Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD je v rekordní ztrátě 611 miliónu dolarů

Fotoba nám to doufám vysvětlí, protože tohle vypadá opravdu, ale opravdu hodně smutně :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tech 113 miliard je preklep, ze?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Peter_cz: Jo, díky za všimnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přechod na socket AM2 - propadák. Dieshrink K8 na 65nm - propadák. K8L - stále se odkládá. Radeony nové generace - stále se odkládají.
Tyhle finanční výsledky překvapily málokoho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by hodne spatny, kdyby to AMD pri "restrukturizaci" zapichla s procesory. Preci jen soucasne procesory od AMD nejsou ve srovnani s Intelem spatnou volbou. A co hur, pokud by Intel zustal sam, nechtejte vydet ty ceny. Konkurence v podobe VIA procesoru je v podstate zanedbaletna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je na čase vytáhnout Amigu s MC68000(20, 30, 40, 60 - doplňte dle chuti) a z povzdálí se dívat, jak tohle dopadne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V te poznamce u druhe tabulky ma byt asi Q4 2006...novinarsky sotek opet v akci. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano Amiga je tim pravy resenim...nebo treba EFIKA :-) v amiga bedne :-) viz. http://forum.grovik.net/index.php/board,25.0.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně chlapi, Amigu na ně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle testu... CPU i GPU nejsou rozdily tak markantni.. presto ze jsou o generaci back... Uvidime s cim AMD na poli CPU i GPU prijde...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NPE> je to OK v clanku

Sitaucia AMD vobec nie je ruzova, ale plany A), B) aj C) existuju

A) ziskat peniaze od vlastnikov navysenim Zkladneho imania
B)Podstatné bude šetrenie vo veľkom a s tým spojená zmena zamerania spoločnosti. Kým doteraz zvyklo AMD vyvíjať vlastné produkty a na konci ich vyrobiť, teraz bude podstatné súčasti podnikania presúvať na partnerov. Súčasné zmluvy s licenčnými partnermi, ako je IBM a Chartered Semiconductor, plánuje AMD rozvinúť na partnerstvo typu OEM. AMD bude síce stále vyrábať vlastné procesory, ale kompletné návrhy svojich výrobkov bude licencovať, aby ich partneri mohli upravovať a predávať pod svojou značkou
C)Jeden z návrhov, ktorý padol pri špekulovaní o budúcnosti AMD, je premeniť firmu na súkromnú spoločnosť, teda stiahnuť ju z burzy.

k planu A - otom ci prejde budeme vediet uz o tyzden
AMD skor hrozi staihnutim z verejneho trhu. napr. francuzska poitovna AXA by stiahnutim z trhu AMD zablokovala okolo 450 mil USD(AMD ma cenu za ucatsinu germanizmom akciu cez 14 USD).. Naopak ak sa zvysi zakladne imanie na dvojnasobok AMD- AMD si finance polepsi o 9 mld. USD.

Saturday 03 March 2007

CHIP FIRM AMD said its authorised capital stock is 750 million shares of common stock and 1,000,000 preferred shares.

But, it said in an SEC filing it made yesterday, that the board of directors approved an amendment to double the shares from 750 million to 1.5 billion. That needs shareholder consent.

The shareholders' meeting is on May 3rd. If shareholders don't vote, a "for" will be presumed.

Currently the following outfits own more than five per cent of common stock as of this coming Monday: Capital Research Management Company of LA (57,267,600), Oppenheimer (42,722,190) and AXA of Paris, France (28,182,589)
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37982

Ten dokument je tu
http://amd.edgarpro.com/redirect_frames.asp?filename=0001193125%2D07%2D0...
a upravenqs verzia
http://amd.edgarpro.com/redirect_frames.asp?filename=0001193125%2D07%2D0...

skor sa bude hlasovat za, lebo v roku darovala vlastnikom akciu v ramci obchodu, Za kazdu, akciou co mate k 7.8.2000 dostanene ood AMD dalsiu akciu zdarma- vtedy AMD preklopila zisk do pasiv, dnes vlastne chcu preklopit stratu do pasiv aj aktiv
SUNNYVALE, CA -- July 19, 2000 --Advanced Micro Devices, Inc. (NYSE: AMD) announced today that its board of directors has authorized a 2-for-1 stock split to be effected as a stock dividend of one share of common stock for each share of AMD common stock outstanding.

