Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD končí svou PC éru, obrací orientaci na mobilní segment (aktualizováno)

Tohle prostě není dobrý :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

me to skoro prijde jako by se vsichni dohodli, vcetne microsoftu, na rozbiti wintelu. vzdyt si to dejte dohromady, dava to smysl

microsoft vyda win8 pro arm, nvidia vyviji arm cpu a gpu s arm jadrem, amd oznamuje zamereni na mobilni segment a snahu konkurovat arm-vyrobcum, plan na hi-end fab globalfoundries se rusi (neverim, ze by to bylo kvuli krizi, spis jim amd reklo, ze uz nebudou delat tolik desktop cpu), next-gen konzole microsoftu ma mit zrejme vykonne arm jadro (dost mozna nvidia denver), atd.

podle me se tu pomalu zacina rysovat neco zajimavyho a buhvi jak dlouho tohle v amd ve skutecnosti planovali. odejiti sefu by pak znamenalo, ze se jim to treba tak nelibilo, co ja vim

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To celé jen za předpokladu, že má ARM potenciál stát se plnohodnotným procesorem pro výkonný stolní počítač. K tomu mu ale nestačí mračna jader, ale také je potřeba silný výkon na jádro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a dnes taky hlavně 64bitů sběrnice, ne každému stačí 4GB...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravda, ARM výkonu desktopu nenaprojektujete za den, ani rok. Trvalo by to roky, doposud nikdo nic takového neudělal a ani se v nejbližší době nechystá. Jediné co by šlo relativně rychle je nastohovat současná ARM jádra do nějakých obludností typu 64 a více core. A všichni víme jak "skvěle" se reáln0 aplikace na tolika jádrech škálují. Kdo je developer a´někdy musel řešit nějaké optimalizace tohoto typu, tak ví, že čas potřebný pro optimalizace kódu na více jader roste exponenciálně. Některé úlohy jdou snadno, některé téměř vůbec, optimalizovat by se mohlo více, ale při rozhodnutí optimalizovat/neoptimalizovat pořádně se nakonec y business důvodů rozhodne běžné aplikace téměrř nikdy neoptimalizovat, protože by to znamenalo podstatné zvýšení nákladů na vývoj/testování. A teď mi zkus napsat terroristo že v tomhle kecám, protože jestli něco takového napíšeš, tak bys tím jen dokázal, že nemáš o SW vývoji ani páru. Hezký den

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to skalovani muze byt machino take hardwarove

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo by stacilo aby programatori byli programatori a ne jen tupa hovada, ;) a snazili se o efektivni software. Jo psat paralelni software neni hracka, a asi by se tak docela dalo oddelit zrno od plev.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je všechno hezké, ale v praxi to nefunguje. Když děláme na nějakém softwaru chceme to mít hezké, optimalizované, pořádně otestované a vychytané všechny bugy, chceme mít uspokojení z dobře odvedené práce. Jenže jde o prachy, firma mi nedovolí udělat code freeze rok před vydáním, abych si mohl rok testovat a optimalizovat, spíš ti to berou přestože na tom děláš, testuje se jen kritická funkcionalita atd. A není to ojebávka jen ze strany firmy, kolikrát to tak chce sám zákazník pro kterého ten software děláš, aby ušetřil. Nežijeme v krásném světě už se konečně probuďte!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ted trochu dramatizujes. Kolik znas firem co pouziva ER Lang, Scalu nebo co ja vim jake jazyky podporujici tyhle veci. Navic firemni pouziti je v 90% databaze s okynkama formularu kde kazdej uzivatel ma svuj thread v ramci servletu atp... Aplikace o kterych se tu mluvi jsou spis male "hlouposti" ktere se vyvijeji pro globalni trh a ne pro jednoho zakaznika. Holt kdo chce hleda zpusob, kdo ne, hleda duvod. A je jednodussi naspecifikovat zakaznikovi server s par desitkama giga ram a najmout par studentiku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak už jsem se dlouho nezasmál. "firemni pouziti je v 90% databaze s okynkama formularu kde kazdej uzivatel ma svuj thread v ramci servletu atp... ".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby mel kazdej uzivatel svuj thread, tak na to brzo aplikace dojede ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náš systém má na každé okno svůj vlastní proces (uživatel má typicky otevřených cca 5 oken) a považuji to za velice příjemný přístup. Výborně se to škáluje, krásně to používá veškerá jádra, dobře se to debuguje, "zabíjí" apod. Jistě, každá aplikace takto udělat nejde, ale toto má svou poetiku. (Otevřených oken bývá typicky několik set, většina procesů je v režimu "sleep" - uživatel v daném okně nic nedělá.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komercne se "efektivni software" programoval pred mnoooha lety a jeste to nebylo kvuli radosti vyvojaru, ale diktoval to tehdejsi HW. Bud extremne drahe mainframe kde se setril strojovy cas, nebo zoufale pomale mikroprocesory. Od casu, kdy HW jiz neni limitujici, se veskera metodika vyvoje software posouva k maximalni rychlosti samotneho vyvoje, ktery je velice drahy. To, zda bude aplikace optimalizovana na vice procesu/vlaken, neni rozhodnuti programatoru, kteri pisi kod jim pridelene casti projektu.
Kdo z vas si zkusil napsat nejaky netrivialni paralelni algoritmus jiste vi, ze to je znatelne pracnejsi nez neparalelni verze. Vestina vyvojaru mi jiste potvrdi, ze terminy na pridelene ukoly byvaji obvykle dost "ostre" a nevim o nikom, kdo by si bez padneho duvodu komplikoval praci.
Pouze v pripadech, kdy je to zapotrebi, je v analyze zapocitana potreba nektere kriticke casti resit za pouziti vice procesu/vlaken.
Pokud si programuji nejakou aplikaci jako svoje hobby, muzu si s ni vyhrat jak chci, muzu ji optimalizovat tak dlouho, jak me to bavi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ale ta zprava o hi-end fab globalfoundries do toho nezapada. Nebo jim na ten mobilni sement staci stare technologie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejde o nove technologie. jde hlavne o to, ze mobilni cipy jsou dost male. a pro pokryti stejneho poctu zakazniku je potreba mene waferu. to je sice hodne zjednodusene a lehce nepresne, ale je to jedno mozne vysvetleni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic jako Wintel už 10 let neexistuje, a pokud se da mluvit o rozbiti, udelal to Intel. Jak mimo jine ukazuje komunikace celnich predstavitelu Microsoftu z let 2001-2002, ktera se dostala na verejnost v ramci pripadu "Comes vs. Microsoft":

http://antitrust.slated.org/www.iowaconsumercase.org/

Hosi z Microsoftu proste nemohli strávit fakt, ze Intel ma na prnim miste Linux, de-facto ma lepsi podporu pro Linux a az potom je nekde v poradi Microsoft:

"...We do not have a signed agreement yet with Intel to work on the CLR and Compiler. I am actually optimistic we will close on this, but it’s ridiculous that it languished for 10 months before I got here, and I have had to personally spend hours driving.

We need help on:

- Floating Point
- CLR
- 64-bit

FP is a case where we have fallen behind Linux, thanks to Intel’s great work w. Linux compilers. They can help us with the Math libraries and some OpenMP stuff. We want access to their benchmark/test suites. it’s crazy that we can’t get Intel to do Windows first, then Linux (if they must)

[...]

2. If we don’t get Intel off of Linux internally (the failed EDA project) – we will never get the *cultural* alignment that we want. There are simply too many folks at Intel who use/love the stuff and want to improve it. We can *not* stop trying to win this project. ..."

"...I agree on ROI, etc.
With Intel though, it is a crime that these guys are running Linux and it is a shame that we can’t get them to move to Windows for their core development systems. I also think that unless it is a top-down initiative at Intel to “just make this happen”, this will not get traction no matter how much we try. ..."

Strucne a jasne Intel poslal Microsoft k sipku jiz davno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se věří hoaxu tak ano...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať táhne od kud vylez !!!!!!!!!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD nikdy nebola plnohodnotnou konkurenciou Intelu, bohužiaľ. Škoda že im to došlo až po 42 rokoch. Zbytočne plytvali časom a energiou ktorú mohli dať do grafických čipov.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale byla aspoň nějaká, teď nebude žádná(na poli PC) a z toho se mi nedělá dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by nebyla konkurence. ARM se na nenáročné věci jeví jako velmi vhodné a úsporné řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pět let není zas taková ztráta vzlhedem k době vývoje Ati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak treba na poli 486 procesoru to byla konkurence intelu vic nez velika (uz proto ze zde bylo spousta dalsich hracu Cyrix, IDT, IBM...) Nejvykonejsi 486DX5 mela prave AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a treba kvuli amd 386dx40 intel vydal 486 :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne bylo to malinko jinak. AMD 386DX40 sestřelil Intelu předraženého zmetka typu 486SX25.

Takže teď se na podobné "vychytávky" můžeme znovu nachystat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, on Intel delal i ten DX model, SX byly kousky s deaktivovanym (vadnym) coprocesorem.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Intel_80486DX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ale 386 neměla FPU. Takže srovnávám srovnatelné. Po doplnění sestřelila i verzi DX. Ale tenkrát to nebylo na pořadu dne. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak podobne to bylo i s prvnim Pentiem 60MHz a 66MHz , ty taky AMD 486DX5/133@160 strcilo do kapsy a to na mnohem, v te dobe rozsirenejsi, levnejsi 486 desce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a navíc tato Pentia P60/66 měla chybu v koprocesoru :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je sice pravda, ale na rychlost vypoctu to nemelo vliv, jen na jeho presnost. Ale i proto s nami 486 vydrzelo o neco dele nez si intel planoval, hlavne vsak pro tak bohatou konkurenci jaka v te dobe byla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nestrcila ani nahodou. V urcitem absolutnim vykonu,jako treba nejake pocitani cehosi ano, ale hry ako Quake a podobne, kde bylo velice dulezite propustnost pameti a nekolik dalsich veci, tak tam na Pentium AMDcko nemelo. To jenom pro poradek :)
Nicmene, tenhle AMD kousek jsem mel, bezel na 150Mhz, ponevaz byl pak citelne rychlejsi (50Mhz zbernice misto 40Mhz), na puvodni frekvenci snad vubec netopil, na 150Mhz slo snad uchladit pasivem (Pentium66Mhz bylo neco neskutecne). No a taky to bylo snad 10x levnejsi.
Tak nebo onak, ale byl to jenom vylepseny Intel (licencovany). Jejich prvni skutecne dobry procesor byl Athlon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hry v te dobe FPU prilis nepouzivaly a vystacily si s celocislenymi operacemi. Quake (jednicka) byla prvni hra, ktera pocitala geometrii sceny v realnych cislech pomoci FPU - slo o silne optimalizovany kod pro majoritni cpu Intel, kde poradi instrukci minimalizovalo latenci a kde to slo, napomahalo paralelnimu zpracovani.
AMD a zejmena Cyrix vyznam FPU podcenily. Snahy o napravu nelichotiveho stavu FPU casti vystily v SIMD instrukce 3DNow!, ktere ale nebyly v praxi temer pouzite a nasledne u architektury Athlon, ktera mela FPU extremne silnou a v testech Pentia porazela.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, AMD X5 133 jsem měl přetaktované na 160MHz a bylo to super :-)

