Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD doporučuje zvýhodněný Radeon Vega Frontier Edition k těžbě kryptoměn

jj, Vega je dobra karta na tezbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímalo by ma o koľko sa v 2017 zvýšil počet predaných grafických kariet oproti predchádzajúcemu roku. Veď boli mesiace kedy za dala zohnať grafická karta akurát tak len integrovaná :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me taky, ale zvyseni nejde jen na vrub tezarum, jak se nekteri mylne domnivaji, ona se poptavka zvysila celkove. Hodne lidi cekalo na RyZen ale i Kaby Lake a pozdeji Coffee Lake. Proste se to seslo a upgrade delalo hodne lidi a do toho tezari. Ovsem vyhled na letosek neni lepsi. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD RX570+ i Nvidia GTX1060 6GB+ trh je fuč nebo za palbu +20-33% oproti normálu. Většinu ale ani neseženete. ALza některé modely úplně vyhodila z nabídky (RX570, GTX1070). Z 20ti modelů je nabídka 2-3 "na objednávku" a za 14 dní tu máme čínský nový rok a fabriky v Číně se na 14 dní zastavý. V současný době stavět něco na hraní ve 4K nebo 1440p musí být očistec nebo za to dáte raketu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ten kdo koupil RX480 nebo GTX1060 minulý rok před vánoci, tak měl štěstí. O vánocích jsem stavěl dva počítače pro kamarády a jejich "vztekající se u LoLka" dětičky. Jeden za 16000 a druhý za 26000. Ze skladové nabídky grafik RX bych fakt brečel, ale GTX1060 je taky očistec. O RAMkách ani nemluvím. A to jsem jednomu říkal už munilý rok.....Hele teď je ideální doba něco postavit..."na to je čááás :D budou slevy :D :D"....no ještě že si na to tyto vánoce nevzpomněl......RAMky a Mainstream grafiky tfuj! to je hukot!. By měl zajímalo, jak vylítli prodeje od toho cryptoboomu, popřípadě kolik lidí těží, kolik netěží a kolik už to vzdalo. Možná za další rok bude Aukro a Bazoš přeplněn kartama se stočenými kilometry. Bude rok stará, ale nalítáno jako šestiletá, uvidíme....dávám Bitcoinu rok max dva :D. Ta VEGA FE :D , newegg: "jéé on to někdo kupuje a máme jich dost na skladě, osolte je :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A muze byt jeste hur. Pokud aktualni procesorovy megapruser motivuje vetsi mnozstvi uzivatelu starsich pocitacu k predcasnymu upgradu (protoze u tech ma byt dopad oprav na vykon nejhorsi a uz ted ho pravdepodobne nemaj na rozdavani), tak to nechci videt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když si vemeš, že řada (nenáročných)uživatelů dneska ještě bez problémů funguje na Core2Quad a Phenomech X4 a mají tam 4-8GB RAM, tak co by je tlačilo dopředu, nic jiného než (naschvál překopaný)software....a to podle mě zavání kartelovou dohodou mezi výrobci hardwaru a softu, nic víc. Kupujte kupujte kupujte. Existuje řada konspiračních teorií od zranitelnosti USB 2.0 až po dnešní Meltdown (a kdo ví co je tam ještě za sračky), někdo říká, že ty bezpečnostní chyby byly na objednávku NSA a po zjištění dostatků informací se "žumpa" zaslepila a do toho vstupují výrobci hardwaru, kteří (jak píšeš ty) motivují nenáročné uživatele k zakoupení něčeho nového

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký procesorový průser? Něco mi uniká, nebo vliv čehokoli nevnímám?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten darecek do novyho roku, ze kteryho ma hlavne Intel tezky spani? Klicovy slova Spectre a Meltdown. Opravy s negativnim vlivem na vykon a podle poslednich zprav cim starsi procesor, tim horsi. To jako motivace k upgradu zafungovat muze.

