Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Athlon X4 880K v testu s GeForce GTX 750 Ti

dobrej test,ted cekam test od intelu treba co mam ja,I3 3250

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je všechno krásný davo, sice 880k nejlepší procesor cena výkon neřikám nic, ale 845 alias 945 by byl.. višco, tak už do toho AMD nekopejme, bohužel kdybys to sjel s Phenomem, redům by se panenky protočily.... atd. atp. snad Zen to napraví a + 20 % předvede, kdo ví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

test 845 bude následovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zas blabolu v Jezkove clanku :)
"Zapomeňte ale na M.2 či USB 3.1, to se na takto malou destičku dostat nedá."
To by jste pane autor mel poucit inzenyry v ASUSu, neb o tom zrejme nevi a na takovou miniITX desku Z170I PRO GAMING nacpali oboji...

"Ušetřenou částku lze obohatit o částku zhruba stejně velkou, čímž získáte finance na výrazně (a tím myslím opravdu výrazně) výkonnější samostatnou grafiku a na bázi 28nm platformy FM2+ tak lze postavit slušné herní PC pro řekněme FullHD, případně 2560×1440."
Docela by me zajimala ta vyrazne vykonejsi graficka karta za cenovy rozdil 1042,- vc. DPH, ktera utahne slusne (+- min 30 fps v rozumnych detailech?) hry na 1080p nebo dokonce 1440p ...
Ma jit o nvidia GeForce 710/720 s 1GB DDR3 VRAM?

Az na 6. strance clanku se dozvime ze ona "zhruba stejne velka" castka je 1,5 nasobek za pouzitou (autoruv odhad), resp. 2,8 nasobek za novou 750Ti. Zhruba no...

A co se tyka CPU jako brzdy pro 750Ti, skuste to tvrzeni overit na vetsim vzorku her (nez na vasem "vylepsenem" Skyrimu) s vykonejsim procesorem (mate prece na testovani chladicu nejakej 4-core Intel ne?), nikoliv jen snizenim rozliseni.
Netvrdim ze to tak neni/nebude, ale aby jste zase neco pausalizoval na zaklade vasich dojmu (a nedostatecnemu pristupu) ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"[I]To je zas blabolu v Jezkove clanku :)
"Zapomeňte ale na M.2 či USB 3.1, to se na takto malou destičku dostat nedá."
To by jste pane autor mel poucit inzenyry v ASUSu, neb o tom zrejme nevi a na takovou miniITX desku Z170I PRO GAMING nacpali oboji...[I]"
...absolútne súhlasím...nesúvisí s veľkosťou dosky, ale s podporou, od napísanej recenzie by som očakával istú dávku vedomostí a nie zavádzanie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je uplne inde a nejake USB su nepodstatne. Tentokrat si myslim, ze to cele napisal dobre.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kde je tedy ta pointa?
Kdyz to neni tak ze autorovy nepravdive dojmy prameni z nevedomosti a neznalostí problematiky.

Vyjadreni autora se zrejme tradicne nedockame tak nam to prosim prozrad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jako hodně jsem se nasmál, když jsem viděl tu velkou bednu a v tom nacpaný miniMB, tuhle "módu" fakt nepochopím. Lidi prosím Vás nebuďte hloupí a kupujte dál ATX a E-ATX desky na kterých nic nechybí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze jsi opravdu napsal ze jsi to nepochopil, malem jsem si myslel ze jsi hloupý.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zkus zahloubat, proč je malá deska ve velké bedně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ježek možná nesmyslně mluvil o malé desce na kterou se něco nevejde, ale ty zas neumíš počítat. 4000-2500 (méně než 2500) mi dává 1500+ a přidáním stejné částky dostanu něco přes 3000kč a za to si dovedu představit výrazně výkonnější grafiku než integrovanou...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Priste az nekoho obvinis ze neumi pocitat, zjisti si fakta frajere.

AMD Athlon X4 880K @ 4.0GHz + Silent ... 2387,-
AMD A10-7870K @ 3.9GHz ... 3310,-
Cenovy rozdil ... 923,- s DPH

Tedy koukam ze dnes je jeste mensi nez pred 2 dny kdy jsem psal svuj komentar.
Ceny jsou s DPH, hledal jsem zavedeny obchod s kamennou prodejnou ve vice mestech kde maji oba dva procesory skladem, tyto konkretni jsou z Mironetu (ty puvodni byly tez).