... v té době mělo x86 CPU dokonce i UMC. UMC U5S-SUPER25 byla v podstatě taková 486SX25 (SX = bez num. kopr.)
Na druhou stranu to byla také suveréně nejhorší doba na "jumperování" desek, která pokračovala i v době Pentii (P75-233MMX, AMD K5/K6, Cyrixú/IBM atd.). Kdo nezažil nechť je rád... prostě jinak násobiče, napájení, správu schémat cache atd. ... a AMD K5 už byl trochu problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amd dx5 na 4x50mhz, magic carpet v svga sel rychleji nez na pentiu 100

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NO to jumperovani bylo sice dilo, ale na druhou stranu nebl problem si pretaktovat procesor presne podle potreby aniz by do toho vyrobce CPU kecal.
Dnesa je zase dilo spravne spocitat vsechny druhy napajecich konektoru a vybrat podle toho zdroj s jejich odpovidajicim poctem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jak jsem mohl opomenout UMC (ja vedel ze me tam neco schazi, proto ty tecky:) tento procesor byl naprosto suprovej na pretaktovani a porad byl studenej. Po pretaktovani mu stacil pasiv a bez taktovani mohl byt holej, coz byla u 486tek uz vzacnost.

S tou suverene nejhorsi dobou bych to neprehanel, co si clovek na-jumper-oval to tam bylo. AMD K5/K6 no tak to chtelo hodne kvalitni desku a stabilni zdroj jinak ty rychlejsi procesory dokazaly odrovnat zakladovku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte taky na 5x86 od Cyrixu. Byla to vlatně 6x86 "narvaná" do patice pro 486 desky. Vzpomínám na ní se slzou v oku, měl jsem 5x86/120MHz, výkon jak Pentium 90 za malý peníz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj ale ta silena teplota/spotreba :))
Pozdeji u pentium desek jsem se jim vyhybal, ona levna deska ala via chipset + cyrix = silena nestabilita.

Jen tak na okraj, kdo si jeste vzpomene na nakup keramickych (P54) ne-MMXkovych Pentii s mikrometrem v ruce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle Cyrix mi ani nepripominej .. neskutecne problemy vsude kvuli urcite nekompatabilite. A slabej vykon v hrach, ktere potrebovali rychle FPU. Tam ve srovnani s P90 byl asi 1/3 vykonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u cyrixu slo o to, i s tim jejich p- ratingem, ze to byly kancelarsky cpu, ne na vypocty, takze fpu mela polovicni frekvenci oproti alu ...
jinak sem mel doma po 486 ibm pr166, coz byl defakto cyrix jen vyrobeny v ibm, na nem byl velkej pasiv, ktery vse chladil s prehledem ...
pak sem ho celkem dost pretaktoval (tusim o 66mhz), pasiv to uz zvladal na hrane ... jednou se v pocitaci po prenaseni dostaly draty od zdroje nejak do pasivu, no a po cca minute od pusteni pocitace se ozvalo jiskreni, rana a pak uz jen spousty a spousty koure ...
celkem sem cumel na to, ze to odnesl jen zdroj, deska a cpu bylo v pohode, a ten chladic byl celej zaimpregnovanej v duhove umele hmote z kabliku od zdroje :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty ses tupan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to po tych firmach chodi, ono to bude agent :p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je velmi špatná zpráva. Ačkoliv už nějakou dobu CPU od AMD nemohou konkurovat top modelům od Intelu, tak je AMD platforma stále výborná v porovnání cena / výkon.

No nic, připravme se na dobu temna a horentní ceny mikroprocesorů :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No Intel by se taky mel trast hruzou. But ho donutej otevrit licenci na x86 nebo ho zacnou driv nebo pozdejc rezat antimonopolni urady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je teda pěkně blbá zpráva, protože Intel v případě monopolního postavení zjevně nic nebude nutit k tomu, aby své desktopové produkty cenově držel v lidových mezích.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

holt, tak nebudem upgradovat kazde 4 roky ako doteraz, ale kazdych 8 rokov, svet sa kvoli tomu nezruti... koniec-koncov odkedy nastupili Core2Duo, tak potreba upgradu sa cim dalej tym viac utlmuje, kedze v drvivej vacsine casu maju sucasne procesory az nepotrebne vysoky vykonovy potencial

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:))) nepotrebne vysoky vykonovy potencial = ked nepotrebujes PC k zivotu odbornik, tak si ho nekupuj :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked nepotrebujes rozum k zivotu odbornik, tak ho pre mna za mna nepouzivaj...

pointa bola niekde inde -
schvalne mi napis, kolko % casu z toho, co ti bezi PC potrebujes plny vykon sucasneho procaku trebars Core i5-2500K... a kolko % casu z toho, co ti bezi PC by si potreboval plny vykon "zastaraleho" Core2Quad Q6600... ked si uvedomis, ake su v tom dnes minimalne rozdiely, tak snad pochopis aj pointu mojho predosleho prispevku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ted mi jede 2x E5645 od soboty durch cca 80%.
A jsem nasranej, jak to jde pomalu. Kdybych mel prachy na 2x X5690 tak uz tam davno jsou.
To, ze ty pouzivas PC jen na somariny neznamena, ze ostatni to neumi vyuzit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze Tvuj zpusob pouzivani PC jej zatizi na 80% jeste neznamena, ze je to ten jediny a spravny zpusob pouziti pocitace.
Vesmes vsechny kancalarske aplikace vykone CPU nepotrebuji (s vyjimkami typu MS-WORD: "prestrankovavam"), multimedia - zalezi na pozadovane kvalite, pro vetsinu pouziti staci CPU starsi 5 let... Obcas se PC pouziva na spec. ulohy, kde je treba zpracovat velke baliky dat, tam se silne CPU hodi a pak uz snad jen hry, kde snad zadny vykonovy strop neexistuje a cim vic vykonu je k dispozici, tim vic vykonu se vyuzije...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za 1. - bavime sa o desktopovych produktoch - nechapem, preco sem tahate xeony
za 2. - bavime sa o desktopovych produktoch - nechapem, preco sem tahate produkcne prostredie
za 3. - bavime sa o desktopovych produktoch - nechapem, co sem tahate, ake mate aktualne vytazenie CPU, ked na desktopoch je drvivu vacsinu casu CPU v idle - ja tiez raz za cas vyuzivam procak naplno a som vzdy rad, ked nejaky job trva co najkratsie... to ale neznamena, ze teraz kvoli trebars 2 usetrenym hodinam mesacne budem kupovat najnovsi procak za niekolko stoviek eur

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

výkoný procesor mimo produkční sféru právěže nemusí být nutně nejnovější a nejvýkonější možný (ikdyž vzpomínám se slzou na Xeony, ale museli pryč - nezapatili se), aby byl vrámci cena/výkon použitelný a zaplatil se během pár let za těch několika dní za kvartál, kdy všechna jádra CPU běží na 100%

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

medzi technologie sa rata trebarz aj cool+quiet, kapitalizmus je zalozeny na prezierani, ale ak niekto komu staci 486 a win98 hovori, ze netreba zvysovat vykony :) ta neh sklapne. Pretoze - existuju aj ludia alebo vedne sfery na Zemi, ktore potrebuju neustale vykon vykon vykon, inovacie atd, herny svet, projektanti, umela inteligencia, jaskynou sa svet totiz nekonci, zato ze trebarz tebe je v jaskyni dobre, najde sa vzdy demokraticky niekto, kto chce nieco ine alebo nieco viac. :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ved tu nikto netvrdi, aby sa zastavil vyvoj... ako si sam spomenul, mame tu kapitalizmus - ludia kupuju to, co potrebuju a co sa im oplati kupovat... to ale neznamena, ze budem bezhlavo kupovat vsetko co zbadam a toboz nie predrazene procesory, pokial to naozaj nebude nevyhnutne... a pri vykone sucasnych procakov to pre mna a myslim, ze aj drvivu vacsinu zakaznikov nebude nevyhnutne este peknych par rokov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nevim, uz to tady parkrat nekdo psal a plne s tim souhlasim - dokud se v aplikacich bude zobrazovat hlaska 'Please wait while computing' apod. tak je stale na cem pracovat. Az bude ve hrach fotorealisticka grafika renderovana v rychlosti 100 FPS, sebeslozitejsi dotaz do jakkoliv obrovske databaze vrati pozadovana data treba do 0,01 vteriny a co ja vim, treba co se delo pri velkme tresku spocita jeden procesor za 0,00001 vteriny, pak si muzeme rict, ze uz asi neni kam moc rust a vykon je dostatecny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

celkom by stacilo zvladat hry na domace 3D kino 16000x10000 bodov pri 100FPS, na DirectX 20, taky Crysis 9, a potom uznam, ze vykon je dostatocny a mozeme sa na vyvoj procesorov vykaslat, a prenechat ich intelu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyjadrenie samo osebe umocni prepad buldozerov atd, lebo tymto pada zaujem aj o udrziavanie amd dosiek a upgradovanie, to si mozem rovno ist dneska kupit dosku aj procak intel aj s ventilatorom za 1300E :) mozno este intel pojde s cenami hore, treba stihnut :) nerozumne je davat take vyjadrenia pre firmu aj ked su pravdive, to musi byt agent, alebo intel kupil amd ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chlape o com snivas? doska intel + dobre i5 kupis dokopy tak za 250e a si vyhojeny ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kazdopadne blba sprava, aj ked AMD nebolo posledne roky realnou konkurenciou k intelu tak minimalne to malo za nasledok ze sme za dobru cenu kupovali intel, teraz to bude znamenat ze budeme intel kupovat drahsie :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

treba si uvedomit ze tu sa nejedna o fazulky, ale o obrovske pocty pocitacov po celom svete, ktore sa budu postupne menit z amd za intel :p ja som verny platforme amd 10 rokov, moj posledny intel bol 486dx :) nie je to velmi dobre ze budem musiet prejst na intel, a to som dal 320e za dosku do ktorej som chcel davat buldozer alebo vysie, aj nejakych 50e za ventilator, a teraz to padlo jednym vyjadrenim? hoci sa mi pacia technologie nove ako 3d tranzistor, ale na nase ceskoslovenske pomery su intely drahe, asi kriza prichadza aj do sveta IT :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vůbec. Už nějakou dobu to funguje tak, že intel nasadí cenu a AMD se podle toho zařídí. Žádné zpětné ovlivňování AMD->intel dnes není.