Ono to samozrejme zalezi na vice okolnostech. Jedna moznost je to neresit, aktualizace neinstalovat a vsechno bude jako driv. Ale pokud clovek nepovazuje bezpecnost za sprosty slovo, tak opravy chtit bude. A pokud na tom bude jako ja, ze doted ziju spokojene se starsim pocitacem, jehoz vykon by se dal popsat slovy "zatim jeste staci" a konecnym vysledkem (az se vsechno spravne zalepi, coz jeste muze par tydnu az mesicu trvat) bude pozorovatelny propad vykonu, tak uz stacit nebude. A pokud nas takovych bude vic, opet se zvysi poptavka, coz zrovna nepomuze cenam a dostupnosti tech komponent, u kterych je to bida uz dneska (grafiky, pameti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se před vánoci povedlo v jenom obchodě ulovit Sapphire RX 570 Nitro+ 4GB za cca 6700,- a dnes mi vydělává 150$ za měsíc. Tomu říkám návratnost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za rx470 som dal 220€ a za 16gb ramiek 70€
Prvy krat v zivote sa mi stalo ze cena komponent stupla dvojnasobne, oproti beznemu pravidlu ze klesne dvojnasobne.
:))

Ps. Predam rx za 350€ a ramky za 200€

rofl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak každý rozumný člověk na ty 2k, 4K rozlišení koupí GTX1080Ti a nemyslím si že zrovna tyto karty nějak výrazně ovlivňuje těžba. Dnes koupím 1080Ti levněji než jsem kupoval v den vydání 1080. Netuším jaký očistec se tedy myslí,výkon je dnes levnější než před největším boomem těžby. Ovůivňuje to nižší cenové segmenty, které jsou ale tak tak na hraní ve FHD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ha, a kde se ta 1080Ti dá koupit?
Pokud se mrknu do jakéhokoliv eshopu tak od 1060 3GB je vše vyprodáno. Dnes se těží i na 1080Ti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mluvím o dostupnosti? Mluvím o ceně a to že nějaká 1070 nebo 1060 na 2k natož 4k hraní není ani náhodou, ona i ta 1080Ti se s tím bude dost prát

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvit o cene, kdyz realne neni nabidka, je nesmysl.
Krom toho 1080(Ti) jsou mezi tezari hodne oblibeny karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kuli tezarum sa zbytocne vy-plytva elektrickou energii a hraci si nemaji co koupit, vsechno je umele prodrazene a jenom se tezi a tezi jako u debilu, doufam ze tahle nesmyslna era terazu bude v brzke hranici definitivne ukoncena, je to cele nesmysl, kdo zajem o vypocty ma pronajme si superpocitac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako ze by se tezari zastydeli a prestali s tim, i kdyz jim to nese? To asi spis ne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, zda-li to nekomu opravdu nese.

Co vim ja od par lidi, tak nechavaji si vytezenou kryptomenu ve vire, ze pujde nahoru a vydelaji vic. Samozrejme nikdo netusime, jak moc je jejich predpoklad spravny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1080Ti 8-11$ denne, naklady na elektrinu 1$ denne. Kartu som kupoval za 19990Kc v dubnu, karta je davno zaplatena a tedka vydelava cca 250$ mesacne a este k tomu mi pritapa v pokoji.

P.S.: Coiny nedrzim, jedu Nicehash a vyplacany som v BTC, ktore si posielam na zmenaren a tam sa s tym hrajem.