Omluva potesi, pred zrcadlem si nafackuj. Nez napises komentar, zkus pouzit mozek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neumíš počítat a navíc ani číst... V článku sou jasně uvedeny hodnoty 4000 a méně než 2500.. Když si najdeš jiná čísla jinde (navíc třeba i v jinou dobu), tak těžko můžeš obviňovat autora že mu to nevyšlo jako tobě...
Trocha sebereflexe by u tebe rozhodně neuškodila..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chces nekoho poucovat a obhajujes se tim ze autor si nezjistil informace a cisla strilel od boku na zaklade dojmu a neznalosti.
To je smutne.
Tady je videt jak nebezpecne je uvadet nepravdive informace v testech/recenzich, uz driv jsem psal ze muze nekdo vzit autora vazne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autor vychází z nějakých dat ty jsou vázané, mimo jiné, na to kdy ten článek píše a na to odkud bere. To že si někdo někde později "vygooglí" jiná čísla je vcelku irelevantní, to by se taky po půl roce mohl někdo ozvat že oba procesory stojí stejně. Navíc v tom tvém příspěvku není ani slovo o vstupních cenách tudíž je logické že je to reakce na ceny ve článku. Jestli tomu nerozumíš a máš potřebu nesmyslně někoho napadat, pak je mi tě jen líto...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Pozdeji" mas namysli par hodin (a tedy kratce) po zverejneni clanku (vzhledem k tomu ze se tu tyto testy zverejnuji kolem pulnoci).
Nebo snad predpokladas ze autor ten clanek vytvoril pred pul rokem?
Autor dlouhodobe vychazi ze svych dojmu a neoveruje si relevantni data. Uz v minulem testu 7870K z konce zari uvedl k cene jen toto:
"A10-7890K + Wraith se prodává kolem 3900Kč,..."
Tedy ze vyssi (top) model se prodava v urcite cene, nemusis byt natolik inteligentni aby jsi vedel ze o stupen nizsi model bude levnejsi. Vsimni si ze v testu urciteho procesoru neuvedl cenu onoho procesoru, ale cenu vyssiho modelu. Jednoduse to strili z leva, zprava (a musel se do toho tvrzeni vlezt), jen ne tak aby podaval relevantni informace.
Krom jinych, si ani nyni autor neoveril cenu procesoru se kterym porovnava.
Jen se drzel obecnyho dogmatu diskutujicich ze za rozdil z cen APU/CPU koupi lepsi grafiku. To mozna (!) platilo v dobe kdy ty procesory vysli jako novinky (rok 2014 pro 7870K?), proc se toho drzel je nasnade.
Udivuje me jak jsi "logicky" vydedukoval jaky ja porovnavam ceny (obecne jsou k smichu lide co na drevo tvrdi jak co nekdo druhy, koho vubec neznaji, myslel - zrejme vladnes nejakou nadprirodni moci). Pochopil to kazdy, i autor, jen DRK ne. Puvodne jsem si myslel ze nechces priznat chybu, nyni to opravdu vypada ze jsi to nepochopil nebo chapat nedokazes.
Nenapadam nikoho, poukazal jsem na to co je v clanku spatne. U autora, z ruznych duvodu, to neni poprve.
Jestli chces nekoho litovat, zacni u sebe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mi líto ale to neokecáš prostě jsi reagoval nesmyslně na článek a odečítal si zcela jiná čísla. Buď jsi čet jen co se ti hodí, nebo ani to ne.. Ja nemám co přiznávat, text článku a tvůj příspěvek na které jsem reagoval mluví jasně, tvoje opakované reakce a neschopnost přiznat chybu jsou ubohé. Pokud jsi nesouhlasil s cenami měl jsi napsat reakci na ně ne ten nesmysl co jsi napsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gigabyte takové věci také nacpal na miniITX.