Intel konkuruje pouze SÁM SOBĚ. Pokud chce prodat nové procesory, tak prostě musí každé dva/tři roky přinést dostatečnou změnu navíc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim
a je to videt na cenach i7... za rozumnou cenu jsou jen i3, i5... U i7 nema Intel duvod protoze pro ne neni konkurence...

Naposledy kdy AMD donutila Intel sundat ceny byla éra P4 vs. A64... s nástupem Core už AMD nestíhá a zapadá do čím dál hlubší díry.

Doufám že Radeony zůstanou, poslední NV jsem mel Rivu TNT2 M64 :) divim že přežila to co jsem s ní vyváděl abych získal pár MHz navíc :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sfinstvo!!! Ceny všech CPU od Intelu vzrostli najedou o cca 100Kč a to jen AMD vydalo zprávu, neskončilo s výrobou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to bude spíš kurzem dolaru, protože cena intelů v USD se určitě od včerejška nezměnila

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pánové (dámy), moc se nevyznám, tahle zpráva mě docela zarazila. Čekám na Trinity v noťasu, to ještě vyjde? Jinak bežím zítra koupit Llano. Díky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak vzhledem k tomu, že je už hotové, tak Trinity to snad nepostihne. Kdyby zarazil už i tohle, byl by to jednoznačný Intel agent

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přece žádný problém, "neviditelná ruka trhu", zabrání sama Intelu zdražovat :-D aneb jak je trh plný stejně nesmyslných dogmat jako náboženství. A teď vážně, konečně důvod antimonopolních úřadů a evropské komise aby přinutila Intel konečně poskytnout AMD svůj know, licence atd, aby mohla být udržena alespoň nějaká taková konkurence. Jinak si nemyslím, že se změní tolik. Konkurence k i5/i7 stejně u AMD neexistovala ani předtím, když se ještě oficiálně o konkurenceschopnost pokoušeli. APU se bude prodávat dál, minimálně E série, a v noteboocích i určitě A série, protože tato APU jsou úspěšná a žádný obchodník neskončí s dobrým produktem. Ačka se dočkáme i v desktopu, minimálně se budou vyskytovat jako méně povedené ntb kousky. Takže jediná změna bude podle mě v tom, že peníze z vývoje dalších bulldozerů se přesunou na vývoj Armu s grafikou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

grafická divize pojede beze změn, není důvod, AMD grafiky fungují s Intel procesory v pohodě

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"aby přinutila Intel konečně poskytnout AMD svůj know, licence atd"

takze jedna firma investuje miliardy dolaru do R&D a ty je pak DONUTIS tohle tezce zaplacene know-how dat konkurenci. ted uz mi tvoje osoba dava smysl. bud si komunista, nebo majoritni akcionar amd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, třeba za sebe můžu říct, že i když mám Intel tak nějak radši, tak bych takový krok odsouhlasil. Je to pořád daleko lepší, než kdyby neměl žádnou konkurenci (na tom by nikdo ze zákazníků fakt nic nezískal).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to já chápu, kde berem to právo chtít po intelu aby měl konkurenci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka pohledu... IMHO je důležitější pohled velkého množství zákazníků než pohled jedné jediné firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by byl precedens ktery by se jejich zemi dost vymstil. ti, kdo okupuji druhe pricky v malo exponovanych segmentech, by nemeli zadnou nutnost investovat neco do r&d. proste by si pockali, az jim vlada leadrovo know-how da. a vubec zadni leaderi by nechteli nejak moc pospichat s vyvojem, natoz uvadet reseni, ktera by mohla konkurenci pordtit, aby jim to pak nemuseli treba dat .. takze veskery vyvoj by se jednoduse zaseknul, nadhera

vase premysleni me docela desi a to rikam naprosto vazne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Argumentuješ z druhé strany (bojíš se o volnost trhu) a tvé argumenty jsou z tohoto pohledu zcela oprávněné. Je třeba ale věci nevidět černobíle. Lidé co argumentují z druhé strany (bojí se nevýhod monopolu) mají pravdu též, všichni víme proč. Tak a co teď s tím? Možná jsi už připraven na vyšší úroveň - ta spočívá v pokusu o syntézu oprávněných názorů obou protichůdných křídel. A tak se dostáváme k otázce, jestli je větší zlo, učinit křivdu jedné firmě v podobě zmocnění se její know how, nebo se dopustit křivdy na všech x86 zákaznících na celém světě ponecháním monopolu. Je mi líto, ale takhle to funguje v reálném světě, ten kdo si myslí, že jedno z řešení je 100% dobré a druhé 100% špatné si jen něco namlouvá. Já pouze zastávám cestu menšího zla. Ať si každý odpoví sám, které řešení je menším zlem. Jinak s tím, že jsem komunista jsi mě velmi pobavil. Tohle slýchám od všech neoliberálních nadutců, kteří si myslí, že když kriticky hodnotím neoliberalismus, tak jsem hned komunista. Tvůj typicky militantní stádový podhled, si totiž nedokáže představit, že by někdo mohl stát nad věcí a kriticky hodnotit jak liberalismus, tak komunismus. Ale dokud si nepřečteš všechna související díla s těmito směry, nemáme se o čem bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vis, ty si myslis, ze se zakazniku bude dit nejaka krivda, kdyz tu amd nebude (nebo nebude konkurovat intelu). ale pokud by toho intel chtel vyuzit, trh se prizpusobi. na serverech neni x86 jedina architektura. na desktopu v soucasnosti zrejme ano, ale to se uz za chvili zmeni. pokud by mela byt intel cpu extra draha, prizpusobi se tomu samozrejme i vyrobci software a zacnou svoje produkty vydavat pro arm (i jine architektury) v daleko vetsi mire

ty by jsi to chtel priskrtit a znasilnit. dat amd neco, co si sama nezaslouzila. me nezajimaji politicke smery ani moc politika obecne. pro me komunismus = tezka kratkozrakost (a to ne medicinsky) a neschopnost pripustit, ze nekdo presahnul daneho komunistu/komunistku. z toho pak vypliva, ze se dany jedinec/firma musi zaslapat/znicit/prinutit odevzdat sve know-how, aby se ten usmudlany komunista mohl dostat na jejich uroven

ty vidis jen x86. ja vidim i arm, sparc, ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz vidim, jak kluci ITaci v beznych firmach kupuji desktopy s ARM pod windows 8. To je z rise snu. Ve firemnim segmentu se i "nove" windows 7 prosazuji velmi pomalu. To radsi kluci ITaci presvedci sefa, ze Intel je lepsi za jakoukoliv cenu. A ze to bude bez problemu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pokud vim, funguje to tak, ze prechod na nove systemy se vetsinou deje zaroven s nejakym velkym hw upgradem. spouste firem staci to zelezo, ktere prave maji a jeste dlouho stacit bude. proto jeste na spouste mist hnijou winxp

jenze jadro pudla je jinde. pokud se nepletu, windows server podporuje vice verzi klientu (xp, vista, 7) a tak je tem klukum ajtakum asi jedno, co je pod tim realne za zelezo, kdyz to muzou vzdalene ovladat a bezi jim na tom kancelarsky aplikace

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je jinde. Kluci ITaci nejsou zvědaví na to, že jim tam pořád někdo bude chodit s něčím, co mu nejede jak předtím. A nedejbože že nemůže rozjet tuhle a tamtu speciální aplikaci, která se pro win 8 / ARM nedělá. Nebo mi chceš namluvit, že všechny aplikace, co teď jedou na win 7, pojedou i na win 8 / ARM ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to už se tu jendou řešilo, terrorist zastává názor, že takový razantní přechod je snad brnkančka na pár dní a to i přes to, že dnes neexistují ani aplikace ani železo. Vůbec si neuvědomuje ty obrovské náklady ani nemožnost rychlého přechodu. Kdybys viděl, co jsem viděl já, tak třeba v bankovním sektoru pořád frčí věci napsané ve Fortranu, Cobolu, to bys čuměl a nikdo se v těch složitých systémech nechce vrtat, už vůbec ne dokud fungují a věř mi, že bys to nechtěl přepisovat ani za zlaté prase, tu odpovědnost by sis na sebe nevzal.Pokud skutečně terrorist pracuje v IT, tak dělá nejspíše v nějakém sranda segmentu - handheldy a podobně, kde se nějaké ty blbinky pro android napíšou za chvíli. Vůbec ale neměl možnost nahlédnout do něčeho většího. Každý kdo ví jak to chodí, tak i ví, že snadno nejde nic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

promiň, v druhé části příspěvku již oslovuji terroristu, s tebou (MiMo007) úplně souhlasím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ou, jo, ty si sem dal jeden priklad, bankovni sektor .. a z toho delas obecny zavery. proc by nekdo mel prepisovat fortran a cobol kod? za prve tehle veci, i v tom tvem bankovnim sektoru, je minimum, jestli jsou tam vubec nejake. tohle se pouzivalo v osmdesatych letech a fortran zbyl hlavne v oblasti numericke matematiky. za druhe, jake prepisovani? pokud je to udelane poradne, a to snad pro bankovni sektor bude (vic vychytane to snad budou mit jen v letectvi), nemel by byt problem ty binarky zkompilovat pro arm (nebo jinou architekturu) s minimalnimi upravami

