Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD 780G, Athlon X2 4850e v testu: úsporné AMD s DirectX 10 grafikou

krásná kočka ;) či čííí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

za cenu 4850e + 780G koupím C2D E2x00 + P31/G31 + diskrétní grafiku klidně HD 2400 nebo nV7300 (podle preferencí) a tato kombinace jak po stránce výkonu CPU tak GPU nakope 780G prdel. Až 780G desky dostanou na hranici 1000,- kč, budou mít nějaký význam.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JKK: ano, ale příkonem to bude někde úplně jinde. AMD je dnes opravdu HTPC králem....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: No já ti nevim. To bys k tomu intelu musel dát nějaký totálně lowendový šunt s výběhovým ICH7 a pak ti snad těch pár set na nejlevnější diskrétní grafiku z dopordeje možná zbude. Spotřeba bude ale vyšší, výbava chudší pokud to vůbec bude výkonnější, tak zase jenom kvůli té grafice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nak mi nedochazi proc ma ten Athlon na to screenu z CPU-Z frekvenci jenom 1 GHz

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JKK: nejlevnější C2D jsem našel za něco pod dva a půl tácu, k tomu základovka za litr a jsme bez grafiky na ceně testované dvojice, která je mnohem lépe vybavená, má tak nízkou spotřebu že skoro ani nepotřebuje chladič a na běžné užívání počítače je výkonná až běda.

Přesně tento základ jsem dneska objednával, dokonce i s pamětmi Corsair Dominator, takže test přišel s křížkem po funuse, ale i tak se jednalo o zajímavé počtení. Výrazný nedostatek spatřuju akorát v neprovedeném testu přehrávání HD videa, za což se nám autor omluvil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, proc intelaci se snazi vsude prosadit C2D.
Ono v HTPC nad AMD proste neni..
Je sestava kam je vhodnejsi intel, nekde se proste lip prosadi AMD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

petrsuchy: procesory amd se automaticky v nečinnosti podtaktovávají (C'n'Q), zde tedy na 1GHz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: přesně tohle jsem čekal, já si snad poručím Intel CPU v ceně 1700, desku s integrovanou grafikou v ceně 1400 a provedu totožné testy. uvidíme, jak na tom bude intelovské řešení z hlediska spotřeby, výkonu v Crysis, akcelerace H.264 1080p a dalších aspektech. pak se spolu budeme moci bavit nad konkrétními čísly, do té doby tohle tvoje písknutí v diskusi beru jako zábavné počteníčko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gigabyte G31M-S2L - Intel G31 ............. 1000,-
Intel Pentium Dual-Core E2220 2,4GHz ....... 1800,-
Intel Pentium Dual-Core E2180 2,0GHz ....... 1400,- (výkon srovnatelný s 2,5GHz X2)
GigaByte Radeon HD2400PRO ................... 590,-
Celkem.............................................3000-3400,-
------------------------------------------------------------

AMD Athlon 64 X2 4850+ EE 2,5GHz........ 1800,-
AMD 780G deska .............................1500-2000,-
Celkem..........................................3300-3800,-
------------------------------------------------------------
Ceny z Czechcomputer.cz

Srovnání X2 vs. C2D zde:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/dualcore-shootout_5.html#sect0

Jediné s čím se dá souhlasit je, že AMD bude díky IGP o pár watů méně žrát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to JKK:

Tak si to zábavné počteníčko přečti znovu, protože mluvím o grafické kartě né integrovaném GPU. A Crysis si (odpusť) strč do prdele :-) tuto aplikaci na HTPC provozov vat nebudeš a i kdyby jsi chtěl, bude to hezká slideshow prezentace

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to samozřejme nepíšu sobě ale Davidovi :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky tam můžu nacpat
Asus EAH3450/HTP/256M ............. 790,-

možností je spousta a dá se to točit při zachování rozpočtu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Než se definitivně vzdálím, ještě pár připomínek (už nebudu reagovat):

1) takže říkáš, že intel je lepší a pak do sestavy použiješ grafiku AMD? jak úsměvné
2) má ta grafika HDMI na desce nebo redukci v balení, nebo si vzal cenu nějaké bulk?
3) je to lowprofile provedení?
4) má pasivní chlazení?
5) podporuje tvoje G31 deska až 8 resp. 16GB RAM tak jako testovaná platforma AMD?
6) nabízí tvoje G31 6 SATA portů?
7) nabízí firewire?
8) nabízí 12 USB portů?
9) nabízí 7.1 zvukovku?

Jinak ceny se nezaokrouhlují takto výrazně dolů ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK on ti nekdo sahnul na intela a ty tu nemuzes rozdychat co? Hochu, hochu zamysli se nad sebou...i tve vyjadrovani mluvi za vsem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to David Ježek:

Prosím tě, běž si hledat vnitřního nepřítele jinam. běž. Dnes asi není tvůj den.

1) Lžeš jako když tiskne. Nikde nedělám jednobarevné soudy jako ty. Když si pořádně přečteš můj příspěvek: "JKK @ 84.42.242.187 - dnes, 2. května 2008, 16:39" zjistíš, že mluvím o kombinaci Intel+Intel+grafická karta ATI nebo nVidia podle preferencí a toto pak porovnávám s AMD + AMD780G (ATI 3200). Tak si prosím nevymýšlej hovadiny.

2) Grafika od Gigabyte nevím, ASUS ji má určitě.

3) není, záleží na vkusu, jakou chceš skřín. Mě se líbí spíše krychle než placate dlouhe kvadry.

4) ano, mají všechny mnou zminovane. Jeste k tomu pasivnimu chlazeni, 2 desky s AMD/ATI IGP chipsetem jsem uvaril. :-) (3 vetraky ve skrini)

5) 8-16GB RAM? do HTPC? trošku absurní ne? (nepodporuje)

6) 6 STA portů? do HTPC? trošku absurdní ne? (nepodporuje)

7) Počet USB nehdlám zjišťvat. Nevaužiješ jich ani 6.

8) zvukovka je v ATI. Nechtel jsi nahodou HDMI? :-)

Ceny jsem nezaokrouhloval, pokud ano tak naprosto bezdecne. I kdybych na kazde komponente Intelu zaokrouhli 99,- dolu, dostanu se s minimalnim rozpoctem na minimalni rozpocet AMD.

2)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Bujk:

Mě je to ukradené. Nezlob se na mě, ale stavět HTPC a pak argumentovat, že mé řešení je lepší, protože umožňuje 16GB RAM (naprosto nesmyslný požadavek pro HTPC), protože má 6SATA (naprosto nesmyslný požadavek pro HTPC) a hraním crysis (naprosto nesmyslný požadavek pro HTPC) mi přijde podpásovka. řešení které jsem navrhl já má mnohem lepší výpočetní výkon CPU i GPU, pouze bude asi lehce více žrát. Bavte se konstruktivně s logickými požadavky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: nejvetsi problem bude asi TDP u CPU tedy 45W x 65W. A davat do HTPC dalsi dil v podobe grafiky, ktera taky topi na to bych se vybodnul. Hlavne at je to tiche a prehrava HD filmy bez sekani vic od toho clovek nemuze chtit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: nepredvadej jak umis trollovat, pripadam si jako v diskusi linux vs windows, zaloz si vlastni server a udelej vlastni recenzi, ok? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc nesrovnavas produkty ktere jsou si technologicky bliz?
Proc beres jen 800 Mhz FSB vs. 1000, Proc beres jen 2,0 Ghz vs. 2,5 Ghz, atd...
Imho, u te desky by bylo taky fajn srovnat obdobne vybavenou desku a ne to obhajovat slovy "nevyuzijes, nepotrebujes".
Zrejme si HTPC v zivote nestavel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<OT> neni JKK zas nejake Hulanovo alter-ego? </OT>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Srovnatelná deska s intelem k testovanému řešení na bázi 780G je například Asus P5E-VM HDMI a ta stojí kolem trojky a přitom v mnoha věcech pořád pokulhává (výkon intel grafiky a problematická kompatibilita ovladačů, spotřeba čipsetu, akcelerace videa, pouze PCIe 1.0, chybí nativní PATA, firewire pouze s VIA čipem). Takže proč tady pořád operuješ s nějakou deskou za tisícovku? Srovnatelný výkon E2x00 a X2 je taky přinejmenším diskutabilní. Skutečný AMD killer je až E7200, ale konkurenceschopné desky budou teprve až G45. Teda alespoň doufejme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: takže popořadě

Intel Pentium Dual-Core není C2D, ale stará známá slepá vývojová větev netburst, alias ústřední topení. Rozdíl je i v hodnotě TDP, která u Intelu lišácky vyjadřuje průměrný odběr, zatímco TDP u AMD znamená maximální odběr.

