Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD A10-6700 Richland vs A10-5700 Trinity - 2. část, testy GPU

To s těma pamětma vážně nechápu. Mě jedou naprosto v pohodě Kingstony na fr. 2133MHz na Trinity A10-5800k a ARGovi na Asusu jely jak na Trinity tak na Richlandu dokonce na 2400MHz.

Zatím na vše počítačích s APU Trinity nebyl problém nastavit 2133MHz a jelo to. Stejně tak na různých zahraničních webech, které Trinity/Richland testovali jim šlo nastavit 2133MHz. s frekvencí 2400MHz je už trochu složitější a ne vždy se to podaří stabilně nastavit, ale těch 2133MHz opravdu no problem.... Jakto že vám to nejde ??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

DDR3-2133 jsou oficiálně (bez OC) podporovány jen na A10-5800K, zatímco na pomalejších verzích je podpora pouze do DDR3-1866.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

chcete říct že na nižších APU jsou snad horší paměťové řadiče ? Já to testoval i na A6-5400K a tam to šlo nastavit uplně stejně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co mě napadlo je možnost, že všechny non K modely to možná mají nějak omezeno ? Vím, ale že Richlandy mají mnohem lepší paměťový řadič než Trinity, alespoň K modely určitě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná to bude těma non-K modelama. Nevím to přesně, ale kdesi jsem zaregistroval, že ten nejvyšší to má, ostatní ne, možná to zdroj této informace myslel tak, že všechna K-čka umí 2133 a ne-K-čka jen 1866.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak to, že se teda Vítkovi v jeho recenzi podařilo bez problémů nastavit na A10-6700 paměti na 2133MHz ?

http://www.svethardware.cz/recenze-amd-richland-klid-pred-bouri/37898-3

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Co jsme na základě humbuku ale čekat mohli, byl signifikantní nárůst efektivnosti rozložení TDP mezi CPU a GPU, který by se výrazněji projevil ve hrách."

samozřejmě je tento test postavený na hlavu, protože to efektivní rozložení TDP mezi GPU a CPU je hlavně notebooková feature, kde vlivem horšího chlazení kterým obvykle notebooky disponují docházelo k throtlení. Když už tak jste měli vzít notebookovou verzi APU Trinity a srovnat ji s se stejným modelem APU Richland a pak teprve můžete vyvozovat nějaké (objektivní) závěry.

Stejně jako testy v rozlišení 2560×1440....

Na desktopovém APU chlazeném Noctuou asi k přehřívání nebude docházet, že ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

promiň ale četls to vůbec? podívej se, kolik testů bylo děláno v 2560 a kolik v rozlišeních nižších. a stěžovat si na to, že to či ono se mělo testovat na mobilní verzi apu, je v testu desktopové verze irelevantní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V herních je to půl na půl s tím, že si Crysis 2 a Skyrim neporovnám s dedik. kartama díky chybějícím rozlišením - možná je problém právě tady. Osobně nechápu proč ty výsledky nemohly být začleněny do grafů s dedik. kartami - informační hodnotu to má a ještě by se ušetřilo místem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

spíše mám pocit , že jste vy nečetl můj přispěvek pořádně .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Efektivnost rozložení TDP mezi CPU a GPU nie je len o prehrievani a throtlovani, ale o tom, ze to CPU obcas moze brzdit GPU.

Ak ide GPU na plne gule a sme blizko TDP limitu celeho cipu (myslim ze teplota je iba jedna velicina, ktora ma do toho co kecat), tak je jedno ci to bude pri 70C alebo 30C. Samozrejme teplota moze uradovat (kto vie ako si to AMD APU pocita a co vsetko do toho zahrna), pri nizsej teplote (a teda implicitne predpokladanom lepsom chladeni) jednoducho moze pustit este viac vykonu ako pri vyssej teplote. V zasade vsak ak ide GPU na plne gule a sme blizko TDP limitu celeho cipu, na CPU neostava vela vykonu v ramci TDP a CPU je na full load GPU jednoducho prilis slabe. Jedine ze by sa prekrocilo TDP napr. zo 100 W na 125 W a CPU by tiez slo na plne gule miesto napr. iba 50%.

Alebo neviem, ale nechce sa mi verit, ze balansovanie a rozkladanie vykonu medzi CPU a GPU sa riadi len a len a len teplotou, pretoze je faktom, ze pri narocnej GPU ulohe (full load na 100%) jednoducho to CPU (hlavne ked ide na menej ako full load) v APU nestaci na to GPU. A to plati pri akejkolvek teplote.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No takovy test po takove dobe ? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jste tu recenzi kvůli tomuhle museli fakt dělit?...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny test, pekna praca... aspon sa potvrdilo co som ocakaval.... este raz dakujem za celkom prehladny test.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, jeste bych tam rad videl srovnani s Intel grafikou HD4000 (ty pomalejsi predpokladam nema cenu vubec srovnavat).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skor s HD4600 ktora je/bude aj v Ci3 a pentiach haswell ale ano, suhlas...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.