Stockholders of record on August 7, 2000, will receive one additional share of common stock for each share of AMD common stock held on that date.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_552~75...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že ztráty se nedají sčítat za roky dozadu, v rozpočtu už musí být započtené splátky na staré půjčky které sanují staré ztráty atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2bil ztrat od 2001 ? A kolik z toho jsou investice do novych tovaren a technologii ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: no pocitej ze kazda tovarna stoji miliardu :), a postavili DVE. Nicmene na tom rozhodne nejsou nijak dobre, spis se jim to pekne hrouti, mozna to vsechno zachrani K10 a stabilni prijem od ATI. Nu byl bych za to rad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JoHnY3
Ty si z lacneho kraja, FAB36 si vypytala viac ako 2mld USD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z ekonomickeho hlediska nemusi byt vzdy spatne, kdyz je firma ve strate, zalezi na planovani firmy. Dokonce kdyz jsi ve strate, tak se toho da vhodnymi zakony dokonce vyuzit pri odpoctech na danich a podobne, takze bych AMD vubec nezatracoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, pokud se firma dostane do ztraty a pritom dojde k navyseni jmeni (hodnoty) spolecnosti tak to zase tak strasne neni, jde jen o to aby ve zstrate nezustala moc dlouho pripadne ty ztraty nebyly zase az moc vysoke vzhledem k investicim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm... pruser je v tom, ze Morgan Stanley chce naspat svoje 2 miliardy dolarov, ktore pozicali minuly rok Hectorovi na kupu ATI, a uz vtedy im nastavili dost neprijemne podmienky (ako financne nespolahlivemu partnerovi).. takze nemoze zobrat dalsiu pozicku.
 
http://yahoo.reuters.com/news/articlehybrid.aspx?storyID=urn:newsml:reut...
 
Niet divu, ze Hector zhana peniaze, kde sa len da - dokonca uz mu je dobry aj private equity capital, otazka je, kto je ochotny naliat peniaze do firmy, ktora straca vyse 600 milionov dolarov za stvrtrok a ma voci sebe taku silnu konkurenciu.. a som zvedavy, ci mu prejde dalsie zdvojnasobenie poctu akcii (cim samozrejme klesne ich hodnota, za co mu akcionari budu neskonale vdacni).
 
Ako vzdy, neschopny management hlada chybu vsade inde, len nie u seba.
 
http://messages.finance.yahoo.com/Stocks_%28A_to_Z%29/Stocks_A/threadvie...
 
Nazorna ukazka toho, ako Hector manipuluje a falsuje fakty ;-)
 
P.S. Sorry fotoba, ze tolko spamujem s odkazmi, ale nedalo mi ;-)
 
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Este dodatok - vyzera, ze jedina sanca pre AMD je naliatie statnych penazi (EU, mozno aj USA) kvoli zachovaniu konkurencie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prophet>Morgan chce a nachce svoje peniaze, im by sa hodilo ako investicnej banke navysit zakladne imanie... AMD vzdy malo technokraticky managemnt, ktoreho viac ako financie zaujimala technicka stranka.. To mas voje zle aj dobre stranky. Odkizal beriesistotu, ze sa cena akcii znizi, ak dojde k navyseniu ZI? Prave naopak, strata na akciu klesne, akcia bude stale na tu istu hodnotu majetku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za prve, jako Intelákovi mi to udělalo nesmírnou radost. Ne z důvodu že Intel může teoreticky "ztratit" konkurenci, ale že by to mohlo být totální pokoření značky AMD potažmo všech amdroidů...

Asi se na mě všichni vrhnete, že to není moc inteligentní názor - pravda berte ho trochu s rezervou, je půl třetí ráno.