Co je na řešení od AMD kouzelné je právě ta elegantní jednoduchost ? do základní desky zapojíš nízkospotřebový procesor s pamětmi a máš počítač co podporuje všechny nejnovější technologie vhodné pro HTPC ? UVD, eSata, FireWire, HDMI ? ale zároveň neztrácíš propojení s minulostí ? D-SUB, LPT i COM port na desce se dají vyvést přes Gigabyte bracket. Integrovaná grafika je na svém písečku absolutní král. Když na to přijde, nechá se přetaktovat o 100%(!) a do budoucna umožňuje zvýšení výkonu přidáním dedigované grafické karty a jejím spárováním v hybrid cross-fire, které sice dnes ještě není příliš odladěné, nicméně to nepostrádá vtip. Když k tomu připočteš že tento absolutně funkční celek díky pokročilému výrobnímu procesu a nejnovějším úsporným technologiím nesežere prakticky žádný proud, ktarý pak ve skříni zbytečně netopí a teplo tedy není potřeba hlučně odvádět, vyjde pro HTPC absolutně ideální řešení ? bez kompromisů.

Nedivým se tvé mladické zanícenosti, zaokrouhlování se probírá až v páté třídě základní školy, u speciálních škol si nejsem jist.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to Phanatic:

Diskutabilní? Můžu ti tu vyházet hromadu testů na podložení méto tvrzení, že E2200 překoná X2 na 2,5GHz do země o slušný rozdíl. Srovnávat X3500 s AMD 780G smysl nemá, protože Intel deska je mnohem dražší a mnohem méně výkonná. X3500 je hloupá koupě.
Základní myšlenka mého návrhu je, že při ceně dnešních low-endových grafik, které jsou mnohonásobně výkonější než IGP, je nákup IGP v mnoha ohledech horším řešením. Sestava s tichou grafika s passivním chlazením nejen že ulehčí procesoru, ale paradoxně bude méně topit než vařící northbrige v 780G, základní deska s bude lépe chladit. Proto považuji jakékoli IGP nad cca 1200 za plýtvání penězi. Neefektivní topící a Motherboard zatěžující řešení. Bez ohledu na Intel vs. AMD o což tady jde až v druhé řadě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

 i desky s  i810 mely u integr. GPU vlastni pamet .. myslim ze to byvalo 8 MB

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to běžný františek uživatel:

Intel Pentium dual-core samozřejmě není Netburst ani ústřední topení. Bláábolíte tady úplné nesmysly. Intel jen využil starou značku pro svůj lowend. Tzv. intel Pentium dual-core jsou Procesory řady core2duo E2xx0, a mají jádro ALLENDALE (což je Conroe s menší cache a bez virtualizace). Výkon Allendale a Conroe je v podstatě stejný.

Co se týče TDP, pak jste opět vedle jak ta jedle. podívejte se na odkazovaný test. Inely E2xx0 žerou velmi velmi velmi málo. Hodnota TDP je pak velmi úsměvný parametr, protože Intel E8200 má TDP 65W, a přitom podle řdy testů to v reálu není ani 30W! Q6600 má 93W, a přitom Phenomy se stejným TDP žerou o oznání více.... Nesmíte věřit 2 roky starým zaběháným klišé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

???  nejak jsem nepobral .. tak bud je to Praskot ci  Conroe .. ne ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Andrew:

Intel Pentium dual-core je samozřejmě Conroe/Allendale. B.F.U. samozřejmě dostál své přezdívce a absolutně tomu nerozumí. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Pentium_Dual-Core

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK:
Opet jste vedle. Zkuste si HTPC sestavit. Pak piste co je lepsi reseni.
A jeste jednou zkuste srovnavat technologicky vyrovnane produkty :-)

Chapu, ze se vam do toho nechce, a asi vim proc - cena by byla nekde jinde a musel by ste uznat ze v tomto segmentu je intel nepouzitelny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK:

1. Již jsem zde sám konstatoval, že Integrované grafiky Intelu pro HTPC Nejsou vhodné!

2. Osobně mi zhořely 2 northbridge s AMD 690G. Když jsem se pídil po problému, zjistil jsem, že zdaleka nejsem sám.

3. mATX desky se nevyrábějí s PCIe slotem pro srandu králíkům. Stejně tak se nevyrábějí low-profile PCIe grafické karty pro srandu králíkům.

4. I kdybych stavěl HTPC na platformě AMD, použil bych například HD3450 grafickou kartu a IGP buď vypnul nebo koupil desku bez IGP.

5. IGP se podle mě hodí výhradně do kanclu. Se zařazením do HTPC sám za sebe moc nesouhlasím. Pokud se snažíme o výkon, je to drahé, strašně to peče a na low-end GPU to stejně nemá ani omylem.

6. Máte-li jiný názor, respektji to. Ale jasně jsem dokázal, že ¨za stejný rozpočet postavím výkonější HTPC než je AMD-X2+AMD780G jak po stránce procesorového výonu, tak po stránce grafického výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Neda si pokoj a neda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, díky za pěkný test, ale nešlo by 780G srovnat ještě s čipsetem GeForce 8200, kterou dělá např. Biostar? Myslím že by to mohlo být docela zajímavé. Ptám se proto, že bych rád používal něco podobného jako HTPC pod Linuxem a tam ATInám nevěřím. Dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK vám pořád uniká jedna zásadní věc, u HTPC není hrubý výkon tím hlavním - k čemu výkon, který nevyužijete, který je ještě navíc vykoupený nízkou výbavou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by tedy zajímalo co je tím "hlavním". Dost hodně totiž záleží, na co chcete HTPC používat. V práci s Multimédii vedou dost drsně procesory core2duo, a levné grafice v PCIe slotu, které jsou tak jako tak právě určeny do HTPC se stejně žádné IGP nevyrovná. Připadám si tady, jako kdybych půlce zdejšího osazenstva šlápl na kuří oko. IGP je to jediné, co se AMD daří dělat výrazně lépe než konkurenci a tak se poslední záchrany 780G nemíníte za žádnou cenu vzdát?

Já bych vzal pasivní vežičku na procák, pasivní grafiku do CPIe a všechno chladil ventilátorem zdroje, Perektní setava...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je hlavni pozadavek HTPC?

Nizka spotreba, nizky vydej tepla, nizka hlucnost, snadna rozsiritelnost a nizka cena...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jeste nenarocnost na prostor..

Grafika ve slotu v male skrini slouzi jako prekazka v cirkualci stejne jako vezicka, coz vede k spatnemu chlazeni ,zvyseni vydavaneho tepla, zvyseni hlucnosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C2D v multimediich maji hlavne navrch v encodovani videa, ale to na HTPC provadet stejne nebude, v ostatnich segmentech multimedii jsou rozdily zanedbatelne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po problemoch co som mal s niekolkymi AMD systemami nejako nemozem dat do suvislosti slova stabilita a AMD. Posledne co som riesil notebook s AMD procesorom (nevedel sa preklenut cez 45 minut pouzivania), po 3 reklamaci mi technik vo velkosklade ponukol moznost ci nechcem vratit peniaze a zobrat nieco zalozene na C2D. Zakaznikovi som spravil velikansku radost lebo od vtedy mu notebook naozaj funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Andrew: i81x ... nie nevedeli, tiez si to vzclenili s operacnej ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Torx: U NB je problem vyrobce co da smontuje za nesmysl. Videl jsem uz i NB s Intel C2D co nevydrzel ani hodinu (15,4" a integrovana grafika).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jkk: sprav lubovolnu zostavu s Intel Procakom, + intel/nvidia doska so s775 + strc tam premna zamna hocico na co mas este chut (najlepsie grafiku s integrovanym dekoderom HDvidea) . Ak sa s takymto systemom dostanes na 50Watov v idle, potom prid davat dalsie rozumy. Ohanas sa tu nejakymi testami, prosim linky, nie len jeden kamos videl, druhy zasa pocul. Vykon? na prehravanie HD videa mi bude bohate postacovat 4050e cim sa cenou v mojom oblubenom velkosklade dostanem niekde k zakladnej E2160ke, ktora bude mat na vrch tak maximalne v enkodovani audia a videa. To vsak bude tvorit asi 0,1(moj pripad) az 5 percent prace s HTPC.
 
