Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD brzy uvede první 7nm produkt, Vega Mobile je již v distribuci

To vypalne bude jeste zajimave ...vyvazat se bude nejspis pomerne snadne kdyz GLOFO odstavilo novy proces :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vega11 na 7nm zni zajimave v mobilni verzi. Ma to sice jen pulku jednotek co Vega56, ale mohla by mit zase rychlejsi takty. Ze by AMD bydalo neco aspon na urovni NV 1060 MaxQ ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega 11 ale není 7nm. Původně byla ohlášena jako 14nm produkt. Dokázal bych si představit, že by ji mohli převést na 12nm výrobu u GF, ale o tom, že by mohla být 7nm, se snad nikdy nepsalo. Nebo se pletu?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moje chyba. V navalu enthusiasmu, jsem myslel, ze to bude na 7nm, presto ze to nebylo ohlasene. Skoda :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung dokončil vývoj grafenových baterií. Mají o 40% větší kapacitu než Lithionové a rychleji se i nabíjí. Prakticky je hotovo a teď začnou připravovat výrobu produktů.
Uvádím to aby jste byli v klidu, že Vám Vega nevycucne baterku tak rychle.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za tento koment, znova som bol obohateny

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

dufam ze tvoje svedomie to zvladne... verim ti! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska +, rozesmál´s mě. Tohle je už pěkné trololo, zlepšuješ se :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

48 ROP by se pochlapili, ale obávám se, že jsme nevzali v úvahu vrozenou zbabělost AMD...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kombinace 1792 SP a 48 ROP nedává moc smysl, není to dělitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zbytek je na TrueHD ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenže ono by to taky bylo dobré někde vidět, že...
(VAROVÁNÍ pro DD a další AMD fan-atiky : Pozor na uvedené odkazy, mohla by vám rupnout cévka!)

https://www.cnews.cz/amd-financni-vysledky-q3-2018-zisk-propad-gpu-tezba...

https://www.cnews.cz/intel-financni-vysledky-q3-2018-nejvyssi-zisk-trzby...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč by někomu měly praskat cévky proboha. AMD nenaplnila očekávání (zřejmě nastavená na těžební mánii), ale finančně je zdravá, v zisku, má produkty, což jsou dobré zprávy. Pro příští kvartál holt očekávání umírní.

Akcie jedou dolů i Intelu, od dubna do teď asi o 12 USD (včetně nárůstu po ohlášení výsledků), takže pro investory je to letos neustálá cesta z kopečka.

AMD teď ztratilo náhlý nárůst hodnoty z léta, ale kdo drží déle, je pořád výrazně v plusu. Spíše to vypadá jako korekce náhlého růstu hodnoty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mírná provokačka, samozřejmě ;)
I proto jsem mu věnoval ve svém příspěvku tu čest a jmenoval DDho jako jedničku v čele peletonu. Ten už měsíce vidí Intel v prachu (a AMD v prachách), neb tak mizerné, nebezpečné a zastaralé procesory přece nemůže nikdo kupovat a pokud jo - měly by se zakázat! :)))
A Intel má vyprodáno, nestíhá vyrábět (leč ten podstatný trh zásobuje slušně) a nejleší zisk v historii k tomu. AMD by logicky svými kvalitními novinkami za lepší ceny mělo drtit trh a přitom zůstalo značně za očekáváním. Chudák Stach... "vono nic, vono furt a imrvére nic" :)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To neni o kvalite (jenom) produktu..ale "prodejni sile" dane firmy. Hezky to vidis na rozdilu mezi OEM a retailem. Retail ti celkem realne (s nejakym zpozdenim) ukazuje jaky je zajem o produkty a v retailu i AMD s Ryzenama zafungovalo vic nez slusne. Jestli je to 45 pro AMD a 55 pro Intel nebo 50:50 nebo 40:60 je z principu jedno. V OEM to bude ale nejspis uplne jinak, a tam ma Intel urcite veci podchycene smlouvami pro sebe, rabaty, atd. Krome toho OEM vyrobci neradi zmeny, pokud nemusi, takze setrvacnost trhu je tady daleko vetsi.
Takze ono to opravdu neni "jen" o kvalite produktu, pomeru vykon/cena, ale hlavne o postaveni, ktere ty firmy na tech trzich maji a tady to ma Intel stale pevne podchycene. Bude trvat dlouho, nez se to nejak vyrazneji zmeni, pokud to Intel nejak vyznamne nepohnoji sam. Komentare o tom, ze Intel je v "koncich" atd. jsou mirne receno zmatene...nicmene, pokud AMD pristi rok vyda Zen2 na 7nm a Intel zustane stale na 14nm, tak je to neco, co by mohlo i v OEM segmentu zacit pusobit..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Jako bývalý HP Repair (FOX PCE) jsem *cokoliv* s AMD procesory viděl tak (a to ještě) možná jednou týdně a ač už tam nedělám, mám info (známí zůstali), že se situace změnila a AMD jsou vidět tak dvakrát týdně... Inu, je to 100% navrch a trend tam asi bude.
Jenže jo... Intel OEM prostě "umí" (ať už si to budeme vykládat jakkoli) a Stach a další FANatici dělají AMD jen "medvědí službu", na což jsem si dovolil drze poukázat :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze si lidi pocitace porad stavi a retail existuje, jinak by se AMD uz nezmatorilo..
;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