Ještě zajímavější je ale AsRock X99E-ITX/ac. Ano jedná se skutečně o miniITX desku s LGA2011v3. Je tam i to M.2

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- To by jste pane autor mel poucit inzenyry v ASUSu ... jo, pravda, zapomněl jsem na tyhle desky.
- Docela by me zajimala ta vyrazne vykonejsi graficka karta za cenovy rozdil 1042,- vc. DPH .... připomínám: Ušetřenou částku lze obohatit o částku zhruba stejně velkou
- A co se tyka CPU jako brzdy pro 750Ti, skuste to tvrzeni overit na vetsim vzorku her - neověřím, jiné / nové hry nemám.
- mate prece na testovani chladicu nejakej 4-core Intel ne? - nemám, CPU od českého zastoupení Intelu jsem naposledy měl někdy koncem roku 2014.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za reakci.
Priznam se bez muceni, ze to "O" jsem tam rano nejak nevidel :) I tak to ale nemeni nic na tom ze ta castka by musela byt "zhruba" temer dvojnasobna proti usetrene castce ;)
(pokud chce nekdo "levne" PC na hry (jakkoliv je toto slovni spojeni nesmysl; ~ do 10 tisic), obvykle pri vete "pridej 2 tisice" ma prinejmensim nepochopeni pro tazatele)

22. 4. 2016 jste uverejnil test chladice noctua s intel i5-2500K, pokud jej tam nemate pernamentne a byl jen pujceny, pozadejte prosim onoho dobrodince opet o zapujceni.
Myslim ze nejenom me by zajimalo jestli 28nm 4-jadrove AMD na 4GHz je opravdu brzdou pro nevykonou grafiku typ 750Ti (resp. kde je hranice grafickych karet ktere jsou/nejsou brzdeny tim kterym procesorem. Chapu ovsem ze ze strany AMD nevlastni(te) redakce cele portofilio jejich produktu (procesory, grafiky) a ze strany nvidie mate smulu uplne).
Nejaka hra by se ke Skyrimu urcite take nasla, popr. benchmark s alespon nejakou vypovidajici hodnotou (nemaji tvurci grafickych enginu neco na tyto situace?).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to máte těžké. Já bych tady mohl napsat sáhodlouhé povídání o tom, proč to či ono není, nebo nejde. Ale to bych "pral špinavé prádlo" a psal o lidech, kteří nemají možnost adekvátní obrany či reakce či se diskusi z mě neupřesněných důvodů prostě vyhýbají. Takže vezměte prosím zavděk prostým konstatováním, že se zápůjčkami produktů některých firem "je to složitější". A já jsem už "příliš starý bard" na to, abych se doprošoval tam, kde se mnou dle mého skromného názoru nejednají férově či jednají "z pozice síly".

Jinak abych byl k věci: CPU 2500K už nemám a ani už nemám možnost si jej znovu půjčit. Problém s CPU AMD je ten, že prostě ani FX9590 není dostatečně výkonné pro testování grafických karet (nemluvě o tom, že ty kWh za mě taky nikdo nezaplatí :-))).

Kdybych si dnes například mohl vybrat, co chci vůbec nejvíc otestovat, tak to bude GTX 1050 Ti. Jenže když ono mi není přáno a dokud nebude nějaká nová pro mě srdcová hra (TES VI ? Případně až bude kompletní Fallout 4 GOTY za 499 Kč), tak nemám důvod z GTX 750 Ti za své vlastní peníze upgradovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem za test ale horšie grafy som nevidel, nemám z toho nič... moja hlava ich odmieta spracovať. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co se Vám na grafech nelíbí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím "mini recenzi" názorově "ohnout" někam jinam: Je to velice slušná multimediální kombinace. Něco obdobnýho multimediálně využívané používám na CPU X4 750K, ale se slabší grafárnou a 8GB RAM a naprostá spokojenost. S nástupem ZENu si obdobnou kombinaci pořídím zas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Maje už částečně změřen Athlon X4 845, tak se trochu začínám obávat, že Zen až takový velký skok oproti těmto posledním kouskům nebude (v porovnání s tím, že jsem ty poslední měsíce předpokládal opravdu obří skok vpřed). Budu rád, jestli mě AMD vyvede z omylu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono měřit to s nVidia grafikou na staré a hodně podivně optimalizované hře asi neukáže nic podstatnýho.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Výkonem roven maximálně 1/3 přetaktovaného Core i7-4930k + W5000 s násobně vyšší hlučností. Nezlobte se autore, ale zasloužíte si pořádnou facku za "nehlučnost". To opravdu ne, taková sestava musí být uřvaná. Neočekávám pochopení, naopak pohrdání a kritiku, koneckonců jsme v ČR.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že spotřeba bude +- stejná jako u toho přetaktovamého Core i7 nechápu, proč by to mělo být výrazně hlučnější. Rapidně menší výkon jistě.