Predpokladam ze asi 40-60% casu bude HTPC v idle, 40-50% prehravat video a zvysok casu rozna ina praca
(moje HTPC bude specificke, bude v idle rezime asi 95%, 12 pripadne 24 hodin hodin denne, dovod nejdem popisovat je to moja sukromna zalezitost)
 
A nejake dristy ohladom sliapani na otlaky fanATIKOM, AMDckarom, INTELakom, NVDIAKOM si nechaj tiez pre niekoho ineho. v compe mam momentalne zostavu amd,nvidia,nvidia a v notasi intel,intel,ati.
 
Domov idem vo velmi blizkej buducnosti skladat aj HTPC aj novy komp. Volba pre HTPC je pre mna jasna, nieco podobne co je tu recenzovane, mozno mala zmena vo vyrobcovi dosky, pripadne zmena procaku na e4050. Do normalneh stroja samozrejme strcim intel,intel, a hladom grafiky sa vyjadrim po vydani rady 4000 od ati(amd), ak pride s niecim lepsim vykon/cena ako 9600gt/8800gt od nvidie, vezmem ati. 3850ka ma moc neoslovila hlavne po zapnuti AA.
 
hladas chybu na rieseni ktore ju zjavne nema, radsej ju chod hladat na phenomoch alebo kludne aj niekde inde ;)
 
--------------------
to Torx: Porovnavas neporovnatelne. Co ma spolocne dany typ notasu s touto doskou a procesorom a ich pripadnou stabilitou?? Stabilitu systemu v danom notase bude mat podla mna na svedomi nedoriesene chladenie daneho typu notebooku. Najnovsie som mal v rukach nejaku lowendovu toshibu s turionomX2, tusim TK55kou, ktora nemala absolutne problemy s chladenim a toboz nie so stabilitou a co ma prekvapilo bola dokonca aj prijemne ticha. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Kompre:

V tom případě se jděte zahrabat s AMD. Pokud jsou vaše priority takové, Kupte si platformu VIA a dostanete se se spotřeba velmi znatelně níže. AMD není ani nejvýkonější, ani nejúspornější. Pořád mi nejsou jasné ty vaše priority.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím že po dnešku už si každej do HTPC narve minimálně čtyřjádro a dvě grafiky ve SLI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sonoluca:

jses vul. Co na to vic rict.Mozna bys mel prestat videt cerveno modre

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Kompre:

Jestli chceš linky, tak si je najdi. Minimalně jeden jsem prilozil na zacatku diskuze. Takze jsem vlastně jediny, kdo tady naplácá z hlavy ale má sve argumenty podlozene. Bohuzel mam pocit, ze se tady bavim se slepyma, kdyz si nekdo ani nevsimne, ze jsem hned ze startu pridal link.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam tuhle desku a provozuju ji pouze linuxem (gentoo),dostal sem se na 47W idle s AMD5000+BE, problem mam ale s ovladacema. radic sata podporuje az 2.6.25(je fakt ze v debianu mi to najelo i s 2.6.18 - coz do ted nechapu) a catalysty prozatim nepodporuji 2.6.25 jadro, cekam na 8.5, jinak ale spokojenost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcel by som sa spytat ked mam dosku s tymto chipsetom alebo 790G a pridam ext. grafiku pri nepozadovani velkeho vykonu je ext. grafika vypnuta ?
A nie je lepsie na HTPC mat phenoma plus virtualizacia a ostatne pocitace mat len light?ved ten HTPC musi byt aj tak zapnuty a ked dokaze obsluzit aj pocitace dalsich 4 userov tak naco mat jedno HTP plus 4 topiace pc-cka? to len tak naokraj...skor ma zaujima ako je to s tou grafikou...
 
diky.
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: dobrá, přiznávám že o procesorech Intel Dual-Core nevím zhola nic a z popisku jsem odvodil závěr, možná unáhlený. Teď bych se měl chytnout za čelo a bědovat, že jsem si objednal to méně výkonné řešení od AMD, ale není tomu tak. Když se na to podíváš střízlivě, co je důležitější? Výkon nebo výbava? Výkon nebo spotřeba? Výkon nebo kompaktnost? Výkon nebo podpora nových technologií? Pro mě není ani v jedné otazce odpovědí výkon a to z jednoho prostého důvodu, jelikož nehraju benchmarking, ba ani nejnovější herní pecky, tak ho prostě nepotřebuju. Jediný co možná, tak aby si počítač poradil s HD videem a na to AMD 780G + Athlon X2 4850e bohatě stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas. Já se k tomu přeci stavím stejně. Udělám si seznam toho co si představuji, že by to mělo umět, udělám si rozpočet a nakoupím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HWL2K8:

Phenoma do 780G ne. 99% těchto záladních desek není schopno některé Phenomy ani napájet, mimo to, ztrácíte nízkou spotřebu. Přepínání grafiky je možné mezi 780G a HD3450, pokud máte Windows a funkční Crossfire. Ovšem rozdíl ve spotřebované energie při přepínání na IGP a s vyplným IGP nebude zas tak velký.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Skor mi ide o to ze ci vypne ext. grafiku ako to raz prezentovala nvidia.ze pripouziti nenarocnych app. sa pcie graf. vypla...
o IGP ani tak nejde,,,,
 
A myslim ze Sapphire dosky v pohode zvladaju Phenomy...aspon to tu bolo pisane v nejakom clanku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli niekoho zaujima sestava JKK vs CDR tak tu su nejake linky....

http://hwmag.extrahardware.cz/clanek/hardware/gigabyte-gag31ms2l-se-vyplati

http://www.svethardware.cz/art_doc-4941F02019B85649C12573FD007C81C5.html

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/dualcore-shootout_8.html#sect0

a k comu som dosiel ja?
pro sestavu cdr hovori:
firewire vs 0, spidf vs 0, zvuk 7.1 oproti 5.1, D-Sub+DVI-D+HDMI vs DVI-I(D-Sub)+S-video+HDTV/HDCP. U AMD mate vystup na 2 monitory v zaklade a v kombinacii s ext. grafik mate vystup na 4 monitory.

- vykon je porovnatelny ak nebudeme pretaktovavat (e2180 vs X2 4800)
- pasivne chladenie by mali zvladat obidve zostavy
- spotreba podla posledneho linku vyzera byt lepsia pre intel (2180vsX2 4800)v oboch rezimoch ale ak si k tomi priratame nizsiu spotrebu 4850 tak ......
rozmery: deska od JKK je mensia 20x24cm vs 24x24cm ale u JKK ratame s pridavnou grafikou ktora nam zvetsi vysku. Pro predstavu jak male moze byt AMD

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-780g-chipset,1785-17.html

PODLA MNA SU TU DVE OTAZKY:
SPOTREBA: ano zase spotreba ale otazka je aka bude spotreba u oboch CPU potom co sa podvoltuju pomocou rmclocku.A ze je tovelmi vyrazny udaj hovorit snad nemusim najma ked ratam s pasivnym chladenim.

SPOLAHLIVOST je podla mna u AMD naozaj otazna. Z diskusie sme si mohli precitat ze JKK se stezuje ze mu VYHORELO nekolik desek AMD690g. Ja k tomu pridam a isto nebudem sam moje neblahe zkusenosti s ATI grafikami a orig. driverami (som vlastnikom agp radeon 7000, AGP radeon 9000, agp X1650), kde s kludom mozem prehlasit ze ani jedna z grafik sa neda normalne pouzit s orig. drivermi. Casom sa stale narazi na nejaky problem. Situaciu zachranuju omegadriveri. U ATI agp X1650 sa snad uz ani neda hovofit o officialnej podpore.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne na tejto doske neslape USB2.0, stale sa hlasi ako 1.1, pritom mam vsetko ok:
- v biose nastavene USB2.0
- skusane s sp2 aj sp3
- ovladace catalyst 8.3 aj 8.4
- winxp pro cerstava instalacia
- skusane odobratie celeho usb hub, win po reboote nasiel znova len standard a nie enhanced

deska zrala na RMA?!
dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol, co to tady zas melete o vyhořenejch AMD deskách?! mě jich prošli rukama desítky a s ničím podobným jsem se nesetkal, tak max vyhořelej šitovej zdroj. tak to pomlouvání trochu mírněte pls.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to hmmm:

Myslet si můžete co chcete. těžko mimůžete tady vykládat co jsem zažil já :) O té toby tzv "výkonným" IGP nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejak mi tu nesedi ty spotreby, pri procteni obdobnych recenzi jinde na webu je to krapet jinak. Temer stejny system na Guru3D:
780G+4850e IDLE - 66W
780G+4850e LOAD - 120W > dobre, dejme tomu, ze nejake slabe odlisnosti v pouzitch ram,dvd,mb a psu by to vysvetlovali. Ale co je velice zajimave? Nasledujici porovnani:
780G+4850e+3870 IDLE - 76W > pouze o deset W vyse nez minule??? pritom zde na CDR "celé PC" + 3850 IDLE 91W ??? Prinejmensim velice zajimave? Pokud mi tohle dokaze nekdo vysvetlit(i s redakce), tak cekam! Ze by Hybrid Croosfire preci jen fungovalo??
ctete zde
http://www.guru3d.com/article/amd-780g--athlon-x2-4850e-ecs-a780gma/11

