Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD a Intel zastavují dodávky hardwaru do Ruska, TSMC nepřijímá zakázky

Když tohle vede k prozření ohledně Green Dealu (až na těžce retardovaného Timmermanse), tak by to také mohlo vést k nějakým výsledkům ohledně vládních čipů v EU nebo alespoň vlastního OS. Zatím to mělo jiný vývoj...
1) Bloncka zabásnila o budoucích EU čipech nezávislé EU ve svém proslovu o skvělém stavu EU.
2) Nějaká eurokomisařka po asi dvou letech konstatovala (nepřímo) nekompetentnost bloncky, protože plány z proslovu označila za nerealizovatelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vazalské státy nedostanou povolení se stát nezávislými na svém lenním pánovi. SSA ovládá Evropu a v podstatě jak vidno celý svět, přes dvě věci - finanční systém postavený na dolaru a počítačové technice. Zatímco u toho prvního mu vyrostla řádná konkurence ve formě Eura, to druhé rozhodně nepustí, protože tím totiž ovládá i to Euro a má tak megabombu k finančnímu potopení prakticky kohokoliv vč. Číny.

Reálně jsou největším nepřítelem Evropy a Evropské Unie SSA. Rusko, je spíše potenciální partner (a i aktuální konflikt na Ukrajině byl vyvolán SSA a to zcela úmyslně a řízeně) pokud se mu dostane adekvátního respektu (který mu například Německo a Francie projevovaly i přes některé neshody až do covidhysterické krize).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

V počítačové technice se Čína snaží a jasně chápe (a chápala už dříve), že oblast IT je strategická, proto se musí snažit o nezávislost i za cenu počátečních ztrát. Západ je svými schopnostmi v takové krizi, že i částečné potopení Číny by vedlo k potopení Západu. Západ je nakřápnutý víc jak Čína. Lidem co v diskuzích volají k bojkotu Made in China uniká reálná situace, protože netuší co všechno je ve skutečnosti z Číny. Bojkot už není možný.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mirdo nevedlo. Uvědom si, že bojkot Ruska, je třebas pro Evropu mnohem problematičtější než bojkot Číny. Obchod s Čínou je o spotřebním zboží. Tj. co k nám přijde z Číny jde už rovnou ke spotřebitelům. Tedy firmy na tom mají malou přidanou hodnotu. Zboží s vysokou přidanou hodnotou pak nemůžeme do Číny vyvážet přímo, ale musíme to v nějaké formě vyrábět přímo v ní. Výjimku tvoří jen luxusní zboží a žrádlo.
U Ruska k nám jdou suroviny, ze kterých děláme zboží s vysokou přidanou hodnotou. Které pak prodáváme nejen na vnitřním trhu, ale také na světovém a to včetně toho Ruska. Tedy přerušení obchodu s Čínou by sice byl nepříjemný pro koncové spotřebitele, kdy by dočasně bylo nedostatkové prakticky všechno spotřební zboží a po znovuzavedení výroby v Evropě by nezanedbatelně podražilo, ale to by se projevilo jen zchudnutím plebsu a ten se dá snadno udržet v lati fízly a perzekucemi, jak ukázala doba covidhysterická. Ostatně některé politiky EU jdou vyloženě za tím, že plebs reálně zchudne. Typicky greendeal a elektromobilizmus. EU to sice neřekne na hlas, ale problémy elektromobility hodlá řešit velmi jednoduše - plebs nebude vlastnit vozidla a pak už elektromobilita vychází zcela bezproblémově.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

CCCP tro(t)l?
> pokud se mu dostane adekvátního respektu...
... tak vas stejne obsadi!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. To už tu bylo v roce 1968.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvani ruske agrese, schvalovani valky kterou nezakonne vede, prehazovani viny jinam nez na Rusko a Putina, coz jsou jedini vinici te valky (Lukasenko je onuce ktera pomaha Putinovi),

to vse je trestny cin.

To ze mas v palici nasrano te neomlouva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

One nemá v palici nasráno,on je obyčejný kolaborant a je místě nahlásit jeho příspěvky Policii.Bude pěkne blekotat až bude předvolán k podání vysvětlení...
Když již redakce nefunguje,bude fungovat stát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

koukám že profláklá rusofobní hovna nabraly svaly. Hlavně, když špinavou práci udělá někdo za vás, sami na to nemáte koule, co;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

My nejsme rusofobové, zato vy (netuším, kolik osob/proruských skupin plodí příspěvky pod Tomášem Černákem), jste rusofilové, kolaboranti a jednáte proti platným zákonům ČR.
Jestli si myslíte, že jsem včera poslal zprávu jen šéfredaktorovi, tak věřte, že se mýlíte.
Ještě včera mi přišla odpověď od PČR zabývající se vaším případem.
Tudíž jak jste psal, že můžete být v klidu... tak byste se raději měl přestěhovat tam, kde to tak obdivujete.
Tedy pokud tam už dávno nejste.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsi se usvědčil ze lži :-)

Na rozdíl od tebe jsem už nějaké to trestní oznámení podával (šlo o důvodné podezření z krádeže) a fízlové ti fakt neodpoví obratem, natož aby ti napsali, že otevřeli případ :-D

Víš, vydírat a vyhrožovat se musí umět ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čína by měla situaci řešit. Západ překročil už tolik Rubikonů, že když mu to teď projde, tak si během pár měsíců vyskočí i na ni. Měla to řešit už když si na ní vyskakoval Trump.

Takže zbavit se všech dolarů, eur a dluhopisů těchto amerických a evropských zkurvystánů (to samo o sobě způsobí kolaps finančních trhů Západu). Následně ovládnout silou svou vzbouřeneckou kolonii a pak spolu s Ruskem začít 3 světovou, protože to k ní stejně nevyhnutelně směřuje a čekáním se Rusko s Čínou (a Indií, když to s ní skoulí Číňani dobře) zbytečně nechávají před touto nevyhnutelnou válkou oslabovat. Navíc když Čína v tom nechá Rusko dnes vykoupat, tak nakonec Rusku nezbyde než začít tu válku bez ní a to rovnou jaderně (protože proti silám NATO nemá v dlouhé válce šanci).

Sice je nízká pravděpodobnost, že se třetí světová do jaderné války nepřelije, ale pokud bude Rusko před existenční krizí, tak je jaderná výměna absolutní jistota.

Je nejvyšší čas planetu vyčistit. Lze jen doufat, že pokud lidstvo přežije (nejsem si jistý, že náš druh je toho hoden), postaví si společnost na lepších základech, než jsou ty současné (tj. lež, pokrytectví, hamižnost, sobectví a bezectnost).

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste dobře postižený.
Odkud jste utekl?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Protože se ti nelíbí pragmatický a rovný přístup? SSA jsou pravá říše zla (a teď to nemyslím jen směrem ven, ale i dovnitř, tedy chování establishmentu vůči vlastním obyvatelům). Nejsem nadšen, že náš establishment z nás udělal jejich vazaly. Nejsem nadšen, že pouhý agent CIA, Koudelka, tady vládne politikům a ti se ho bojí, jako se sovětští pohlaváři báli Beriji.

To, že jsem, ne z vlastní vůle, ve špatném a více zločinném táboře, než jen ten ruskočínský (ovšem ten je taky zločinný, to abychom si ho neidealizovali), neznamená, že budu za každou cenu s tímto táborem loajální.

A pokud tě stresuje aktuální konflikt na Ukrajině. Kdybychom dávno SSA vykopali z Evropy, tak by tam žádný konflikt nebyl. S největší pravděpodobností bychom dnes byli ve sjednocené Evropě i s Rusy a vojenské, kulturní, ekonomické a politické síle takové Evropy by se nerovnal na světě nikdo, ani Čína.

A na světě by bylo podstatně lépe pod Evropským četníkem, nežli pod tím Americkým.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Je nejvyšší čas planetu vyčistit."

Vás by měli předat PČR.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nevytrhávej z kontextu.
„postaví si společnost na lepších základech, než jsou ty současné (tj. lež, pokrytectví, hamižnost, sobectví a bezectnost."

Ono je stále více lidem jasné, že současný imperiálně-korporátní kapitalismus není udržitelný.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Trestní zákoník 40/2009 Sb.
§ 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jaké skupině? Lidstvo není skupina ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?
+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Snažíš se pěkně, ale napověz mi, kdepak se tam píše o lidstvu, o druhu jako takovém ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Např.:

"...amerických a evropských zkurvystánů..."
– Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení (Wikipedie)

"Následně ovládnout silou svou vzbouřeneckou kolonii a pak spolu s Ruskem začít 3 světovou..."
– Trestný čin z nenávisti může mít jak podobu verbálního útoku..." (Wikipedie)

"Je nejvyšší čas planetu vyčistit."
– motivovaný nesnášenlivostí a společenskými předsudky vztahujícími se ke společenské skupině identifikované na základě rasy, náboženství nebo víry, pohlaví, sexuální orientace, národnostní a etnické příslušnosti či jiné odlišnosti.(Wikipedie)

"...(nejsem si jistý, že náš druh je toho hoden)..."
– motivovaný nesnášenlivostí a společenskými předsudky vztahujícími se ke společenské skupině identifikované na základě rasy, náboženství nebo víry, pohlaví, sexuální orientace, národnostní a etnické (Wikipedie)

"postaví si společnost na lepších základech, než jsou ty současné (tj. lež, pokrytectví, hamižnost, sobectví a bezectnost)."
– motivovaný nesnášenlivostí a společenskými předsudky vztahujícími se ke společenské skupině identifikované na základě rasy, náboženství nebo víry, pohlaví, sexuální orientace, národnostní a etnické (Wikipedie)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

stále ti to padá na tom, že lidstvo není skupina. Chápu, že jako správný totalitář hledáš berličku, ale tu nenajdeš. Nenávidět celé lidstvo je totiž zatím stále povoleno. I když u mně to není nenávist, ale objektivní frustrace z našeho druhu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ľudstvo je skupina

300

ZÁKON

z 20. mája 2005

TRESTNÝ ZÁKON

§ 129

Skupina osôb a organizácia

(1) Skupinou osôb sa na účely tohto zákona rozumejú najmenej tri osoby.

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-300

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nastala doba udavačov, eštébackych bonzákov, konfidentov Gestapa, no nazvite sa ako chcete, historické skúsenosti máte značné a každá zámienka sa hodí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou pěkný sračkožvásty :D
Všechno zbouráme a postavíme znovu, protože pak se budou rodit jen ti čistí, správní, poctiví sluníčka. Super náckovský názory ;-).
Zdar Max

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pokud ne, tak to ať se radši nerodí a vyvine se jiný "inteligentní" druh. Čím dál více mám pocit, že je škoda, že to neandrtálci prohráli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebud hystericky. Nerad bych se jeste vice posouval na vychod s temi tvymi ideologickymy zlociny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak rychle praskej ty komousi. Mozna dneska dostanes i vyznamenani. Uz se to legalizovalo. Na tohle lidi jako ty asi dlouho cekali co?
Mozna jsi praskal i lidi co nemeli rousku (jako kdyby k necemu byla!)
Padame do totality a komousky zrudy uz lezou na povrch.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spis nejakemu psychiatrickemu ustavu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je ta čistá podstata - USA si nepřáli dobré vztahy EU-Rusko, protože by jim vyrostla „druhá Čína". Už jenom návrhy sankcí na svého spojence za Nord Stream II měly lidem otevřít oči.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nejen ty sankce. Lidem měly otevřít oči zásahy do voleb (i u nás, viz akce ambasády proti Zemanovi, Babišovi ač je nemusím). Vydírání a okrádání evropských firem Amerikou. Vymáhání amerického práva v Evropě a na Evropě (například když SSA odstoupily od dohody s Íránem). Vtlačování zvrácených hnutí a ideologií do našeho prostoru atd. Válčení na Evropském území nebo v jeho těsné blízkosti. Umělé vyvolání uprchlické krize, která nás poškozuje.

