Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD 780G příští měsíc

Na co, že má být to L.F.B?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná, že desky s procesory AMD nebudou to nejrychlejší, ale do kanceláře desku se 780G - ideální.
Jen by to chtělo nějaké opravdu úsporné procesory. Myslím, že pokud by se AMD dostali u desktopů na 50-60W v load celá deska s grafikou a procesorem, pak by prodeje nemusely tolik stagnovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No uz dneska nektery semprony maji spotrebu nekde kolem 30 Wattu , ten cipset i s grafikou se do nakejch 20 Wattu taky vejde pak uz zbejvaj este pametovy moduly a nakej ten disk...v load tak 75 Wattu , v klidu ( kancelar kde si zamestnanec nepousti FullHD 1080p filmy s tokem kolem 40 Mbps ) spotreba tak 30-40 wattu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Guzii: Local Frame Buffer aneb RAM modul vyhrazenej pro rozsireni pameti ty integrovany grafiky (jde to trochu poznat i z obrazku...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze aby nebrzdila integrovana grafna normalni ramku tak ji budu muset koupit vlastni modul ale pak naoplatku bude pomahat velky grafice az ji poridim treba casem hehe supr..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pleva: Do kanclu (a ostatně i domů, pokud člověk není gamesník) je super už i 690G. Upgradovali jsme tím staré žravé P4 mašiny a maximální spokojenost. Značková deska deska včetně slušně výkonného, ale přitom spořivého, dvoujádrového CPU bratru kolem 3 tisíc včetně DPH na maloobchodě. Na desce je všechno včetně DVI a nativního PATA a boxovaný chladič díky regulaci není ani při zátěži slyšet a při normální práci se netočí skoro vůbec. U intelu bych za tyhle peníze nekoupil pomalu ani srovnatelně vybavenou desku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 phanatic: To me zajima, taky chci neco takoveho provest... Muzes, prosim te, uvest podrobnejsi info o instalovanych sestavach? Bylo to neco z AMD Commercial Stable Image Platform?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

srsen: o té zkratce ani nevím, co znamená, takže asi ne. Jsou to normální Aususy M2A-VM + Athlon 64 X2 3800+ EE (v té době optimální poměr cena/výkon pro danou věc), k tomu 1GB-2GB RAM podle stanice. Zbytek zůstal původní. Za těch několik měsíců co to běží zatím naprosto žádný problém. Rychlost práce se oproti původním P4 od 1.7 do 2GHz posunula úplně někam jinam, spotřeba šla dolů a nastalo božské ticho :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.