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: hmm ...taky mi to s tema vyhorelyma deskama nehraje... Sem se s tim jeste nesetkal, na druhou stranu se drzim urcitych pravidel. Takze mozna jejich dodrzovani resi tento problem... Nikdy jsem nenarazil na problem s ovladaci na 690G s USB, tezko hadat kde konkretne byl mezi zidli a klavesnici problem...Vzdycky se snazim zabezpecit, aby byl chipset ofukovan. Nejlepe nejakym 90mm pomalootackovym ventilatorem na procaku nebo jeste vetsim na skrini...Je to hlavne po neblahych zkusenostech s NF4, ktere uz nemuzu zkousnout kvuli velmi bezne nestabilite... Takze uz radsi ofukovani davam vsude...Jinak ale procaky zasadne nepretaktovavam, vyjma vyssiho multiplikatoru na black edition modelech CPU... Tam je to ale korektní, nezdviha to frekvenci nicemu jinemu a neohrozuje zivotnost ani stabilitu komponent...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
je mozne u teto desky GA-MA78GM-S2H vymenit chladic na integrovane grafarne.
Ma nekdo nejake zkusenosti?
Potrebuji desku s 1394, HDMI a tato jedina ji ma, co jsem videl na ceskych e-shopech.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mike: 690G pouzivam odkedy vyslo. Iba v 1 pripade som odvtedy pouzil nvidia570ultra. Doma mi bezi 690G v domacom servri uz 8 mesiacov vkuse, aktualne 61dni23hodin uptime. Ani jedna 690G doska sa este nepokazila (pouzivam ak sa da asus). Vlastne asus sa mi pokazil len v 2 pripadoch (za 10 rokov co s pc robim) a a j to koli zdroju. Takze moje pravidlo je NEPOUZIVAT bednove zdroje, pouzivam fortrony. Co sa taktovania tyka, taktujem tak aby teplota nepresahovala cca 55 stupnov. Mne bezi x2 4200+ na 2650, bratovi sempron LE-1150 2400Mhz (tam som ani pretaktovanie neplanoval, slo o najsamlacnejsi pc, ale ked ide tak ide :) ) Ti co ohovaraju AMD za jeho stabilitu klamu, amd skladam od durona650 a az na par problemov s AthlonXP palomino (narocny na chladenie) nikdy ziadny nebol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a este nforce4.. Na nforce4 som robil 12/2005 2 servre s opteron144. Odvtedy idu nonstop. Jedna doska je asus, druha msi (asus nebol na sklade). V oboch su enermax zdroje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JKK:
Plete te si Dual-Core a C2D (= Core 2 Duo)
Dual-Core - 32bit only, vyvoj z Pentium M, vyrovnany vykon na stejnym taktu jako A64
C2D - 64bit, silnejsi na stejnym taktu nez A64
--
intel E2XXX je Dual-Core
--
ve srovnavani AMD vs. Intel prebihate mezi temito dvemi ruznymi architekturami

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Q:

No jasně. Další takový, který ví co Intel vyrábí lépe než samotný Intel, že?

http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLA8X

Intel Pentium dual-core je samozřejmě plně 64bitový procesor. Zdá se mi to, nebo jste se tu všichni zbláznili? ono možná neškodí, sundat si tu nálepku AMD co máte všichni přes oči :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK:
Omlouvam se. Dual-Core je 64bit zamena s Core Duo.

to ostatni plati....zamenujete pri srovnavani Dual-Core a C2D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna je pravda trochu na obou stranach. Jsou procesory s nazvem Pentium Dual Core, ktere EM64T nedisponovaly jako napr. T2060,.... Taky jsem mel jejich ne64bitovost zafixovanu a zobecnenu. Myslim, ale vsem Pentium Dual Core bez rozdilu chybi IVT(virtualizace). Kdyztak mne opravte.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_Dual-Core_microproces...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Peteb + Q:

Intel Pentium dual-core je samozřejme CORE 2 DUO!!! Jedná se o ořezané jádro Conroe nesoucí název Allendale (Conroe a Allendale jsou C2D!):

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_Dual-Core_microproces...

Přičemž vyrobí se Conroe 4MB L2 (E6xx0) a z horších kousků se udělá Allendale 2MB L2 (E4x00) tím, že se 50% cache vypne. U ještě horších kousků se znova vypne půky zbývající cache a vznikne allenadle 1MB L2 (E2xx0). Ale všechno je to jeden procák, který se podle kvality roztřídí do jednotlivých cenových segmentů. Pak se nastaví jiná FSB a je to. To co vás tady mate je název Pentium, který se Intel prostě rozhoidl reinkarnovat pro nejlevnější Core2duo.

Předchůdci Core2duo byli Core duo a Core Solo, což byly čistě Mobilní CPU a tyto skutečně byly jen 32bitové. Ovšem na desktopové platfromě je architektura Intel core až od Core 2 duo, takže všechny procesory do s 775 co se dneska prodávají jsou 100% 64bitové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.intel.com/products/processor_number/chart/pentium_dual-core.htm

Pentium@dual-core T2060 je Yonah, tzn. vychazi z platformy Core Duo.

Takze s vetou "Intel Pentium dual-core je samozřejme CORE 2 DUO!!!" bych byl opatrny.

Intel pouzil obchodni oznaceni v tomto pripade "Pentium@dual-core", pod ktery se vejdou dve generace CPU CD i C2D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Peteb:

Ano. Yonah se do marketingovaho oznaceni "Pentium dual-core" taky vesel. Jedna se o starsi model, ktery se uz ovsem nevyrabi, koupit se samostatne asi ani neda, pouze ve starsich noteboocich. Yonah uz davno nahradil Merom, ktery je 64bit core2duo. Yonah ani Merom ovsem nema nic spolecneho s HTPC, protoze malokdo stavi HTPC na s479, kdyz Intel uz davno opustil priserny Netburst. Desku do s479 sezenete jen s velkymi obtizemi a vyber veskery zadny. Mate sice pravdu, existuje zastaraly uz nevyrabeny procesor "Pentium dual-core", ktery neni 64bit, pro jiny socket, nez byl tady diskutovan a pro ktery nejsou desky, ale v souvislosti s mou navrhovanou sestavou to nema nic spolecneho, protoze se jedna o uplne jinou platformu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

;-) Pouze jsem chtel naznacit, ze v takto exaktnich diskuzich je namiste pouzivat pokud mozno primo typ vyrobku napr. E8200 u nehoz se snad jiz features dane. Marketingove oznacovani bych ponechal letakum.

Je to bohuzel nesvar posledni doby nejprve dat "znacce" hodnotnou napln a pak pod to schovat i horsi vyrobky (napr. minulou generaci).

Mezi uzivateli prevlada prave povedomi prvotni kvality/vlastnosti a obcas se pak dalsi nestaci divit. Da se proti tomu bojovat pouze maximalne presnym urcenim vyrobku pri debatach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky prispevek k diskusi. Akcelerace prehravani HD obsahu (H.264 via DXVA) se na integrovane grafice 780G (HD3200) podarilo kolegovi z jineho fora dle sdeleni rozhodit az s novejsi betou Catalystu. Aktualni Catalysty 8.4 v kombinaci s Media Player Classic HomeCinema akcelerace pri prehravani H.264 nedocilily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Petab:

Ale vsak ano. Kdyz se podívas na zacatek diskuze, na muj prispevek, ktery strhl bouri nevole, tak uvidis presne modely procesoru a sice E2200 a E2180. Konkretnejsi jsem snad ani nemhol byt. Bohuzel, ani to nekterym nstacilo, aby mi tvrdili, ze se jedna o Prescoty nebo 32bit procesory...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co zvukovka v té desce? Má to Dolby Digital Live nebo DTS Connect? Podle mě dost podstatná věc u PC, které člověk chce připojit k reprákům co mají vlastní dekodér.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... kdyz ty repro maji vlastni dekoder tak je to sumak jestli zvukovka umi DD ci DTS (HW asi ne no ... sw ac3 filter jisti :-) ... ???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ha ha ha ha ha... zase inteli FLAME??
Proc tady nejaky cipisek nepochopil, ze tu nejde o vykon ale o spotrebu a univerzalnost??
tohle si nacpu do male bednicky, pichnu to pres hdmi k 40"LCD v obyvaku a mam z toho dvd/blueray prehravac, DVB/t/s telku, s bednou, ktera je slusiva a ktera nehuci.
K cemu je potreba posraty intel, ktery ma o 10% vyssi vykon ale uz to musim cele chladit?? ja mam doma 3800+ ktery ma dokonce jen 34W, pred tydnem jsem si koupil i tenhle 4850e, oba dva jsou v pohode, ten 35W co bezi na 2 Ghz ma v zatezi maximalne 34st.C, coz je mene nez telesna teplota ziveho cloveka. Pokud nekdo bude chtit striznu, tak si koupi vykonny procesor, pokud nekdo chce pocitac pro domacnost, rozhodne si nekoupi intela, kdyz za stejnou cenu ma uspornejsi a levnejsi x2 athlony, ktere na vsechno staci. C2duo je dobre jedine na herni pocitac s dobrou grafikou, nevim, proc sem ten jkk za kazdou cenu chce procpat core2 duo, navic vybehove stare modely, co se snad uz ani neprodavaji a je na sklade poslednich par kusu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Conq:

No to je mi tedy vyblitek, jen co je pravda. Vedel jsem ze cdr je prolezle AMD fanATIky, ale až takto?