'' Souhlas. Jako bývalý HP Repair (FOX PCE) jsem *cokoliv* s AMD procesory viděl tak (a to ještě) možná jednou týdně ''

no to spis dokazuje, ze intely se vic serou a amd proste drzi.. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, je to o objemu práce a především (!) lidech co to dělají.
Pokud děláš zakázku na 10.000 Intelů, na kterou navazuje zakázka na 200 AMD, potkáš na Repairu spíš chyby Intelu (zvlášť díky debilnímu LGA - kdy stačí víc utáhnout chladič a ohneš CPU), než u minimalistické konkurence.

Jenže to bys třeba i tušil, kdybys v tomto segmentu něco dělal...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak Interposer by se ohnul jedine pri spatne zalozenem CPU ale vetsi sance ze se ohne je pri sokovem razu treba ze upadne :) kazde reseni ma sve pro a proti AMD piny na CPU a Intel piny v patici :D
jinak mi to nedalo a kouknul jsem se jak vali HP a koukam ze porad vyrabi PC s Ackovymi APU ale zaroven i znacny narust sestav s Ryzen PRO vc APU(2200G+) :)
ted nevim jestli blbe nekoukam ale nevidim tam WS s threadripper (nevi nekdo jak je na tom HP s TR ? nebo to porad ignoruje a nebo ma problem s vyvojem ? asi napisu chlapcum do HP jestli to nebude tajne tam mi to prasknou :) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak další primitiv co "ví všechno" absolutně o ničem...
Kdybys měl jakoukoliv praxi v oboru, jako první věc mi namítneš, že má argumentace "příliš utaženými chladiči" není možná, neb v těchto firmách jsou šroubováky kalibrované. To by byla dobrá a platná argumentace do chvíle, než by narazila na realitu. Kdybys totiž *věděl*, věděl bys jak a jak často se kalibrují. Jinak se totiž do LGA dost dobře nedá CPU založit špatně :)))
Jinak do HP si klidně napiš a jestli chceš vědět, jak se teď - ano *DNES* - maká ve výrobě v PCE, dám ti bonus :
http://oznam.cekuj.net - stáhni si "Hala ABC+D" a máš přesný "fárplán" aktuální výroby :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

podle sebe soudis ostatni ? :D
hele asi nevis ze konstrukcne je to reseno tak ze i v momente tak silneho utahovaciho momentu ze bys strhnul zavit tak k rozmackani nedojde ...k rozmackani/ohnuty dojde pouze pri prudkem narazu (treba pri preprave nebo uderu do chladice apod.) , nebo kdyz spatne zalozis CPU nebo nedej boze upadne na zem apod. >> mozne by to bylo pouze v pripade ze by byla spatna konstrukce chladice... a vzhledem k celosvetovym objemum cca 60 milionu za kvartal bych se vsadil ze tohle maji odsefovane obzvlast v oblasti kde jsou tak nizke marze si nemohou dovolit zbytecne tratit na takove prkotine ...:)

nevim jak casto jsou provadeny kalibrace ale vsadim se ze pri masove produkci by jakykoliv nedostatek okamzite resili klidne i nastavenim procesu na kazdodenni kontrolu nebo nakupem noveho vybaveni >> leda ze by byli idioti kterym nevadi ze se jim likviduje material za miliony behem dne/tydne ;)

zalozit nevhode CPU do LGA a prisroubovat chladic neni takovy problem jak si myslis ...

>> tak zaprve Foxconn je montovna ktera kompletuje i pro HP (ano i ve foxu mam kontakty )
>> tohle neni oficialni FOX plan ale jen prepis provedeny agenturou Manuvia a s chybami >>> uff to co jsem se ted dozvedel je docela sila "pry" se nekolikrat meni struktura i nazev agentury apod. aby tak snadneji obchazeli platne zakony (stejni lide uz vic jak dekadu zamestnavani pres agenturu rozepisovani mezd nezdanena cast vyplaty v hotovosti na ruku atd. atd. to jsem si teda nemyslel ze si tohle Foxconn potazmo i HP troufne podporovat ...kdyby do toho nekdo zacal rypat tak to bude afera jak prase ...)
>> predpokladam ze podle toho linku jsi byl zamestnanec agentury ?
>> btw vim to protoze jsem si to ted overoval a uz dokonce vim jak je to s TR (ale nemohu preposlat dale)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi soudím, úroveň zdejšího publika je čím dál horší, ale to je obecný trend a jistě sis ho všiml, pokud na technoweby chodíš 10let+.