Bohužel obyvatelé jsou už patřičně zpracováni. To jde vidět právě na aktuálním Rusko-ukrajinském konfliktu. Ano, Rusko nemělo Ukrajinu napadnout, pokud už chtějí řešit ohrožení své bezpečnosti válkou, tak na to měli myslet při puči v roce 2014 a ne 8 let po něm. Ale ten diametrální rozdíl hysterie "evropanů" na protiprávní a svévolnou válku Ruska a na prakticky identické protiprávní a svévolné války Ameriky za posledních 30 let je příslovečný. Ano chápu, že v tom hraje zásadní roli frustrace z covidhysterického útlaku posledních dvou let, ale i tak.
O to více mně šokovalo, že kvůli válce na Ukrajině se na demonstrace vydaly desetitisíce Pražanů a na demonstrace proti omezování práv a svobod (a soudem často za nelegální i označené, jen si s tím rozsudkem vlády vytřely zadek) za covidové totality se tolik lidí neslezlo ani z celé republiky. Očividně blahorodí části Ukrajinců je pro čechy nesrovnatelně důležitější, nežli jejich osobní svobody a blaho.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tvl, jaka covidova totalita? Vis vubec, co to znamena totalita? To bys nemohl tyhle plky na netu ani psat. Tady je totalita fakt jak bejk, vlada napr. naridila v dobe posledni covidove vlny rousky, ale v praxi uz to bylo spis na kazdym - policie uz to rozhodne nijak nehlidala/neresila jak tomu bylo poprve, proste formalita a narizeni zustalo spis na papire jako spousta dalsich necovidovyh. Ockovani uz je taky pase (sam jsem neockovany a prezil jsem i tu tvou `totalitu`), na netu milion ruznych nazoru - od kazdeho, kdo ma do zadnice diru. Socky s exekucema si hraji na vlastence a vybiraji penizky od svych ovecek, ktere maji dle vyjadrovani obvykle iq pod bodem mrazu. Nerikam, ze predesla i minula vlada je nejaky terno, ale k totalite to ma dost daleko...Nekteri by asi fakt potrebovali valku, aby si uvedomili, jak se meli jak prasatka v zite...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nemá v lásce moc ani USA, ale pokud by mi někdo řekl, tak a teď si vyber, kde budeš do konce života muset žít, Rusko nebo USA, tak stokrát ze sta odpovím stejně. A Rusko to nebude.

Jinak, čistý socialismus jako ideologie, není špatná, ale v praxi nejde nikdy dosáhnout, protože se vždy najde nějaké (i když třeba malé) procento lidí, kteří prostě budou chtít víc peněz, moci, toho a tamtoho, než mají ostatní, a to na úkor druhých. Tuto stránku z lidí prostě nevymažete.

No a v kapitalismu, tam si zase ti s penězi kupují zákonodárce (korupčně), a ti jim šijí zákony na míru, aby měli ještě více peněz moci a nůžky se tak rozvírají dál a dál. Nekonečná spirála.

V podstatě by ta uspořádání byla i celkem funkční, ale musel by se z nich vyloučit jeden prvek, lidi.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nežil jsi ani v jednom státě. Takže se rozhoduješ jen na základě nějakých zromantizovaných či lživých informací propagandy.

Věř mi, že například v SSA by jsi zkřížit cestu fízlovi nechtěl, protože v lepším případě přijdeš k úrazu. V tom Rusku, i když je divočejší než Česko, fízlové nedotknutelní bohové zatím ještě nejsou.

potom je to o kultuře. Přemýšlel jsi třebas o tom, jak jiné jsou svátky SSA oproti našim? Ruské svátky jsou nám podstatně bližší. Dtto jazyk. Angličtina prostě není slovanský jazyk. A jde to znát třebas i v idiomech, které s Ruskem poměrně sdílíme, s SSA nikoliv. Do kultury patří například presumpce viny (meetoo), chování k ženám (ruské ženy očekávají muže kavalíra, americké ženy by takový muž urazil a obtěžoval), rodinné a lidské hodnoty. Rusové jsou nesrovnatelně upřímnější než Američané (ovšem v pokrytectví jsou američané etalon mezi bílými, snad jen Japka jsou více pokrytečtí nežli oni). Podívej taky na přístup v hygieně. Chodíš doma v botech z ulice? Rusové taky ne. Američani chodí. Myješ se večer a jdeš do postele čistý, nebo tam zapadneš jako zpocené prase a válíš se v tom celou noc? Rusové to dělají jako my. Ano, Rusko je na východ a čím více jsou Slovani na východ, tím více jsou emotivnější. Pro Čechy okupované (nejen ve faktické, ale i ekonomické rovině) po staletí Germány, zejména Pražské a západní Čechy jsou emotivní možná až moc. Ale stále to je i v nás, prostě máme kulturně i emocionálně blíže k nim. V podstatě máme podstatně blíže ke Němcům, nežli Američanům. Když prostě řekneš tu volbu, je dobré si to opravdu do důsledku promyslet. Třebas se i podívat na zkušenosti našich ekonomických emigrantů na youtube (a ti jsou přitom hodně proameričtí, jinak by tam nejeli).

Ovšem celá tvá myšlenka je výběr ze dvou zel. Proč nemůžeme žít v tom našem. Evropské hodnoty, než je začala definovat americká propaganda a politika, byly objektivně vzato nejlepší z možného. Multikulturalizmus, greendeal, konfrontační přístup, bezelstné lhaní, doublethink, crimethink, lgbt, presumpce viny a podobná absolutní zla, to vše přišlo z SSA a VB. To není Evropě vlastní.

S hodnocením socializmus (lepší je říci rovnou komunizmus, socializmus je jen kapitalizmus s lidskou tváří) souhlasím. Vyžaduje kompatibilní populaci, která na světě není, proto jsem to v původním příspěvku neřešil na ideologie, ale na změnu základů společnosti, tedy vymizení osobnostních vlastností, na kterých dnešní společnost stojí. Protože když tyto vlastnosti vymizí, tak je vlastně jedno jestli tu bude komunizmus, socializmus, kapitalizmus nebo fašizmus. Bude dobře, protože každý systém dělají hlavně lidé, ideologie je jen taková berlička. Proto na papíře pohádkový komunizmus byl v Sovětském pojetí krvavá demokratura a na papíře odporný kapitalizmus byl v určitých obdobích docela k žití.

Takže se podepisuji pod poslední větu. Je to o lidech. O našem druhu. Který je do morku kostí špatný, až na pár procent jedinců.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, nežil a jak říkám, nemám USA nijak extra v lásce, ale v dnešním světě by to pro mě byla jasná volba. Možná, kdyby byl v Rusku demokraticky zvolený prezident (ne diktátor, za kterého já osobně Putina, ale i Lukašenka a toho čínskýho maňáka považuju), tak by ta volba byla ne sto ze sta ale třeba jen 70 ku 30 pro USA, podle dalších okolností. Ale samozřejmě, v Evropě se mi líbí, ale říkal jsem, že kdybych si musel vybrat, tzn. Evropa by nebyla možnost (například kvůli zamoření atd.)
A svátky by zrovna pro mě nebyly žádný problém, poněvadž žádné neslavím. (ani narozeniny)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Putin je asi nejvíce demokraticky zvolený politik za poslední dekádu. On opravdu těch 51% všech voličů (tj. započteno i s těmi co nevolili) získal. Tím se nemůže pochlubit žádný dnešní čelní politik. Ta podpora v roce 2018 byla prostě hodně vysoká. A zpochybňovat ty volby je těžké, protože klidně to místo Navalnému mohli ti "zneuznaní" voliči naházet komoušům nebo nejít k volbám (což udělali spíše, ale přesto putin dostal co dostal). Ovšem Putin je ten nejmenší problém žití v Rusku. Horší to je v tom, že tam kvete nepotizmus a korupce. Ne že by u nás nebyla, ale v Rusku je prostě větší. Další problém je, že jejich životní úroveň je prostě objektivně výrazně nižší než u nás (a teď neřeším vesnice, kde je to prakticky z ruky do huby). Potom jejich chování na silnicích, bezpečnost práce, pracovní morálka atd... to jsou prostě věci, které by mně vadily hodně. To mám prostě radši Německý Ordnung.

Ty svátky - no v Americe některé svátky slavit musíš. Zejména pokud bydlíš na předměstí. Pokud to neuděláš, upadneš v nemilost komunity a věř mi, že to je druhá věc, co v Americe rozhodně nechceš udělat (udělají ti ze života peklo). Tam se musíš povinně družit s lidmi, kteří ti druhý den bez mrknutí oka vrazí kudlu do zad. To je prostě americká kultura. Samozřejmě, když budeš žít v městě, tak slavit ani družit nemusíš, ale zase se zásadně zvedneš šance, že umřeš při loupeži nebo na blbé čumění.

paradoxně, pokud by Evropa nebyla schůdná, tak se Evropanovi docela dobře žije v některých státech LA a v některých státech Asie. Dříve to šlo v Kanadě, ale tu už SSA docela dojebaly :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když něco lítá jako kachna, kváká jako kachna, vypadá jako kachna a prostě po všech stránkách se projevuje jako kachna, je to kachna. Takže v mých očích je to diktátor. Za tu legitimitu voleb v Rusku bych nedal ani zlámanou grešli.

Já jsem celkem dost asociální člověk (povahově), takže nějaké vynucované družení mi může vlízt na hrb. Takže ne, neslavil bych, ani kdyby se na hlavu stavěli. Bych si vybral nějakou polosamotu v některých severnějších státech, ono USA má těch států celkem dost na výběr. A někde by to určitě bylo přijatelný i pro mě, abych se tam nemusel s nikým moc družit a měl svůj klid.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kachnu už necháme.

Ale co se týče tvého antisociálního chování, tak by se ti možná více líbila Sibiř. Prvně tam teď dostaneš x hektarů půdy zdarma, za druhé dostaneš meloun rublů do začátku (za to tam samozřejmě barák nepostavíš, ale základ to je) a za třetí v Rusku tě na Sibiři skoro nikdo neotravuje. Když nic nechceš ty, tak nikdo nechce nic po tobě. v SSA si tě takové IRS najde i na nejzapadlejším cípu Aljašky :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase takhle nahoru asi ne, protože bych nechtěl nic lovit, a tam nahoře to bez lovu asi moc dobře nejde.
A pozor na záměnu asociál/antisociál. Já proti společnosti nic nemám. Když mi někdo nevnucuje družení, já proti družení ostatních mezi sebou nic nemám a nijak mi nevadí.
Edit: Takže podel definice nejsem ani asociál, ale prostě důraznější samotář (introvert)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty mas v hlave strasny bordel. Ktory demokraticky zvoleny politik otravi svojho konkurenta, a ked sa mu to nepodari, tak ho zavrie do gulagu? Pises vela veci spravne, ale daleko viac kktin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Byl Trump zvolen demokraticky? Pokud ano, tak na svého konkurenta v Iráku hodil bombu (a pak to odsrali američtí vojáci, co s tím neměli nic společného).

Jinak ten novičok stojí dost za hovno ne? Dva pokusy a dvě selhání.

Jinak je fajn, jak věříš tomu, že Putin osobně řídí každou akci proti Navalnému (ve skutečnosti pořádně ani neví o koho jde, protože on řídí zemi o 140 miliónech obyvatelích, na bezvýznamné lumpíky má pár minut za měsíc), ale jaksi opomene zakázat jeho odvoz do Německa. Přitom ho mohl nechat pohodlně odstranit v té Ruské nemocnici.

Dtto zavření do Gulagu. Nápravné kolonie nejsou gulag. Jsou to pracovní vězení, vsadím varle, že jsi ten typ, co volá po tom, aby vězni v ČR otročili a žili o skývě chleba a vodě. A najednou ti tato realizace v Rusku vadí. A navalnyj věděl, že ho zavřou, bylo mu to oznámeno, protože porušil podmínku za tuneláž, která je trestná i u nás. Nemusel tam letět.... Jenže on bohužel pro něj musel, protože je to agent BND a dostal to rozkazem. No tak si pohačá, a pak zase, protože organizoval co neměl. Ano, Rusko už není ta svoboda, co byla před 10-20 lety. Ale to nic nemění na tom, že Putin byl zvolen většinou VŠECH voličů, kteří jej volili DOBROVOLNĚ. A že to je psychopatický sociopat? Ano je, drtivá většina šéfů a politiků takoví jsou. Jsou to víceméně nutné vlastnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Socialismu se, podle mě, asi nejvíc blíží Skandinávie...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

bejvávalo. Socializmus na Západě byl odpovědí na socializmus na Východě. Kdy prostě musel establishment i kapitalisté trochu zvolnit, protože jinak by museli zakázat volby. když ten Východní socík zmizel, tak se přetvářka postupně ukončuje a už se zase jedou bomby. A to včetně omezování osobních svobod a svobody slova ideozločiny a tresty, za které by se ani komouši nemuseli stydět.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

souhlas - dokud budou lidi nedokonali (coz budou) a kazdy jedinec jedinecny, veskery system bude take nedokonaly. Je to spis o kompromisu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Putin dlouhodobe "USA je rise zla."
Putin vcera: "Zapad je risi zla."
Cernak hned pote: "SSA jsou pravá říše zla"

Nahoda? Ne, je to proruska vlastizradna kurva. Lze a omlouva a schvaluje vlaku vedenou Putinem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá logika. Černák sice o pravé říši zla hovoří již dlouhé roky a to s poukazem, že dement Reagan tento termín použil, přestože objektivně byly SSA nesrovnatelně horší ve svých válkách, ale protože jsi si to u mně přečetl poprvé včera, tak jsem hned vlastizrádná kurva a kdesi cosi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A co konkrétně ti brání se do toho méně zločinného tábora přestěhovat? Letadla do Číny pořád lítají a budování pozitivního sociálního kreditku ti tam určitě půjde skvěle. Případně se dá z Číny asi pořád ještě dostat do Ruska, tak můžeš tam.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Typický představitel "Západního" zločince. Vyhánění. To je první stupeň na diskuzích, druhý stupeň v praxi. Stupeň "genocidy" a zločinu proti lidství, mimochodem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, ci som spravne pochopil vas prispevok.
To navadzate (resp. mate nazor na to) na to, ze nech je vojna?
No, neviem ako u vas v CR, ale u nas je toto protipravne.