1. Je NAPROSTA LEŽ (leč v taboře AMD velmi oblibena). že AMD má lepší poměr cena vykon. Jak jsem již dokázal zde:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/dualcore-shootout_5.html#sect0

Při dnešních cenách jsou na stejné cenové hladině procesory Intelu minimálně o 10% výkonější, ne-li víc.

2. Někdo kdo si koupí 40 palcovou LCD plasmu asi nebude počítat každou korunku na HTPC. Tuhle 3,14čoviny běžte vvykládat tak svojí babiččcem ta vám to možná sežere. Ze všech možných řešení není AMD ani nejvýkonější, ani neúspornější ani nejtišší. 45nm dvoujádra Intelu mají spotřebu hlubokou pod tou vaší X2 (rozuměj méně než 30W reálná spotřeba):

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&...

Spotřeba levných E2x00 je pak na úrovni X2 ale při stejné ceně podávají mnohem vyšší výkon. Pokud se tady bavíme o co nejnižší spotřebě jako prioritě, pak nechápu proč jste tak hloupý a nekoupíte si VIA optoti níž je i ta vaše X2 nenažrané topící těleso.

3. Řada E2x00 není výběhový model, ale jedny z nejnovějších modelů. Na trh byly uvedeny cca 2 roky po té vaší "výběhové" X2. Opět ze sebe děláte šaška, který ví akorát kulové ale přišel se sem vyblít.

4. Nic vám necpu. Jen reaguji na ty vaše bláboly. Kupte si co chcete, používejte si co chcete. Ale jestliže hodláte na mou oponentní sestavu reagovat naprostými lži a nesmysly, kterými se tak možná chlácholíte v AMD fan klubu, tak reaguji. Zatím jste se svojí nevědomostí a hloupostí zařadil mezi předchozí hlupáky. Až svá tvyrzení podložíte nějakými daty, můžeme se bavit dál. Zatím jsem tady téměř jediný, kdo má něco podložené....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: ale na tom Xbitlabs to testuji s 8800GTX, a tady se snazime celou dobu mluvit o integrovanem cipsetu jestli se nepletu
Vy snad musite byt prodavac;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK = já první všeználek všudybyl a nejchytřejší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-nf-

Ne. Vy jste si bud nepřčetli celu diskuzi a nebo to skutečně nemáte v hlavě v pořádku. Já už si fakt připadám jak u blbejch. Najděte si můj příspěvek:

http://www.cdr.cz/a/diskuze/prispevek/213589 JKK @ 84.42.242.187 - pátek, 2. května 2008, 16:39

Který je zde uplně na začátku (druhý v pořadí, první k tématu vůbec). Tento přííspěvek celou dikuzi odstartoval. Právě že diskuze se vubec nevede o Integrovaném řešení. Diskuze se vede o IGP vs. karta do PCIe v HTPC. Pokud si stanovíte jako podmínku, že v HTPC musíte používat IGP, pak skutečně na výběr nemáte, protože 780G je zdaleka nejlepší volba. A k 780G jde jen AMD CPU. Tam je to jasné. Jenže já jsem oponoval tím, že low-endové grafické karty jsou v HTPC lepším řešením (na základě svých vlastních zkušeností). Cílovým segmentem těchto grafických karet je skutzečně HTPC, což vám potvrdí každý výrobce.

Jenže pokud použijeme grafickou kartu, odpadá potřeba 780G a tím o potřeba AMD CPU, což zdejší AMD fanATIci nějak nemůžou rozchodit. Pak si totiž můžeme vybrat mezi Intelem, AMD, ATI a nVidií v různých kombinacích a nemusíme volit všechno AMD jen proto, že má nejlepší IGP. Nemluvě o tom, že po zkušenostech s předchozí 690G si já osobně myslím svoje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když někdo nemá relevantní argument, snadno se uchyluje k podpásovkám.Například Moru: nic neumí, typický Neználek , ale bude nálepkovat.
Tady ti AMD/ATi fanatici budou vykřikovat svoje překonané "pravdy" dávno poté, co už neplatí. Můžou si podat ruce s Lžimagistrem Ulhánem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: No to jsou mi tedy vybliteky, jen co je pravda. Vedel jsem ze JKK je prolezly Intel Nvidiot, ale až takto?

1. Intel je ten jediný správná, vždy a všude, uvědomte si to sakra picmulinkovity amd fanz lamy.

2. Nic vám necpu. Jen reaguji na ty vaše bláboly. Kupte si co chcete, používejte si co chcete. Ale jestliže hodláte na mou oponentní sestavu reagovat naprostými lži a nesmysly, kterými se tak možná chlácholíte v Intel fan klubu, tak reaguji. Zatím jste se svojí nevědomostí a hloupostí zařadil mezi předchozí hlupáky. Až svá tvrzení podložíte nějakými daty, můžeme se bavit dál. Zatím jsem tady téměř jediný, nejskvělejší, nechytřejší a dost ubohá napodobenina mistra....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To JKK:
Vy ale vybirate od intelu vzdy to nejlepsi, tamhle cenu od E2xxx, tamhle spotrebu od E8xxx, podle toho co se vam hodi. Nehlede na to, ze za 45nm bych se nedoplatil :-)
Srovnavejte technicky vyrovnane produkty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Live bomb:

Tak znova. Co je vaše priorita? Spotřeba? Výkon? Cena? Poměr cena/výkon? Poměr výkon/spotřeba? Něco jiného? Podle toho si musíte vybrat.

1) Pokud je pro vás nejdůležitěšjí spotřeba, zdaleka nejlepším řešením je pro vás VIA. Tomuhle HTPC řešení nesahá AMD a Inel ani po kotníky.

2) Pokud je pro vás priorita výkon, pak je pro vás nejlepší Intel.

3) Pokud je pro vás prioritou cena, pak je pro vás nejlepší VIA.

4) Pokud jep pro vás prioritou poměr cena/výkon pak je nepochybně Intel. Viz E2180 (1400,-) vs. 4850 (1800,-). Tj. Intel je při stejném výkonu téměř o 25% levnější!

5) Poměr výkon spotřeba je složitější. Tam bude nejlepší asi VIA. Každopádně Intel má tento poměr zcela jistě lepší než AMD, protože je o 25% výkonější, ale určitě nežere o 25% více než AMD.

6) máte nějakou jinou prioritu, kterou neznám a proto ji neumím okomentovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc tolik emoci. Osobne mam na desktopu QX6700@3,2GHz coz staci na vetsinu prace, ale pri navrhnu HTPC jsem se po necem jako je 780G ohlizel. Pokud vim tak chipset s X3500 od Intelu ma zatim zpozdeni kvuli nedoresenym problemum s akceleraci HD obsahu.

Me pozadavky na HTPC (ktery chapu jako multimedialniho spravce v dome)
1) Usporne v idle
2) Mirna spotreba v zatezi
3) Schopnost akcelerace HD obsahu (H.264,VC-1),
4) Aktualni rozhrani SPDIF, HDMI (podpora HDCP), IEE139, USB,..
4) Dostatek PCI,PCI-e slotu pro (DVB-T, DVB-S2)
5) Rozumny hruby vykon CPU
6) Moderni features (probouzeni, atd.)
7) ne nezbytne (podpora virtualizace pro provoz oddeleneho serveru poskytujici, bezpecne poskytovani sluzeb vne domaci site)

Zatimco u ATI neni akcelerace prehravani HD dnes problem,u nVidie se s tim jeste dost trapime. Ciste Intel reseni CPU/chipset to musi (s IGP) odrit pouze vykonem CPU.