Takze ano, vynasa to a kto s tym zacal vcas, tak uz ma HW daaaaavno zaplateny a generuje slusny zisk. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Až se zastydí ti, kteří plýtvají energií k těžbě diamantů, jiných drahých kamenů a zlata, které končí v sejfech, tak se zcela jistě zastydí i těžaři kryptoměn.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale aspoň jim v těch sejfech skutečně něco leží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V skutocnosti im tam lezi len ta informacia, ze maju zlato. Kryptobaronom lezi na hdd informacia podobneho vyznamu. Takze primer je dobry. Zlato ako material nema hodnotu vsetkej tej ludskej prace a energii nan vydanej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zlato v sejfu je proste zlato v sejfu, ze nektere banky davaji moznost poridit si zlato na papirku, je uplne stejny nesmysl jako tezba kryptomen a uplne stejny podvod. Jenze takhle to on nenapsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná zlato nemá takovou hodnotu, ale pořád nějakou má.... A v sejfech obvykle leží skutečně zlato, ne ten papírek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejaku hodnotu ma, ale ked sa bavime cisto o materialnej hodnote, niekedy by si dal urcite prednost medi, kremiku ci inym prvkom pred zlatom. To len s ohladom na to, aby si rozlisoval medzi jeho informacnou hodnotou (vlastnik si zasluzi vysledky mojej prace) a materialovou. A tu informacnu hodnotu moze prebrat v buducnosti aj nieco ine.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, vzdycky je to otazka spekulace, zlate doly mohou na trh umistit zlata vice nebo mene a podle toho stoupne nebo klesne jeho cena. Ovsem vsechny tyhle materialy maji tu vlastnost, ze krome financniho vyuziti maji i nejake prakticke. Ale jake je prakticke vyuziti kryptomen? Zadne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybyste si neodpověděl, odpověděl bych vám já, ale takhle to na konstruktivní diskuzi nevypadá. Blockchain+decentralizovaná síť+proof of work jsou věci, o kterých v budoucnu ještě hodně uslyšíme. Jednou uvidíme, jestli jste měl pravdu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Financne vyuzitie nie je prakticka vec? Decentralizovane riadenie efektivnej delby prace je predsa to, co sposobilo enormny technologicky vzostup ludstva. To nie je dost prakticke? Navyse vyuzitim cistej informacie odpada potreba manipulacie s fyzickou formou informacie (zlatom).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na Redmarxa ani nereaguj, je to velmi obmedzeny zivocich, ktory toho v zivote nechape viac, nez len vyuzitie decentralizovanych sieti ci cryptografie. One je ten, co sa ma potrebu vyjadrit ku vsetkemu, aj ked tomu hovno rozumie, ale lepsie nez s nim viest monolog, je lepsie ho ignorovat. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proto taky třeba počítat i s náklady na uskladnění. Sejfy nejsou zadarmo. Je to běžná součást cost of carry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diamant a zlato maji trvalou hodnotu proverenou nekolik tisice let. Jak dlouho jsou tady kryptomeny? Takze kecas.
Navic diamant a zlato se tezi na uschovu jen castecne, bez zlata bys sem nepsal. Bez kryptomen bude fungovat svet dal stejne jako fungoval pred kryptomenama.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite :D A vedel si, ze tazbu diamantov ma na starosti jeden svetovy monopol? A ze len zlomok z toho, co vytazi, posiela na trh, cim umelo nasobne zvysuje cenu diamantov? Ale kludne si bez nakupit nejake diamanty ako "uchovavatela hodnoty preverenym tisice let". :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fráze. Zkus si o tom něco sestudovat. Zlato nemělo stávající hodnotu vždy, ve starověkém Egyptě, v Americe v předkolumbovské éře a po určitou dobu ve středověku v Evropě mělo vyšší hodnotu stříbro. Hodnota se měnila v závislosti na objevech nových metod zpracování stříbrných rud, objevech nových ložisek a nových metodách těžby.

To může dříve či později potkat i zlato. Cena diamantů je držena nahoře uměle, jak tu již bylo vysvětleno a podobně je uměle držena i cena perel a to tak, že z roční produkce se zhruba polovina záměrně zlikviduje. Cena zlata je manipulována rovněž, ale v posledních letech opačným směrem. V době krize a sankcí totiž reagovalo Rusko na tlak USA skupováním zlata (protože to mělo obvykle negativní dopad na hodnotu dolaru) a banky, které podporovaly USA, zase dělaly vše proto, aby cenu zlata snížily a udržely dole, jinak by Rusům stoupla hodnota této investice. Takže kdo předtím nainvestoval do zlata, prodělal.

Hodnotu všech základních ceněných komodit tvoří dvě složky. První je energie, která je potřeba k jejich získání a druhá je víra lidí, že danou hodnotu má, tedy ochota ji za danou cenu koupit. Ta se mění i v závislosti na tom, jaká je aktuální možnost na investici vydělat.