ja mam pro tebe jiny priklad - znacna cast, snad i vetsina, velkych aplikaci, o kterych ty ocividne nic nevis, ma pro uzivatele webove rozhrani. a ted mi rekni, co jako brani v provozu nekomu, kdo ma enterprise software napsany v jave (take vetsina), uzivatele na svych strojich s tim ee softem pracuji pres web prohlizec, maji k tomu arm ms office, arm outlook, etc. .. odpoved je jasna. v prechodu na arm jim nebrani prakticky nic. je to pohoda

zacinam si myslet, ze nejsi ani ajtak, ani programator a spis sem tam zabrousis na nejaky takovyhle web a v hlave si vytvaris tyhle tvoje smyslenky absolutne sam .. LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nemel by byt problem ty binarky zkompilovat pro arm (nebo jinou architekturu) s minimalnimi upravami" :)))
ono je to tak, že třeba jádro bylo naprogramováno před xy lety, otec programátor-zakladatel už ve firmě dávno není, nikdo pořádně neví jak funguje a pokusy o "minimální úpravy" končí maximálními průsery. abych uvedl příklad mimo bankovnicví viz. např. produktová řada Autodesku - co produkt to divize-firma nakoupená od konkurence a soft udržovaný při životě s kosmetickými změnami v duchu "hlavně se v tom moc nevrtat"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v takovym pripade mi ale prijde spis dobre, ze to nekdo udela znovu a poradne ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a ty zaplatíš všechny náklady a budeš ručit za všechny průsery, které při tom vzniknou. Hned tě bereme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a je to tu zase, všem stačí MS office :-) a photoshop který bude i na arm (prý podle tebe)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trh se nepřizpůsobí, protože neexistue a za současné situace ani exitovat nemůže. Bez souhlasu intelu nikdo nesmí vyvíjet ani vyrábět žádný desktopový procesor. Není třeba, aby intel někomu poskytoval knowhow, stačí, aby mu bylo odejmuto právo rozhodovat o tom, kdo smí vstoupit na trh a kdo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon za chybějící písmenka, zdá se, že mi nějak zlobí klávesnice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze nvidia a jeji project denver (windows on arm) musi mit podle tebe svoleni intelu, jo? :DDDDD prispevky tohohle cloveka me vzdycky pobavi. asi mu nestacil ten trapas minule ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čím hloupější, tím hlasitější. Denver neni desktopovej procesor, je to ARM, tudíž žádný existující SW na tom nepoběží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

denver dost mozna bude desktopovy/notebookovy procesor. a pobezi na tom win8, ms office, java, prohlizece a spousta existujicich arm aplikaci, vcetne silverlight a xna veci. a casem se prida i zbytek

tak a ted zkus nejak opravdovy argument

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš nesmysly. Poběží na tom jen software, kterej někdo upraví pro ARM. Normální WIN programy ti na tom nepoběží.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A on snad něco takového tvrdil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, terorista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kde? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ona je tu vpodstatě přetřásána (ne)konkurence na x86 jestli si neráčili všimnout

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jiste. a taky je tu "pretrasany" fakt, ze kdyz by intel vyhnal ceny do nebes, utekli by jim zakaznici na jine platformy, jestli si neracili vsimnout

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to vyvrací to co jsem tvrdil? Samozřejmě, že kdyby vyhnal Intel ceny do nějakýho extrému, tak se vyplatí přestat používat PC, ale to je dost krajní situace (dovedeš si představit kolik by to všechno stálo?) a navíc to nevyvrací to, že mu nikdo nesmí konkurovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si predevsim pletes dojmy s prujmy. zjisti si co jedni=otlive terminy znamenaji, nez je zacnes spatne pouzivat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nespojujte neoliberalismus s klasickým liberalismem. Klasický liberalismus je vznik USA, kde vláda měla jen 18 pravomocí a to s dnešní situací nemá nc společného. Neoliberalismus měl prý vzniknout v 70. letech po jakési údajné deregulaci, ačkoliv dnes existuje více regulace než před tím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je typicky otázka do jaké míry posuzujete myšlenkový směr, zda pouze v rámci jeho myšlenek nebo v rámci toho, jak se prakticky uplatnil. Já si dovolil hodnotit neoliberalismus prakticky, tedy jako to, co je v USA od Reagana. To, že se to prakticky zpronevěřilo původním myšlenkám nehraje roli. Dovolte mi to vysvětlit: Komunismus se zpronevěřil svým filozofickým základům naprosto a v postkomunistické zemi ho tímto způsoběm také nikdo neomlouvá a hodnotí jej pouze za to, co prováděl prakticky (kdo z vás četl původní Marxovo filozofické dílo?). Je tedy naprosto rovnocené hodnotit i neoliberalismus stejným způsobem - prakticky za to, co provedl - krize, demonstrace atd. Ať už tedy voláte po skutečném komunismu nebo skutečném volném trhu, činíte si tak neoprávněný nárok. Vzhledem k tomu, že ani jedno nebylo nikdy v praxi realizováno, nemůžete ani vědět zda to bude/nebude fungovat. A proto jediné co nám zbývá je posuzovat to prakticky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rikas "hodnotí jej pouze za to, co prováděl prakticky" a ty chces prakticky provest presne to, co delali komunisti. vzit nekomu, kdo se vypracoval, JEHO know-how a dat ho nejakymu zoufalci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

víš, řeknu ti to velmi zdvořile. Možná jsi dobrý programátor, ale na diskuzi o ideologických směrech soudě podle tvých příspěvků naprosto nemáš a pokud se ti cokoliv nelíbí, jediné čeho jsi schopen je nazývat to "komunismem", přestože ani netušíš o co vlastně jde. Místo toho, aby si tedy používal nesprávný pojem, používej raději libovolný hanlivý pojem, protože přesně tak to slovo užíváš. Na nás, co máme přehled ale potom působíš jen jako primitiv. Hezký den

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš to pomýlený, terroriste. Právě to, co se děje na poli cpu x86 je komunismem. Dovolit prodávat jen vyvoleným. Potlačovat volný trh pravidly. Chápeš??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám uvažuješ jako komunista. Napiš jedinej důvod, proč by mělo bejt ilegální vyvinout procesor a konkurovat s nim intelu??? To zaseknutí vývoje je nesmyslný neustále opakovaný dogma. V situaci, kdy vývoj provádí firma která má zákonem daný monopol na vývoj nemůže být vývoj efektivní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rika nekdo, ne je ilegalni vyvinout procesor a konkurovat intelu? ne :DDD nauc se cist

machina by chtel vzit nasilim tezce zaplacene know-how intelu a dat ho jen tak za hubicku amd. a to je nesmysl

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono to je ilegální. Tak mi řekni proč by to tak mělo zůskat? Proč by někdo neměl přinutit Intel vzdát se licencí, aby mu mohli ostatní normálně konkurovat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

qualcomm vyviji procesory, nvidia vyviji procesory, texas instruments vyviji procesory, ibm vyviji procesory, oracle vyviji procesory .. mam pokracovat? a vse je legalni. my dva nejspis nezijeme na stejny planete. podzravuj ruzovku a zralokouna ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha ty seš ale blbec. Nic z toho není kompatibilní s běžným SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím chceš říct, že procesor je jenom to, co je kompatibilní s běžným SW? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezký, že to je procesor, ale pokud na tom nic nepoběží, tak to je jako konkurence docela k ničemu. To je jako kdyby si někdo přisvojil právo přijímat TV/kabel/satelitní signál a ty bys tvrdil, přece pořád může někdo konkurovat televizí, která běžné TV signály nepřijímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, nic na tech procesorech nebezi .. ty firmy je vyvijeji pro srandu kralikum :DDD

treba ms office uz na snapdragonu od qualcommu bezi ted, funguje tak uz nekolik milionu uzivatelu. prekvapko, co? :) windows a office na tegre od nvidie uz bylo take predvedeno. prekvapko cislo 2, ne? vitej v realnem svete :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nemění nic na tom, že o tom kdo bude moci vyvíjet a vyrábět pro platformu x86 rozhoduje Intel svojí licenční politikou (viz. např. zaříznutí nVidie na poli kompatibilních chipsetů). Takže jsme zase zpátky u patentů a jejich smysluplném resp. kontraproduktivním trvání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

machina chce ukrast intelu know-how, ne licence na x86 ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co chytroline, videl jsi to nazivo? Ani na zadne prezentaci, ze? Prezentace na webu se nepocitaji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze nevidel. Vitej v realnem svete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc se oficialni video-prezentace predstavitelu microsoftu a nvidie na webu ma ignorovat? protoze se ti to nehodi? :D

a na ostatni, tzn. qualcomm, se ti asi taky nehodi reagovat, co? tohle me bavi. delate mi to moc snadne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si sedíš na vedení? Reálný svět není co vidíš v prezentacích kohokoliv. V prezentacích už jsem toho viděl, ty chytrolíne. Děláš mi to moc snadný. Viděl jsi to naživo? Koupil už si to někdo?? To je reálný svět, vítej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A můj dotaz pořád nikdo nezodpověděl. Proč by mělo být ilegální vyvinout procesor a konkurovat s ním intelu. Dokážete na to odpovědět?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni to ilegalni. neni na co odpovidat. dela to mnoho firem a nemaji s tim problemy. ale brat neco jedne firme a davat to jine, jen proto, ze je neschopna, to je proti zdravemu rozumu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedělá to žádná firma. (tedy kromě AMD a prakticky neexistující VIA, které ale mají od intelu svolení)
Nejde o žádné braní ničeho nikomu, jne odejmutí práva rozhodovat o tom, kdo té firmě bude konkurovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses ale chytrolin. Porad se tady ohanis ARMy, ale to je neco tak specifickeho a minoritniho (alespon zatim). Jednak ten vykon staci akorat na prehravani filmu a internet, a jednak pro to nejsou temer zadne seriozni aplikace. Hodi se to do tabletu a mobilu, kde je prioritou nizka spotreba (alespon zatim). Na seriozni praci to jeste dlouho nebude, teda pokud nepracujes v MS officech a v budoucnu ve photoshopu. Takze uz nech ARMy spat, az z nich vyroste neco vykonneho. A zacni rozumne argumentovat. Proc tady primarne jde o licence na x86?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMR je minoritni? neco mi rika, ze po svete beha vic lidi s mobilama (a ruznymi generacemi arm architektur), routuje vic routeru atd., nez je domacich pocitacu s x86 :)

tady ta diskuze zacina mit faktickou uroven slabikare

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi ale chytrolin. Nesmis verit boomu prodeju. Navic kazde zarizeni ma svoji zivotnost, pc ma daleko delsi nez mobil. Je spousta lidi, co maji dva az tri pocitace(desktop nebo notebook), kdyz pocitam i ty pracovni. Kazdopadne pc je v kazde domacnosti. Tablet ma minimum lidi. A chytry mobil, to taky neni zadny zazrak co do poctu lidi. Slabikar z toho delas ty neschopnosti realne uvazovat, jsi vedle jak ta jedle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a ony jsou arm procesory jenom v chytrych mobilech a tabletech? ony nejsou v televizich, normalnich mobilech, routerech, ip telefonech, lednickach, ... ?????

