Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD „Bulldozery“ prý budou mít čtvrt roku zpoždění

Deadlines. I hate them.

To se asi ozývá nejen z tábora AMD :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čert ví, jak to nakonec bude, oficiálně zatím nic oznámenýho není, já jsem na Bulldozery minimálně zvědavej, AMD by si zasloužilo nějakej konkurence schopnou generaci CPU proti Intelu, i když rovna nepůjde proti jejich nejvyšším modelům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle všeho vyjde až druhá revize, která bude schopna dosáhnout vyšších taktů, což jen značí, že na aktuálních taktech by to nebyla obstojná konkurence :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je myslím celkem jedno jestli Bulldozer přijde o měsíc dříve nebo později. Ale doufám, že to stihnou nejpozději do vánoc, abych mi ježíšek měl co nadělit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Bulldozerům uláme radličky až u samého tělíčka“
tak u tohoto sem dosta ltakovy vybuch smichu, ze se na me museli v praci podivat, jestli nejsu zralej na bohnice :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, to je fakt dobra hlaska :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš zajímavou práci, když si tam čteš DIIT. Doufám, že je to alespoň soukromá firma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, soukroma, jeden poskytovatel internetu nekde kolem brna ...
a kdyz na to prijde, tak pri nude cela firma smazi dooma :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mne zajimalo odkud jsou testy a benchmarky, podle kterych ma "WIFT" uz jasno v tom, jaky vykon Bulldozer bude mit?
Pokud vim, procesor nebyl jeste uveden, benchmarky na nej nejsou a ty co koluji, tak se o nich minimalne neda rict, ze jsou 100% korektni a jeste k tomu jejich velmi malo.
Radeji si pockam na uvedeni a na testy ruznych pocitacovych periodik :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu. Pentium G850 je na trhu reálně dostupný již tejden a testy taky nejsou. Co teprva buldozer.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně stačí tohle:

http://www.diit.cz/clanek/nastrel-vykonu-procesoru-amd-fx-series-s-jadry...

Ano, není to nic oficiálního, ale kdo má něco mezi ušima, tomu dojde, odkud ten snímek pochází a co říká.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ke tvým závěrům ti z hloubi duše gratuluji. Já z toho nevyčetl vůbec nic :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad CPU výkon: Vidím stejný výsledek u "FX 8-Core CPU" a Corei7 2600K nebo že nejrychlejší FUsion A8 dosahuje zhruba o 25% horšího skóre v PC Mark Vantage než Core i3-2100
Ad GPU: A8 je zhruba 2x rychlejší v 3D mark Vantage než HD 3000 v core i7 2600K atd.
Jak vidíte vyčíst něco již lze. GPU výkon Lian je skvělý (nutno chápat v porovnání s jinými int. GPU), bohužel CPU část je slabá. Proto kroky AMD docela chápu. Fusion je celek, tam to tolik nevadí, jako celek je konkurenceschopný a zákazníky si najde. Bohužel FX je jen CPU a musí tedy nabídnout víc. V plánu je release až další revize, ve které se bude pracovat na odladění výroby a hlavně zvýšení taktu, čímž se dosáhne vyššího výkonu a více konkurenceschopného produktu. Změny v architektuře se už za těch pár měsíců dělat nebudou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zeptám se tě jinak a rovnou si odpovím:
1. to byl testován produkční vzorek? - určitě ne
2. to byl testován předprodukční vzorek? - určitě ne
3. to byl testován ES vzorek? - možná
4. není to náhodou fake? - možná
5. kdyby to fake nebyl, jakou vůbec vypovídající hodnotu má syntetický benchmark vantage o výkonu BD v reálných aplikacích - prakticky žádnou :(
Pokud tedy někdo z těchto výsledků vyvozuje závěry, pak před ním smekám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tedy popořádku:
V článku neříkám, jaký výkon budou procesory Zambezi mít. Říkám, že platformě Sandy Bridge-E nebudou konkurenty, budou totiž postaveny jako konkurence k procesorům Core i7/i5 pro socket LGA1155.

Vsadím se s tebou o cokoli chceš, že ze srovnání "jádro Bulldozer" vs. "jádro Sandy Bridge" na stejném taktu vyjde vítězně "jádro Sandy Bridge".