Kdo v letech 2011-2012 nalil peníze do zlata, ten o třetinu vkladu přišel. Kdo tehdy nalil peníze do kryptoměn, má dneska 3000× tolik.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To s tou vírou a energií pro výrobu není pravda. technické meteriály mají svou cenu z hlediska jejich použití při výrobě. Zlato má tu super vlastnost, že prakticky nekoroduje a je ideální pro pokovení například kontaktů. Používá se taky na šperky. přičemž u obojího je jen část vrácena zpět do oběhu. Tudíž i když to může výrazně zlevnit neklesne tomu hodnota na nulu.Podobně respektive lépe je na tom stříbro. Diamanty jsou na tom hůře, sice se používají jako řezný materiál ale k tomu se hodí jejich levná průmyslová varianta, tam je ta cena skutečně hodně umělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„To s tou vírou a energií pro výrobu není pravda. technické meteriály mají svou cenu z hlediska jejich použití při výrobě.“

Pokud by dostupnost zlata byla stejná jako dostupnost vzduchu, skutečně by si drželo svoji hodnotu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ona není a nezávisí to jen na těžařích prostě je ho na zemi málo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovnako ako kryptomien, taky ich je obmedzeny pocet a ich tazba je stale narocnejsia, ci uz casovo, alebo na naklady. Takze co nam autor vlastne chce zdelit? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda, krypromněn si můžeme naprogramovat kolik chceme.
Nvavíc "kryptomněnu" na nic ve skutečnosti nepotřebuji, je snadno nahraditelná čímkoli...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taktiez si mozeme vyrobit hromadu fejkoveho zlata a diamantov, ze? Jak to suvisi s tym, ze coiny, ktore perspektivu maju, su celkovym poctom jasne od zaciatku definovane a maju deflacny charakter? Neplet do toho "vyrobu dalsich coinov", to je jak keby som ti povedal, ze zlata neni konecny pocet, pretoze mozeme tazit med alebo zinok.. Argumentacny nezmysel. ;)

K druhej casti sa vyjadrovat nebudem. To, ze o kryptomenach nevies nic neznamena, ze sa na nic pouzit nedaju a ze sa daju nahradit cimkolvek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus reagovat k tématu..
1. falešné zlato tězko nahradí to pravé v technické praxi, plácáš naprosté kraviny, motáš hrušky s jabkama...
2. nesuď druhé podle sebe. Dají se nahradit jakoukoli jinou měnou klidně další "kryptoměnou" ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skus za zamysliet, jak zcestny argument pouzivas..
1. Akykolvek coin nenahradi lubovolny iny coin
2. Nedaju.. To, ze nieco vypustis na trh neznamena, ze aj ked to bude mat stejne technicke vlastnosti, tak to bude automaticky plnohodnota nahrazka. Za hodnotou coinu stoji totiz vyvoj, praca, marketing, nasadenie v praxi, dovera a hromada dalsieho. Tvojou logikou si spravim vlastny coin a automaticky budem tam, kde je dnes BTC alebo ETH. Umely diamant ma tiez rovnake fyzikalne vlastnosti jak prirodny. Ale ich hodnota je odlisna, nemyslis?

Sudit budem, pretoze "zboznujem", ked sa niekto vyjadruje takto povrchne k niecomu a este k tomu pouziva zcestne argumenty..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Seš normální? Proč by jako jakýkoliv jiný coin nemohl nahradit ve své funkci (platidla) bitcoin??
2. ale houbeles. za bitcoinem stojí tak maximálně spekulanti, v momentě kdy prasne bubliuna letí dolů... a navíc tím jak má nestabilní hodnotu není proo většinu obchodníku použitelná
motáš prostě jabka s hruškama jak se ti to hodí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Crypto neni o platidle, to, ze bitcoinova siet dokaze byt vyuzita aj tymto sposobom, je iba vedlajsia funkcia. Presne, ako som ti odpisal nizsie na tvoj prispevok, ty si davas do rovnitka crypto s platidlom. Cize tvoje povedomie o krypto, funkciach a potencialu blockchainu su na urovni citatela Novinky.cz. A este sa vztekas, ked ti niekto napise, ze sa vyjadrujes k niecomu, o com vies hovno. Neustale to vsak dokazujes.