a ja ze sem prej vedle jak ta jedle :DDDD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsi úplně mimo. Pořád ještě jsi nepřišel ani na to, jaký je téma diskuze a pořád tu plácáš nějaký kraviny. Tedy jako obvykle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš chytrolíne rozdíl mezi počítačem na jedné straně a televizí, hloupým mobilem, routerem, IP telefonem, ledničkou na straně druhé? U zařízení z druhé skupiny, je procesor celkem zanedbatelnou částí, nerozhodující o použitelnosti až tak výrazně. U počítače ale procesor je jednou z nejdůležitějších částí, která rozhoduje o výkonu a použití.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidi si koupi druhou grafiku kdyz bude mit jednu v procesoru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já. Hraji hry, takže byť ji bude procesor mít, vypnu ji a koupím si dedikovanou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co že hraješ hry? Na většinu her to stačí, a když ne, tak můžeš použít obě v crossfire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"žádný obchodník neskončí s dobrým produktem"

To byste se divil. Obchodníkovi totiž absolutně nezáleží na produktu, ale pouze na jeho vlastní kapse. A cesty peněz do jeho kapsy jsou různé a zdaleka ne jen oficiální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vycházel jsem z toho, že APU vydělává - to jsou ty peníze

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

intel nemusí zdražovat - stačí, že nebude ceny snižovat, protože ho k tomu nikdo a nic nebude na platformě x86 nutit
s tím Buldozerem si to AMD fakt pohnojila

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky vše, co potřebuje AMD má, licenci x86, licnci na SSE, MMX atd, protš vše, AMD si licence s Intelem už dlouho vyměňuje.
Ano, neviditelná trhu zabrání zdražovat, jelikož, pokud to přestřelí, tak se možná vzchopí VIA, nebo Číňani, ARM atd.
SOCIALISMUS NEFUNGUJE!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte jste vlastně šťastný člověk, protože věříte, že filozoficko/ekonomický model z 17/18. století funguje stále perfektně i dnes. Ve skutečnosti nefunguje ani socialismus, ani vaše "neviditelná trhu" - líbí se mi jak jste vynechal tu ruku, já bych tam dal třeba nohu, ostatně proč ne, vyjde to na stejno :-). Každopádně vám přeji, abyste věřil dál, pád do skutečného světa byste nemusel zvládnout bez psychické újmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezabrání, protože žádná neviditelná ruka trhu neexistuje. Intel si bude moct nasadit cenu jakou bude chtít a nikdo s tím nebude moct nic dělat, protože pokud Intel řekne ne, tak případný konkurent nebude smět začít prodávat. Opuštění Intelu by znamenalo opuštění dektopu jak ho známe. Taková je situace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jfb ani se nesnaz. s lidma, co premysleji jako komunisti, se moc mluvit neda. a s tema se tu bavis. oni maji svuj low level premysleni a ten neobsahuje nic moc slozityho, natoz pak moznost, ze by nekdo mohl byt na vyssim levelu .. tem to proste nevysvetlis

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

i kdybych ti tu napsal, s jakými fundamentálními základy komunismu nesouhlasím (takže jim nemohu být), tak jednak bys těm důvodům vůbec nerozumněl, jednak by ti to nezabránilo v dalším označováním mě a jiných kteří s tbeou nesouhlasí za "komunistu". Myslím, že tohle je už na banán, protože to používáš jako urážku, je to tedy ekvivalentní jako bych ti tu psal, že jsi třeba "pí..". Prosím redakci o jasné upozornění terroristy na tohle. Bohužel se to jen stupňuje, myslím že na IT webu bychom se němeli označovat za komunisty ani fašisty, to už překračuje pomyslnou hranici slušnosti

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neviditelná ruka trhu opravdu zdražování Intelu nezabrání (ačkoliv ho bude omezovat). Ale cenový mechanizmus způsobí, že začne klesat poptávka po jeho produktech a lidé začnou hledat alternativy. Zároveň se tím naskytne šance jednak pro novou konkurenci nebo pro alternativní výrobce a to zejména výrobce mobilních zařízení (popř. nových technologií), kteří získají značnou šanci přetáhnout zákazníky. Navíc monopol pak postupně začne upadat, čehož by se opět mohli chytnout další... (A mimochodem, nikdo nemá právo/nárok na levné procesory.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte, s tou myšlenkou možnosti zvolit jiného výrobce/přejít hned na něco jiného bych souhlasil v dobách, ve kterých se zrodila - tedy v 17-18 století. V té době neexistovala tak sofistikovaná odvětví. Ten model byl myšlen stylem, že když vám jako majitel jediného krámu ve městě budu prodávat chleba a mlíko za třikrát víc, než stojí jidne, tak dřív nebo později si někdo vedle mě otevře krám svůj a začne ho prodávat levněji. S tím souhlasím a v 18. století to byla fajn myšlenka.Vývoj procesoru ale není prodej mléka a začít konkurovat je záležitost brutálních investic do vývoje, přičemž návratnost je nejistá, protože i váš konkurent bude za 5 let o 5 let dále. A pokud vím, žádné komplexní ARM jádro výkonu alespoň entrylevel desktopu (Core i3) neexistuje a ani jsem neslyšel, že by ho někdo vyvíjel. Důvodem je nejspíše nutná gigantická investice do vývoje s velmi dlouhou a velmi nejistou návratností. A přesně tento typ investic investoři jaksi ehm moc v lásce nemají (pokud nechtějí zrovna spáchat sebevraždu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ta myšlenka počítá hlavně s tím, že ten majitel jediného krámu nebude mít zákonnou pravomoc rozhodovat o tom, kdo si ve městě otevře krám, že...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A Intel ma zakonem danou podobnou pravomoc???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale, a kde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to on nevi. on jenom papouskuje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky ve všude na světě. Možná mimo Čínu a nějaké Africké a pod. země.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to mi teda sem dej nejaky link, kde ma intel zakonem danou pravomoc rozhodovat, kdo zacne vyrabet procesory ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

x86

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sorry i kdyz nerad, souhlasim s terroristou - licence neni zakon. Zakon nerika, ze Intel muze byt jedinym vyrobcem procesoru. Vyrabet x86 procesory muze ten, kdo vlastni licence. Je snad problem Intelu, ze takovyto zakon existuje a ze oni ty licence maji? Ma je i AMD. Pokud to ty licence dovoluji, muzou je prodat dalsimu vyrobci apod. (jak rikam, tohle nevim)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale pak neni mozne mluvit o volnem trhu. To je jako kdyby nekdo mel licenci na rohliky nebo na televize. Nebo na urcity tvar smartphone.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neeeneee, to si pletes

x86 neni licence na rohliky. x86 je licence na rohliky, ktery jsou stoceny zleva do prava. arm prodava licence na rohliky stoceny z prava do leva. a treba oracle prodava licence na rohliky s makem ..

asi tak. pokud to tam nevidis, doporucuju nakup toho slabikare. tam je tyjo vedomosti ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale samozřejmě že to je licence nejen na rohlíky, ale na pečivo obecně. Pokud tedy chceš pečivo, ten příklad s TV je lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za blbost - ARM procesory jsou pod licenci, x86 procesory jsou pod licenci - jedno jsou rohliky, druhe je chleba. Vyrobce bud nechce vytvaret koupit licencni pro vyrobu x86 procesoru (a tim padem je vyrabet) nebo na to bohuzel nema penize. A predpokladam ze i dalsi typy procesoru budou pod licenci

AMD licenci pro tvorbu x86 kompatibilnich procesoru ma, nevim jak v tomto pripade Intel 'narizuje ze zakona AMD', jake ma vyrabet vlastni procesory. To ze ma v tomto odvetvi prakticky monopol je vec jina, ale probuh, to si trosku pletete 2 pojmy dohromady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta věta nedává smysl, zadruhý to co se snažíš říct je nesmysl. Licenci není možné získat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, veta kvuli jednomu slovu navic a preklepu nedava smysl, zacneme se tedy hadat o slovicka

A jak ziskalo licenci AMD a VIA? Produkuji x86 procesory bez toho, aniz by tu licenci meli? Predpoklad, ze kdyz je neco licence, tak by ji za nejaky obnos mohl ziskat kazdy, neplati?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že je to podstatné jak získalo licenci AMD.
Ne, takový předpoklad je skutečně chybný, je čistě na rozhodnutí Intelu komu jestli a za jakou částku licenci poskytne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jistěže, x86 licence je nepřenosná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

orku vis jak to je - oni vi, ze nemaj pravdu. ale dusledky toho zaveru jejich mozek desi na tolik, ze se normalne zasekli na miste a nejspis si to vubec neuvedomujou :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty se jdi léčit, prosimtě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mam spíš pocit, že ti fakt, že ti to nabourává tvoje sny o nedostižný genialitě Intelu. :) Takže on mu nikdo nekonkuruje proto, že nesmí, ne proto, že to nikdo neumí? To přece nemůže být pravda!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mam spíš pocit, že ti to nabourává tvoje sny o nedostižný genialitě Intelu. :) Takže on mu nikdo nekonkuruje proto, že nesmí, ne proto, že to nikdo neumí? To přece nemůže být pravda!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt se musim zastat terorristy - v dobe Pentia 4 AMD Athlon Pentiim 4 natrhavaly vykonostne i spotrebou pozadi (coz by snad mohl uznat i terrorista). Ale v posledni dobe mate pravdu, AMD neumi predehnat v high-endu (i kdyz me to mrzi) prekonat Intel procesory. Ne ze nemuze, proste to neumi! Viz novy Bulldozer, ktery dle vsech moznych testu na I7 proste nema. Co na tom ze to misty dohani spotrebou nebo je lepsi ve Winraru - na desktopech, kde na 90% stanic bezi Windowsy, je bohuzel Intel lepsi. A znovu opakuju, ne proto ze by AMD nesmelo, ale proto ze to aktualne neumi a myslim si ze to pouze tim, ze nejso ustejne velci jako Intel a nemuzou vrazet tolik penez do vyzkumu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netušim na co to reaguješ, přečti si pořádně co jsem napsal. Že ty budeš jen peřvlečenej terorista? O AMD tady vůbec nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš ty chytrolíne rozdíl mezi volným trhem a monopolem? Tak trh s desktop a notebook CPU, kde jsou na trhu 2 hráči, z nichž jeden má cca 80%, druhý cca 20% a zbytek je zanedbatelný, co ti to víc připomíná?? Volný trh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heledte, me SW licence a patenty apod. taky toci. Ja bych taky rad, aby se znalosti/patentny/licence ohledne x86 procesoru, a nejen jich, zrusily a na svete se vyrojilo mnoho dalsich vyrobcu techto procesoru, kteri si nemohou dovolit jiste nemaly poplatek za x86 licenci