Tu poslední větu jste si mohl odpustit. Když někoho kritizujete a virtuálně fackujete, tak používat taková preventivní vymezení se "kdo mě zkritizuje je omezený Čecháček" není fér. Ta věta je opravdu pohrdáníhodná (nejen v ČR).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemohl, protože většina si neumí představit tichý počítač a dokud k takovému počítači nepřijdete, tak to prostě nepochopíte. Pravda je taková, že něco stojí, vlastně dost peněz, ale výsledek stojí za to. Osobně vám rád předvedu (Praha), v době nočního klidu, co taková sestava dokáže a úmyslně odpojím indikační diodu. Dovolím si tvrdit, že dokud se neohnete pod stůl a nepřiložíte ucho, tak nepoznáte rozdíl mezi zapnuto/vypnuto. Mluvím o přetaktovaném Intel Core i7-4930k 4.3GHz s grafickou kartou Sapphire FirePro W5000. Výkon i spotřeba budou mnohem vyšší, než v případě testované konfigurace.

Pod termínem "low noise" si představím (zůstanu u APU) s procerosem A10-78xx, chladičem Frezeer 13/A11 zregulovaných na 300 - 600rpm, zdroj Seasonic G360, u kterého vyměním hlučný ventilátor za F12 Silent (300rpm) a přidám 3 - 4 F12 Silent (300rpm) do skříně CM Silencio 352. Tak, jak to mají moji rodiče a nesmím zapomenout na disk, který nebude, protože by přehlušil zbytek sestavy. Jediné řešení by bylo zavřít ho do Quiet Drive 1000 nebo DarkDisk2. Ono je jedno, jestli to bude nakonec Intel Core i5 s GTX970, protože v tom případě se nasadí chladič jako Accelero Xtreme IV s VR kitem číslo 2.

A co teprve takovou sestavu postavit na chlazení Noctua - NH-D14 (0 - 200 - 600), 6x NF-A14 ULN (0 - 200), Accelero Xtreme III s NF-P12 1300 (0 - 300 - 600) ve skříni Fractal/Nanoxia s přidaným dodatečným odhlučněním. Malé hlinkové chladiče pro paměti jsou lepené TG-003 s přišroubovaným 120g blokem Gelid. Teploty napájení nevyskočí ani na 65°C, jádro přibližně 52 - 55°C.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, pěkné. Je dobré si neplést nehlučný a neslyšitelný. Asi těžko čekat v boxu s levným CPU chladič typu Noctua (ono ho nelze čekat ani s drahým CPU), přitom box chladiče umí být opravdu hlučné, takže informace o tom že není rozhodně není od věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě je úplně jedno, jestli mě rovnou dopředu pasujete na to, co evokuje "koneckonců jsme v ČR". Váš komentář je jednoduše nesmyslný a zbytečný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si vykládáte špatně, ale každý máme právo na svůj názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych redakci pomohl jestli by to bylo možné. Kolega tady v práci má i3 s nVidií Quadro, stačí když ji testnu v tom unique valley? Docela by mě zajímalo Vaše zhodnocení nad výsledky oproti 1050 a 460, co vy na to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Quadro úplně z hlediska desktopů nemá vypovídací hodnotu. Jinak tu mám na test 470 a 460, budou v nejbližších (tý)dnech podobně jako 480.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle předchozí reakce to na recenzi do článku to nebude, ale v diskusi to možná někoho zaujme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten výkon mě docela překvapil. Pane Ježku byl bych rád kdyby jste jej do grafu dosadil, pro porovnání budete mít naprosto unikátní tabulku, kterou nikdo nemá.
Intel i5 3470, 1155, 77W, 22nm, Ivy Bridge 4jádra/4vlákna na desce: Gigabyte B75M-D3H.
Grafika je to ta starší: nVidia Quadro K600, GK107, 28nm, 1024MB DDR3, jádro 875MHz, paměti 891MHz.
Unigine Valley :
Basic, 1280x720 - 15,5FPS - score 649
Extreme, 1600x900 - 7,0FPS - score 295
ExtremeHD, 1920x1080 - 5,1FPS - score 212.