Každopádně si myslím, že kdyby AMD muselo z jakéhokoliv důvodu s výrobou procesorů přestat, tak ty dvě výrobní haly a vývojáři se nevypaří z povrchu zemského a už z principu by si je nevzal/nemohl vzít Intel. A potom tady máme firmy jako Via, IBM, Sun kteří taky dokáží vyrábět/navrhovat procesory a nepovídejte mi, že by neobsadili volné místo po AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Happymaster 23:
Ja jsem zase zastance AMD, ale je mi jasne, ze Intel ma navrch. Ovsem podivej se na to tak, ze kdyz by nahodou AMD skoncila, nema kdo vytvaret tlak na ceny. Nebude tu uz konkurence. A myslis, ze pak budou ceny procesoru takove jake jsou? Prodelas na tom tudiz i ty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD je nutné už len kvôli konkurencii pre Intel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový pocit, že na poli procesorů začíná docházet k fenoménu, který předpovídal Lenin a to k dovršení imperialismu, kdy jedna firma bude držet monopol (tzn. Intel) a to ne nějakým zásahem zvenku, ale nákladností vývoje a výroby v tomto segmentu. Stačí se podívat, kolik stojí výrobní linka na CPU dnes (řádově miliardy USD) a kolik stála v době prvního CPU (10t USD). Aby firma mohla v tomhle boji finančních nákladů a výnosů přežít, musí se pěkně ohánět, nehledě k rychlosti změny produktů na trhu (cca 2 roky). Stačí si vzpomenout, kolik stála 386 (cca 1000 USD) v době výroby a jak dlouho se dělala (minimálně 7 let), dneska po 4 letech starých procesorech neštěkne ani pes. Bylo jenom otázkou času, kdy tímhle tempem někomu začnou docházet síly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, vzhledem k tomu, ze trochu i znam vyrobu ofiko firemnich prohlaseni, a taky vzhledem k tomu, ze petofotoba uz prestal hazet do zblbnuti odkazy na super skvele vyrobky AMD, ktere jsou v planu a mozna nekdy za 100 let budou i vyrobeny..., a hazi odkazy na finance, pricemz sam uznava, ze to neni nijak moc OK. Tak kdyz vezmu tyhle 2 veci dohromady, tak predpovidam, kdyz vezmu jeste navic v potaz, ze K10 BUDE REALNE AZ ZA ROK K DOSTANI NA TRHU, ze AMD bude do dvou let komplet na prodej bud v celku nebo po castech. Ostatne ztrata za 2.Q 07 bude jiste jeste zajimavejsi, bo se do ni promytnou snizene ceny procesoru a prodej casti ATI grafik na urovni vyrobnich nakladu. Prej si Microsoft zacina brousit zoubky a hledat kam narvat sve desitky miliard v bankach, druha pani povida zase cosi o Googlu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin27: Pravdu díš, tenhle business je dneska o hubu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blecha> Barcelona bude uz o mesiac spolu s R600(14.5.2007 den po VC Spanielska F12 v Barcelone), alebo v Q3
http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file...
ide vsak o server chip

desktop verzia bude neskor

buducnost AMD je definova Amatovym zakonom

Giuseppe amato, sef EMEA marketingu AMD si mysli, ze vie co zakaznici chcu:" more power at less power"(vyssi vykon s mensou spotrebou). Z toho dovodu slubil, ze AMD zdvojnasobi pocet jadier na chipe a znizi spotrebu o 50% v rovnakom case. Toto sme pomenoavali" Amato's Law". amatov zakon
Tvrdime, ze to bude trvat 6 mesiacov.
Ak sa bude AMD darit trvalo dodrzivata Amtov zakon tak bude vsetko OK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23> Rozhodne nemas pravdu. Pokud by doslo ke zminenemu scenari a AMD z trhu odeslo, jeste to neznamena, ze Intel dela lepsi CPU. Kdyz spolecnost kombinaci smuly a spatneho hospodareni zmizi/je pohlcena, jeste to neznamena, ze nedelala kvalitni vyrobky. Podivej se na osud 3Dfx pred sedmi lety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba: Ano, za mesic bude oklestena forma R600, mozna. Plna bude az v lete, ta teprve bude vykonnejsi nez 8800 GTX, to zaprve. Za druhe srverova Barcelona, leda tak v zari. Nesmnis jen cist uhlazena tziskova prohlaseni a pokladat je za cistou pravdu, jeste to je navic uhlazene. Nekdy mam dojem, ze je ti 8...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Název článku by se měl upravit na "AMD je v rekordní ztrátě 611 miliónů dolarů, půjčuje si na restrukturalizaci a záchranu dalších 1,8 miliardy dolarů". Fotobo nahod link...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blecha> AMD nikdy neuvadzalo nocu genraciu tak ako uvadzas
K7- 23.6.1999
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_553~77...
K8- 22.4.2003
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543_10218~...

cize meska o 21.2.2007
ale zarucene to bude 21. niektoreho mesiaca urcite nie IX. bude to 21.7.2007 najneskor
A ty zjavne narazas na 1,8-2,2 mld USD zmeniek zamenitelnych za akcie AMD. to nie je pozicka to je investciny produkt pre kapitalotvornu vrstvu