Jenze na druhou stranu, z pohledu vyrobce - ja bych rozhodne nechtel investovat spoustu penez a casu do vyvoje noveho procesoru, o kterem vim, ze jakmile s nim prijdu, tak mi ho za 6 mesicu zkopiruji nekde v Cine a budou ho prodavat 10x levneji nez ja, protoze oni v cene procesoru nemusi resit naklady na vyvoj. Ale i presto me situace ohledne licenci stve, byl bych rad kdyby byly zruseny a zaroven vyrobci, kteri investuji do vyroby, byly nejak ochraneni a lidstvo z toho mohlo profitovat. Jenze to bohuzel v nasem svete asi zatim nepujde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi každýmu jasný, že jejich držitelé z patentů těží. To ale není žádný argument.

Pokud by výrobce chtěl vyrábět procesor tak by určitě měl taky svoje náklady na vývoj. Problém patentů je, že nebrání jen proti kopírování, ale i proti prodeji věci se stejnou funkcí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ta licence existuje na základě zákona, proboha!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi tak, nebýt "komunistického" rozhodnutí učiněného před lety, neměla by ani AMD x86 licenci, ani nikdo jiný a na ten monopol jsme ani nemuseli čekat tak dlouho

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ale cenový mechanizmus způsobí, že začne klesat poptávka po jeho produktech a lidé začnou hledat alternativy."

presne tak trh funguje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze chytroline trh funguje, jen kdyz nekdo muze prijit a zacit pect temer stejne rohliky jako ty, ktere i stejne chutnaji - funguji (pokud neporusuje patenty). Coz u x86 neni ani nahodou. Chapes? Trh prestava fungovat se snizujicim se poctem hracu na trhu. Auta dela kdekdo a trh funguje. CPU nedela kdekdo a trh nefunguje. Dobre, ARM nechame spat, to je specificka oblast do ultramobilnich zarizeni. A jestli neprestanes omylat svoji mantru o ARMech, mozna by sis mel zmenit nick na ARMatik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikdo nezakazuje jinym firmam "pect podobne rohliky" jako intel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože LICENCE !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo? A muzou pect x86 ? Pokud ne, tak je to k nicemu, protoze jak jiste vis, tak HW je na houby bez SW. A SW se soustredi na x86.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

muzou pect arm rohliky, nebo powerpc, cellbe, sparc rohliky ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem tu psal už jednou, to je jako kdyby někdo měl výhradní právo na příjem TV signálu a tys tvrdil, že mu někdo klidně může konkurovat televizí, která běžné vysílání nepřijímá, ale můžeš si k ní třeba připojit kameru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě že zakazuje. Intel "vlastní" instrukční sady, takže nemůžeš vyrobět konkurenčí procesor, protože buď porušíš licenci, nebo nebude "rozumět" tomu, co po něm software chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*vyrábět

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a, tak to udelate stejne jako AMD a vytvorite si vlastni instrukcni sadu 3DNow?! a zacnete premlouvat tvurce SW, aby ji zacali pouzivat. A licencujete si ji taky, takze cizi procesory maji smulu a nemuzou sadu pouzit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě nemáš nejmenší ponětí jak to funguje. I když si vytvoříš nějakou obdobu 3D now, tak ti to bez intelovských instrukcí stejně chodit nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3DNow je rozsireni instrukcni sady procesoru. Spatne jsem si precetl vasi reakci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže tu máme monopol v CPU x86. Takže za Celeron budeme zase platit 4500,- Ach jo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to vypadá že si Intel bude muset vytvořit nějakou novou konkurenci :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No pánové, tlačte na vývoáře vašeho oblíbeného softu, aby psali progamy multiplatformě. Pak bude konkurence v podobě ARM procesorů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, ve výhledu 5 let pište radši "konkurence". Už jste na tom zkoušel stříhat fullHD video nebo konvertovat bluray disk?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo nie je teraz neznamená, že nikdy nebude. Či o 5 rokov, to nikto nevie. Alebo máš nejakú vypulírovanú krištáľovú guľu (resp. aspoň sklenené oko)? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ze ma ten ARM spotrebu? no a ekvivalentem u x86 muze byt tak mozna Atom a to jeste podtaktovanej.
= rekl bych ze strihat na tom ARMu pujde lip, protoze aplikace bude 100% lip optimalizovana nez ty strihovy obludy na x86 ktrey potrebuji jen pro svuj vlastni beh (tim nemyslim GPU rendering) tak rychlej procesor kterej jeste ani neni na trhu. Az bude za par let nejakej ARM procesor s poctem tranzistoru minimalne stejnym jako dnesni x86 CPU tak bude strihani mnohonasobne sviznejsi uz jen proto, ze nebude mit instalacka nekolik GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto není dobrá zpráva. Já si dobu vlády Intelu velmi živě pamatuji. CPU drahé jak čert........ Určitě tato událost velmi zbrzdí vývoj x86 architektury, Intel nebude mít důvod někam spěchat. Z druhé strany x86 architektůra to má stejně časem spočítané!!! Nové widle budou běhat i na ARM a je otázkou času, než dohoní výkonostně x86. Stejně mě to mrzí, jdu zamáčkonout slzu!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbrzdi? Zastavi. Kdyby neprislo AMD s 64bitovym rozsirenim tak se za nastupce x86 povazuje nepouzitelna IA64.

No coz. Vek na to uz x86 ma, a toho bordelu co se na ni nashromazdilo ... akorat se obavam ze prakticka alternativa porad chybi takze nas ceka nekolikaleta dira.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to, abych nepřispěl.

AMD žádnou pc éru nekončí, ten nadpis je poněkud bulvárního rázu, přitom v článku už to tak jasně nevypadá. Ano, AMD hledá cesty dalšího rozvoje a ta mobilní tam může zapadat, ať už prostřednictvím ARM licence nebo optimalizací Androidu pro x86.

Ale že by ukončilo vývoj cpu nebo apu je nesmysl, proto prosím zbytečně v diskuzi neplašte. Proč by asi zavádělo vlastní značku pamětí a zbytečně se ochuzovalo o příjmy z emerging markets, kde se APU suprově prodávají.

Co se týká klasických cpu, Bulldozer pravda asi není zrovna nejúspěšnější produkt, ale katastrofa určitě taky ne, navíc je to první revize, ty další na tom můžou být daleko lépe, ostatně třeba časem budou vycházet jen apu. Navíc highend není zase tak kritický pro příjmy, tam i Intel má jen pár procent.

Je třeba si uvědomit, že aktuálně je AMD podle tržní kapitalizace asi 32x menší firma než Intel, čili prostředků na výzkum rozhodně není tolik, přesto několikrát Intelu dokázala "zatopit". Navíc zatím žádná oficiální zpráva od AMD nepřišla (ani např. na google finance nic není) a zřejmě asi ani nebude, počkejme si do února a pak uvidíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, napsal jsi to za mě. Když tak o tom přemýšlím, tak by to byla nejlepší pomsta AMD, jakou by Intelu mohli právem udělat, ale i tak je zbytečné se vzrušovat nad uboze bulvárním nadpisem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas.. když člověk trochu hledá, tak zjistí, že celá tato informace a všechny zde uvedené závěry jsou vyvozené z těchto slov "We will all need to let go of the old 'AMD versus Intel' mindset, because it won't be about that anymore.", která pronesl tiskový mluvčí (sic!) Mike Silverman.. takže stop panice, dokud není na stole oficiální tisková zpráva, tak je to na úrovni jedna paní povídala..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hmmm tak jeste nakoupit posledni zbyvajici kousky 6ti jadrovych Phenomu a pak doufat ze Intel nenastoli krutovladu :-)

no jak vidno tak vse smeruje ke cloudu :( coz me osobne teda dost se*e :( nemam tohle centralizovani rad, ale je mi jasne ze velky bratr toto uvita ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím že dnes sa tu koná výpredaj myšlienok :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel, takovehle veci se deji neustale - prijde nejaky clovek, kteremu je zcela jedno nejaka historie, sny, myslenky, zasady...a koupi / proda cokoliv / komukoliv, a to jen proto, ze mu to aktualne vynese vice penez. A az to cele proda, tak se zase sebere, a pujde to delat nekam jinam...
Rikam uz dlouho - Instruktazni film k tomuto tematu je Wall street - mam na mysli prvni dil, bohuzel natocili pokracovani...
U nas v CR pro zmenu novy majitel obratem prodal Anopress jejimu JEDINEMU konkurentovi, Newtonu. Tim pohrbil celou historii, vsechny lidi, kteri neco vytvareli a dali do toho i kus sveho srdce a duse.

