Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD A10-7850K - test Kaveri GPU pod Linuxem

Nič moc ani pod linoxom, v konfrontacii s proklamovaným, ale ak to brat ako konkurenta pre i3 tak to ešte áno.
Konečne sa začína objavovať kopec porovnaní, testov, ale kde vzali v AMD tie výsledky to je otázka ;). Určite s xy revíziou sa to zlepší, ale v niektorých testoch vyznieva lepšie aj jeho predchodca. Kde soudruzi udelali chybu...
Určite pre bežné použitie to stačí, ale to už asi aj arm-om vybavené tablety a telefony s celkovou cenou rovnajúcou sa cene tohoto procesora (email, video v HD, internet, sem tam hra ....)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Soudruzi nespravili nikde chybu. Nie je chybu sudruhov AMD, ze teraz neexistuju potrebne pamatove technologie, napr. DDR3 na 3 GHz ci GDDR5M na 4,5 GHz.

Kaveri obsahuje najvykonnesjiu iGPU, aka doteraz v APU bola a staci naozaj pre kazdeho normalneho cloveka, co nehrava dementne hry ci nepocita distribuovany vypocty. Vykon CPU sa KONECEN uz KONECNE dorovnal na vykon Start architektury starych dobrych Phenomov II.

Na ntb mam este stare Llano 3305M s 192 ci 160 SP na nejakych 500-600 MHz (neviem presne). Nemam absolutne probelm ten notebook pouzivat na normalnu pracu, okrem spracovavania multimedii. Nejake to 1 GB WAVko ci panorama z JPG sa spravit da. Tamtung Oceanic Demo fullHD 40 Mbps to zvlada lavou zadnou, teda samozrejme aj ine 15-20 GB full HD hovadske MKVcka. A iGPU v Kaveri je este od toho 4x vykonnejsia. To si budem pustat minimalne 4 filmy naraz?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

chybou som myslel hlavne vysledky podavane v slidoch AMD v konfrontacii s aktualne predtavovanym od kde koho.
Urcite ako ste pisal a aj ja som sponenul staci na mnoho veci (simulacia jadroveho vybuchu v realnom case okrem par institucii nikomu nehrozi a su na to ine zariadenia).
Mozna sa pocitalo s GDDR5M ci DDR3 s vyssim taktom, ale pokial nemam nic v zmluvach, alebo inak zabezpecene, tak je ako vsadit na to, ze potravinovy problem 3.sveta vyriesime hromadnym mnozenim lochneskej prisery

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy kto to sleduje berie v poslednej dobe AMD slajdy/srajdy so znacnou rezervou. Su "putavo" dizajnovo spracovane, ale bez realnej vypovednej hodnoty, ak nie priamo zavadzajuce, tak porovnavajuce irelevantne veci, ktore su pre zakaznika uplne nepodstatne. To si si mohol vsimnut, nema to zmysel ani riesit, je to v skratke marketing:D

Otazka je, ze kto je vlastne cielova skupina desktopovych Kaveri (najma najvyssich modelov) v "odvazne" nastrelenych cenach. Na aktivne hranie stale slabucke, na office silne a drahe. Ak vezmes do uvahy potrebu rychlych RAM, aby si z toho dostal to co mal, samotnu cenu APU a MB tak si cenovo v hladine, kde za rovanky peniaz mas tradicnu kombinaciu CPU+dedikovana grafika+lacnejsie konvencne RAM a si vykonom ako CPU casti tak grafickym minimalne o triedu vyssie s vyhodou moznosti upgrade v buducnosti (ci uz CPU alebo grafiky).

Takze pre koho? Pre fajnsmekra, ktory chce HTPC bez dedikovanej karty? Pri TDP tychto APU bude aj tak potrebovat vacsi chladic, ktory diskvalifikuje skutocne kompaktne HTPC case a potom uz opat moze siahnut po tradicnej kombinacii. Takze pre koho? Ina situacia by nastala pri akceptovatelnej cene, kde by sa predpokladalo univerzalne nasadenie pre vyhodny "rodinny" PC. A tam aj desktopove APU patria a len tam mozu mat realne uspech. Ale to je pri danych cenach iluzia:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ámen :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

to je znamy fakt ze kebyze su rychlešjsie pamate tak to apu podava omnoho lepsisi vykon

ale vzdy sa smejem na slovakoch ktory su samozrejme mudrejsi ako cele marketingove oddelenie amd (sak slovaci su ti najmudrejsi na svete a preto aj o nas sa vo svete tak hovori? LOLOLOLOL

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

IMHO nejde o to být "chytřejší, než celé marketingové oddělení", ale být chytřejší, než to co z nich leze pro veřejnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a uz vobec nechapem niekoho kto tu riesi cenu, je to novy produkt, ma tam mrte technologii. su ludia co to budu vediet vyuzit.

to jak kebyze si teraz ma niekto kupit telefon podla hardwaru, si nikdy nekupi iphone ke hw to stoji nekde inde...calm down man so whats going on?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nie je chybu sudruhov AMD, ze teraz neexistuju potrebne pamatove technologie"

Samozřejmě, že je to tvoje chyba, pokud vyvíjíš pro něco, co neexistuje (ultra-rychlé DDR3). A GDDR5M v daném případě není ospravedlnění, protože i kdyby vyšly, tak minimálně v této generaci by se jednalo o nechutně drahou záležitost (jako každý nový typ paměti při nástupu), která nemá v lowendu co pohledávat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Než A10 mi přijde mnohem zajímavější A8-7600 s přepínačem TDP 65/45W. Tohle již dokáže zlevnit energii. Stačí jednoduchý vztah s průměrnou denní spotřebou, cenou za kWh a plánovanou životností ve dnech :) Mimochodem testy nejen na 3Dguru jasně ukázaly, že A10 není žádná výhra a že A8 bohatě stačí na vše kromě lámání herních rekordů a vědecké pracovní stanice.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.