Jinak gratuluji, jeden co pochopil a jo - dělají to tam takhle a jo - byl ještě když se to jmenovalo Xawax. Ta agentura se přejmenovává cirka co rok. A proč to tam ty lidi takhle dělají? Inu, protože *pokud děláš*, dostáváš při stejném objemu hodin podstatně víc (samozřejmě jako "cestovné), než kmenový na té samé pozici.
Vždycky jsem říkal - skutečně nejsem idiot, abych dělal ve Foxu pod Foxem :) Ano, RMA technik s 12.200Kč na papíře vypadá směšně - dokud ti na účet nepřistane reálných 30k čistého...
Diskuze o výhodnosti/nevýhodnosti takového činění je spíš na ekonomický/pracovní portál, tady stačí když jen konstatuji, že pokud makáš (a neplánuješ to takto řešit dlouhodobě), máš se fajn. Jasně - náhrada za dovolenou, neschopenku a případné dávky/důchod jsou na nic, nicméně je tam "kompenzace" z druhé strany, při takto (oficiálně) malém příjmu máš nárok na doplatky na bydlení a další socdávky (a tak to tam spousta lidí taky řeší)

Mimochodem technikálie už řešit nemíním, neb si zjevně nepobral nadsázku.
..."zalozit nevhode CPU do LGA"... Samozřejmě že lze! Viděl jsem to 1000x, ale toho je schopný fakt jen Mongol, či d*bil, jemuž je to celý (polaritou počínaje) někde... On je to "čtvereček s blbou šipečkou" a když se na to kašle, dát se to tam dá jakkoli...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Mimochodem technikálie už řešit nemíním, neb si zjevně nepobral nadsázku."

Tak to napiš rovnou, že nevíš. Jen všechny kolem sebe urážíš a sám si nevidíš do úst pane odborníku. :) Na férovku ti napíšu, že jsi falus a to jsem jestě hodně slušný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na férovku ti napíšu, že fakt nikomu nemíním vypisovat rozdíl mezi teorií (jak by to mělo fungovat) a praxí (jak to funguje v reálu). Bod po bodu bych na ty teoretický nesmysly musel vypsat u každýho cirka odstavec, jak to funguje v reálu a na to nemám ani chuť, ani náladu.
Jinak ano, za mě hovoří praxe - tedy to co jsem dělal a co dělám dnes :) O to, co si o mě kdo myslí se nestarám, ale jsem rád, že sám sebe dokážeš označit za slušného. Díky za diskuzi a hezký den ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha. :-)

Jestli něco v budoucnu sestřelí Intel, tak to bude ARM, ne AMD s x86 CPU. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha :-)
Až na to, že se tady o sestřelování kohokoli - čímkoli nikdo nebaví. Tedy krom tebe, že? A mimochodem doufám, že ses provalil jako ARM inženýr a samozřejmě poskytneš DiiTu rozhovor na toto téma.
Zatím mi totiž ARM dovolí projet si v pohodě tak maximálně Laru Croft GO, zatímco klasická CPU zvládnou i ten Shadow of the Tomb Raider ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to byla nadsázka, oplátkou za úvodní provokaci, do budoucnosti vidět neráčím a zabývat se předpověďmi nehodlám. Smajlík asi, ne. Nebo přepalovat se smí jen na účet AMD?

Každopádně hry nehraju, takže dole uvedené argumenty pro mě postrádají váhu. Word, mail, browser, nebo řekněme program bankomatu to utáhne, ne? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ho (ARM) do ty doby nesestreli Risc V :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tento web se fakt změnil. Mínusy za názor technika s praxí větší než má půlka z vás ! dohromady ! podepřený relevantními odkazy jen proto, že se vám ta fakta nelíbí? Jako fakt? :)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Si to klikání užijte... :)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tady je techniků s praxí více a nechovají se jako arogantní sebestřední kreténi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Praktické námitky žádné, jen nevěcný, populárně-naučný komentář :)
...
Hmm... ono docela záleží na té praxi, ne na +/- na Diitu, že, techniku ? ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nuda... vychází nové Carizzo do FM2+ :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ze současného hlediska ho považuje výkonnostně za velmi konkurenceschopný a za výhodu považuje i to, že řada zákazníků má již přes rok na osahání Epyc první generace, takže se měla možnost dobře seznámit s architekturou a platformou."

Velice opatrne vyjadreni(to se da rici i o Veze) a vymluvy na seznameni s architekturou. Bud nechce prozradit skutecny vykon nebo ten vykon neni nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.