„Kto za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje či inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na desať až 25 rokov či trestom odňatia slobody na doživotie,“ §417 Trestného zákona.

https://spravy.rtvs.sk/2022/02/za-podporu-vojnovej-propagandy-hrozi-az-d...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já už psal e-mail šéfredaktorovi.
Také píši na PČR.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teda tolik stresu, to by jeden nečekal :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ja nepraskam, ale hlasit se to musi...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

klid, redakci napsal (to je snadné a má to šanci na úspěch), ale na PČR podání nedal. Je to moc práce a on navíc ví, že to není za hranou a už vůbec ne zákona, o který se ohání :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je a TO bylo podano.

Ze schvalujes to co Putin dela a omlouvas to stejnou retorikou jako on (ze je zapad risi zla) a ze k tomu byl donucen (ze kdybysme vyrazili USA z evropy ze by nezautocil) jsou jasne signaly a dukazy, ze tu siris lzi a ruskou provalecnou propagandu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, mej te preci trochu rozum.
Jedna vec je schvalovani valky a umirani lidi jako takove a druha je preci mit nazor na neco co nejak s danyma udalostma souvisi. Porad je to ale preci jen "nazor", ktery zitra clovek muze zmenit.
Udavani lidi k vuli nejake priblble politicke diskusi na policii..kde to jsme..to je jak pred listopadem 1989..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj předpoklad, že se jedná o člověka je mylný. Proto apelovat na něj, je zbytečné. Ale buď v klidu, TO nepodal (je s tím prcání) a i kdyby ano, tak to fízlové odloží. Ne že by v naší nastupující diktatuře nenašli chuť otravovat mi život, ale na rozdíl od místních "udavačů" trochu znají zákony a vědí co má a co nemá šanci. Navíc nějakej internetovej nýmand jim za to nestojí. Jo kdybych byl exponovaný komunista Ondráček, tak by možná koumali, jak přiohnout "zákony", aby z toho vykřesali ideozločin.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ses hystericky retard

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

odporný udavač, eštébák ako u nás (tiež)poslanec Benčík

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Udavač, donašeč, správnej Čech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik jste už odsoudili Američanů?
https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Klasicky sovetsky whataboutism.

Ale zkousejte to, jen se odkopavejte, ruske kurvy ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

má pravdu, americká kurvo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prvé není krizová situace. A za druhé, přijde ti ten paragraf a speciálně ty flastry tam normální a demokratické?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja neviem, ci viete chapat pisany text. Ja som pisal ze u nas (pisem po slovensky, takze SR/Slovensko).
Neviem, ako to mate u vas (pisete po cesky, takze CR/Cesko).
To by musel napisat asi nejaky cesky pravnik, ci daco podobne mate u vas.

A u nas uz je od soboty mimoriadna situacia (krizova situacia).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že jsme tě pochopil. Tvrdíš, že u vás krizová situace je (obstojí to vyhlášení před soudem, aby to nebylo jako u nás, když byl nouzový stav a zavírali zloděje rohlíků a soudci (Nejvyššího soudu) jim s tím nouzovým stavem a takovým výkladem šlápli do úsměvu, že tohle rozhodně ne). Ok. to jsem nevědel.

A moje druhá otázka byla, jestli se ti ten zákon a flastry v něm zdají v pořádku. Protože něco takového nemělo Československo ani za Slánského (tam to bylo za 10 let krimu max a později, od roku 1961 za 2 roky max). A za schvalování americké agrese ve Vietnamu (ano i takoví byli někteří "disidenti") se dávaly podmínky (a to byla jiná jatka než dnešní podivná válka na Ukrajině).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nie som odborne sposobily, aby som hodnotil zakony a ustavu SR.
Ja som len napisal, aky je stav u nas. A ze u nas by vam hrozilo za vase texty vezenie. Nepisem, ze by sa tak skutocne stalo.
Ale odvtedy, co je vedla nas vojna, tak sa veci beru vaznejsie nez predtym. Aj samotna policia, NAKA aj minister obrany dal vyhlasenie, ze pojdu to takychto ludoch, co propaguju vojnu.

Na koronu sme tu uz vsetci zabudli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře ty, jde vidět, že u vás má ten nástup totality náskok (ten šel vidět za covidu, co si u vás dovolili politici, soudci a jejich ACABové, to byla síla) a už jsi tak nějak přirozeně opatrný. Jsi to právě ty, volič, který je jediný způsobilý hodnotit zákony a ústavu tvé země. Ale chápu, slovenští fízlové umí číst i česká fóra a kdyby jsi vyjádřil názor (který zjevně nebude souhlasný, jinak by jsi to řekl), tak by jsi za něj za pár let mohl mít problémy. Nebudu proto naléhat.

Ano, samozřejmě i u nás píčus státní zástupce vyhrožoval a fízlové také vyhrožují, že sbírají podklady. Ale už sám píčus při tom vyhrožovaání napsal, že za určitých okolností.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze viete velmi presne, co som tym myslel.
Prestante s tymi recami o totalite. Nic take tu nie je, a velmi dobre to viete.
Myslim, ze kazdy normalny clovek chape, ze sirit nenavist a propagovat vojnu je nepripustne. Aspon v EU v 21. storoci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A a správný trest je likvidace toho šiřitele. Jasné. Mohl jsi z toho vycouvat se ctí, místo toho jsi ze sebe udělal totalitní fašistické hovado.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ze sebe váš předrečník dělá fašistické hovado, tak vy se zebe děláte pěkného kokota a to dost zatrvrzele....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

*ze sebe samozřejmě, autorská slepota umí být pěkná mrcha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Vaším příspěvkem souhlasím.

Někde ve zdejší diskusi zaznělo, že se jedná o trolla, tak mě napadlo si jej zadat do vyhledávače. Výsledek vidíte níže.
https://www.seznam.cz/profil/tomas-cernak-b8c8c3a508291bc454d8c3ce44cb9d...

Na základě jeho rétoriky můžeme polemizovat, zda se jedná o placeného člověka daného režimu, slabomyslného člověka nebo trolla apod.
Ať tak či onak, smysluplné diskuse s Tomášem Černákem nedosáhnete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

My to máme v ČR trochu jinak. Musíte podněcovat k útočné válce, které se má účastnit ČR.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To by musel jít sedět skoro každej na diskuzích idnesu. Tam je to samé - "srabáci Amíci a Evropani, NATO má táhnout na Rusa a zahnat ho za Ural" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen je serte dal. Kdyz budou chtit, cina s rus si taiwan vezmou a naopak potom budou jedini, kdo ty chipy mit bude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čína není do konfliktu s Taiwanem skoro vůbec tlačena - rozhodně méně než Rusko do konfliktu s Ukrajinou. Oni totiž na západě vědí, že kvůli logistice by invazi na Taiwan už nezastavili a sankce by v takové situaci byly o ničem. Západ jim občas šoupne nějaké zbraně a hraje si na velkého spojence, ale z objemu a kvality těch zbraní je vidět, že to dělají jen na oko, aby oblbli naivky typu Vystrčila. USA-EU uznává jednu Čínu a Vystrčil si namlouvá, jaký je to velký revolucionář a jak mění pravidla hry.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No s tím uznáváním. Na Ukrajině SSA předvedly, že se konfrontace se supervelmocí nebojí. Pokud by jim ta Ukrajina vyšla (tedy například Putin se stáhne zcela nebo jen na území opolčenců), tak nabuzená Amerika uzná ten Tchajwan jako samostatný stát raz dva. Konfrontační politika se nastartovala za Bushe v roce 2008 a od té doby přitápí Amerika pod kotlem (oni tu světovou válku totiž taky hodně chtějí, jen ji chtějí vyhrát, takže na to jdou salámovkou).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Rusko je daleko spíše velmoc než supervelmoc. Tou byl Sovětský svaz. Což je i jedním z důvodů, proč je Putin se svým klasickým napoleonským komplexem frustrovaný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom aby do toho všeho nehodila čína vidle anexí Taiwanu. To by se pak rusáci smáli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Po dnešním ránu, rusákům nějakou dobu do smíchu asi moc nebude...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co se jako dnes ráno stalo tak převratného?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Západ mu ukradl devizové rezervy v hodnotě cca 500 miliard dolarů a prakticky ukradl Sberbank AG.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dostane je Ukrajina, jako zálohu na válečné reparace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pochybuji. Tolik peněz by Urkajině rozhodně nedali. Ony jsou už teď v podstatě jejich. Navíc jim recipročně ukradne podniky a aktiva v Rusku. Například BP teď odepíše 25 miliard liber. Protože ten podíl v Rosněfťi nikomu neprodá (ani Číně), protože Rusko ten prodej neuzná a kupec by musel být úplnej debil, aby to koupil. Akciový převod se "clearinguje" totiž v domovské zemi dotčené firmy, tedy v případě Rosněfťu v Rusku.

Navíc Rusko nakonec Ukrajinu dobude. Sice z počátku zjevně Putin a spol. doufali, že Ukrajina se vzdá/zkolabuje a získají ji neponičenou a bez extrémně nasraného obyvatelstva, ale teď už ustoupit prostě nemohou a nakonec (podle mně ještě tento týden), přejdou na válčení alá Čečensko respektive SSA. Tedy "šok a úžas" s obrovskými ztrátami na infrastruktuře a civilech. Doposud to byla taková podivná válka s minimem mrtvých a zejména civilů. Ostatně, většinu dílčích bojů začínají výzvou k ukrajincům k odložení zbraní. To je taktická chyba 101 manuálu úspěšné války.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tys byl na fronte, ze vis co hlasi?

Hromada rusu naopak vubec nevi, co tam jedou delat. A kdyz se to dozvi, bezi zpatky a nechavaji tanky klidne v poli. Docela dost se jich i vzda kdyz uz dojde na tu konfrontaci.

Uz tedka je jasne, ze celou Ukrajinu Putin nedobije. Pres tezke ztraty ma zatim jen mensi mesta. Nema ani nebe. Rusti piloti maji naletano moc malo hodin a nemaji nejlepsi munici. V noci uradujou ukrajinske drony ktere nici nejkritictejsi clanky kolon, a pak to cisti rano pechota.

Ne ze by ukrajina vyhravala, ale dost dobre se drzi a Kyjev bude pro rusaky krvava lazen. A zaroven cim dal vice narusta odpor v rusku. Za posledni dny rusove zatkli pres 6000 lidi pri protestech a jak se dostavaji z fronty vice zpravy domu, bude to mit jeste horsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, sice Rusák nasadil 100 tisíc a více vojáků, tisíce tanků, desítky tisíc vozidel, ale jasně 3 - 4 videa jsou definující.

Jako neměl by jsi si dávat takové naděje, aby jsi nedopadl jako Finové, kteří byli na jaře 1940 postaveni před hotovou věc - kapitulovat a vyhovět Stalinovi a udělat tu požadovanou "výměnu" území a nebo bojovat a po pár měsících přijít o celé Finsko.

