitelného, zvláštní že třeba takový RedHat nepodepsal a nic se nedělo, Microsoft stáhl ocas mezi nohy a utekl. Jako platit za něco, co možná ani neexistuje, to můžou jen američani. Navíc... zajímalo by mě, kolik těch patentů porušuje ve Windows Microsoft. Svět se fakt v ho*no obrací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nikdo v americe ty patenty nezkouma, kdyz si vymyslite patent na nakupni kosik a splnite formalni nalezitosti tak ho dostanete ... kdyz si takto zaregistrujete tisice nevymahatelnych patentu na vsechno mozne co uz predtim vymyslel nekdo jiny tak je mate dokud je nekdo nenapadne ... jenze jak s nimi zacnete vidirat a predstirate ze se citite pevne v kramflecich tak vam firmy jako amazon radeji zaplati nez aby ty hromady patentu prezkoumavali a hodnotlily jejich potencialni vymahatelnost kus od kusu ... je to jen obchod se strachem, prave vydirani nic vic.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tomu se rika "evil company", a na tuhle auru ma microsoft taky patent :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Patentové zákony vymysleli štátni byrokrati, nie MS. Ak si patent nepodá MS, podá si ho niekto iný a platiť bude musieť MS. Nedivím sa, že sa mu do toho príliš nechce, hojí si na ňom svoje straty neuveriteľné množstvo neschopných firiem.

Nie MS je evil, ale byrokracia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten Amazon jsou ale srágory, takhle podlehnout vydírání. Softwarové patenty jsou pěkný xindl, zvlášť když se patentují samozřejmé věci, brzdí se tím akorát vývoj a někdo z toho tříská peníze.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vtip je v tom ze microsoft NIKDY nezverejni o jake patenty vlasne jde ... protoze by se linuxova komunita nakrkla a ze dne na den by to prepsali tak ze by microsoft tu svoji nahodne pokroucenou logiku pri vydirani uz nemohl pouzit ... ale bohuzel nikdy se nedozvime o co v tech patentech udajne jde, a mozna .. ze ani neexistuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vy tomu verite? kludne mohol mrkvosoft spravit dohodu s amazonom: vy oficialne uznate porusovanie patentu - zaplatite a my vam potichucky dodame serverove aplikacie za tu hodnotu + bohvie co.

na druhu stranu amazon nieco vyvyja? asi nie, tak preco by mal platit za pouzivany produkt. Patent porusuje asi tvorca a nie pouzivatel.

Ale tak ma napadla paralela: ze autorske prava porusuje tvorca filmov a nie sdielac.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... za kterou Amazon zaplatí částku v neuvedené výši ... $1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano je to mozne, marketing je labyrint ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Amazon toho vyvyji celkem dost, hlavne pro aws.amazon.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

US pravo muze vezt k zodpovednosti i uzivatele, pokud se jedna o firmu, tedy pravne to tak je, kdyby zadny SW nepsali, tak jsou zodpovedni za to, co pouzivaji.

To co Amazon pise nejspise zadne patenty neporusuje ... i kdyz, kdo vi, v USA je mozne vse, treba nejaka Britska firma ma patentovane odkazy mezi dokumenty ... tedy princip webu ;-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na eshopu ma jiste nekdo patentovany i nakupni kosik ... je to sice nevymahatelny patent, takze by to asi nikdo nepouzil, ale urcite to nekdo patentovano ma .... ostatne, takto nevymahatelnych je vetsina

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to je take duvod proc ty sve microsoft nikdy nezverejni ani jmenem, dokonce i kdyz zrovna vydira .... protoze by se velmi rychle ukazalo ze nejsou vymahatelne, resp, ze jsou snadno napadnutelne pro svoji nepuvodnost a neinovativnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všetky patenty sú zverejnené, keby zverejnené neboli, tak je zrejmé, že výrobca rovnakej funkcionality by nemohol použiť pôvodný patent ale bol by jeho vlastným výtvorom.

Ty si vážne myslíš, že MS prišiel k Amazonu s tým, že: "Hele, porušujete naše zákony ale my vám nepovieme ktoré, takže zaplatťe" a Amazon by poslušne platil? Nehnevaj sa, ale až takí hlúpi v Amazone isto nie sú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.