Pozn. Pri GPU asistenci je zatez cca 0-2%CPU, zatizeni grafiky HD3870 pokud jsem to vubec zmeril spravne je 5%. To ma samozrejme vliv na produkci tepla a hlucnost. Na vyssi datove toky (okolo 40Mbps) v softwarovem prehravani nestaci casto ani muj quad. A snad se shodneme, ze prehravani B-R (HD obsahu obecne) je asi ten nejnarocnejsi vykon co po HTPC pozadujeme.

Pozn2. Dokoupit nejlevnejsi kartu s fungujici akceleraci je zalezitost 1k, ale to uz pak reseni neni tak elegantni ;-)

Pozn3. Stejne, kdyz si HTPC vybavite na prijem DVB-T,DVB-S2,B-R, se solidnim softwarem tak se dostanete klidne k 20k a resit do krve rozdil nekolika stovek na CPU,MB je zbytecne usili. Dulezite je, aby to fungovalo a prozovat se to dalo s prijatelnymi naklady.

P.S. platformu Via, i kdyz je mi velmi sympaticka neumim posoudit v posledni dobe jsem se ji nezabyval

P.P.S. Spojovani funkce HTPC a Game PC posouva priority jinam a je otazkou zda je takove reseni dosazitelne za rozumnou cenu z hlediska kompromisu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doplnil jsem kosik, ve kterem udrzuji svuj aktualni navrh "HTPC". Jelikoz jsem se "neudrzel" (mechanika B-R RW) je cena >20k. Samozrejme chybi nektery software. Tento navrh je pouze teoreticky, pro zobrazeni vyctu a cenove orientace, nebyla kontrolovana vzajemna kompatibilita/podpora!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomenuty odkaz k memu poslednimu prispevku ;-)
http://www.monitos.cz/tmp/amd_htpc.gif

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Peteb:

Klíč k řešení je, zda použít IGP nebo ne. Pokud z té vaší složité bilance vyplývá, že IGP je nejlepší řešení, pak z toho vyplývá, že nejlepší řešení je 780G, k čemuž nutně musíte mít AMD procesor a není co řešit.

Podle mě je IGP s "vyšším výkonem" nedobré řešení a proto stavím sestavu jinak. Podle mě jsou teoretické "výhody" IGP vykoupeny jeho nevýhodami. To je celé jablko sváru. §Já bych místo 780G(HD3200) raději pouříval samostatnou HD3450, nebo HD2400 (pokud budeme preferovat ATI). To je celé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja vam pre istotu zopakujem moj prispevok. A JKK upozornim na fakt ze zabuda zaratavat znizenu spotrebu 4850 oproti 4800. Dalej zabuda na znizenu spotrebu amd chipetu oproti intelu. Ked tak si precitajte aspon http://www.tomshardware.com/reviews/amd-780g-chipset,1785-15.html
Podla mna by sa skor malo riesit ktory procesor je vhodnejsi na podvoltovanie, na to zialbohu nie su testy.
Ty co si kupia ATI by sa mali bat podpory pomocou officialnych driverov, ktora je casto katastrofalna a novsie drivery niekedy prinasaju viac problemov ako nieco riesia.

jestli niekoho zaujima sestava JKK vs CDR tak tu su nejake linky....

http://hwmag.extrahardware.cz/clanek/hardware/gigabyte-gag31ms2l-se-vyplati
http://www.svethardware.cz/art_doc-4941F02019B85649C12573FD007C81C5.html
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/dualcore-shootout_8.html#sect0

a k comu som dosiel ja?
pro sestavu cdr hovori:
firewire vs 0, spidf vs 0, zvuk 7.1 oproti 5.1, D-Sub+DVI-D+HDMI vs DVI-I(D-Sub)+S-video+HDTV/HDCP. U AMD mate vystup na 2 monitory v zaklade

- vykon je porovnatelny ak nebudeme pretaktovavat (e2180 vs X2 4800) (pozrite najma vykon enkodovanie H264)
- pasivne chladenie by mali zvladat obidve zostavy
- spotreba podla posledneho linku vyzera byt lepsia pre intel (2180vsX2 4800)v oboch rezimoch ale to zabudame zaratat snizenu spotrebu 4850......
rozmery: deska od JKK je mensia 20x24cm vs 24x24cm ale u JKK ratame s pridavnou grafikou ktora nam zvetsi vysku. Pro predstavu jak male moze byt AMD
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-780g-chipset,1785-17.html

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 JKK:
Je to jak rikate, +VGA neznamena v celkovych nakladech prakticky nic a nemela by blokovat jakehokoli vhodne reseni (platformu).

A asi to bude tak, ze HTPC na IGP je prezivajci dogma z minulosti, kdy vhodna graficka karta tvorila podstatnou cast nakladu (cena,provoz).

V dobe, kdy prakticky vsechny procesory na trhu staci na 99% resenych uloh je prave cesta ke zlepseni pomeru vykon/spotreba vitanou/ocekavanou evoluci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Besik33:

Vtip je v tom, že v Idle a mírné zátěži, žerou všechny tyhle procesory stejně. tzv. energeticky úsporné CPU se vůbec neliší od tzv "neúsporných" protože všechny jedou v režimu CnQ/EIST na stejné frekvenci a napetí. Rozdíl je v plné zátěži. A nebude nijak dramatický. E4850 nebude v load žrát výrazně méně než lowendové C2D.

to peteb:

No právě. Poměr výkon spotřeba bude dnes zcela jistě na straně samostatného CPU a samostatného GPU. Dovolím si dokonce tvrdit, že E2200+HD3450 má několikrát lepší poměr výkon/spotřeba, když zahrneme všechny úlohy pro CPU a GPU dohromady. Rozdíl mezi CPU bude v desítkách procent, Rozdíl mezi GPU ve stovkách!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobra recenzia len tak dalej, ale hlody ohladom piskania spinaneho zdroja na 500kHz - 1MHz si prosim nechajte. Pocybujem ze by ste poculi piskanie na 50 - 100kHz ktore bolo na niektorych prastarych napajaniach CPU. Len tak na okraj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da se u nas nekde sehnat 780g od J&W?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No u procesoru s nižším TDP je šance, že poběží v idle na nižším napětí.Konkrétně můj AMDX24600 65W běží v idle stabilně na 0,9V (dostal jsem se až na 0,85V).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JKK ty budes asi dusevne nemocny, ze? muzem se domluvit na terapii... zamysli se nad svym jednanim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bujk: další bez argumentů s osobními útoky. Takové by administrátoři měli mazat, pokud chtějí skutečně udržet diskusi na dobré úrovni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ehm co chces za argumenty? JKK nemuze proste prenest pres srdce, ze je v tomhle AMD dobre a neustale si mele svoje a nuti to vsem! Super nemusi AMD, tak to napisu jednou a ne furt dokola presvedcovat X lidi, ze nic nevi a jen on ma pravdu...jednani maleho ditete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Bujk:

A co když je to naopak? Banda nadšedny AMD fanATIků, nemůže přenést přes srdce, že jim bourám poslední stéblo záchrany, které AMD dnes dělá konkurenceschopně - a to IGP 780G! Váše útoky jsou totiž absurdní. Kdybysh nemusel AMD, proč bych do sestavy nabízel HD2400 nebo HD3450? To vaše napadání kulhá na obě nohy! Jediné co nemusím je použití IGP pro "náročnější" úlohy, kde preferuji PCIe karty ktomu určené. Jenže když vám zbořím dogma o nutnosti 780G, přestane být nákup AMD platformy dnes zajímavý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: tak snad jeste co je to ta narocnejsi uloha... Pokud chci jednou za mesic pustit nejakou ne uplne nejnovejsi game tak kvuli tomu dalsi kartu do kompu kupovat nemusim, jen by tam vetsinu casu lezela, prasilo se na ni, zrala energii, zabirala misto a ztracela na cene. Tenhle cipset se proste hodi tam kam se hodi (male usporne PC, na kterem se da obcas i neco zahrat, kdyz se clovek nudi) a tam je proste, spolecne s prislusnym uspornym CPU, momentalne top.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

shinigami:

Pro me je vse krome "kancelarskych aplikaci" ci pusteni filmu jednou za tyden "narocnejsi pouziti".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: A co ma s narocnosti spolecneho cetnost pousteni filmu? Jinak davas do nenarocnych pouziti veci, ktery jsou kazdy vykonostne uplne jinde, tim spis ze parit par let stare tituly jde casto na zeleze, ktery ma s dnesnim videem tezke problemy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte obyčejný úsporný procesor EE 65W, stačí mu snížit napětí a rázem máte 45W - a zadarmo! :) Ozkoušeno, proměřeno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cite: Ale nemusí to fungovat vždy a originál 45W procesor bude vždy přece jenom o něco málo větší jistotou.