Krvavá lázeň to bude pro Ukrajince. Doposud se Ruská armáda drží zpátky prostě proto, že nechce Ukrajinu zničit a vybít. To první proto, že by to pak museli draze obnovovat a to druhé proto, že když lidem zabiješ příbuzné, tak tě rádi mít prostě nikdy nebudou. Proto jsou ztráty až překvapivě nízké.

Zjistit si, jak dobíjelo Rusko Groznyj v druhé čečenské válce. Dali obyvatelům ultimátum ať vypadnou. Pak ho ještě dvakrát prodloužili. A pak ho dělostřelectvem srovnali se zemí. Zabili tam desítky tisíc civilů a povstalců, sami ztratili pár stovek, převážně průzkumníků a to ještě palbou do vlastních.

Když prostě ruská generalita usoudí, že by boj o město byl pro Ruskou armádu až moc ztrátový, tak ten Kyjev převořou ze vzduchu a děly. A tví odhodlaní Ukrajinci tam pochcípají i s dětmi. Někdy je prostě třeba rozmýšlet, kdy bojovat a kdy ne. Ukrajinec se bude mít stejně špatně pod Rusem, jakož i pod Američanem. Ovšem když umře, tak se nebude mít vůbec.

6000 lidí je v Rusku jak když plivne. Navalnyj má podporu 3-5%, to je přes 7 miliónů dospělých lidí.

Jinak v Rusku je aktuálně menší cenzura, než u nás. U nich prozádpadní weby, které fungovaly před válkou ještě stále fungují, u nás už byly zablokovány (proruské). Docela paradox když oficiálně ještě nejsme ve válce (i když Fiala něco takového žbleptal, nikdo ho nebere naštěstí vážně).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, v Rusku je aktuálně menší cenzura. Jen za slovo okupace nebo agrese sice zaplatíš mastnou pokutu, za demonstraci tě rovnou zavřou, ale jinak je tam všechno v pořádku...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je fuk, co si o tom myslíš. Fakta jsou, že zatím nezablokovali weby, jejichž ekvivalenty u nás už zablokovány byly, aby nenarušovali jedinou pravdu o konfliktu.

Vím to, protože se na ně dostanu z ruského uzlu. Zatímco u nás bez zásahu do hosts se na ty naše zakázané weby nedostanu ani přes IP adresu z amerického uzlu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tvoja vyplata, co ti chodi na ucet v istej mene, ti od dnesneho rana vystaci na 10 rohlikov a dve tresky. Zajtra uz iba 5 rohlikov a ziadnu tresku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Se vsaď, že ne. Žádný volný pád rublu se nekonal a už ani konat nemůže. Protože když EU a SSA zakázaly obchodovat Rusku s dolarem a eurem, tak si Rusko může jeho hodnotu nastavit jak chce. Stává se ryze interní a prakticky nesměnitelnou měnou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lol :D. To je síla, co tady plodíš :D
Nj., rudá knížka prostě z lidí nedělá moc velký myslitele :).
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No máme úterý a ukázalo se, že mám pravdu. Jinak on dost riskoval, když předpovídal ekonomický nesmysly v době, kdy už bylo jasné, že nedělní předpovědi ekonomických "expertů" západu se nevyplní. Ale ty si za těmi předpověďmi stojíš i den poté, kdy už nemůže být pochyb, že já měl pravdu a "experti" se mýlili. Jak velkého myslitele to dělá z tebe?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Y tebe to dělá vola, protože jsi úplně mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je moc, lidi, vidíte to? Přímý přenos bota z Olgino u Petrohradu :D.
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ideopolicie ve složení Červíček, Černák má dnes neobvykle napilno. Asi frustrace z vypnutí webů nepřátelské mocnosti... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na ideopolicii si tu harje spíše RiCZie. My jen vyjadřujeme svůj názor.

Jinak nejspíše jsi měl na mysli ideologové, že? To by dávalo větší smysl, nežli pojem ideopolicie. ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On ten „ajťák" Hajčus ani nechápe, že k informacím z ruské strany se lze dostat mnoha způsoby.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale v rámci demokratického ducha řízli do informací z druhé strany řádně. paradoxně se teď více pravdivé informace o konfliktu než z našich propagandistických hlásných troub dozvím od američanů z youtube, twitru a amerických webových novin a portálů:-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Americkým zdrojům dávám přednost před ČT už min. 5 let. Je smutné vidět na vlastní oči jak v praxi vypadá „papežštější než papež".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Jsem ročník, že když byl plyšák, tak jsem byl ještě školák, takže jsem totalitu vlastně ani nezažil. A teprve za posledních 10 let (a speciálně za poslední 2 roky) začínám chápat, jak to tady vlastně za totáče vypadalo a už rozumím tomu, jak mi to fort popisoval. Prostě tahle zkušenost je nepřenositelná, to se prostě musí zažít. Smutný je, že já byl vždycky demokrat a svobodomylšenkář až do morku kostí a tohle co se děje mně dusí a není ani kam utéci, protože všude na světě je to víceméně stejné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že jsi ji nezažil, protože bys jinak nemohl psát takový kraviny. Kdyby ses veřejně vyjádřil tak, jak to tady děláš, tak si za hodinu na výslechu v Bartolomějské a zbytek roku strávíš na Ruzyni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V 80tých letech těžko chlapče. Možná tak v 50tých.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale i v 80. letech, nedělej si iluze. V 50. letech by to bylo 10 let za špionáž nebo něco podobně geniálního a Jáchymov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si nedělám iluze, ale mám v rodině "disidenta", který na podnikové schůzi schvaloval agresi SSA proti Grenadě v 83 roce a nejenže si ho nikam nevolali, ale dokonce neměl popotahovačky v práci a to se tam se soudruhy docela pohádal.

Jako jo, pokud byl kverulant exponovaná osoba, po které už STB šla, věřím tomu, že takovému dokázala STB znepříjemnit život a nějakou tu podmínku či krátké vězení za názor dostal i v 80tých letech. Ale že by dostal až doživotí jak je to teď teoreticky možné na Slovensku? To ani omylem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu, kam ten svět spěje. Akorát je podle mě toto další štvaní proti Rusku a jen se tím bude všechno eskalovat. Stejně je zajímavé, že když Američan napadl Lybii, Afghánistán, Irák, Sýrii a jánevímcoještě, tak se mlčelo, nebo se dávalo najevo, jak je to dobré. A když tu samou prasárnu udělá Rus, tak je to v médiích přesně naopak, ala naše dnešní nestranná média. A pak se ještě navíc zavede cenzura, aby se nedalo např. číst alternativní zprávy/názory na jiných webech a porovnávat si tak fakta nebo lži a dělat si vlastní názor, podle vlastního úsudku a rozumu, jen jeden názor je ale přeci ten správný, tak se ostatní musí blokovat. Četli jste Orwella 1984? Zajímavé čtení, vystihuje hezky dnešní dobu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je asi to, co mně na tom nejvíce frustruje. Kdyby se takhle Evropa a její obyvatelstvo pouštělo do Ameriky kdykoliv si začne nějakou tu svoji válku (a mnohdy z ještě méně obhajitelných pohnutek, než to udělalo Rusko), tak neřeknu ani popel. A budu svorně s davem nadávat Rusákům za válku na Ukrajině. Ale jestli něco bytostně nesnáším, je to nerovný přístup a pokrytectví. Tj. takové to "co je dovoleno lvovi..." z toho mi roste tlak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takove nazory se dnes nenosi a tak se v ramci jedine pripustne pravdy blokuji "dezinformacni" weby, ze je demokracie o svobodne diskuzi nikoho nezajima / tedy pokud neporusuji zakony /...
napr.
46.28.105.2 ceskobezcenzury.cz www.ceskobezcenzury.cz
192.124.249.14 aeronet.cz www.aeronet.cz
185.178.175.226 czechfreepress.cz www.czechfreepress.cz
88.86.120.88 exanpro.cz www.exanpro.cz
78.24.14.63 prvnizpravy.cz www.prvnizpravy.cz
89.221.213.141 skrytapravda.cz www.skrytapravda.cz
178.238.37.215 voxpopuliblog.cz www.voxpopuliblog.cz
217.11.249.162 protiproud.cz www.protiproud.cz
srat na tento divny svet...
BTW: za dva mesice budu poprve dedkem, tak se ma vnouce na co "tesit"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bomba je, že tyto v podstatě minoritní weby zablokovali nejen v DNS, ale prostě tě k nim nepustí ani přes IP. A nejdrsnější na tom je, že to nejenže nebylo z nařízení soudu, ono to dokonce ani nebylo z nařízení vlády. Vláda prý jen oprátory sdružené v NIC.CZ požádala o blokaci a ti to sami udělali. Je to samozřejmě žalovatelné a snadno vyhratelné u Nejvyššího soudu, ale právě proto, že to jsou malé obskurní weby za kterými nestojí velké peníze a protože je jasné, že okresní a krajské soudy by to posvěcovali a navíc protahovli, tak s tím ti jedinci co za těmi weby sedí nic neudělají (vykašlou se na to).

PS: Dokud je nazablokovali, tak jsem ze zablokovaných znal jen aeronet a zvědavce. Byl jsem překvapen, kolik "nepřátelů státu" tady máme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja si obcas odskocil na zvedavce, ale az zablokovani webu mi "rozsirilo obzory".....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...nepustí ani přes IP..."
Asi by to chtělo si dostudovat nějaké základy, než plácneš takovou hloupost. Ty weby, co to nezabalily, jsou normálně přes IP dostupný, některé už se zmigrovaly na jiný dns i hostingy apod.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No blábol(y) jsi napsal teď ty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Namátkou jsem zkusil pár webů a nemám problém.
Takže spíš než bláboly jen nevládneš základníma znalostma :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 johnthelittle: To si hovoríš IT fanda keď ani nedokážeš zobraziť tieto weby ? Aj keď pravda, obsah je teda úbohý.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jak si prisel na to, ze nedokazu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu predsa nejde o zabezpecenie sirenia iba nejakej pripustnej pravdy. Ale weby, ktore ste vypisal siria hlavne hoaxy a konspiracie. Oni nepredstavuju alternativny pohlad na udalosti, ale rovno siria klamstva a nepotvrdene informacie. Stacilo si zapamatat, ktore weby sirili nezmysly o covide a hned mi vyskocili niektore z vasho zoznamu ako aeronet alebo protiroud. Vobec mi potom nevadi, ked sa taketo weby stopnu. Pretoze to ma realne opodstatnenie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takže tí akože sprostí veria hoaxom a konšpiráciám, ale práve ešte sprostejší oficiálnej propagande, ktorá im určuje, čo si majú myslieť. presne ako za komunistov. len si vychováte generáciu, ktorá vám nebude už veriť vôbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze podla teba ta druha strana nevie rozmyslat za seba a jej myslenie urcuje nejaka zla oficialna propaganda? Kazdy clovek ma rozmyslat sam za seba. U mna to posobi napriklad aj tak, ze ked nejaky web nemal problem sirit nezmysly trebars o cipoch vo vakcinach, ci vyroky neexistujucich doktorov alebo famy o roznych sarzach vakcin, ktorych ampulky mali dokonca obsahovat onkogenne latky, tak im proste nemozem verit. A ak su take weby schopne sirit jasne nezmysly v tomto smere, tak ta to nuti rozmyslat v com dalsom este klamu. Aky zmysel potom tieto weby maju? Podla mna iba taky, ako siritelia teorie o plochej zeme. Preco by sa mali drzat pri zivote, ked siria ocividne klamstva?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tam nejsou všechny informace takového typu. Doufám a i kdyby, tak co? Svoboda slova je nezcizitelná a když ze sebe někdo chce dělat debila. Tady jde o to, že se překročí řeka Rubikon a pak už to jde snáze. A takhle přesně se zrodí cenzura. Nejprve se cenzurují magoři a bláboly, pak polomagoři a polobláboly. A nakonec rozumní lidé s opačným názorem a pravdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne vnutorne bojujem s tym, ci zakazat weby, ktore siria ocividne nezmysly, alebo nie. Bojim sa aby to neskoncilo ako pises. Na druhej strane mam obavy aj z toho, ako lahko a ako vela ludi dokaze verit tomu, ze chce niekto cez vakciny vyvrazdit tretinu Europy, nahradit ju imigrantami z Azie a Afriky a ze sa na tom podiela drviva vacsina lekarov, ktori su vsetci podplateni. Otazne je, co je horsie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenže se zeptej sám sebe, proč tomu věřili/věří? Protože vlády lhaly jak na běžícím páse. "Odborníci" se mýlili prakticky ve všem. hysterie a brutální omezování osobní svobody se frčelo kvůli nové formě rýmy (pro 99% obyvatel, pro zbytek to byl naopak takřka mor s extrémní smrtností). Neprověřené typy vakcín se valily do lidí horem dolem a to až vyhrožováním vězením. Mezitím si politici a odborníci, ti politici a odborníci, kteří tě zavřeli do domácího vězení (ze kterého jsi ovšem musel do práce, to by tak bylo, aby plebs na boháče nemakal, takže to o zdraví určitě nebylo), si užívali na večírcích a vesele ignorovali vlastní vynucovaná pravidla. Také se šláplo na "desinformační" weby a proti covidhysterické organizace, čímž se z nich udělalo tajemno a tím i zajímavo. Ono to tak je vždy, když něco zakážeš? Pamatuješ Obecnou školu? "Neolizujte v mrazu předměty kovové..."
To je prostě lidská nátura. Když necenzuruješ, nepotlačuješ a neperzekuuješ, tak se s tím demokracie (chachá, kdepak kdy byla demokracie) a lidé poperou a rozumnou pravdu nakonec najdou.

