Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Amazonu unikly specifikace Coffee Lake Pentium a Celeron

Krasne, dva clanky hned pod sebou ze stejne redakce, v podstate o tom samem, fotografie se stejnym motivem...aneb o tam jak leva ruka nevi, co dela ta prava... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale pokaždé je to kafe rozlité jiným směrem. Takže to úplně stejné není.
Já bych spíš připomněl, že bývalo dobrým zvykem nové procesory naškatulkovat do tabulky a postupně data doplňovat. Zjevně se tu někomu při pátku nechce držet dobré tradice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v prvnim clanku je to i s tabulkou.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já používám 35W 6700T (4C/8T) turbo až 3,6Ghz ve svém 8,5 litrovém ITX herním buildu dohromady s Fury Nano více než 2 roky. I přesto, že používám k němu relativně velký Scythe Big Shuriken rev.2 se 120mm ventilátorem, tak teploty jsou pěkných 60 stupňů max. Problém není ani samotný procesor, ale spíše to, že všechno ohřívá všechno. Proto bych se 65W procesorů už bál a pro můj super mini jsou už moc.
Předchozí 7700T pro mě nebyl skutečný upgrade, protože byl zase jen 4C/8T se 100Mhz silnějším turbem, což by absolutně neospravedlňovalo pořizovací cenu.
6C/12T navíc se 4Ghz turbem už by pro mě slušný upgrade byl - jenže: mám H170 desku a musel bych ji vyhodit, což mě neskutečně vytáčí, protože jak víme, důvody pro nefunkčnost Caby Laku v této desce jsou pouze marketingové (argument Intelu o nedostatečnosti napájení vyznívá v případě 35W T modelů ještě trapněji než u modelů K).
S upgradem počkám, na tom co mám se dá pořád ok hrát, kdybych switchnul pouze CPU a desku a nechal grafiku, tak si ve hrách tolik nepolepším a kupovat novou max 17cm grafiku se mi nevyplatí. Smysl by měla jen 1080 mini ITX, protože mainstream gf 1060/RX580 má výkon podobný jako moje Nano a nejsou tedy určeny na upgrade Nano. 1080 je zase nesehnatelná a drahá a přišel bych o freesync.
Nicméně konečně po 2 letech existuje CPU, které by mělo pro mě smysl. Grafika však nikoliv. Taky by bylo fajn kdyby AMD vydalo něco jako vyladěný podtaktovaný Ryzen 1700, který by neměl 65, ale např. 45W při 8C/16T, čímž by vytvořil konkurenci právě k 6/12 8700T modelu

Bída, nic než bída pro ITX nadšence (na vzduchu), takže 8700T velmi vítám

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V jaké bedně to máte prosím díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v té sestavě není takový problém 65W procesor, jako ta 175W grafika :-)

Ta GeForce 1060 by možná upgrade byla ve smyslu snížení TDP (má jen 120 W), takže i s tím 65W procesorem by to v součtu bylo méně.

„Taky by bylo fajn kdyby AMD vydalo něco jako vyladěný podtaktovaný Ryzen 1700, který by neměl 65, ale např. 45W“

Ten si můžete vyrobit sám z normálního 65W Ryzenu, ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak NANO ma porad "jen" 15cm a lepsi vykon (ac jen 4GB VRAM a nema bohuzel HDMI 2.0 coz ji v mych ocich diskvalifukuje jako "obyvakovy" stroj i kdyz lze koupit redukci nejsem toho priznivcem ) kdyby byla GTX 1070 v 15cm verzi tak to je nejblizsi vhodny kandidat na upgrade ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty Celerony určitě nepůjdou proti Ryzenu 2200G, nejspíš půjdou v nižším segmentu proti starším APU.

Pentia G proti němu asi půjdou a asi to nebudou mít jednoduché; Grafika bude skoro jistě podstatně horší, výkon na jádro nejspíš lepší (už kvůli vyšším taktům), ale celkový výkon bude otázkou, vzhledem k 2C4T konfiguraci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu Vám objevené tajemství, protože jej nejspíš nevyužiju, ale někdo jiný by mohl a dát mi zpětnou odezvu.
Mám mainboard B250 k tomu toho celerona G3930 nebo jak, a čisté Win7 ještě neregistrované. No a jen tak jsem zkusil windows update, poprvé nainstaloval aktualizace okolo 500Mb. Zkusil jsem podruhé a vybafla na mě tabulka, že mám příliš moderní hardware ke kterýmu nejsou všechny možnosti možné ve win7 a že si mám pořídit win10. No a když kliknete na víc informací, tak vám to otevře stránku kde můžete stáhnout win10. Akorát ta svině zjistila, že nemám licenci na win7 tak po mě chtěla licenční klíč. A teď otázka, když si koupím licenci na win7 a zadám ji tam aktivuje se mi Win10 a zůstane mi ta koupená licence win7? No o co mi jde, na rig potřebuju jednu licenci a tohle by byla zajímavá díra jak získat legalní windows na těžbu a přitom si nechat svoji původní licenci, protože jsou 10tky víc doporučovány než win7. Zkoušel to někdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě informace pro testovací účely.
Sežeň si KMSpico (ideálně verzi bez "bonusu"), aktivuj Win7, pak upgrade na W10 (třeba přes invalidu, podle všeho ještě nezrušili) a pak čistý install W10 s automatickou aktivací, ta už pak projde online.
Dokud nejsou Windows 365, tak je to sranda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno zkoušeno. Upgrade na W10 jde stále i přes Media Creation Tools.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je snad vyřešené milionkrát, vzhledem k tomu, že možnost převést Win 7 na Win 10 byla už od začátku.

Pochopitelně nemůžete na jednu licenci provozovat dvě instalace Windows.

Samozřejmě technicky není problém mít dvě fungující instalace Windows na stejný klíč, ale jedna z nich bude nelegální.
(Stejně jako když si koupíte jednu licenci na Windows a pak je nainstalujete na dva počítače.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a já pořád čekám na to tajemství od záhadologa Crhy a ono stále nic :D

k tvému dotazu >> původní licence nezaniká ale pouze se rozšiřila o možnost použít OEM W10 záleží pak jen na tobě co zvolíš
...v podstatě si můžeš dělat co chceš i instalovat kam chceš jen je potřeba si uvědomit legálnost takového konání .. ale že by to někdo od MS řešil mimo firemní sféru jsem snad nezažil :) a ve firmách apod. to stejně bylo spíš na udání (dle mého si MS moc dobře uvědomuje kolik nelegálních instalací existuje ...jen to prostě moc neřeší protože by mu to spíše uškodilo a zisky z běžných prodejů má nadstandardní ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tome a IT Jokere tak se domluvte, jeden říká že to nejde, druhej že zase jo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

oba říkáme to samé můžeš ale nesmíš (provozovat na jednu licenci nebo "hacknuté" widle více PC)

prostě si musíš vybrat buď budeš mít aktivní jedny W7 nebo W10 pokud obojí na různých PC a nevlastníš multilicenční verzi tak to sice nejspíš půjde ale bude to nelegální když to nepůjde použiješ aktivátor ale i tak to bude nelegální :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Procesory by byly, ale co ty levne cipsety/desky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.