Krom toho bych si dovolil predpokladat, ze s tim nizkoodberovym pujde jit pri trose stesti jeste trosku niz, tj dalsi uspora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna macka na tej fotke :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>JKK:
To je pro tebe tak neprijatelne uznat tyto vysledky(jine servery uz drive prokazali ze je to zatim nejefektivnejsi sestava na trhu) a rici ze AMD ma nyni kvalitni komplexni reseni pro HTPC?
 
PS: Pokud nemas odkaz na verohodne testy tak se prosim ani neobtezuj svymi fanouskovskymi prazdnymi frazemi, vsechny testy totiz zatim dokazuji ze  kombinovana platforma(Intel-nV, Intel-Ati) nejsou tak efektivni a vlastni reseni zatim nemaji(jestli chces pouzivat CPU na prehravani dvd/bd tak to je levnejsi, uspornejsi a kvalitnejsi(bez vypadku/zaskobrtnuti ktere zpusobuje rezie Widli) dvd/bd prehravac;) )...;)
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eso Rimmer> Tahle deska má DTS Neo:PC a DTS Connect. Ale moc by mě zajímalo jakou ti to přináší výhodu, když 2x překódováváš původní signál. Radši si nech kde to je v DD nebo DTS (96/24) a zbytek budeš mít v LPCM a hotovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umí deska Gigabyte GA-MA78GM-S2H přes integrovaný výstup HDMI posílat i HD Audio do připojeného zařízení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 RoPo> HD audio v HDMI se ti hlásí jako zvuková karta - ve vistě je to "HDMI Audio", v XP je to "ATI HD Audio". Čili můžeš s ní dělat prakticky cokoliv, co s jiným digitálním výstupem (Coax, optika). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MadMAx:

Po 2 kusech zhořelých northbridge (vždy KO grafika - upekla se) v AMD 690G na mých vlastních motherboardech již většímu zatěžování IGP nevěřím. Tím méně životnosti těchto produktů.

Mluvíte-li o efektititě, měl by jste definovat co tím myslíte. Pokud máte pocit, ře můžete porovnávat HD3450 s 780G, pak jste si spadl z višně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to MadMAX:

A k tem frazim. Krome me tu nikdo noc neodkazoval. Vcetne tebe. Takze si nech ty prihlople kecy. S radosti ti hodim dalsi link:

http://www.extrahardware.cz/pc-sestavy-dle-extrahardware-kveten-2008?pag...

Ale ja vim, vsichni jsme idioti, protozeneuctivame za kazdou cenu tu jedinou spravnou znacku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: a co presne chces tim odkazem ukazat? CPU 2x drazsi nez 4850e pri o trochu vetsim vykonu, deska drazsi nez mATX s 780g, nutna dalsi grafarna, a super, dohromady to dokaze i prehrat video... Na spotrebu je sam procak mozna lepsi, ale to kolem vysledny efekt zabije, a pokud to nechces jako herni komp,a to u HTPC nebyva bezne, je to tam zbytecne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale nepůjde ubrat napětí i tomu 45W modelu - co když se pak třeba dostaneš řekněme na 30W?! To už by to vážně uchladil jen zdroj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale nepůjde ubrat napětí i tomu 45W modelu? Co když se pak třeba dostaneš řekněme na 30W?! To už by to vážně uchladil jen zdroj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK : Mne doska s chipsetom AMD 690G od MSI nezhorela. Hned na zaciatku som si vsimol, ze chladic na north bridge nedosada resp. som sa cudoval preco je chladic stale taky vlazny.
Bol tam problem s tym, ze medzi s.chipsetom a chladicom bola izolacia na nespravnom mieste. Bolo treba dat dole chladic a kusok z nej odrezat.

Takze chyba bola vo vyrobcovy zakladnej dosky a nie v AMD.

Tak isto sa mi nepozdavalo ako sa doska ohla po nasadeni chladica procesora, takze aj tu umelinku som odtila vyhodil a spravil vlastnu :-)

Uz idu s cenami prilis dole a potom su taketo mechanicke veci odflaknute.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JKK and all: Mam tam par preklepov.
... medzi n.chipsetom ... malo byt a nie ... medzi s.chipsetom...

a ... vo vyrobcovi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>JKK:
Procetl jsem si cely clanek, i diskuzi a sam Mirek Jahoda se usvedcuje z toho ze na AMD platforme to s danym CPU nezkousel, cituji "Casino Royale, H.264, Blu-ray, Vista Ultimate, špičky asi 38 Mb/s, přehrávače InterVideo WinDVD 8 beta i PowerDVD 7.3 Ultra, drop frames i na C2D E6550 (= je třeba něco jako A64 X2 6400+ na 3,2 GHz a to podle mě není procesor s rozumnou spotřebou pro daný účel).". Takze nekdo(M.Jahoda) neco(4850e a HD3200 s hw prehravanim videa) nema v realu vyzkousene a uz nam tu tvrdi jak to nebude fungovat, jak "zajimave"...:o)))))
Mam pro Vas doporuceni, vice ctete a mene tvrdte, usetrite cas nejen sobe ale i normalnim diskutujicim...;)
 
PS: Odkaz jsem nedaval, ja jsem myslel ze jste znaly a mate "nacteno" z jinych serveru kdyz tu predvadite takove sceny, ale abyste jste nerekl jednim malym Vas obdarim, ten je "trosicku" vice k veci nez domnivajici se p.Jahoda, zde:
http://www.hothardware.com/Articles/AMD_780G_Chipset_and_Athlon_X2_4850e...
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3258
http://www.silentpcreview.com/article807-page1.html
http://www.tweaktown.com/articles/1400/amd_athlon_4850e_780g_as_htpc_pla...
 
Priste zkuste nebyt liny a zadat v www.google.com klicove slovo 780G...;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shinigami:

Jestli desítkám procent rozdílu výkonu říkáš "malý", tak to snad ani nebudu komentovat. jinak je tam doela dobře popisováno, jak je to s encodingem v praxi. Ne podle marketingových plakátků.

to B.F.U.

45nm Intely mají menší spotřebu než cokoli od AMD. Samotné CPU se dostane pod 30W. Chladit se to dá bez problémů. Servery s Xeonama se taky staví v konfiguracích, kdy CPU je chlazeno jen pasivem přes větrák zdroje

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4Bernie: Ale to já vím, jak má ATI implementováno HD Audio na svých kartách (dvě ATI karty mám a používám i HD Audio, tedy DVI->HDMI výstup i s přenosem audia). Zajímá mě, zda je i HD audio chip integrován u této integrované IGP grafiky a přenos společně s obrazem i zvuk přes jeden HDMI kabel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RoPo> odpověď je ANO, je to stejné, jako je to na grafikách. Popisoval jsem přesně jak je vidět 780G přímo ve Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Si ma pekne odigonoroval.
Ake si mal tie popalene dosky ? Ja sa tiez poriem ako sa presne vola.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Sentinel:

omluvám se. Nějak mi to uniklo. Jednalo se o Gigabyte. Tuším že GA-MA69G-S3H (píšu to z hlavy, doufám, že je to správně). Našel jsem lidi s podobnými problémy například na fóru PCtuningu, ale i na jiných serverech s HW tematikou. Proto si nemyslím, že by to bylo jen "špatně přilepeným" chladičem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RoPo: vždyť stačí jen pozorně číst recenzi. pár citací z textu:

