Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Fusion "Llano" - testy obou GPU, finální verdikt

hmm, jak jsem videl nadpis clanku, hned srdicko zajasalo, ale po precteni teda nevim ... tesil jsem se na porovnani vykonu ve 3d s pametima na ruznych frekvencich, popr i pri ruznych casovanich ...
tak doufam, ze se dockam pozdeji, treba neco nevyslo ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bohužel test na 2133mhz pamětech se nekonal, asi nestačily dorazit, tady máš zatím předkrm na 2000Mhz pamětech, které podle mě vycházejí z pohledu cena/výkon nejlépe:
http://www.techspot.com/review/418-amd-a8-3850-apu/page13.html

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevyšlo to z administrativních důvodů. Sestavu si mezi sebou posíláme po republice a David ji musel velice brzy vrátit, takže byl celkem rád, když zvládl to, co je dnes ke čtení. Další sestavu zde mám já: GB deska s A75, k tomu A8-3850 a DDR3-2133 Kingstony. Časově to bude opět hodně nahuštěné, ale zkusím s tím aspoň něco udělat a nějaké poznatky přinést. David neměl dostatečně vhodné paměti na tuhle věc, o čase vzhledem k termínu vrácení ani nemluvě. Takže snad s tím něco udělám já, i když to nebude zase s takovou sadou her, s jakou testuje grafiky David.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

8Gb je možná pro tuhle platformu zbytečně moc. Raději bych za stejné prachy volil 4GB 2000Mhz a OC A8 na 3,62Ghz. Na crossfire bych se vzhledem k problémům vykašlal a raději bych těžil z OC a 2000Mhz pamětí, které přidají cca dalších cca 20% fps i bez grafiky ve slotu. Já se stakovým "základem" dostal dokonce levněji tj. na 5394,-, alfa teď k MSI FM1 desce dává 500kč nazpět, takže vás deska vyjde na pěkných 1375,-
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_186A01189S0118UA01
nicméně bych to celé raději zavřel do mini-ITX, proč by to mělo zabírat víc místa, když to nepotřebuje strkat ani grafiku do slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak oprava, 2000Mhz A-data jdou sehnat ještě o 300 levněji (už jen 942,-) takže jsme na základu téměř rovných 5 tisíc:
http://pameti.heureka.cz/a-data-xpg-gaming-series-ddr3-4gb-2000mhz-cl9-2...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

8GB moc? LOL. nezapomen, ze je ta pamet sdilena s tou grafikou. mozna ze 4GB jsou tak akorat pro PC s diskretnima grafikama, ale tady bych chtel aspon 5-6GB

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

k čemu? Taková grafika nevyužije ani 512MB grafické paměti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a ten poznatek jsi zalozil na cem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na tom že například rozdíl ve výkonu mezi HD5750/HD5770 s 512MB a s 1GB je prakticky nulový a to jde o kus výkonější grafiky než ta v Llianu. Což znamená že víc než 512MB je pro ni prostě zbytečnost. Leda že by byla provozována na něják extrémně vysokém rozlišení, ale na to zase stejně nemá výkon. Přizařovat jí více než 512 je prostě zbytečné a docela bych byl zvědavý jaký by byl propad výkonu pokud by dostala jenom 256MB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není druhý graf u Trackmanie nějaký divný? Proč pomalejší procesor se slabší grafikou v některých momentech přeskočí stejnou architekturu na vyšší frekvenci až o 30%? Je na to nějaké rozumné vysvětlení?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jsou to vždy dva průjezdy tratě (tuším B3 nebo G3, nejsem si teď jistý), takže to tam na sebe pochopitelně nesedí přesně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky, zase pěkná recenze a důkladné otestování.

Napadlo mi, že by nebylo špatné, kdyby na seznam všech oceněných produktů vedl odkaz z hlavní stránky, v současné době se to dost špatně dohledává.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za podnět, budu lobbovat za to, aby to v chystané verzi Deep in IT bylo :).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výhodou předchozích platforem AMD byla možnost použití ECC pamětí. Ve specifikacích k FM1/A- procesorům s A75 chipsetem jsem nikde nedokázal najít, zda je možné použít ECC paměti i s touto platformou... obávám se, že důvod je ten, že to použít nelze, ale pro ujištění se ptám:

Zkoušel někdo použít ECC paměti s touto platformou? S jakým výsledkem?

Díky za informace.

(nemožnost použití ECC pamětí by byla pro mne zásadním nedostatkem...)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, podpora ECC pamětí se hodí. Omlouvám se za otázku mimo, ale jak je na tom SB platforma s podporou ECC?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho co vím, je u Intelu (nejspíše) podpora ECC pamětí záležitostí chipsetu: server/workstation základní desky podporují paměti typu ECC, přitom umožňují použití i procesorů i3 či i5, nejen Xeon E3-1200 (stejně tak pro socket 1156). Klasické (consumer i gamer) základní desky podporují pouze paměti non-ECC

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, to s chipsetmi plati len u starsich procesorov. Odkedy ma Intel pamatovy radic uz priamo v procesore, tak ECC podporuju len Xeony.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak to nevím jak si to mám vysvětlit, ale například Tyan u své desky SandyBridge desky S5510 umožňuje použití pouze unbuffered ECC pamětí, přitom ale jednoznačně uvádí mezi podporovanými procesory (krom E3-12xx Xeonů) také Core i3-2100T a dokonce Pentium G620 a G840.

Asus u workstation desky P8B WS uvádí podporované paměti obojího typu, jak ECC unbuffered tak non-ECC, procesory pak prakticky všechny SandyBridge druhé generace a Xeony E3. Tam bych dokázal pochopit, že non-ECC paměti patří ke Core i3/5/7 procesorům, a ECC paměti ke Xeonům (ale není to tam takto jednoznačně řečeno v případných omezeních...)

Proto jsem usuzoval spíše na ten čipset...

Stejně bych se ale rád vrátil k zodpovězení své otázky FM1 procesory a ECC paměti??

Díky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak to netusim, nikde jsem nic nedohledal ... ale vzhledem k tomu, ze to podporuje rychly ddr3, tak asi ne ...
tak ono 1866mhz ecc by se shaneli dost tezko a kdo vi jestli se vubec uz vyrabi ... a i kdyby byly, tak proc by grafiku dusili zvysenim cas latence pri pouziti ecc??
asi to berou tak, ze to je proste urceny do takovyho segmentu, kde ecc je celkem zbytecny ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jak je na tom Intel SB platforma s podporou ECC?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

xeon ano, core ix ne (krome dvou mobilnich co jsou urceny pro embeded segment)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky za pěknou recenzi a Vaši práci ohledně této platformy. No přiklonil bych se jednoznačně při koupi k Llanu oproti i3-2105 i když to tak ze začátku nevypadalo :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Díky za recenziu.
Musím však povedať, že chvílku som sa v spletitosti jednotlivých grafov a jeho farieb hladal aby som (asi to bude neskorou dobou).

Už teraz sa teším na recenziu Core i3 2105 s Mini-ITX destičkou (a možno aj odvodenej procesorovej časti Pentia G6x0/8x0, na ktorú som Vam dal minule tip).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Case je vyrabovana (chybi ten odklopny panel s 80mm fanem pro vga) Avance B031 ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.