Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD končí s automatickým upozorněním na novou verzi WHQL Catalystů

Ale upozornění na aktuální betu by se hodilo ;) Kdo si to má pamatovat, že když v práci na dítu čte o nových katálnících tak si to má pak doma upgrádovat ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

steam by mal aj naďalej upozorňovať na aktuálne ovládače. samozrejme pokiaľ ho nepoužívaš tak je ti to zbytočne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podotýkám, že u mobilní verze tato funkce tak jako tak bůhvíproč není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To možná i dává smysl. Někteří výrobci notebooků používali různé nereferenční návrhy a vlastní systémy přepínání grafiky, pro které byly potřeba jimi upravené Catalysty. Proto nemusí být žádané, aby mobilní Catalysty odkazovaly na nové verze z webu AMD, protože by po jejich instalaci nemuselo vše fungovat, jak by mělo (nebo by se nenainstalovaly vůbec).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A prave preto som bol velmi vdacny za APU A-series. Ktore mi vykon staci, idu na referncnych taktoch a je mozne pouzivat referencne ovladace, lebo inak je to s mobilnimi grafikami utrpenie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti výkon stačí fajn. Mě výkon CPU pomalu horší jak u laptopů z roku 2007 dnes fakt nestačí.

Jinak k atoaktualizaci driverů. Tak bety bych rozhodně nezahrnoval, ani neupozorňoval. Tohle je BFU featura a různé betabuildy nejsou určeny pro BFU. Pokud ňáká hra nejde korektně na WHQL a potřebuje spešl betu, je to věc distributora hry a ten by měl upozornit (např steam jak již padlo) ale betadrivery nemůžou bejt součástí autoupdatu, protože můžou přinést více problémů než užitku.

Mě se to nelíbí už tak jaku AMD či NV. Celá tahle věc totiž staví na tom, že novější driver = lepší driver. Ale to zdaleka ne vždy je pravda. Jak u Radeonů tak Geforce byly řady driverů co byly doslova katastrofa a dostaly WHQL. Většina BFU nainstaluje driver a funguje jim to = nic neřešej. Kdyby ale autoupdater stahnul jinej driver co nebude fungovat, vytvořilo by to více problémů než užitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna NB nie je jediny stroj. Nerobim na nom nic naco by ten procak nestacil. Na to mam desktop. A laptom z roku 2007 mam v praci. V tom case to patrilo k tomu najvykonnejsiemu co sa dalo zohnat(C2D 2GHz). Dnes sa ho drzim uz len koli nativnemu COM portu. Ale notebook s A6 je nepomerne sviznejsi a reakcie systemu su niekde uplne inde a nemyslim, ze by za to vdacil novsiemu Windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A není ti spíš SW a diskovym subsystémem hmm ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dementi, to je skutecne tak slozite udelat funkcni system na kontrolu verzi se zaskrtavatkem 'upozornovat i na betaverze'. nVidia s tim zjevne problem nema. To jejich trimesicni updatovani starsich grafik je taky sranda, mam HD4xxx a od verze 12.6 nevyslo nic, kolikrat uz mi vytuhl desktop pri prehravani akcelerovaneho videa ani nepocitam a zrejme jedine co muzu udelat je si koupit grafiku novou, bohuzel zase od nich, o coz jim asi jde. nVidia me jako primarni grafika nevyhovuje, tu mam jen jako pridavny CUDA akcelerator, ale jestli AMD bude kurvit SW podporu jeste vic, bude to na povazenou, skutecne se mi nechce v budoucnu resit, zda zrovna dany den mam pouzivat driver beta 24 misto beta 27, protoze jen ten je stabilni, dekuju pekne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak to děláte že vám to CUDA na sekundární GK od běhá?Vysvětlím proč se ptám.Dá se říci že kromě prvních karet ještě z dob DOSu jsem měl GK od NV(a že jich bylo).Zlom nastal když NV oznámila že neumožní fungování CUDA + PhysX pokud bude v PC primární GK s GPU od jiného výrobce(rozuměj ATI později AMD).Pochopil jsem že si NV snaží ze svých zákazníků a tedy i ze mne udělat vazala,což mě zvedlo ze židle.Jako odpověď jsem zvolil při nákupu nové GK HD 4890 Vapor-X.Dnes mám již GK HD 7950.Dodnes technologie NV z výše uvedených důvodů ignoruji a jejich hardware nekupuji a kupovat nebudu dokud NV nepřehodnotí svůj postoj.Kvalitu jejich produktů však jinak uznávám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi to ještě pořád funguje. Taky jsem to kdysi měl, když vyšlo Metro 2033 a já chtěl zprovoznit GPU PhysX. K hlavní kartě HD5870 jsem si pořídil nějakou Green verzi GeForce 9800. Problém byl, že nVidia blokovala v ovladačích zapnutí PhysX, když detekovala hlavní akcelerátor jiný než nVidia. Tohle "vylepšení" se vypínalo Hybrid PhysX Modem, nebo taky jinak GenL Mod. http://www.ngohq.com/graphic-cards/17706-hybrid-physx-mod-v1-03-v1-05ff.... Vypadá to ale, že jeho vývoj ustrnul. Zřejmě bude nutné pro tu přídavnou nVidia kartu používat jen poslední funkční verzi ovladačů 285.62. Po instalaci a opatchování už stačilo jen rozšířit desktop o plochu karty GeForce. Jo a z nějakých důvodů to nechodilo ve Vistách, jen na XP a W7, co se pamatuju. Dlužno říct, že v Metru 2033 byl GPU PhysX implementovaný asi nejlépe, ze všech her, co kdy vyšly. Od té doby nic moc. Doufám, že se jim povede dotáhnout Metro: Last Light.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se ale později zjistilo, že ta kombinace ATI+nV funguje i v PhysX bez hacknutých ovladačů. Ve finále je to stejně jedno, protože ATI zrovna nevyniká se zpětnou podporou starších modelů a novější nV nejsou vůbec výkonově pozadu. Ono je to dost podobný těm remcalům co neuznávají SLI/Crossfire - já jel ve SLI od 8800GTX přes 260, momentálně 560 a obrázek jsem si udělal víceméně takový, že ikdyž nejedu na SLI tak můžu jednou vga počítat video a na druhý stále obstojně hrát. Jsou případy kde CUDA blbne - třeba ten převod videa a do toho pustit CUDA renderer v 3dsmaxu (s některými ovlaači to funguje, někdy ne). Přidání ATIny mi nepomůže v těhle případech nikdy. Hrstku případů kdy mě někdo dá vga přes kterou by se dalo počítat na prstech jedné ruky a dost pochybuju, že by si někdo pároval hie-nd ATInu s low-end nVidií s tím, že na tom hodlá primárně stříhat video. Pokud bych měl srovnat menší zlo (3870X2) s tím rádobyhorším (2x8800GTX) tak okamžitě beru SLI

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.