Veř mi, že když začneš potírat, dehonestovat, utlačovat plochozemce, tak i naši lidé, začnou na plochou Zemi věřit. Prostě každá akce vyvolává protireakci. Základní zákon vesmíru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BTW podla mna, ak si niekto vyklada slobodu slova tak, ze moze o hocikom a hocicom pisat a sirit co sa mu zachce, mal by potom vediet prebrat aj zodpovednost za to, co to moze sposobit. A dosledok tohto moze byt zatvorenie webu alebo iny trest v pripade dokazu, ze dany clovek klamal. Ludia sa casto ohanaju slobodou a demokraciou, ale casto zabudaju na vlastnu zodpovednost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano trest za lhaní by byl dobrý. Jak ho budeš vynucovat? Protože dám ruku do ohně za to, že jsi v tomto týdnu už lhal a to je teprve pondělí.

Lež je bohužel poslední dobou nejen lidem přirozená, ale hlavně zcela tolerovaná (pokud tím nenasereš mocipány).

PS: Já jsem dnes už zalhal, řekl jsem přítelkyni, že ji ten nový účes, co mně stál skoro 2 litry, náramně sluší. Ve skutečnosti se mi líbil ten předchozí a na tenhle si budu muset dlouho zvykat;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napisal som to sice odlahcene a vseobecne ako klamanie ale nemyslel som loz o peknom novom ucese, ktora nema ziadny dosah. Hovoril som o spravach typu Velky reset o vyvrazdeni casti Europy alebo o ponechani iba tzv zlatej miliardy a pod. Ked niekto siri taketo nezmysly, mal by byt urcitym sposobom potrestany. Ale mas pravdu v tom, ze to moze byt cesta do pekla. A zacali by sa trestat aj relevantne nazory, ktore len niekomu nevyhovuju. Cudujem sa ale ludom, ktori dokazu naletiet na taketo jednoduche konstrukty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se jim nedivím. Lidi jsou obecně dost blbí a nevzdělaní. I tahle diskuze je jich plná. Navíc máme predispozice věřit. Například ČR je sice ateistické až hanba, ale drtivá většina lidí věří na horoskopy, reinkarnace, předtuchy a podobné paranormální jevy. Vy Slováci si vystačíte s mrzutým dědkem na mráčku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ty nerozmýšľaš, len opakuješ naučené nezmysly a ospravedlňuješ si ich nejakými zaručene nezmyselnými teóriami o plochozemi. je to prosté - ak ti niečo oficiálna propaganda násilne tlačí do hlavy a nerozsvieti sa ti varovné svetielko že niečo asi nebude celkom v poriadku neznamená, že sa nerozsvieti iným a oni hľadajú vysvetlenie toho nútenia do jediného správneho názoru. čo nájdu, je druhá vec, ale určite to nie je nejaká smiešna plochozem, ale spústa overiteľných a hlavne vierohodnejších faktov, ktoré propagande nesedia... očividné klamstvá šíria hlavne oficiálne propaganda weby a ovce im to žerú... prečo? ty si odpoveď. zmanipulované ovce sa ľahko manipulujú ďalej a keď im podhodíme chutnú marihuanovú trávičku, ešte aj poďakujú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spochybnovanie a kriticke myslenie je samozrejme dolezite. Ak ti ale nieco nesedi, tak vysvetlenie nenajdes v nezmyselnych konspiracnych teoriach na kadejakych alternativnych weboch. Ak skoncis v tomto smere, tak zacnes zit v alternativnej realite namiesto vyhodnocovania tej skutocnej. A je uplne jedno ako silno budes okolo seba kopat, nadavat a zosmuesnovat ostatnych. Nic na tom nezmenis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no u nás z covidu se říkalo: "Víš jaký je rozdíl mezi hoaxem a pravdou?" "???" "Půl roku"

Nejprve to byl vtip ...

Jinak to co se šíří nyní mainstreamem jsou zjevné dezinformace (dříve se tomu říkalo propaganda). Ty weby dávaly možnost obyvatelům ČR mírné korekce té propagandy. A protože oficiálně nejsme stranou konfliktu, neměla by u nás být u nás umlčována žádná informace či propaganda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cely problem vidim v tom, ze uvedeny vtip platil tak pre informacie typu, ze sa bude musiet postupne podavat 3 ci viac davok vakciny, co sa najskor oznacilo ako hoax. Az do zavedenia 3. ockovacieho kola.
Lenze potom tu mame informacie ako je napriklad "vystupenie" slovinskej sestricky, ktora zevraj tvrdila, ze ampulky s vakcinami sa oznacuju podla 3 sarzi. Jedna je skutocna vakcina, druha je placebo a tretia dokonca obsahuje onkogenne latky. Alebo informacie o ucinkoch ivermektinu ba covid, ktore nielenze boli nezmysel, ale sposobili, ze sa ludia predavkovali antiparazitickymi liekmi a skoncili v nemocnici. Toto nevidim ako korekcie oficialnej propagandy, ale vyslovene ide o sirenie poplasnych sprav alebo sprav ohrozujucich zdravie ludi, ktori im naletia. A ak nejaky web taketo clanky nema problem nekriticky zverejnit alebo ich prezentovat ako by to boli fakty, tak mam jasnu predstavu co je to za web a ako sa mam stavat k comukolvek co uverejni.
O korekcii by sme sa mohli bavit iba v pripade popisu ineho pohladu na aktualne dianie. Ale nie v pripade, ked niekto presviedca ludi, ze im namiesto vakcin davaju placebo alebo dokonca rakovinotvorne latky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ten ivermektin fungoval (jenže to z principu funkce libovolné antiparazitikum, které aktivuje imunitní systém). Jenže ne u všech stejně. U některých zafungoval perfektně u jiných vůbec. Tedy v podstatě podobně jako fungují tzv. vakcíny a nebo vlastně i virus sám.

Celý problém felčařiny je, že to ve skutečnosti není věda. tedy exaktní věda. Lidské tělo je tak komplikované, že felčaři nemají ahnung jak vlastně funguje. Proto se tam na všechno musí dělat studie. Flečar a lidské tělo je něco jako ty a počítač. Umí to používat na vyšší úrovni než plebs, ale neví jak to doopravdy funguje (tj. nemáš šajna jak udělat procesor a proč procesor funguje, jak funguje). Proto je kolikrát nejlepším felčarem člověk sám sobě.
Mimochodem způsob léčby covidu byl slušně řečeno nešťastný. Pacienti na kyslíku měli být doma s generátorem kyslíku (stojí 1000 euro) a ne v nemocnici obklopení nezájmem a smrtí a často zbytečně posílaných na ventilátor.

Nicméně zpátky k příkladu, kdy se lidi tím ivermektinem předávkovali. Ano, je to smutné, ale je to jejich rzhodnutí. Tak jako odmítám bránit tlustoprdovi, aby si ničil zdraví, tak jako odmítám bránit feťákovi, aby se ufetoval k smrti, tak jako odmítám bránit trosce se zabít, tak odmítám blbovi bránit se předávkovat odčervovačem pro koně. Prostě pokud svou činností neublížíš jinému, tak by se ti nemělo bránit ji dělat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžeme požádat o zdroj vašeho tvrzení? Nepopírám, že ivermektin mohl fungovat na úrovni placeba (ostatně jako třeba cukr, že), ale pro vyšší účinnost nejsou důkazy. Pokud je máte, neváhejte se o ně podělit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Statisticky sa vacsina ludi vyliecila z covidu bez pomoci. Pri takto postavenej statistickej vzorke sa potom moze zdat, ze nejaky liek zafungoval, pretoze vacsina ludi, ktora ho uzivala sa vyliecila. Treba ale dokazat, ze sa vyliecila vdaka ivermektinu. A co som cital, tak studie na tuto temu to nepotvrdili. Ked to prezeniem, tak kludne ti ludia mohli jest lentilky a vyzdravil by sa rovnaky pocet. Ale o lentilkach by sme preto urcite netvrdili, ze su "dokazanym" liekom na covid.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty bys mohl koukam delat rovnou prezidenta zemekoule. Kritizujes lidstvo jako takove, ale dost pochybuji, ze bys byl nejaky nadclovek (moralne atd.). Libi se mi, jak vsechno vis, predkladas to jako hotovou vec (ivermectin apod.), pritom to jsou spise jen tve nazory zpetne (po bitve je kazdy general) podlozene nactenim kdovi odkud a prebrane+interpretovane tak, aby to sedelo tvemu presvedceni. Jaky je schvalne pomer serioznich studii o ucincich ivermectinu proti covid 19 v jeho prospech/neprospech? Vysmivas se odbornikum, kritizujes zpusob lecby covidu atd., ale pritom cerpas z jejich dat/publikaci a snad chapes, ze kdyz je neco noveho, tak ti vedci ani doktori atd. minimalne ze zacatku nevi, co a jak je zrovna spravne. Proste badaji, zkousi a v prubehu casu a novych poznatku ziskavaji nove zkusenosti, provadeji korekce predeslych poznatku atd. To same politici - ti jedou jeste v delsim zavesu. A kdybych mel coby politik mnohdy az protichudne doporuceni od vedecke obce (ktera je jen malokdy jednotna), do toho reakce a ocekavani verejnosti, ktera ma k te jednotnosti mnohdy jeste dal, k tomu hrozbu preplneni a kolaps zdravotni pece, tak dekuji, ale dost nevdecna uloha. Zaroven nepochybuji, ze mnozi to vyuzili jako prilezitost k ziskani vetsiho vlivu/penez...Ale takova uz je lidska natura.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je co znamena slovo "konspirace". Pokud se na to zacnes divat trochu obsirneji, muzes treba dojit k zaveru, ze se "konspiratori" docela v dost vecech trefili, co se tyce napr. kovidu. Viz treba "zelene pasy", sporne ucinky ockovani, a dalsi veci. Famozni je napriklad i to, ze u nas defacto najednou "po kovidu" a to jen 2 tydny po tom, co vlada kyvla na soudem 'urychlene" rozvolnovani. Svet se nezboril, naopak..vsechno funguje dal. Neni to divne a nebo prinejmensim, nestoji to aspon za uvahu, jak to ze zijeme? :))
Tudiz neco je tak trosku divne s verejnyma mediema, coz je zdroj informaci, ze kterych vetsina lidi cerpa. Vzhledem k tomu, ze treba v CR se o "nezavislem" novinareni neda z meritu veci vubec mluvit (vsechny vetsi informacni weby, vydavatelstvi, atd. jsou v rukach ceskych oligarchu..takze korporaty), tak pokud poslouchas jeden zdroj infomraci, jak muzes vedet, ze te nemanipuluji? Obzvlaste, kdyz kazdy system/uskupeni ma tendenci si vytvaret svoji "ideologii" a tim i pohled na veci a jak o nich bude referovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Uz jen z logickeho pohledu a z pohledu pravdepodobnosti (tech hypotez/teoreii a predpovedi byly tisice) se museli konspiratori do neceho strefit. Neni zas tak tezke na zacatku neco odhadnout pro pripad pesimistickeho vyvoje situace. Dokonce se i mnozi konspiratori strefili, ze hodne ockovanych do 5 let zemre (a ja predpovidam, ze i neockovanych :) ).
Jinak konci covidu, presneji teto vlny/mutace se moc nedivim, bylo dost `odbornych` nazoru, ze tahle mutace nas masivne promori (coz se nejspis splnilo, protoze kdo jeste nemel covid, tak ten ho obvykle tentokrat uz chytil - vcetne mne, byt ja se tedy coby naockovany nakazil zamerne od dcerky, co to dotahla ze skoly :), ale nebude i s ohledem na proockovanost a predeslou promorenost znamenat presaturovani kapacit JIP. My bohuzel patrime k zemim s nejvyssimi cisly umrti s a na covid. A nadumrti hovori jasne. Proc by svet nemel fungovat dal, kdyz covid defakto ohrozoval jen rizikovou skupinu? Nicmene uplne bych to nezlehcoval ani u nerizikove skupiny. Alespon dle me socialni bubliny omikron chytlo hodne lidi (nekteri to meli i jako reinfekci) a nebyla to obvykle jen rymicka, ale kompletni vyrazeni z provozu na nekolik dni (a nekteri pak jeste postcovidovy syndrom). Ja sam ac mlad, zdravy (mam max. tak rymicku 1x/2x za rok nebo na par dni v roce i ten kasel), sportovneji zalozeny , tak mne covid take na par dni docela vyradil z provozu, nastesti zadna hruza - bez horecky, bez bolesti v krku. Spis mne prekvapilo, ze jeste nekolik tydnu pri nejake intenzivnejsi fyzicke cinnosti jsem byl hned zadychany, srdce mi bilo jak splasene (na nejake kondicni plavani atd. jsem mohl zapomenout), ale uz je to OK, coz jsem rad :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tady zběžně procházím, absolutně nechápu.
"Štvaní proti Rusku" a další poukazování na západ v zájmu odvedení pozornosti od činů psychopata Putina. Nebo v zájmu zlehčení toho, co se děje.