... kompletní implementace HDMI: tedy včetně šifrovacího klíče a zvukové části.
... a také je v čipsetu přítomna kompletní 5.1 zvuková část tak, jak ji známe z Radeonů HD 2000.
... a posílat to i se zvukem na HDMI výstup, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi, a proč kafráte tady a neřeknete to Jahodovi u té jeho skvělé HTPC sestavy za 17 tisíc? :) kterou s AMDčkem ani nesrovnal a rovnou vyvodil závěr...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: GA-MA69G-S3H má malé pasivní chladiče a čipset peče ostošest, ale mně osobně přesto běží stabilně. Kromě toho jsou na trhu skoro stejné desky, od jiných firem, které mají chlazení vyřešeno lépe (Asus, Abit...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jkk:

dival jsem na na to tvoji via a neprijde mi, ze by byla levnejsi a uspornejsi, nez tohle reseni. navic nema podporu h.264.
podle me ji tahle sestava o dost prevysuje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PowerXpress : je uz na teto desce podporovan? Projevil se nejak na spotrebe? (hrani 3D, bezne 2D (internet), prehravani HD-videa, ...). Muzete udelat testik? (ev. se silnejsi grafikou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak k tem uvedenym benchmarkum by to chtelo take ukazat, jak byly kompilovane atd. Ono treba u iTunes se da predpokladat, ze jsou optimalizovane pro c2d, vzhledem k tomu, na cem to obvykle beha, a pokud ano, tak neni divu ze to vychazi tak jak to vychazi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, že firma Gigabyte poněkud zapoměla lépe vymyslet chlazení čipů desky. grafický čip se opravdu dosti zahřívá. Vyřešil jsem to tak, že jsem tam připíchl menší ventilátorek a je po starostech (takt grafiky teď provozuji z 500MHz na 800MHz bez problémů :o) ) . Sestava: AMD Athlon X2 6000+ (95W), 2x 2GB ram DDR2 800MHz Corsair, HDD 500GB SATA II., provozováno na WinXP . Vše mi běží bez problémů. Crysis funguje na středních detailech bez sekání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Laskavě můj příspěvek hned ješitně nesrovnávej s Intelem a nech nebohého B.F.U. na pokoji. Vysvětlil jsem ti snad že uznávám Intel za výkonnější, a jsem ochiten připustit, že má stejnou spotřebu procesoru (bez paměťového řadiče, ale budiž), ale vzhledem k důvodům zde již tisíckrát zmíněným, které ty ignoruješ, není v oblasti low-end PC Intel nutně lepší a už vůbec ne v oblasti HTPC. Vyvozovat na základě vhodně zaokrouhlených cen záměrně zevrubně zaokrouhlené výsledky typu "stejně výkonný procesor Intel je o 25% levnější" a přetransformulovat to do závěru "stejně drahý procesor Intel je o 25% výkonnější" postrádá zjevně záměrně logiku. Přiznej se, že tys ty čipy 690G odpálil schválně, respektive nedopatřením a snažíš se touhle agitačkou zastřít vlastní vinu. "To já né, to ono! Ono samo."... jak malej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto snad trošku pomůže: http://pretaktovani.cz/text/amd-phenom-x3-8750-testy.php   . Aspoň něco :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bernie:
Když přehráváš DVD nebo cokoliv jiného s 5.1 zvukem (AC3, DTS), tak to zvukovka propustí do dekodéru repráků a k žádnému dvojitému převodu nedochází. Jenže když přehráváš stereo (mp3 atd) signál, případně analog 5.1 (nevím jestli je to správný termín, prostě mám na mysli hry) a zvukovka neumí DDL/DTS connect, tak to pak hraje jako nakomprimované stereo. Pokud ale zvukovka DDL umí, tak nekomprimované stereo rozloží do 5.1, takže ať si člověk pustí cokoliv, vždycky mu z PC leze 5.1 digital. Z mého pohledu je to ideální řešení.

Vím že existuje nějaký softwarový AC3 filter, ale mám pocit, že jsem někde četl, že nefunguje na 100%. Abych pravdu řekl, tak jsem ho ani nezkoušel, protože mám shodou okolností jednu z mála desek s hardwarovým DDL. V době kdy jsem ji kupoval jsem ale ani náhodou netušil, že to někdy v budoucnu ocením. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Eso Rimmer > zrovna včera jsem se s jedním AC3 filtrem potkal. Měl jsem z něj dobrý pocit, dokud jsem nezkusil první hru konkrétně Doom3. Bez filtru hrajou jenom přední repro, s filtrem všechny, ale asi s půl sekundovým zpožděním. Zkusil jsem zmenšit v ASIO control panelu latency, ale nijak výrazný efekt to nemělo. Navíc filtr celkem žere výkon CPU. Takže ten DDL/DTS connect se vážně hodí, když chce člověk používat externí zesilovač s dekoderem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taxem v testu zmíněnou sestavu pořídil - a z výkonu té grafiky jsem úplně wodjetej :).
Zkusil jsem ji i přetaktovat, když tady v testu psali, že se jim to nepovedlo. Já to jen tak cvičně přehodil z 500MHz rovnou na 800MHz a jela naprosto bez problémů, bez aktivního chlazení (jen ten pasivní chladič, kterej je přímo na desce). A ten chladič byl jen mírně teplej. Až někdy budu mít náladu, tak na to možná posadím větráček a zkusím to přetočit vejš.
Chladič grafiky ok, zato chladič chipsetu pálí řek' bych docela dost :/. Nicméně vůbec žádný problémy se stabilitou jsem zatím nezaznamenal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pokud bych si k teto desce poridil lepsi zvukovku, integrovanou vypnul, fungoval by mi zvuk pres HDMI?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> maoCeTung:
Na té desce jsou de-facto dvě nezávislé zvukovky, jedna je Realtek ALC889A a má výstupy na barevnách konektorech, druhá ATI HDMI Audio, která posílá zvuk do HDMI. Pokud zakážeš tu ATI HDMI, tak ti pak zvuk pochopitelně do HDMI nepůjde. Když vypneš ten Realtek, do ATI HDMI ti to půjde.
Nemá ale význam strkat do PC další lepší zvukovku, protože ta na zvuk v HDMI nebude mít žádný vliv, ta si bude hrát jen svou cestou, nikoli skrze HDMI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlastnim zostavu Gigabyte GA-MA78GM-S2H REV1.0 a Athlon X2 4850e WinXP SP2 ale mam s nou dost problemy. Nahodne sa stava ze USB myska nie je detekovana, dalej niekedy sa komp len tak vypne do rezimu "tmava obrazovka, DVI je aktivne lebo monitor nejde do standby ale neda sa nic robit - pomoze len tvrdy reset". Dnes som update-oval BIOS cez oficialnu utilitu @BIOS 2.01 tak som si uzil sokovu terapiu - pri flashovani z windowsu vyskocili hlasky typu "kernel memory error" - samozrejme bios bol dosahany - ak by som restartol skoncil by som nadobro. Nastastie po dlhom trapeni som skusil @BIOS 1.22 a s tym to uz fungovalo spravne. Dalej utilita EasyTune5 mi pripada osobne ako vtip -komfort je to posledne na co pri navrhu mysleli-dufam ze RMClock bude coskoro podporovat aj AMD780G chipset.Koniec koncov som velmi sklamany aky je Gigabyte vyrobca, cakal som ovela vacsiu kvalitu :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapíná se u této desky někde výstup HDMI kromě v biosu?Nebo nějaký spec.ovladač?Nemůžu vůbec hdmi rozchodit.
 
 
 
AMD 780G, Athlon X2 4850e
biosF4,Catalyst 8.5,WinXP-SP2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rad: Čo si tak Kefalín predstavítě pod pojmom "rozchodit"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak je na tom chlazeni cipove sady AMD 780...slysel jsem ze se poti az nehorazne...a problem je i to,ze roztec stavajicich otvoru je az moc velka,snad zadny alternativni chladic chipsetu tam nepujde :o( prosim o info a predem dekuji :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jano_amd780g: Gigabyte má DualBios, takže i když se Ti první flashnutí nepovedlo, tak by reset nebyl smrtící. Ostatně ta samá situace při flashování - konkrétně pokus o změnu úvodního loga - se mi přihodila taky a po resetu a půlminutě černé obrazovky skutečně DualBios zafungoval a počítač naběhl, i když se starší verzí BIOSu.
Důvody ostatních problémů bych hledal ve vadné RAM nebo napájecím zdroji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám tuto desku i stejný CPU. Doporučuju zakoupit A-data moduly s Extreme časováním. Pak je potřeba nabootovat s jedním, zvednout napětí na min. 1.9V-2.1V Pak přidat další modul a máte stroj jako víno.

Nové drivery od AMD jsou no problemo. Firmware F5 je taky v pořádku. Skryté nastavení v BIOSu je naprosto skvělé. Nastavíte si vše co je potřeba. (např. detajlní časování pamětí)

Zvukovka 889 je prostě bomba. Hraje skvěle.

Grafika má super obraz.

No prostě super koupě.

Uvažuji že koupím vodníka a taktnu IGP na 1GHz.

CPU skutečně nehřeje. Při napětí 1.1V jede v pohodě pasivně. Stejně tak celá deska.

Celek je stabilní. Důležitá je dobrá ramka a máte počítač naprosto skvělej.

( Po dlouhé době pořádná deska za super peníz )

Klasicky se to zase dlouho nebude opakovat, si myslím. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.