pro porovnání:
Intel i5 6500, 1151, 65W, 14nm, SkyLake, 4jádra/4vlákna na desce MSI Z170 PC MATE.
Integrovaná HD530, 1024MB DDR4:
Basic, 1280x720 - 16,3FPS - score 683
Extreme, 1600x900 - 5,9FPS - score 248
ExtremeHD, 1920x1080 - 4,5FPS - score 188.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za test. Osobně bych dal přednost excavatoru, protože představuje hodně slušný pokrok. Dát k excavatoru L3 cache a deset jader na 14nm.......čekání na Zen by bylo rázem zbytečné. Pro všechny co nemají Intel za deset tisíc a víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední reinkarnace Steamrolleru , že neuživí 750Ti ? To je hodně diskutabilní ...
V pravdě jsem si GTX750Ti koupil také k X4 940 a zkoušel porovnávat výkon se starším 560Ti s tím , že mne výsledek ve standardních 1240*1024 nejen u Unigine Valey k výměně naprosto nepřesvědčil .Maxwell se prostě výkonově na Fermi nedotáhl . Ok , žalostný výsledek 750Ti jsem měl na paměti .
Mezitím jsem "upgradoval" na AM2 a spolu s ní jsem si přinesl A8 6600K a 2400 DDR3 RAM. Samozřejmě sekundovala stará dobrá 560Ti a to do doby , kdy si Doom řekl o Win10 a 2GB VRAM ...pak jsem byl nucen najít lepší alternativu a já našel ... X280 a stále stejný procesor . A framerate ? Z 20-15 FPS s 560Ti mám 60+ a hry jsou opět o něčem jiném.
Jistě spotřeba není ideální , stejně jako by lepší procesor dokázal určitě povzbudit tuto grafiku k novým výšinám , ale grafický výkon vzrostl dostatečně.... Takže opravdu stále věříte , že i s nejnovějším přírůstkem AMD neuživíte lepší grafiku než 750 Ti ? Z praxe bych řekl, že právě první Maxwelly tj.i vaše 750Ti svoje dobré jméno postavily z 90% na optimalizacích a kompresi než hrubém výkonu .
Prostě se mi zdá , že dělat závěry s GPU jedné generace prostě nelze a i AMD na 28nm může být jako CPU stále bohatě dostačující .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, pleteš dohromady hrušky a jabka.
O jabkách(750Ti) píšeš:
Nějaké vyjádření pocitů z nějaké příčiny. Nebudu rozpytvávat.
Má odpověď:
Vlastním 750Ti. Porovnal jsem(strýček google) si svůj starý procesor Intel 2 jádro s tím X880K a současně se svým současným 4 roky starým i5.
Ok. AMD fyzické dvoujádro je 2x rychlejší než starý dvoujádrový Intel Sandy Bridge. Nicméně Core i5 3750K Ivy Bridge(netaktovaná) je 3x rychlejší. Také je o třetinu rychlejší než AMD. Takže je tu dost velký prostor pro brždění GPU.
Masakr na 4 roky starý procesor (Q2 2012 vs Q2 2016)! Samotného mě to překvapilo.

A podám ještě další důkaz.
Na dvoujádru Intel jelo GPU na MAX 50%. Nyní už jede na 100% a to ne vždy.

Čili AMD pouhé dvoujádro(logické 4 jádro ale sdílené cosi...kdesi) může být brzdou.

PS: Nezapomeň také na různé edice Ti.

U hruškách píšeš:
Popisuješ Jiný OS, jiný CPU a jiné GPU.

Dodatek:
Vše jsem testoval na jedné sestavě se shodným OS Win10. Ovladače shodné nebyli(v rámci měsíců).

Loučím se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) S jablky jste si začal sám . Není co nechápat . Jediný závěr je ten , že i s GPU které je vytížené v konkrétní sestavě na 50% lze po výměně za jinou grafickou kartu opět výkonově růst i když vám připadá, že výkon CPU vám tvoří neproniknutelnou bariéru . (C2D/Q a kastrovaná Pentia jsou ze hry dávno narozdíl od AMD u kterého má i novější grafická karta s aktuálními drivery co říct)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C2Q je na tom zhruba tak stejně jako nová AMD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I to je možné v některých aplikacích.

I AMD má kastrované některé procesory.

Ale konkurence je potřeba!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.