Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD hodlá dvoujádrový Turion 64 uspíšit

AMD Turion 64 logo

Zdá se, že příští rok si AMD s Intelem opět budou hrát na honěnou. Naposledy to bylo při uvádění dvoujádrových procesorů, kdy Intel AMD o pár dní předběhl (a před tím při uvádění 1 GHz procesoru, kdy to zase o fous vyhrála AMD). Včera jsme vás informovali o mobilních dvoujádrových procesorech z obou táborů a přitom jsme si řekli, že Intel uvede svůj Yonah v lednu v Las Vegas a AMD svůj Taylor někdy ve druhém čtvrtletí. Zástupci AMD se však prý zmínili o tom, že uvedení dvoujádrového Turionu 64 plánují na počátek příštího roku. Navíc mají na dobré cestě spolupráci s firmou Lenovo (to je ta, co převzala od IBM divizi na výrobu PC, se kterou se také AMD snažila na něčem dohodnout), takže není vyloučeno, že některé budoucí notebooky ThinkPad by mohly být vybaveny nějakým tím Turionem 64.

A nakonec jedna zajímavost, týkající se též mobilních procesorů AMD. Firma možná začne svým zákazníkům z řad výrobců PC dodávat mobilní procesory v PIB variantě (Processor In a Box). O to by mohli mít zájem zejména ti menší. Připomeňme, že desktopové PIB procesory mají 3letou záruku, instalační manuál, vhodný chladič a další drobnosti, jako hologram pro identifikaci pravosti produktu.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD hodlá dvoujádrový Turion 64 uspíšit

Čtvrtek, 25 Srpen 2005 - 19:02 | WIFT | >> MildaIV: Mno, já psal, co je v...
Čtvrtek, 25 Srpen 2005 - 10:18 | Milan Bačík | Asi by se nejednalo o box s manuálem, na co by...

Zobrazit diskusi