Představme si, že pan A je zloděj, nebo vrah. Pan B je též zloděj, nebo vrah. Legitimizují krádeže, nebo vraždy páchané pánem A tytéž činy páchané panem B?

Kdokoliv hájí konání Putina a Putinova Ruska, pak schvaluje velké zlo. Nezapomínejte pánové, že funguje princip příčiny a následku. Kdokoliv podporuje zlo, stává se jeho součástí a jednou se mu vše vrátí, též ve zlém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobro a zlo nerozlišuje subjekty na základě národnosti. Zmiňovat svinstva NATO je v pořádku, zvláště ve společnosti, kde je mainstreamem neobjektivně adorován Havel jako nějaký morální vzor a který dokonce otevřeně podpořil invazi do Íráku.
https://www.respekt.cz/tydenik/2003/6/dik-za-dopis-osmicky
Krátká paměť...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Byl tam v te dobe nekdo lepsi, uznavanejsi nez Havel? Vzdyt za nim stal snad cely narod nebo uz jste zapomnel? Kazdy clovek ma sve chyby, nikdo nedela jen spravna rozhodnuti. Havel rozhodne nebyl zly, pomstychtivy atd. Za mne lepsi, nez Klaus ci Zeman.
A ze podporil invazi do Iraku? Kdo ji ostatne nepodporil? Obzvlast, kdyz se tajne (o cemz predpokladam Havel tezko mohl vedet) vykonstruoval duvod v podobe zbrani hromadneho niceni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno zvrhlo se to do politiky, ale mne by stacilo, aby se merilo vsem stejnym metrem a nepouzival se "gumovy"...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mno, právě díky zákazu ruské propagandy v Evropě se metr zatím jen dorovnává... úplné vyrovnání by se to dalo provést asi jen najmutím čečenských vrahů na pár nepohodlných novinářů, kteří si dovolili kritizovat špičky EU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze jakmile prejdes na meritko "ruske cenzury" (ve tvych slovech dorovnani), tak jsi na stejnem levelu. Jaky je pak mezi tim rozdil?
Cenzura je apriori blbe, zvlastne v momente, kdy si nikdy nemuzes byt jisity, jestli ta "hodnoverna" informace je pravdiva a nebo je patricne pribarvena.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, spletl jsem to. Nejde o cenzuru. Jde o vypnutí lživé propagandy, který je financována nepřátelskou mocností (ano Rusko nás prezentuje jako nepřátele).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no, ja bych s tou propagandou byl opatrny. Ono u nas a obecne v zapadnim svete (a vlastne kdekoliv jinde) ta propaganda funguje taky, jen neni treba tak "okata". Problem je vzdycky ten, ze kdyz mas jeden zdroj informaci, tak nemas moznost rict do jake miry je pravdivy a do jake miry je to propaganda. Tim neobhajuji nejaka ruska media, je mi to ukradeny. Pouze ukazuji, ze myslet si, ze tim ze ziju na pravo od ruskych hranic, tak nejsem pod vlivem jine propagandy, neni moc prozirave :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja treba proti Rusku nic nemam (ve smyslu, ze mi bylo spise lhostejne, jak tam ziji, to je jejich volba i to, ze se vymezili proti zapadnimu zpusobu zivota, kde je ovsem zivotni uroven uplne nekde jinde) - zajimave pro mne ovsem je z pohledu cestovatele. Ale urcite mi neni lhostejne jejich nasilne zabirani uzemi suverenich statu, jejich agresivni hybridni valka (v tom jsou borci, protoze se nestiti niceho) atd. Myslim, ze vychodni Evropa ma s timhle imperialistickym myslenim uz dost velke zkusenosti primo z praxe a ne zrovna prijemne. Putin je proste produkt sve doby a touzi po starych dobrych casech (aneb na vecne casy). Jaka zapadni propaganda by na mne mela napriklad nejak pusobit? Rika snad Evropa dlouhodobe, ze Rusko je zlo apod.? Minimalne po obchodni strance ho brala jako partnera a jsem toho nazoru, ze spise Evropa se snazila s Ruskem navazat kormalni korektni vztak, nez naopak. Rusko nechce silnou jednotnou Evropu, naopak by ty sve byvale kolonie rado zase vyrazne ovlivnovalo. Podle retoriky Lavrova atd. mi spis prijde, ze Rusko permanentne odmita videt/uznat jakoukoliv svou chybu, zatimco vsichni ostatni jsou ti zli, co mu ublizuji.
Uz jste nekdo treba v posledni dobe cetl o evropskych agentech, co se v Rusku snazili nekoho otravit? I ta ruska teorie o te udajne dirce americke astronautky (no pun intended) mi prisla docela usmevna, ale kdo vi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, v tomto tvoje logika nemá chybu. To, že je Amerika vrah a zloděj, neznamená že Rusko vrahem a zlodějem není. Je. Ale povšimni si, že my neodvádíme pozornost, jen se pozastavujeme, že je taková nenávistná reakce na Ruského zloděje a vraha a naopak na Amerického byla prakticky reakce oslavná.

Tedy ti, co schvalovali Clintonovi Jugošku, Bushovi Irák a Afghánistán, Obamovi Lybii a Trumpovi Sýrii, by neměli nadávat Putinovi za Ukrajinu (v podstatě by mu ji měli schvalovat, ale to už bych chtěl moc :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu co píšete, nicméně....

"Putinovi za Ukrajinu (v podstatě by mu ji měli schvalovat, ale to už bych chtěl moc :-D" - nesouhlasím s vámi v tom, že (jakékoliv) zločiny (kýmkoli) vykonané v minulosti by měly být důvodem pro schvalování ("...v podstatě by mu ji měli schvalovat...") zločinů jiných. To je jasná generalizace a bagatelizace, na kterou nikdy nepřistoupím a nemůžu s ní souhlasit.

Doufám, že takových lidí, kteří odmítnou tuto "oblíbenou" šikmou plochu, bude většina.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V anglosaském právu jsou rozsudky z minulosti právem samotným, takže v USA-VB by s tebou nesouhlasili. Zajímavé, že zrovna USA-VB tento podstatný prvek jejich práva nejvíce ignorují v tom jejich pohledu na mezinárodní právo.

Já třeba z hlediska morálky nemůžu tolerovat krádež syrské ropy mnohem silnějšími američany. Sýrie potřebuje každou korunu na stabilizaci a amíci mají žaludek na okrádání takhle ubohé země. Už několik let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o bagatelizaci a generalizaci, ale konzistenci názorů. Jestliže nevidím nic špatného v přepadení Iráku a vidím všechno špatné v přepadení Ukrajiny, tak jsem buď debil a nebo, za tím skrývám pravou podstatu a tím je bezbřehá nenávist k rusku a rusům anebo bezbřehá láska k americe a američanům.

Samozřejmě za mně je správně být proti jakékoliv válce, kterou si připraví ta verbež u moci. A jak řekl Hemingway, první den války by vojáci měli postřílet velitele a politiky své země a to na všech stranách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se prosim mela idealne vyresit Jugoska, kdyz veskera jednani byla marna? Nechat volne probehnout genocidu? Spousta lidi kritizuje OSN za impotenci, ovsem kdyz NATO ukazalo silu, aby primelo Milosevice jednat, tak je to taky spatne.Obavam se, ze tady zadna varianta nevedla k pacifistickemu vysledku.
Vpad do Afghanistanu se da ve svetle 11. zari docela i pochopit. Ale asi nemelo smysl tam zustavat tak dlouho a snazit se o demokratizaci tehle zaostale zeme (byt muze byt pro mnohe prekvapive, ze kdysi to zaostala zeme rozhodne nebyla).
Syrie minimalne s ohledem na Daes chapu tez, USA se spise tradicne snazila dostat sve roli svetoveho cetnika (zda je to dobre nebo ne, to uz ja zvazeni kazdeho), vzhledem ke spojenectvi Asada s Ruskem bylo jasne, ze jina psenka tam amikum nepokvete.
Souvislost s Ukrajinou nevidim. To spis ohledne Ukrajiny vidim analogii se Sudetakama v predvalecnem Ceskoslovensku. Za mne je boj o znovuziskani separatistickych uzemi zcela legitimni, pricemz bylo jasne, ze Ukrajina kvuli Rusku taha za kratsi konec. Pro kazdy stat musi byt velmi ponizujici, kdyz vam cizi velmoc zacne postupne oklestovat uzemi. Nevim o tom, ze by Ukrajina zabirala uzemi ruske...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Představme si, že pan A je zloděj, nebo vrah. Pan B je též zloděj, nebo vrah. Legitimizují krádeže, nebo vraždy páchané pánem A tytéž činy páchané panem B?
Samozřejmě, že nelegitimizují. To tady nikdo (nebo alespoň já) netvrdí. Také nic nezlehčuju a nepodporuju. Jen poukazuji na to, jaký je jiný přístup médií (a pak jejich vlivem i veřejnosti) v tom, když něco udělá Američan a když pak něco udělá Rus (a nebo Korea, Čína, nebo někdo jiný), a jak se demokratické prostředky upírají lidem pod výhružkami typu schvalování trestného činu. Zachvíli bychom třeba mohli trestným činem označit jakoukoliv nepravdu (i třeba neúmyslnou), nebo bychom mohli říkat, že hraní videoher, kde se střílí a je umožněno hráči střílení do druhých (hlavně hry typu CS, Battlefield, Battlegrounds, kde je to dokonce jejich hlavní náplní), je schvalováním vražd druhých. Vždyť to jsou naprosté pitomosti, co se vymýšlí jen za účelem potlačení nepohodlných informací (ať už pravd nebo lží, to je jedno).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Často opomíjené je posouzení velikosti agrese. Každá agrese potřebuje nějaký podnět-stimul na začátku a čím je ten stimul pro danou agresi menší, tak je jedinec-subjekt označován za více agresivního. Írácká armáda byla v době invaze slabá a USA jí nebylo ohroženo, jelikož by se k břehům USA ani nebyla schopná dopravit. Ukrajina (pošilhávající po NATO) - Rusko to je něco úplně jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si tak říkám proč by nějakému suverénímu a vyspělému státu mělo vadit že sousedí s NATO. Ano před 100 lety by to bylo jasné, před 30 lety pochopitelné, ale v dnešní době kdy defakto jakákoliv raketa doletí přes několik států se stavět na hlavu, že to nechci mít o pár kiláků blíž mi přijde dost uhozené a působí to jako trapná záminka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mne to zasa ako zly argument nepride. NATO je vojenska organizacia a nie dobrocinny spolok. Nikto z nas nevie co bude o 10 ci 20 rokov a aku mieru ohrozenia to pre Rusko moze znamenat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zabudol si, ze Risa Zla uz s NATO hranice ma, tj Litva, Estonsko a Lotyssko, dokonca aj s USA na vychode(Aljaska)...a do blizkej buducnosti, z dovodu tohoto sucasneho vrazdenia aj Finsko. Takze z tohto dovodu je to blba argumentacia. Putler nepredpovedal, ze ak zautoci na neutralneho suseda, tak ostatni neutralni susedia pustia do gati a budu chciet vstupit do NATO?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ved prave, ze sa to okolo Ruska uzatvara a Putin sa rozhodol s tym nieco urobit. Tym samozrejme netvrdim, ze to rozhodnutie bolo spravne. Tiez som nazoru ze vojnou sa tento konflikt riesit nemal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem nevěděl, že SSA má společnou hranici s některým z pobaltských států.

