Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD patrně končí se značkou FirePro i červeným značením profi karet

"...ale i tak jde u portfolia společnosti, která vznikla splynutím firem se zeleným a červeným logem, o poměrně nečekanou barvu."
R a G už měli, zbývala B. Tedy podle mého názoru ta barva až tak nečekaná není :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A není to úplně jedno? Jako psát článek o tom že nové grafické karty už nebudou Fire Pro ale Radeon Pro jde fakt do hloubky IT. Ve své firmě si výsledky své práce pojmenovávám podle sebe a kašlu na to jestli to má být nějaká řada nebo něco nového.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

R jako Radeon, G jako GeForce. Ale už i ty nvidie dělají v červené, takže se asi kolektivně rozhodli vykašlat na na tradici :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

B jako Business? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Business není výrobce ani nějaká charakteristická značka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

B jako Balada!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radeons are red,

Pro cards are blue,

understand the joke

I can't help you.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spravny krok!... rozhodne chvalim lebo jasne definovane segmentovanie jednotlivych produktov je dôležite k sprehladneniu ponuky každej spoločnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Take ten krok chvalim, ale cele to muze evokovat, ze jsou IT zamestnanci uplny blbci, ktery chteji do modreho servru IBM modrou grafickou kartu. Prosim vas neni to tak, to je pro marketaky:
AMD:Jaky mate server? Marketak zakaznika: Modrej.
AMD: Mame pro vas nabidku skvelych grafik. Marketak zakaznika: A jsou modry?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zaměstnanci ne, managoři. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No nevím... ty "důvody" mi tedy moc rozumně nezní...
- opravdu někdo, kdo si kupuje profi grafiky do serveru nebo do clusterů řeší jakou má součástka barvu?! ... i kdyby to tedy nějakej firemní "color manager" řešil, proč to nedodávat v černé (ke které má AMD blízko)?
- a vynechání "AMD" z názvu:
1/ to se za své produkty stydí?! ..paradoxně to může vyvolat přesně opačný než cílený dojem: "to je nějakej noname šmejd", "je to nějaká levná napodobenina", ...
2/ už to tady bylo jednou u mobilních grafik - že prý to překáží intelu nebo výrobcům ntb, aby dávali logo amd k noťasu s intel CPU... takže tam bylo jen Radeon.. projevilo se to snad nějak na počtu modelů ntb s intel CPU a AMD GPU?
3/ jak už bylo řečeno výše, on opravdu někdo, kdo si pořizuje (nebo ve firmě zodpovídá za HW) profesionální grafiky by se mohl splést a myslet si, že je to jen pro AMD only?! Propáníčka, tak to se musí hodně natrápit než sežene intel RAM a intel UPSky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD udělala největší chybu, že zrušila značku ATI. Poud by to neudělala, nemusela by řešit spoustu věcí - stačilo firmu prostě jen převzít a logem AMD značit jen produkty, jdoucí do brand sestav.
To, že mění každou chvíli strategii, stále něco vymýšlejí a zákazník ztrácí přehled a jistotu jim vůbec nepomáhá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bych to nepodceňoval. Bohužel. I když o návrhu systému třeba rozhodují odborníci, muří nohu na objednávku většinou dávají lidé co tomu vůbec nerozumí a jsou to zrovna ti co se často řídí barvičkama a bohužel chtějí mít i poslední slovo.

Už kdysi dávno v době sálových počítačů kvůli tomu IBM přestalo dělat technické katalogy a dělalo naopak bružury pro bossy, kde pózovaly dámy před mainframem nebo terminálem, slov tam bylo pomálu kromě tradičních marketingových úderných hesel včetně silného akcentu na modrou, aby se náhodou šéfové korporací necítili informačně zahlceni a ztraceni. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to signál, že dojde k úplnému oddělení divize CPU a GPU. Na druhou stranu, výrobci grafik tohle vůbec neřeší. Např. grafiky MSI Gaming vypadají všechny stejně i barevně a na první pohled ani nejde poznat, co je pod kapotou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a já chci "žůžovou" grafiku, ne zelenou, ne modrou ani červenou, jen žůžová to může být...
:-D :-D

občas si říkám co vymyslí zítra... (aspoň se nenudíme ne?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba cili na HP, tam kdyz je v servru neco cervenyho tak je to hotswap, kdyz modryho tak vymena jen pri vypnutym servru

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby byla AMD Radeon "profesionální" grafická nebo nedej Bože výpočetní karta maskována třeba v khaki s digitálním kamuflážním vzorem nebo tlustě pozlacená a obložená diamanty, nechtěl bych to ani zadarmo. Leda by za používání platili, ale to by museli hodně mocně přitlačit. Jsem si jist, že ve zlatě-diamantové verzi by zlato bylo kočičí a z diamantu by se vyklubal zircon nebo sklíčko.