Advanced Micro Devices, Inc. today announced its intention to offer, subject to market and other conditions, $1.8 billion aggregate principal amount of Convertible Senior Notes in a private offering to qualified institutional buyers

Under certain circumstances, the notes are convertible into cash up to the principal amount and into shares of AMD's common stock

http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=art...

tymto sa AMD brani IBM/nvidia a najnovsie Applied materials, ktory chcu AMD odkupit

Applied Materials rumoured to want to buy AMD
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39110

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: Já bych 3Dfx nechal raději spát, je fakt, že to byla firma, která rozjela trh 3D akcelerátorů, takže má určitě zásluhu na tom, kde dnes na tomto poli jsme, ale je třeba si upřímně říci, že její poslední výtvory byla jedna bota za druhou (speciálně Voodoo 5500 se 4 GPU).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len jedno nechapem: ze sa tu hadate o prkotinach, ktore "niekto" "niekde" napisal...z tychto vyhlaseni neverim nicomu, to je ako v novinach...co kto chce a zaplati si, to sa pise.....
PS.: AMD mam na haku, ale je mi luto co sa deje s ATI...este ze ten moj starucky R9700Pro stale slape...:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba: Ano..., papirove vydani vsechny spasi... Tak ci tak TY nam v cervnu proste sepises ofiko clanek o aplikacnich testech Barcelony. Co na tom, ze jeste ani neunikly neofiko testy, ktere vzdy nekde vyplavou tesne pred uvedenim... Coz je mnohem presnejsi ukazatel situace nez papirove PR blaboly o uvedeni a medialni masaz AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: Lepší příklad nž 3DFx je určitě koupě ULI NVidií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

snejk: tak tak, radeona 9700pro mám stále ve svém pracovním pc :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eh, dufam ze sa nas fotoba neurazi:
 
Top 5 Reasons To Invest In AMD  
 
1. You want to be a shareholder so you can participate in the lucrative class action lawsuits to be filed against AMD management when it is revealed how badly they misrepresented the company?s prospects2. You made so much money shorting AMD from 30 to 14 you?re ready for some tax relief and need a Q2 capital loss3. You want to contribute to the Hector R. trust fund because with all the problems he?s had to deal with you think he really deserves a bonus4. You?re a history buff and you want to add the defunct AMD memorabilia to your TRS-80, IMSAI and Traff-O-Data collection5. There?s a secondary market for your worthless AMD certificates! AMD?s gameboys will continue to buy them on Ebay for $40 per certificate. Performance never mattered to them anyway so they won?t know the difference.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouze sklízí to, co zaseli a co muselo přijít. Měli 3 roky na to přijít s novou architekturou, ale radši prodávali předražený starý šunt a stavěli nové fabriky, které budou hotovy právě v momentě, kdy už jejich procesory nikdo chtít nebude - přesně tak, jak jsem čekal. Hoši usnuli na vavřínech a teď zažívají to, co se nazývá anglicky RUDE AWAKENING.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MiG: Já bych nechal na hlavě. AMD se vypracovala na místo důstojného 2. největšího výrobce x86 CPU jenom proto, že intel začal dělat své "převratné" P4 - už od prvních testů bylo jasné, že je kravina, ale pořád valili svoje šunty P4 a dařilo se jim jenom dík tomu, že měli moderní továrny, které byly schopné jejich šunky taktovat nad 3GHz, o počtu verzí a steppingů nemluvě. Kdyby se nechytli za chlavu, když viděli spotřebu jejich Prescottů, tak by pořád měli přešunkováno. Naštěstí někdo u intelu přišel na to, že takhle to dál nepůjde a proto oprášili starou dobrou P3 (čti Pentium-M), upravili ji na vyšší takt a ejhle je tady Conroe. Myslím, že AMD je na tom teď podobně, jak intel s P4 na začátku, ale má 2 nevýhody: nemá žádnou novou věc, která by se mohla rýsovat v brzké budoucnosti proti Conroe a není takový moloch s takovým vlivem, aby podobné boty jako dělal intel s P4 rozdýchala. Vzpomeňme si na tlak intelu na dodavatele značkových PC, aby neodcházeli k AMD v době Athlonů (Athlonů XP).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.