Ukrajina není neutrální od roku 2004 s krátkou neutrální přestávkou mezi lety 2010 až 2013. Je silně protiruská. A to přes vůli cca poloviny jejích obyvatel.

Finsko samozřejmě může zkusit vstoupit do NATO, ale v tom případě dopadne stejně jako Ukrajina. Pobaltské státy Rusko toleruje proto, že se tam nedá po zemi dopravit signifikantní síla a přes moře a letadly si to Rusové snadno ohlídají. Nenech se mýlit, kdyby tam začalo NATO a zejména náš pán, SSA, přisouvat signifikantní síly, tak tam na ně Rusáci vlítnou a vykostí tam všechno co by mělo zbraň, NATO neNATO.

Zase tak blbí, aby se nechali napadnout masivními vojsky přímo do srdce Ruska a k tomu přijít o Petrohrad (Finsko) nebo Moskvu (Pobaltí) během jediného dne, to fakt nejsou. Už byli dost blbí, když se stáhli z Gruzie a ještě blbější, když zastavili valící se opolčence poté, co se jim podařilo Azováky v těch kotlích zpacifikovat. Nevím co si od toho Putin a spol slibovali, ale pokud si mysleli, že SSA nařídili českým politikům zpunktovat Majdan jen tak pro srandu králíkům, tak jsou méně inteligentní, než jsem si myslel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní rozdíl vidím v tom, že NATO je složeno z členů a když se něco chce tak musí panovat určitý konsenzus aby se to provedlo. Ano jsou tam členové s větší či menší vahou názoru, ale pořád je to o diskuzi. Na straně druhé máš jednoho magora který to tam pošle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj. To mas pravdu a preto som rad, ze sme v spolku, ktory nestoji na rozmaroch jedneho cloveka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ale takhle není. "Členové" jsou tam jen kompars. Tajemník je jen stafáž. Ten pravý vládce v NATO je vrchní velitel sil NATO, a to je vždy a za všech okolností Američan. Ostatně v tom jsou Američani dobří. Například v ČR je zdánlivě nejmocnějším mužem premiér, ale už více jak 10 let, je opravdovým vládcem ČR plukovník Koudelka. A když tomu měl Babiš problém porozumět, poté co se stal premiérem, tak si ho pozvali do CIA na kobereček (spolu s Koudelkou), kde mu vysvětlili, jak se věci mají. Většina politiků, zejména pravice, se zodpovídá americké amabsádě a úzce s ní koordinují své akce, když jsou v opozici (když jsou u lizu, tak je řídí Koudelka). Skrze okupaci Germánie nás pak Amerika ovládá ekonomicky a provozně-politicky, proto si jezdil Bohuš a Andrej tak často pro noty k tetě Merkel, která byla držena za koule díky masivnímu systému odposlechů (které proflákl Snowden) a tudíž, na ní amigos měli špínečku a vyšlapovala. Scholz byl pro Amigos překvápko, s ním nepočítali, nic kloudného na něj neměli a proto se jim taky teď při třenici s Ruskem cukal, než našli argument, ze kterého se posral (imho mu pohrozili likvidací).
Takže pro prosté občany co si neumí dávat dohromady souvislosti to vypadá, že jsme suverénní a vládneme si sami. Ve skutečnosti nás takhle tvrdě a direktivně neřídila Moskva ani v 50tých letech. Tenhle styl řízení a systém propagandy by se měli Rusáci a Číňani pečlivě učit, je totiž prakticky bezchybný.

Takže ne, v NATO se nediskutuje. Když nás "přijali" do NATO tak pár dní nato zahájili nelegální bombení NATO. Takže se nás oficiálně zeptali, protože přece "konsenzus". A co na to Zeman? "Beze všeho". Myslíš, že to fakt bylo beze všeho, když on muslimáky bytostně nenávidí a bombení bylo zdůvodněno ochranou muslimáků? Tomu nemůže věřit ani fanatický amerikofil. Prostě mu to oznámili jako fakt a i takový samorost jako Zeman sklapl podpatky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neuveritelny, ze stihas byt na tolika mistech a mas vse z prvni ruky :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože když ta raketa poletí z SSA, tak mají 20 minut na reakci. Když poletí křídlatá z Polska, mají hodinku na reakci, když poletí z Charkova, mají na reakci pár minut. Z ukrajinsko ruské hranice dojedeš do Moskvy tankem na jednu nádrž, z Polsko-Běloruské musíš tankovat dvakrát.

Prostě nikdo nechce být obklopen spolkem agresáků a jeho poslušných hafanů. Tohle Rusku chápu. Ostatně, proč myslíš, že jsme spunktovali (my češi) Majdan? Pro dobro ukrajinců to fakt nebylo, na to totiž sere alík. Bylo to pro potřeby a na rozkaz země kterou zastupovala paní "Fuck EU".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ked pustis raketu z Estonska? 30 sekund?
a to je v nato od 2004 roku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, však můžou zkusit aegis ashore umístit do Estonska. Než položí odpalovač na zem, bude Estonskou "osvobozeno". Proč myslíš, že NATO poslalo těch 100 stíhaček do Polska a ne do Pobaltí? Protože v Polsku sice dráždí, ale proti stíhačkám v Pobaltí to je neškodné kočkování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to klobouk dolu pred Cechama, ze dokazali zpuntovat majdan :). Zase tvorime evropske dejiny jako za husitu. Obzvlast jsme borci vzhledem k tomu, ze ten odpor proti loutkove vlade rizene Ruskem probehl v cele rade ukrajinskych mest.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat, že srovnáváš nesrovnatelné... protože jsem přesvědčen, že Ukrajina nikdy nefinancovala teroristy, kteří například odpálili civilní letedlo nad Ruskem a nebo nikdy nepoužila proti svým občanům bojové plyny... ale byla by to stejně ztráta času.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ježíši, snad nechceš zpackaný zásah v Dubrovce považovat za nasazení bojových plynů proti svým občanům? Uvědomuješ si, že čečenští teráči na sobě měli výbušniny, takže to nešlo ani udělat po americku, tedy spustit palbu a zastavit ji, až dojdou náboje? Prostě to zpackali, zejména pozásahovou komunikaci s lékaři. A přestože tam bylo 130+ civilních obětí, tak dalších 700+ díky tomu užití fentanylu (či co to bylo) to přežilo. Bez toho plynu by tam zhebli všichni (protože teráči by to logicky při útoku odpálili).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně nechápeš, tak to necháme být...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak evidentně jsi debil. Ale jsem ochoten ti s tím pomoci;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jdeš do ignorace primitive.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina ale toleruje nevladni vojenske jednotky / soukrome armady oligarchu /, ktere jsou zodpovedne za vetsinu utoku na civilni cile, tak je to proste..., a kde jsou oligarchove?...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

obvinujes Ukrajinu, ze sa spravala ako rusky satelit, ale Ukrajina sa chce z ruskeho vplyvu vymanit(presne tie polovojenske armady oligarchov, co spominas by casom a vplyvom EU skoncili.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsechny staty okolo RF jsou a budou v ruskem vlivu, holt geopolitika...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

holt sa ti to pise bohorovne, z ciech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V klidu, Putin fakt o Slovensko a Českou republiku nemá zájem. Ona už ta Ukrajina (pravobřežní) je problém, protože tam jsou lidé 30 let tvrdě indoktrinováni, že za vše špatné na Ukrajině můžou Rusové na východě (a tím myslí nejen Moskaly, ale i ruskojazyčné Ukrajince). Tak jako nám tady vtloukají, že za všechen ten dnešní marasmus můžou komouši, co byli odejiti před 33 lety.

Ostatně on ten návrh, na to, aby NATO slíbilo, že se už dál nerozšíří a zároveň se stáhnou cizí vojska do stavu 1997 byl postaven jako návrh k jednání, kde se očekávalo, že NATO řekne oukej s tím rozšířováním, ale nasrat s tím nerozmisťováním vojsk, na což by Putin a spol kývli, protože to byl cíl. Diplomacie a obecně jakékoliv vyjednávání je vždy o tom, že přijdeš s návrhem, o kterém víš, že protistrana nepřijme v celém rozsahu. Kdyby jsi totiž přišel jen s tím, co chceš, tak budeš muset do toho řezat. A to nechceš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tys zjevně ten Putinův projev neposlouchal. NATO tam v podstatě bylo jen záminkou, celým jeho problémem byla samotná existence Ukrajiny a nárok na samostatnost. Stejně jako kdysi Hitler chce prostě spojit všechny Rusy, ať už to chtějí nebo ne, nebo ještě líp vytvořit SSSR2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, propagandu neposlouchám. Ani z úst VVP, báťušky mého svatého. Důvody, proč Ukrajinu napadl tuším a myslím si, že s tím přišel 8 let s křížkem po funusu. Měl mít koule bezprostředně po tom nelegálním puči, ne po 8 let trvající tvrdé rusofobizaci obyvatel. Teď už ta touha po osvoboditeli dávno vyprchala.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si báťušku poslechni, ať víš, jaké pako obhajuješ. Mluvil jako obyčejný nácek.
Převrat nemůže být důvodem zpochybnění hranice. Touha po osvoboditeli tam nikdy nebyla. Kdyby byla, nemuseli by ostřelovat Charkov, tam by je přece měli vítat s kyticemi v ruce :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta touha tam byla před 8 lety nezpochybnitelná. jenže kyjevská junta ty projevy touhy potlačila silou a následně začala s řádným brainwashingem, který trvá už 8 let. Oni nakonec ti Ukrajinci vylezou i s těmi kytkami. Ale až po boji a možná nějakým proruským brainwashingem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebyla. Bylo to krásně vidět i na tom, že kam Rus neposlal zelené mužiky, nedělo se vůbec nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No když to tvrdíš, tak to musí být pravda. Nicméně z nějaké alternativní reality. Já to tehdy ještě důsledně sledoval a pamatuji si Oděsu, Charkov, Luhansk, Dněpropetrovsk ale vlastně i ten Doněck dobře.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oděsa, Luhansk, Doněck, Charkov - tam všude zelení mužici byli. Z Oděsy a Charkova je vypráskali hned, v Luhansku a Doněcku se usadili.
Nakonec i dnes, když se z měst utíká, tak do Ruska to není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina iba osem rokov od Majdanu vyvražďovala svoje vlastné obyvateľstvo, podporovala vznik nacistických spolkov, zakladala bojové pluky s nacistickou symbolikou, oslavovala nacistických hrdinov, alo to sa všetko môže a prijmeme ich bezo všetkého do eurohnoja vlastne medzi svojich...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenže to je pro naše rusobijce OK. Genocidu vidí jen tam, kde chtějí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bylo vedené státním aparátem? Jsem si nějak nevšiml.
Magory najdeš všude, stačí se podívat co chodí na demonstrace pod vedením SPD a volného bloku. A to jsou vlastně jen hlupáci kteří se nechají vidět a ti špatní se schovávají úplně jinde :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bylo to statnim aparatem tolerovano + netolerance k mensinam, dovedes si predstavi CR bez polskych skol, nebo SR bez madarskych?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

>oslavovala nacistických hrdinov

Koho oslavovali?