2. Jasne, za Bitcoinom vobec nestoja fundamenty, vobec hromada vyvojarov na nom nepracuje uz 7 rokov, vsetko su to iba spekulanti. :D Opat dokazujes, ze vies o pozadi uplne hovno. Ale v pohode, drz sa od kryptomien dalej a hlavne neplac nad bublinami, ked sa ta netykaju. Aspon nebudes za blbca. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já o voze ty furt o koze. A k tomu ještě demagogické poznámky typu "o cem vis hovno" nebo "nebudes za blbca"...
1. bavíme se o těžbě kryptomněn a v návaznosti na to, že je to něco ce nemá reálnou hodnotu, nikdo a nic ji negatantuje, nezajišťuje v momentě kdy splaskne bublina cena klidně klesne na nulu. Nějaké bláboly o jiných funkciách (tak se pochlub jaké super funkce to jako má?) jsou jen odváděním od tématu a neschopností relevantně argumentovat.
2. hodnotu bitcoinu dělají spekulanti NIKDO JINÝ kdy už to pochopíš?? Je naprosto jedno kolik lidí na tom dělá a jaké mají "pozadí"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Akakolvek vec ma len taku hodnotu, aku su za nu ludia ochotni zaplatit. Ak je nieco prostriedkom, ktory dokaze z lubovolneho bodu A do bodu B na svete, preniest behom par minut kapital, informaciu, kryptograficky nieco podpisat, vytvorit smart contract alebo riadit decentralizovane nejaku siet, tak to uz z principu niecim hodnotne je a nemoze to mat "nulovu hodnotu". Blaboly o funkciach mozna pre teba, citatela Novinky.cz, doporucujem viac nastudovat napriklad blockchain, smart contracts, lightning network.. Je toho hodne, ale zabudni, ze budem stracat s obmedzencom ako ty cas a vysvetlovat ti to tu ako v skolke.

2. Hodnota Bitcoinu je mimochodom podlozena minimalne systemom Proof-Of-Work, ale tento pojem je ti zcela iste cudzi, na Novinkach sa o nom nedocitas. Jedna sa o princip, kedy za kazdym vygenerovanym BTC stoji iste usilie - praca+cas+elektrina. Tym je minimalne urcena jeho zakladna hodnota, ktoru bolo potrebne investovat na "vyrobu" 1 BTC. Sucasna cena BTC je podporena samozrejme mnohymi dalsimi fundamentami a netvrdim, ze nie je (docasne) nafuknuta (all-life graf to iba potvrdzuje) a ze nemoze kludne na nejaky cas klesnut i na polovicu, ale z dlhodobeho hladiska tu nebude nic ine, nez rastuci trend. Ci uz sa ti tomu verit chce alebo nie. Je mi to uprimne jedno. :P

P.S.: Viac studuj, ked sa chces pustat do debat o niecom, o com stale presvedcujes, ze vies hovno. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Jedna sa o princip, kedy za kazdym vygenerovanym BTC stoji iste usilie - praca+cas+elektrina". Když sedím na hajzlu, práci vynaložím tlačením, sebere to nějaký čas a také elektřinu, protože si tam obvykle svítím. Výsledkem je houno. Proof of work... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi se mýlíš... A opět demagogické řeči typu "zabudni, ze budem stracat s obmedzencom ako ty cas a vysvetlovat" "ale tento pojem je ti zcela iste cudzi".
1. peníze není jediná hodnota kterou daná věc může mít (ani omylem). Všechny funkce které tu popisuješ zvládneš bez kryptoměny... Jakýkoliv byť sebevíce přínosný princip v rámci IT lze nahradit jiným programem, prostě proto že fyzicky neexistuje. Navíc bavíme se o ceně/hodnotě něčeho jako je virtuální měna nikoli o systému na kterém funguje!
2. nevím jak jsi přišel na to že základní hodnota je dána nějakým "úsilím" to možná tak za socializmu..

Mimochodem je mi tě líto, neumíš ani slušně komunikovat natož logicky argumentovat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dokazal si sa niekedy zamysliet nad faktom, ze prave hodnota meny (s dlhodobim posobenim) je zrkadlom uspechu a vyuzitelnosti samotneho systemu, na ktorom je postavena? Hovori ti nieco ICO? Forma fundingu startupovych porojektov formou tokenov postavenych na Ethereum sieti? Mas rad kickstarter a myslienku podpory roznych projektov? Je tu hromada veci ocividne, o ktorych nemas paru a ktore ani len na chvilu nepripustis do svojej hlavy, aby si sa zamyslel nad vecou komplexne a nie len nad ubohym nazorom, ze krypto = mena = bublina. Mena =|= system za nou postaveny. Moze ti ma byt luto ako chces a mozna nedokazem slusne diskutovat, ked musim reagovat na ludi ako ty, ale pamataj na to, nikto ta nenuti vies so mnou tuto diskusiu rovnako, ako mne nikto nebrani reagovat na tvoje nezmysly. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. - No tak hlavně že to tak bylo původně navrženo, než se z toho stal investiční titul s brutální volatilitou. :-))

ad 2. - Věř a víra tvá tě zachrání. ;-) Víš něco o pozadí cibulek tulipánů? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Vidim, ze si urcite cital Nakamotov whitepaper, ze?