Zkus si sám domyslet, na jakém taktu (klidně Nomimnál/Turbo) bude možné provozovat osmijádrový procesor Zambezi. Jen pro pořádek: Nejvýkonnější Sandy Bridge v LGA1155 (čtyřjádro) jede na 3,4 GHz v základu a až 3,8 GHz v Turbu. Nejvýkonnější Core i7 v LGA1366 (to ještě není Sandy Bridge) maká na 3,2 GHz v základu a 3,46 GHz v Turbu, to se jedná o šestijádro.

Primárně to, že někdo něco věští z vody, vůbec neznamená (a nikde není psáno), že to musí být pravda a že to čtenář musí za pravdu považovat :). Je to jen informace podaná jedním člověkem - ber, nebo nech být. Samozřejmě máš právo s tím nesouhlasit, nikdo ti dokonce nebrání protiargumentovat. Já bych tu klidně mohl donekonečna obhajovat své tvrzení, ale proč bych to dělal, počkejme si na reálné testy finálních produktů. Pak se můžeme k debatě o tom, zda jsem měl pravdu, nebo ne, vrátit. Do té doby je dobré mé tvrzení brát jen jako názor člověka vzniklý na základě dosavadních informací a vlastního logického uvažování (patřičného přefiltrování informací). Pravda je momentálně neprokazatelná.

A pak je tu ještě jedna pro mě dost osobní věc: Žebříček pocitů od nejlepšího k nejhoršímu u mě vypadá zhruba takto: 1. příjemně překvapený pesimista, 2. ničím nepřekvapený pesimista, 3. ničím nepřekvapený optimista a 4. zklamaný optimista :).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já s tebou nijak nepolemizuji. Já nevím jak výkonný Bulldozer bude. Jen jsem řekl, že pokud někdo z jednoho neověřeného testu predikuje celkový výkon, pak před ním smekám, já to prostě neumím :(

"Vsadím se s tebou o cokoli chceš, že ze srovnání "jádro Bulldozer" vs. "jádro Sandy Bridge" na stejném taktu vyjde vítězně "jádro Sandy Bridge""

Asi bude, nevím, v superPI určitě :), ale ve vícevláknových aplikacích či multitaskingu jseš si tím opravdu tak jistý?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Primárně to, že někdo něco věští z vody, vůbec neznamená (a nikde není psáno), že to musí být pravda a že to čtenář musí za pravdu považovat :). Je to jen informace podaná jedním člověkem - ber, nebo nech být. Samozřejmě máš právo s tím nesouhlasit, nikdo ti dokonce nebrání protiargumentovat. "

WIFTe, nezlob se na mne, ale to to není žádný solidní argument. DIIT přeci není "BLESK" aby "věštil" výkon, nbrž aby seriozně komentoval existující výkon. A jelikož jej zatím nikdo nezná, tak je lepší buď neříkat nic a nebo jej alespon korektně komentovat a nevnucovat někomu svůj názor na základě "věštění". Toto nemá v technice co dělat. Argument typu "..že to musí být pravda a že to čtenář musí za pravdu považovat...ber, nebo nech být" to se snad dá nazvat jenom demagogií. Bez urážky :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, za prve, nejsou tam nikde udany frekvence, Za druhePCMark Vantage neumi efektivne vyuzit vice nez 4 Thready CPU, takze at uz 4 moduly nebo 8 "jader" Bulldozeru v nem jede na stejne pod sve moznosti.
Tak se zeptam jeste jednou..kde jsou benchmarky, na zaklade kterych se da vycist vykonost Bulldozeru?

Abychom nemluvili o vode, tak odkaz na vysledky testu PCMarkVantage s ruznymi procesory.
http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2010/test-intel-core-i7-9...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to spíše vypadá, že minimálně čipset AMD 990FX bude „doprovodným vozidlem nadměrného nákladu, které vyrazilo o čtvrt roku napřed“..... Tohle by mohlo platit u třeba u Intelu a jeho socketu 1155. Ten nebyl/není kompatibilní s generací předcházejících procesorů do 1156. Tady to tak neplatí. Do všech devítkových desek jdou vložit Phemomy II. Desky můžete kupovat a provozovat se stávající generací procesorů. Neříkám, že pro výrobce desek, kteří uvedli nové modely je to ideální stav, ale ta hláška je trochu mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.