Andrija Meľnika nikto neoslavuje

Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN)
Toto znamenalo rozkol, kdy vedle sebe současně stály melnykovská (OUN-M) a banderovská (OUN-B) OUN. Zatímco melnykovci počítali s podporou Německa, banderovci prosazovali myšlenku vytvoření ukrajinské nezávislosti vlastními silami.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Organizace_ukrajinsk%C3%BDch_nacionalist%C...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azov je región nie nacista. A ide o jednu jednotku, ktorá tvrdí, že to, čo si dovolil voči Ukrajincom Putin si nedovolil ani Hitler

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tebe to peče? Teba odkial pustili z akeho ustavu? takuto znosku klamstiev,vymyslov som v jednom prispevku dlho necital, zaujimalo by ma cim ta budu platit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdatní politruci,ale jediný kdo na to v konečné fázi dojede jsou oni. Bude to stejné jako když EU zavedla sankce, dnes Rusko v daných oborech představuje konkurenci pro firmy z EU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už aj tu sa odbavuje kremeľská propaganda? OMG, to je zas úroveň. Zrušili vám aeronet, tak budete spamovať odborné diskusie? Kreténi. Černák, ty kretén, odsťahuj sa du Ruska.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je až zarážející, kolik je ve skupině prozápadních oveček takových inteligentů co se nevzmůžou ani na jeden argument a jen úráží.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zarazejici je, ze vy proRuske ovce schvalujici probihajici vrazdeni mate tu drzost se stale ozyvat. I kdyz uz vite, ze by to mohlo byt kvalifikovano jako trestny cin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To predpokladám nemalo isť na mňa, či? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, na tebe ne. Reagoval sem na Červíčka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Četl někdo z vás o čem je článek? O TSMC a tahle firma zrovna na klidné půdě nestojí. Jako "zajímavý" to ještě bude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Docela vtipné, jak cca od čtvrtka u článků nějak zmiňujících Rusko bývá rozsáhlá diskuse, kterou ovšem z velké části tvoří desítky příspěvků jednoho fanouška Kremlu (v některých případech komentujícího i sám sebe, pokud se s ním zrovna nikdo nebaví- nebo si možná jen občas zapomínají měnit přezdívky).

Ale k tématu článku, někde jsem zase četl, že jde o dovoz čipů pro průmyslové využití, takže možná procesorů pro domácí počítače se to netýká?

I když jak se píše v článku, možná to bude jedno, protože stejně Rusové nebudou mít čím zaplatit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejprv tu byly na pozvani Rusi, ted zas Americani zasiraj ceskou pudu...

Ja tu jednoduse nechci zadnou vojenskou haved, Cesko musi byt po vzoru Svycarska a Rakouska zcela neutralni, nevidim ze by jim to skodilo, naopak je to jenom ke prospechu.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Neutralita <- https://cs.wikipedia.org/wiki/Neutralita

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OMG. Ty si teda pekne vymletý. Ak by sme boli neutrálny, tak Rusko už susedí s Nemeckom. neutralita je pekná, pokiaľ je rešpektovaná. Koľko neutrálnych krajín bolo okupovaných rusmi? Ty si schopný veriť, že Putler by bol ochotný rešpektovať neutralitu Ukrajiny, Slovenska, Česka? Si naivný blázon...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My tady mame nejakou americkou zakladnu nebo co? Souhlasili jsme s clenstvim NATO? Souhlasili, tak holt musime `pretrpet` obcasne mezinarodni cviceni/prejezdy vojsk cizich statu (NATO). Doufam, ze Vam nevadi i ucast amiku v Plzni na oslavach osvobozeni :) A jestli mate neutralitu za nejakou kouzelnou ochrannou formulku, tak jste opravdu hodne naivni (slusne receno)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vidim tady ty komentare v diskuzi, asi bude diit brzo vypnut.

Nicmene teda, jinde se moc diskutovat neda, jakmile neco napisu, okamzite nabehne stado zfanatizovanych eurohujeru momentalne cca. tyden milujicich Ukrajinu.

Mam takovy nazor, ze je Putin agent CIA. Uvedomme si, ze po celou dobu covidofobie Putin jednal presne dle pokynu WHO (tedy organizace vlastnene americkym miliardarem Billem Gatesem) a tyto "americke" pokyny plnil do puntiku. Pokud tu teda nekteri pisou o zlu prichazejicim z SSA, neni mozne, ze by i putinovo zlo prislo ze stejne sorty lidi? Nakonec o tom, ze Putin byl kdysi dvojitym agentem se pred casem spekulovalo. Vzpomenme na minulost: kdo vyprodukoval americke drogove kartely (Escobar a dalsi), koho produkt je Al-Kajda, Taliban i Islamsky stat? Ameriky!!! Proc by teda Putin nemohl byt stejnym fingovanym produktem tohoto svetoveho zla?

Mne to smysl dava, proste hned, jak se Putina dokaze svet zbavit, meli bychom se podivat na ty, co ho celou dobu ridili!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„jakmile neco napisu, okamzite nabehne stado zfanatizovanych eurohujeru“

Akorát opatrně; Když si myslíte, že všichni jsou blázni, a všichni zas že Vy jste blázen, často vyhrává většina :-)

„Mam takovy nazor, ze je Putin agent CIA.“

Špatně, Putin je od konkurence :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A ma CIA vubec nejakou konkurenci?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tesco

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to je nejaka recese? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodně jednostranný článek, který komentuje jen to, co se mu hodí k argumentaci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

článek popisuje pouze holá fakta, nic víc, nic míň.. pokud nemáš dostatek inteligence, na pochopení širšího kontextu, vnímáš jen to, co máš před nosem, nedochází ti základní principy kauzality a souvislosti v čase, tak to nepochopíš, ale to nevadí, každý na to prostě nemá... ale tak hlavně že Ty, jsi oboustranný.. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám klasická trolí odpověď - pokud nemáš dostatek inteligence, každý na to nemá....
Článek je jednostranný, Vždyť on vlastně tvrdí, že Američani mají geniální plán a všichni jsou blbci a naletěli na něj... Trochu hloupé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak koukám na diskusi, pár lidí by mělo dostat od psychiatrů zákaz čumět na TV a číst noviny. Dělá to s nimi hrozné věci...

Mě spíš zajímá, kolik bude stát elektrika, plyn, nafta do káry a žrádlo, plus aby nám nevybláznili děcka ve škole vším možným, od LGBTQ+ přes chudáčky imigranty z kdejaké díry světa, a teď je ještě děsí válkou kdesi. Úděsné mě přijde, že to vše povede k ekonomické katastrofě v Evropě a nikomu to zdá se nevadí. Amíci na tom dost zbohatnou, na účet Evropanů, to je jisté už teď. EU a naše vlády nás zrazují v základních zájmech a každému je to fuk.

Ohledně ICT - jsme na Diit - k tomu Tchaj-wanu coby klíčovému výrobci čipů, sami generálové z Pentagonu uznávají, že je nebránitelný a jejich "obranný plán" spočívá ve zničení všeho, až k tomu bude pravý čas - kdyby se třeba Tchaj-wanci chtěli spojit s Čínou jako Hong-Kong nebo tam Žluťáci z pevniny vlítli silově. Tak tam najdou leda spálenou zemi. Bezva spojenci, s takovými není nepřítel už potřeba.

Kdo by pochyboval, připojuji anotaci k tomu textu:
“The United State Army War College Press published a paper in late 2021 titled, “Broken Nest: Deterring China from Invading Taiwan.” It discusses a variety of options to “deter” a “Chinese invasion of Taiwan without recklessly threatening a great-power war.”
The idea is to use Taiwan as a point of contention for as long as possible and then sacrifice it entirely to deny it to China and any aspirations toward reunification.
At one point the paper claims:
“To start, the United States and Taiwan should lay plans for a targeted scorched-earth strategy that would render Taiwan not just unattractive if ever seized by force, but positively costly to maintain. This could be done most effectively by threatening to destroy facilities belonging to the Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, the most important chipmaker in the world and China’s most important supplier.”

Zkrátka chtějí vyhodit TSMC do povětří. Skvělý, vážně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Může se ti to s TSMC nelíbit, ale když to takhle dopředu zveřejníš, je to klasická odstrašující metoda. Nic nezískáte a o hodně přijdete.
A to, cos psal na začátku, je trochu mimo. Zaútočil Putin. Nebo snad tvrdíš, že Putina ovládají Američani? Že se mu útok nevyplatí, to psali všichni, dokomce i kremrole tím odůvodňovali, proč nezaútočí. Že si musel vymyslet "denacifikaci" a Lavrov nyní dokonce plácá o jaderných zbraních, to jen ukazuje, jak je ruské vedení mimo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Museli jsme tu vesnici zničit, abychom ji zachránili". To je tuším z "Full Metal Jacket" nebo možná z "Apocalypse Now" už nevím, jenže to byly protiválečné filmy, ne realita. S Tchaj-wanem se nic nestane, protože do deseti patnácti let je PRC (Žluťáci z pevniny) technologicky a výrobně prostě převálcují.

Našel jsi v mém textu něco o Putinovi, Rusku, Ukrajině? Přijde mi, že máš vidiny. Zajdi k lékaři. MUDr. Chocholoušek už prý neordinuje, ale jistě najdeš náhradníka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Další troll, který místo argumentů posílá k lékaři.
Ty píšeš o tom, jak na tom budem s plynem, naftou a že za to může EU a Američani, ale právě o tom, kdo tu agresi způsobil, ses radši ani nezmínil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Běž si dělat "Kristallnacht" proti Rusákům někam jinam, jo?

Pokud chceš argumenty, tak nějaká válka na Ukrajině nezačala před pár dny a nezačal ji Putin, ale před 8-mi lety, když začali vraždit banderovští náckové na Majdanu, v Oděse a mnoha dalších místech, a pak coby vrchol všeho přitáhli k Donbassu houfnice a raketomety, a začali pražit do měst po civilistech. Nehledě na další věci, jako zákazy ruštiny, maďarštiny, rumunštiny, ... všechny lahůdky z totalitního fašistického katalogu.

Chudáci Ukroši v tom musí žít už 8 let, no takže snad to brzy skončí. Koukal jsem, že "zprávy z východní fronty" nejsou příliš příznivé (Naše hrdinná vojska zkracují frontu a ustupují do předem připravených pozic, ale Volkssturm je připraven chránit Vůdcův stan do posledního ... Ukrajince).

Co považuji za vrchol hnusu, je nynější hysterická, nelidská a vpravdě zločinecká kampaň proti Rusům a všemu ruskému, což si vůbec nezadá s uchopením moci nacisty v Německu nebo se scénkami z Orwellova "1984". K zblití, tohle běsnění.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsi tu Orwellovinu dokonale předvedl... Ano, k zblití.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si v mnoha dnešní textech a vystoupeních všemožných mluvících hlav nahradit slovo Rus, Rusák za Žid, Židák a uvidíš čistokrevný fašismus. Tuhle metodu používala jedna moudrá vzdělaná dáma, která psala o totalitě, jakási Hannah Arendt. Ale už je mrtvá, takže je zbytečné ji hlásit na PČR, leda můžete spálit její knihy a smazat ji z netu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to hezké, jak se snažíš diskusi svést jinam. Ale zkus to v mých příspěvcích a fungovat ti to nebude. O příspěvcích jiných se nebavíme.
Ale jen tak mimochodem. Režim, který má jednoho geniálního vůdce, který rozhoduje o všem, potlačuje opozici i média, tomu se říká fašismus. A tenhle režim je dnes v Rusku, ne na Ukrajině. Takže by s tou denacifikací měli začít rázně doma.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takýchto rusofilných kreténov je žiaľbohu dosť. Mali by vás všetkých trestne stíhať za podporu genocídy. Obhajovať vojnu, zastávať sa Putina a obhajovať zabíjanie civilistov... a tvrdiť, že vojnu začala Ukrajina - kámo to chce silný žalúdok. Sú dve možnosti - buď si totálny magor padnutý na hlavu, alebo platený ruský troll, ktorý tu šíri propagandu. Neviem čo z toho si, ale v každom prípade by si mal byť izolovaný. Buď na psychiatrii, alebo vo väzení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čaká ťa vyšetrovanie trestného činu, rusofilná filcka!
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-obvinila-cloveka-ktery-schva...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, Rusove (i ti nekdejsi karlovarsti) jsou u nas obzvlast oblibeni napr. diky okupaci, pardon osvobozeni. Smir se s tim, ze velka cast naroda (nejspis vetsina) Rusku zrovna nefandi (staci vzpomenout treba jen na hokejova mistrovstvi) a zit by tam nechtela. Daleko spis by brala zit a pracovat v Nemecku, Rakousku (coz tak mnozi i cini). A ze nefandi ani soucasne okupaci Ukrajiny. Neni nad to, kdyz ti nejaky stat zacne postupne oklestovat vlastni uzemi, ze sudetaku jsme tehdy meli taky radost a nechali si to uplne libit, ze? Nicmene na druhou stranu, byt xenofob vuci vsemu ruskemu je take nesmysl. Ale ruske vedeni je hovadske bez debat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo tady je ale rusofilnich blitek...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.