Stejne tak to je v pripade AMD, prijde si nejakej frajirek, udela nevratne zmeny - akcionarum to je jedno, ti chteji jen sve penize...Nerikam, ze je to spatne a nemaji na to pravo - jen mne mrzi, ze se tak deje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

treba jako mobilni segment mysleli notebooky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notebooky se rusi, nejsou dost cool. Zajemce o notebooky bude nucen koupit si mobilni telefon, v lepsim pripade tablet, a k tomu externi monitor, externi disk a externi grafickou kartu (od AMD).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě osobně by na kancelářskou práci a čtení internetu stačilo, pokud by na Androidu, nebo iOS pro iPad či linuxu byly funkční takové office, co zvládnou korektně otevřít soubory z MS Office. Potom už jen tablet, dokovačka, monitor atd. Hned dám vale notebooku a desktopu. Na nic víc noťas nepotřebuji. Jsme doma čtyři a pro dva z nás by tato pracovní kombinace dostačovala. Celkem mi vadí jak je notebook velký, jak má slabou výdrž na baterku, pro mě je ideální tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz se tesim na komentar na ddworld :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nas CEO se taky jmenoval RORY, taky uz ho nemame:) Jinak co se tyce AMD, tak po jejich CPU a hlavne GPU mi smutno rozhodne nebude. Bohuzel to jenom nahraje dominantnimu postaveni intelu, tudiz snizeni rychlosti inovaci a zvysovani cen .... kdyby to radsi zapichli s grafikama .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty kteří si toho ještě nevšimli - i přestože Intel to neřekl nahlas, tak už před několika lety se začal výrazně orientovat na mobilní segment, viz. např. Atom nebo vývoj grafiky integrované v CPU. Desktopy prostě pomalu ale jistě končí, za 5 let budou prakticky všechny domácí počítače buď mobilní nebo all-in-one .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to já budu v tom případě dinosaurus který bude i nadále leštit svůj desktop :-)

ikdyž na druhou stranu by nebylo marné připojit svůj Xjádrový mobil k monitoru a v klídku sestříhat HD video rychlostí blesku :-) jen by mi fakt asi chybělo ta nemožnost sestavit si daný přístroj sám od piky :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Desktopy nezkončí prostě proto že určité úlohy je potřebují, spíš se tu vynoří další domácí žrout - domácí server s cloudem, mobilní zařízení se k němu budou připojovat skrze internet odkudkoliv, budou se na něm synchronizovat běžné informace i hromadit data...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domácí cloud bude až někdy v hodně vzdálené budoucnosti (>10let), příp. spíš nebude nikdy, protože firmy jako Google a Microsoft se budou snažit dostat všechny domácí uživatele na své centralizované řešení.

Trh se servery a pracovními stanicemi bude existovat nadále, ale takové ty low end spotřební desktopy za pár let nikdo nebude chtít a proto se přestanou vyrábět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, čemu dnes kdekdo zcela neoprávněně říká cloud, tedy síťové úložiště dat, má dnes doma už docela dost lidí. Ono totiž, jakmile máte víc jak jeden počítač a potřebujete sdílet na více strojích stejná data, k tomu všechno jaksi automaticky směřuje. Pokud vám dojde, že sdílet data na žravém a velikém PC je zbytečné a že jde pořídit vcelku malý, tichý a úsporný síťový disk nebo dvojdisk, jste tam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co chces zdielat? :) ja mam doma 2 pc, jeden je na hry, a druhy na robotu, filmy, hudbu, 2 odlisne pristupy, a nepotrebujem na nich ziadne data zdielat :)))) povedz rovno ze beries love z tohoto hlupeho vydumu cloudu :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si pod cloudem představuji něco trochu jiného než NAS resp. domácí skladiště dat. Cloud jsou např. všechny Googlí online aplikace, tzn. sociální síť Google+, Gmail, Google Docs, atd. atd. Pro práci stačí rychlé síťové připojení a terminál - např. ChromeBook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to je právě to čeho se dočkat nechci, nemám tuhle centralizaci prostě rád, všechno co je "centralizované" prostě smrdí a ryziko průseru je mnohem větší než na oddělené stanici

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A sdílet data budeš jak? A jak je budeš synchronizovat mezi několika zařízeníma ? Jsem taky proti centralizaci proto nemám rád cloudové servery někde v internetu ale mít server doma je něco jiného, tam nad ním mám kontrolu, a takový server nemusí v budoucnu poskytovat jen data, pokud to MS udělá může poskytovat i výpočetní výkon na požádání, na ARM tabletu může běžet jen xicht aplikace a výpočetně náročné tasky se budou pouštět vzdáleně doma na serveru, sestříháš si video i na 700 MHz ARM s výdrží 8 hodin bez toho abys vybil baterku... např.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já nesdílím data, natož abych je měl uložené někde na vzdáleném úložišti někde v horoucích peklech ... mám externí disk na který si data nahraju a přenesu do jiného zařízení, popřípadě použiju flashku. Nehodlám mít doma nějaké zařízení neustále připojené na internet a nacpané DATY, jsem možná paranoidní ale mám k tomu své důvody a zkušenosti, takže vše co je na "veřejné" síti prostě není bezpečné a nehodlám se do tohoto zapojit. Co se týká ON-line aplikací (pravých cloudových) tak ty taky nevyužívám a ani se k tomu nechystám, proč bych měl poskytovat online svoje data nějaké firmě u které ta aplikace poběží - NE tohle prostě oželím, raději se vrátím k tužce a papíru.

Na mě se VB prostě nedostane ... LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to urcite. V kanclu a doma budu stale desktopy a nebude potrebne ich mat stale on-line. V nasej a aj vasej republike este stale nebude internet na takej urovni aby sme mohli byt furt on-line. Ani by som nechcel byt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi člověče snad ještě větší zpátečník než já, a to je co říct. Domu dnes už skoro nikdo desktop nekupuje, každý kupuje notebook. A online je každý na domácí wifi pořád. A v kanclech už se taky jede hlavně na notebookách. Já osobně teď budu kupovat desktop domu, a ITák v práci se na mě dívá jako na vykopávku, proč si nekoupím notebook. Můj kámoš prodejce mě přesvědčuje na All-in-one. Kolega v práci si koupil tablet s klávesnicí a je z něj nadšený. A já trvám na desktopu, wifi doma nemám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, máme doma dva desktopy a tři noťasy - a užijí se všechny. Dnes už ani není problém mít na různé úkoly/účely různé stroje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dnešním dnem se DIIT (cdr) zařadilo do kategorie bulváru, hezky hned vedle lživě.cz. Autore ty jseš ale vůl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle neni Bulvarna sprava, to je oficialni vyjadreni AMD.
Neni se cemu divit Bulldozer je propadak avsak APU je celkem novy tahoun AMD. Hodne lidi by ho volilo do prenosnych pocitacu, bohuzel ale neni dostupne tak jak by sme chteli.
Uz minule jsem na neco podobne podotykal, AMD se musi zamerit na APU to je jejich budoucnost. Vidim ze prognozi byli pravdive.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kdo je zdrojem té zprávy, ale vypadá to na:

http://www.mercurynews.com/business/ci_19358655

Vydedukovat z citovaneho vyjadreni:

"...We're at an inflection point," said company spokesman Mike Silverman. "We will all need to let go of the old 'AMD versus Intel' mind-set, because it won't be about that anymore..."

Ze AMD opousti PC trh, to je podle me velmi bulvarni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moje slova.. tohle je dedukce hodně přitažená za vlasy, autor by se měl stydět za takovýhle bulvár..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím odkaz na oficiální vyjádření AMD, že končí PC éru.

Problémy nové výroby jsou normální a přechodné, tudíž za pár měsíců/týdnů už AMD nebude muset kapacity nepřirozené volit mezi bulldozerem a Llano, protože zvládne obojí. Nevím jak je na tom fab v New Yorku, ale v Německu snad museli ještě nedávno chrlit 45nm výrobu, protože eshopy přijímaly objednávky na doprodané kusy K10.5 v horizontu 14 dnů. Tolik ke stavu 32nm výroby.

AMD by se mělo zaměřit na APU, ale úplně skončit se samostatnými cpu je rozhodně předčasné a zatím i nepodložené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X to trochu popletl, PC nekončí, končí pouze desktopy. V mobilní sféře budou PC pokračovat jako dříve. Není to ale vůbec nic nového, stačí když se podíváte na statistiky prodeje, už delší dobu notebooky dominují nad desktopy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím odkaz na oficiální vyjádření AMD, že končí v desktopech.

PS: Netbooky se dávaly zadarmo k sekačkám nebo desktopům, kvalita přenosných PC raději no comment - jo to se pak prodává. Lexusů se taky prodá méně než Toyot:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to naopak, desktopy končí a proto s nimi bude muset skončit Intel i AMD. Na to nepotřebujete žádné oficiální vyjádření.

http://money.cnn.com/2010/07/20/technology/desktop_PC_death/index.htm

http://www.msnbc.msn.com/id/27556783/ns/technology_and_science-tech_and_...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak copak tu máme na Google finance za dnešní zprávy:

a) AMD taps servers for future growth
b) 5 Oversold But Profitable Stocks With Good Return On Equity

Ani na Reuters nic nevidím a samozřejmě ani na oficiálních stránkách AMD; no na konec pc éry to tedy opravdu nevypada xD

A nějakou jednu větu vytrženou z kontextu asi nemůžeme brát jako vodítko k tomu, abychom konstatovali takovou důležitou informaci, pokud vím, tak AMD by se k nové strategii mělo vyjádřit až v únoru (samozřejmě pokud se to neprovalí dříve).

Podle mě se max. stane, že vylepšenému Bulldozeru se přidá i integrovaná grafika (možná se i sjednotí socket), ale to už není zase tak podstatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vindicatore, ty mě překvapuješ, myslel jsem, že v tvých očích (stejně jako v očích řady dalších) jsme v této kategorii už hodně dlouho ;) A ono až ode dneška, to je překvapení :).

PS: Od AMD zatím nemáme ani potvrzení, ani vyvrácení, žádný komentář. Až bude, tak ho vydáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V mých očích jste 10 úrovní nad okolní žumpou. Takovéhle články vaši reputaci akorát poškozují. Ten titulek by se skvěle hodil na DDblog.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nemuzes myslet vazne. :-) Na DDblabolu by nikdy "AMD-negativni" clenak nevysel. :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DDblog by něco takového nenapsal, nevím proč ho urážíte. Nikdo z AMD nikdy neřekl ani nenaznačil, že AMD končí s PC ani desktopem. To si někde nekdo vycucal z prstu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vindicator5: Musíš si uvedomiť, že no-X má aj ďalšie neverejné zdroje informácií. Takže by túto správu nenapísal, keby to nemal neoficiálnymi zdrojmi preverené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

snad jedine co k tomu mozem napisat je

fake & gay

proste tomu neverim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz by mi konec AMD udelal velikou radost, noX si asi spis vylestil svoje koule smirglpapirem, nez tohle sesmolil.