2. Je moja vec v co verim, mas pravdu. A doteraz mi moja viera zlepsila uroven mojho zivota v nasobkoch, narozdiel od mnohych z vas, co veria vo fiktivneho boha, ze volby vsetko zmenia, ze bitcoin je bublina a ze raz si splnia svoj americky sen. Takyto najviac frflu, asi ich hrozne sere, ze nestihaju technologicky pokrok travit dostatocne vcas a nevyuzili krasnu prilezitost svoj zivot tiez o nejaku uroven vylepsit. :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že bitcoin je bublina není otázka víry to je otázka zkušenosti a znalostí (několik století staré mimochodem)...
Na principu "letadlo" taky pár lidí zbohatlo, naprostá většina však nakonec prodělala...

Tak si říkám jestli tu jen netrolíš...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bublina je vsetko, co je v dany moment nadhodnotene, to BTC dnes moze byt. Ale tvrdit, ze je to lietadlo a cele to splaskne je amaterizmus a nazor vacsiny ludi, co tomu nerozumeju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. do whitepaperu si můžeš psát co chceš, realita je věc druhá. Ještě před půl rokem mi tu coinpacienti nadávali, že kryptoměna je přece měna, ne investice. A jako obvykle, BTC se nestal měnou (možná s výjimkou oné první transakce za pizzu).

ad 2. Tohle není žádný technologický pokrok, "technologie" skytá za BTC je jen mírně sofistikovanější a tech-oriented varianta komoditního investování. Takových převratných komodit už bylo. Princip komoditního trhu je jasný a neměnný, po růstu musí přijít pád, který bude korigovat nereálnou hodnotu komodity. A reálná hodnota kryptoměn je nulová, v nejlepším možném případě odpovídá hodnotě HW a spálené energie. Takže až přijde krize (a ona přijde, princip kapitalismu tkví ve střídání růstu a krize), všichni budou stahovat své reálné peníze z této bubliny a ti co to nestihnou včas, čeká role černého Petra. Dříve tito lidé čestně končili skokem z mrakodrapu, dnes společnost spíše obtěžují a stávají se její přítěží. Zřejmě i proto dnes je "hra na burze" tak sexy. Možná jsi na tom vydělal, budiž ti přáno, já to nějak zapotřebí nemám, hromadění majetku není cílem mého života. Ale pobavil jsi mě tím označením realistického pohledu za frflání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to sme tu uz mali tych padov za posledne roky i prorokov ako ty, asi 5x? :) A najvtipnejsie je, ze najviac to riesia a hejtuju ludia, co s tym nemaju nic spolocne az sa naskyta otazka, ci si vybudovali nejaky komplex, ze nestihli vcas investovat alebo co. :) Vies, ja uz nikdy v zivote vdaka investicii do krypto nemozem byt v strate, takze aj keby sa vsetko po polnoci, co momentalne v crypto drzim, znehodnotilo na 0.0 korun, tak ostavam stale vysmiaty. Ale na tento scenar veri asi len Werren Buffet, Z.Obermeier, ty a este ten dalsi expert na krypto - DRK. No a potom samozrejme kazdy neprajnik, co si trieska hlavou o zed, ze keby nebol technicky obmedzenec a dal tomu v minulosti sancu (trebars na zaklade nejakeho studia o tom, ako to funguje a aky potencial v tom je), tak na tom taktiez mohol nieco trhnut. :) Je to vtipne, ale kto sa tomu venuje roky, tak o tom vacsinou nieco vie, zaujima sa o tento svet aktivne a davno ma svoje investicie nadherne zhodnotene. To je idealna rovnovaha, studovat tuto vetvu vyvoja a zaroven byt aktivnym ucastnikom. A potom su tu taki ako vy, co len hejtuju, placu a nazyvaju to lietadlo. Bavim sa, diky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediný hate tady provozuješ ty. Lidem nadáváš do omezenců jen proto, že mají jiný názor.
Ale jednou možná dospěješ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo-li kdo investoval do akcii NVidie, ten na kryptomenach vydelal. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Novinky.cz a ekonomicky paprdovia, tych mam uplne najradsej :D :D

"Mám dosť problémov s vecami, o ktorých si myslím, že o nich niečo viem. Prečo by som mal špekulovať na nárast alebo pokles niečoho, o čom nič neviem?"