Železo je sice dobré - možná i lepší než od NVidie, ale k naprosté - TOTÁLNÍ - nepoužitelnosti to tahá jejich firmware a software. To je něco neuvěřitelného !

Stále se měnící vývojový environment. Neustálé plané sliby, trvající desetiletí - pořád stejné. Nefungující podpora. Bezbřehá arogance. Nefungující vývojové nástroje, plné bizarních chyb - ti lidé snad nemají ve firmě ani správu verzí (tj. SVN, Git, ...), protože již opravené chyby se zavlékají do kódu pořád znovu a znovu.

Ano, možná si to chválí doly na *coiny, ale to jsou proti normální vědě velmi jednoduché operace. V porovnání s hrůzou od AMD Radeon je NVIDIA se svou poměrně šílenou CUDOU naprosto zlatá !

Kdo si to koupí do výpočetních serverů ? Ze znalých lidí naprosto nikdo - i kdyby to stálo desetinu toho co Tesla a přidávali rodinný výlet na Seychely zdarma, protože cena výpočetních karet Tesla je sice až nehorázně vysoká, ale v porovnání s cenou práce celého týmu kolem vědeckých výpočtů je naprosto nicotná. Možná na nějaký ryze specifický účel to může vyhovovat a být - díky výbornému hardware - lepší než Tesly, a i tak bych doporučoval nevěřit od AMD Radeon jedinému slovu. Ti lžou i kolik je hodin.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, stabilní to je, OpenCL tam fachá pěkně, SDI funguje také skvěle, u nvidie by to vyšlo dráž + jejich spešl SDI karty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je určitě pravda, ale kdo se několikrát napíchl na jejich vidle, šlápl na jejich hrábě a popálil se o jejich kamna, s nimi nechce mít nic společného. Což je prakticky celý profesionální a vědecký svět. Pochybuji, že se nějak polepšili, leda že by kromě skvělých inženýrů veškeré osazenstvo společnosti vyhnali na dvůr a postříleli nebo tak něco.

Před pár lety mi kdosi tvrdil, že to již v (ATI/AMD) grafické divizi proběhlo a že důkazem nových poměrů je Mantle, čemuž jsem se poškleboval, a jak se ukázalo, skepticismus byl zcela na místě (např. http://www.pcworld.com/article/2891672/amds-mantle-10-is-dead-long-live-...). To samé se týká jejich dalších výdobytků, kterých už bylo spousta, ale NIC nedotáhli do provozuschopného stavu, za posledních cca 10 let. Pochybuji, že se tak někdy stane. Jedná se prostě o výrobce grafických karet pro hráče, to je všechno. Profesionální segment potřebuje úplně jiný přístup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, a od toho jsou zřejmě ty nové ovladače - aby na těch nefungujících vývojových nástrojích plných bizarních chyb nezáleželo, protože kód ve SPIR(-V) musíte poskytnout vlastní, a pokud ten bude rozbitý, můžete si za to sám. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale jak bude vypadat implementace SPIR-V na železe od AMD ? Bude někdy fungovat ? Silně pochybuji.

Je sice pěkné, že se díky SPIR kompatibilním nástrojům vyhnete (ATI/AMD) Radeon vyššímu hnoji, ale žumpa pod tím smrdí pořád stejně.

Pro studenty a amatéry je to možná hezké, ale profesionálně by cokoliv od nich - na základě tragických zkušeností - použil jen zfetovaný sebevrah.

Je obrovská škoda, že před mnoha lety AMD koupila ATI místo NVidie, svět ICT mohl dnes vypadat úplně jinak, mnohem lépe.

Možná je postupné distancování se AMD od značky grafik předzvěstí vykopnutí Radeonů od stolu, to by je možná donutilo vyhodit všechny škodiče a postavit se na nohy. Je to vyloženě škoda, co se tam děje, protože železo a samotná architektura je kvalitní, ale ovladače a veškerý soft vyložená tragédie. Služby a support jakbysmet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadím se, že takové věci kdysi říkali někteří o Linuxu a GCC na x86. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nedělejte, prohrál byste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.