Puvodni zdroj je predpokladam totok:
http://www.mercurynews.com/business/ci_19358655

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neudělal. Zejména fanoušci Intelu AMD potřebují jako sůl, protože pokud by Intel ztratil konkurenci, zastavil by vývoj a řekl by si za procesor, kolik by chtěl. Ublížilo by to úplně všem. A navíc AMD by z toho ještě vyšlo jako mučedník, co chránil masy před monopolem.
Takže já tvrdím, že jako fanoušek jste zaslepený a kálíte si do bot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to se ozval fanousek AMD. Fanousek AMD, neco jako vsi, musi se to vyhubit, aby to dalo pokoj.
Ja nefandim intelu, to je mylna dedukce. Ja fandim uplne jinaci platforme nez je x86 a nez je wintel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako bežný PC uživatel nemám tendenciu držať palec jednej strane, ale AMD fandim, prišla s veľa dobrými nápadmi. Ak by skončili, bola by to škoda, další vývoj - ceny produktov. Ale možno je to len spôsob ako pri použití internetu a vyvolanej paniky rýchlejšie vypredať výbehové modely a využiť predvianočné obdobie :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je něco - jedna poplašná zpráva a všichni na ní skočí. Už jen protože není možné aby to AMD náhle zabalilo protože nemá kam jinam jít! Mobilní divizi prodalo se všemi patřičnými technologiemi a patenty Qualcommu a nové od základu nejdou vyvinout tak rychle. Spíš jde o to že oficiálně vzdají boj o higend a soustředí se na APU a velké procesory budou v upozaděny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celi vtip je v tom spravne pochopit vyhlaseni.

AMD bude asi nuceno skoncit asi s vyrobou KLASICKYCH CPU jelikoz naskok Intelu se uz neumerne zvysuje. Nikdo vsak nerekl ze vyvoj APU nebude POKRACOVAT ! Prave ono APU je budoucnosti AMD jelikoz je to velmi vhodne pro bezne odberatele a samozrejme i bezne spotrebitele.

Na poli CPU uz ted AMD nemuze konkurovat Intelu a pokud se potvrdi Energeticka Efektivita HASWELLU, AMD by uz nemohlo delat vubec nic ! Je to pro ne o to horsi ze nemaji zisky a tak nemuzou financovat tuhle oblast a napady pro ni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě bych ale nezačínal článek slovy: AMD končí svou pc éru...

Navíc, to že bude na APU hlavní důraz, ještě neznamená, že by časem, třeba za rok, za dva, mohly apu konkurovat střední třídě nebo možná i řekněme nižšímu highendu Intelu. Je jasné, že to bude chtít nějakou hw nebo sw optimalizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ze by se APU v budoucnu rovnalo nizsimu High-Endu Intelu je krajne nepravdepodobne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak jako bylo nepravděpodobné, že jednou AMD ve výkonu cpu překoná Intel nebo jako první překoná hranici 1 GHz xD

A i kdyby ne, 90% uživatelů bude mainstream stačit, málokdo si kupuje procesory nad pět tisíc.

Nechme se překvapit, Rory Read vypadá slibně, už by to chtělo konečně někoho schopného, aby tu byla nějaká konkurence a procesory od Intelu pak opravdu nestály majlant.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD by měla Bulldozer prodávat už jenom do serveru, obnovit prodej Phenomu II a vyrábět je na 32nm technologii, vypílit si Piledriver a začít prodávat, takhle bych si nějak prědstavoval dobrou strategii obchodníka, s desktopem přímo nepraštit jenom si dát útlm, vždyť řada Phenomu II, Athlonu X4 a pod. je i dnes velice oblíbená nač se zabývat Molochem(Bulldozer), který je i tak pro obyčejný lid zbytečný a drahý, komplikovaný pro výrobu a tak zbytečně zaťežuje výrobní linky, prostě firma naň jenom doplácí, nak si Intel osídluje svýma i5 a i7 vyšší trh o ten není zájem takový jako právě o zlatou střední cestu kde AMD i dnes kraluje, stačí aby prodávala i nadále AM3+(K10+) procesory, k tomu lépe dodávat Liano(A8, A6) a jeho nástupce(Trinity) s tým uvést CGN alias HD7000, když to bude dobré a já si myslím že tito produkty dokážou oslovit zákazníka i nadále, penížky se krásne pohrnou a potom nečekane uvést 2 generaci BD, ale radši to prěmenovat např. na Phenom III a pod.(trh to méno prostě zná...). Určitě AMD z desktopu nezmizí, jenom ji zaujal potenciál rastů ARM-u a zvyšujíci se podíl Anroidu. I krize dokáže plány měnit, Intel si nemusí počínat tak jak si počíná nyní, základem sou lidé=zákazníci a ne každý je ochoten domů si pořizovat právě sérii Core, přídou časy když budou jiné věci prioritní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel od AMD uz asi nelze cekat logicka rozhodnuti. Zvlast pote co nam za poslednich 5 let ukazali, ze je ridi naproti blazni. Taky bych 32nm upgrade Phenomu uvital.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite je v AMD nemalo spickovych mozku, ktere rozhodnuti novych sefu mozna donuti k odchodu a zalozeni "vlastni" firmy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se na mě, ale přijde mi, jako by místní redakce tak trošku ulítla. Už jen nadpis mi přijde jako neskutečná hovadina, vždyť je to nesmysl lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme se AMD desktopu nevzdava. V tyDiitu meli horsi den, tak vypustili neoverenou zpravu. Stane se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dyt je to hoax jak krava, tak na lzive.cz dobry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K tehle sprave vedli fakta od AMD uz delsi dobu. Jen je treba naucit se cist mezi radkama. Bohuzel AMD nema jine vychodisko, je to zvelicene ale FAMA to neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně titulek článku je úplný nesmysl, s AMD nemůže skončit s PC, protože celý její byznys se týká PC. Kdyby skončili s PC, tak to by rovnou mohli ukončit činnost firmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizováno: Bližší podrobnosti zjišťujeme u AMD, jehož místní zastoupení bylo touto zprávou zaskočeno podobně jako my.
- to hovori za vsetko, ze moze tam ist o nejaku nepeknu politiku :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, dalsi vykladaci: Akoze logika politiky :) tak s intelom bojovat Riki nechce, ale koncit s PC tiez nie, taka mala schizofrenia :), no a nestastne vyjadrenie zoberie dalsie trzby, spravny clovek na spravnom mieste

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na komentar retarda Stacha tady vsichni cekali. Konecne nekdo, kdo nam to vysvetlil v souvislostech. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč jej urážíte? Na jeho článku není vůbec nic špatného natož retardovaného ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To neni urazka, to je konstatovani faktu. To, ze vy sam nevidite jeho permanentni prekrucovani fakt, je vas problem. Tedy pokud nejste sam mistr JS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Faktu? Vy máte v ruce jeho lékařský posudek? Pokud ne, tak by mě zajímalo, na základ čeho ho urážíte, protože jsem si nevšiml žádného překrucování faktů z jeho strany. Naopak i tyto člány o kterých se bavíme svědčí o tom, že ví o čem píše a má skutečně správné informace. Takže o jakém překrucování faktů v tomto případě mluvíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nepotrebuji mit lekarske vzdelani, abych prisel na to, ze pan neomylny DDblabolista je dusevne nemocny clovek. :-)

Uz jen tech blabolu co napsal, kolem Bulldozeru od zacatku tohoto roku - oni neni slozite si to dohledat.

Pak mame kraviny kolem "papiroveho" uvedeni GTX580, pak o jejim vykonu sotva stacicim na nejslabsi modely HD6900 a dalsi perly... Myslim ze vrcholem jeho mistrovstvi bylo prohlaseni, ze Win 7 nepojedou na grafikach nVidia, protoze neumi DX 10.1 :-)))

A vite co, poctete si tady:
http://img821.imageshack.us/img821/9383/imagerl.png

Ve zdroji uz to nenajdete, protoze na jeho jedine vyspe IT svobody uz je to poradne promazano, koneckoncu jako vzdy... :-)

Kdyby alespon neotravoval vzduch na jinych webech pod cizi identitou, a netahal ten IT bulvar i tam, ze pane "Koutny". :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze dlzite panovi Stachovi "omluvu"
http://www.diit.cz/clanek/amd-x86-neopousti/39143/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A za co? Ze zase nekde naco opsal z jineho webu? probudte se... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za urazku (nemate lekarsky titul v odbore psychiater, aby ste stanovovali diagnozy, alebo ano? ak ano, tak prepacte) a za nieco co je aj tak s ospravedlnenim diit vysvetlene tu. No a co ze to opisal, ale opisal a vysvetlil to dobre!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co kde opsal? vždyť tu zprávu vydal dávno před tím než na Diit dorazilo nějaké vysvětlení a den před tím, než ho tu uveřejnili ... takže pokud neumí cestovat časem, nedovedu si vysvětlit, kde co opsal ... nemluvě o tom, že to co napsal v tom článku říkal už před měsícem, když AMD porpouštělo ... probuďte se člověče

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nez se to objevilo na DDblabolu, tak uz toho byl plny internet, opravdu nemusel cekat na Diit. Ale samozrejme to ma ze svych tajnych zdroju, jako vzdy...z tech samych, od kterych cerpal a uvadel ty sve kraviny o Bulldozeru po cely tento rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoci som zastancom Intelu toto by malo tragicke nasledky pre PC trh.
Myslim na to ze konkurencia je zdrava a nuti Intel robit veci lepsie ako ked nebudu mat proti sebe nejakeho konkurenta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli x86 odolá útoku ARMů, klidně by se mohlo stát, že x86 dopadne stejně jako např. PPC, tzn. zmizí z osobních počítačů a bude využívána pouze v serverech.

Mimochodem, tablet nebo netbook s Androidem je taky osobní počítač, tzn PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak netbook s Androidem se do kategorie snad zařadit dá, ale tablety obecně určitě ne. Tablety jsou něco jako Moraváci - na půl cesty mezi Čechama s Slovenskem. Dufám, že mě žádnej Moravák nenapadne, čerpám ze starýho vtipu a mohl jsem použít ještě trošku jinej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

coze ?? na pc maji skvelou historii a skvelou pozici. Nemluve o dobre povesti spolehliveho a levneho vyrobce. Kruci fix to se tem manazerum honi v kebulich, vzdyt v segmentu mobilnich telefonu a tabletu AMD VUBEC NEEXUSTUJE neexistuje zadny android telefon nebo tablet na amd platforme, ani na intel platforme ne, vsechno jede na armech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jejich sance ze se na tomto trhu nejak prosadi je sakra mala, tady uz jsou vetsi a hbitejsi zraloci, napriklad samsung a qualcomm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.