Takychto paprdov fakt zboznujem. :D Tak ak o tom nic nevie, tak nech sa k tomu nevyjadruje, lebo skonci jak tento sasek:

"šéf JPMorgan Chase Jamie Dimon v utorok (9.1.) oľutoval, že nazval bitcoin podvodom. Odkazoval tým na svoje vyhlásenie na bankovej konferencii vlani v septembri. Dodal, že technológia blockchain je skutočná."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svého času lidi považovali tulipánové cibulky taky za super investici a spousta z nich na tom dost vydělala...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sveho casu ludia frfrali presne ako ty a kopa dalsich na Internet. Tiez o tom vedel prd a nechapali, co je za tym a aky velky potencial to ma. ;) Tvoj problem je ocividne uz v zaklade, jak nato nahlizis. Pre teba je crypto = platidlo a tym to asi konci. Doporucujem viac studovat.

P.S.: Nikto ta nenuti investovat do Crypto/ICO, rovnako, ako nikto nenutil tenkrat kupovat tulipany. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo kde ksy "frflal na internet"?? Jak to souvisí s tématem? Co přessně tedy podle tebe kryptomněny jsou jiného, než druh měny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dům vytápím elektřinou.
Takže jestli má místnost vyhřívat jen tupě topit kotel nebo počítač s jakousi návratností... jsem za tuhle kryptohorečku v podstatě rád :)
ve své podstatě, když nechám běžet počítač přes zimu - paradoxně ušetřím

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neusetris, ucinnost kotle je vyssi a to podstatne nez ucinnost graficke karty k vytapeni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

stále vytěžím víc než propálím v elektrice (mám kvůli přímotopu lepší tarif) - takže generování tepla jako postranní efekt je stále příjemným bonusem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A menis ty vytezene *coiny za penize nebo ne? Pokud ano, tak jsi skutecne usetril. Pokud ne, tak veris, ze usetris nekdy v budoucnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já nepsal že investuju :)
Na jaře až přestanu topit, tak tuhle šarádu ukončím.
Teď mají kryptoměny boom, co bude na podzim - čert ví :)

To už bych mohl rovnou brečet.
Před cca 5-6?? rokama jsem měl něco málo přes 7 BTC (kurz byl cca 100Kč), tehdy jsem to bral jako zábavu.
Něco malinko jsem natěžil a něco vydělal při obchodování. Ale jednoho hezkého dne jsem přišel o disk i s peněženkou. Tehdy jsem nad tím mávnul rukou - teď bych si trhal vlasy :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd trhal vlasy. Prodal bys je už dávno, když stály max 100$. Ani by tě nenapadlo, že nekdy v budoucnu mohou být za 15 000$ :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě nesmysl, jen to teplo z kotle senlépe rozvádí, ale samotný proces změny el. energie na teplo je v tom PC účinnější.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ucinnost kotla, ktory musi teplo so stratami distribuovat je lepsia, nez predmet priamo umiestneny v miestnosti, kde 100% tepelnej energie ostava tam, kde je to potreba? Ty si fakt tak retardovany, alebo to iba hrajes? Mimo ine, ze to generuje vacsi zisk, nez su samotne naklady na elektrinu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Neusetris, ucinnost kotle je vyssi a to podstatne nez ucinnost graficke karty k vytapeni."

Účinnost grafické karty při vytápění je 100 %. Lepší bude mít jen tepelné čerpadlo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Neusetris, ucinnost kotle je vyssi a to podstatne nez ucinnost graficke karty k vytapeni."
Teď si se dost shodil. Žádné zařízení neumí převést víc než 100% energie a ta trocha energie v grafické kartě co se spotřebuje na vlastní výpočty je tak malé procento že prakticky je účinnost jako topidla stejná...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.