Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD konečně uvolňuje specifikace GPU!

No. Sam jsem zvedav co na to nVidia. Jestli ted nic neudela, vsechny geForce postupne nahradi radeony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to El-Condor:To je asi jen tvoje zbožné přání,ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to sice ne, ale momentalne linuxova komunita je stale trosku geek-y, pro ktere je linux spis srdcovou zalezitosti. Ti zacinaji odepisovat nVidii jako moznou volbu. No a co udela BFU, kdyz chce zkusit neco noveho? Zepta se prave tech "geeku", jaky HW pouzit. AMD/ATI ted bojuje o "mind share", a tohle jiste je dost silny kalibr

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to rossman:

A co? Aby nVidia taky uvolnila psecifikace, nebo aby vsichni uzivatele X.org presli na Radeony?

Kterou z techto dvou veci mate na mysli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to jedina cista dokumentacia na X.org od firmy vyrabajucej GPU(ani intel ju tam nema)
http://www.x.org/docs/

Otazka znie, ake budu vysledky Linux New Media Awards 2007?

Linux New Media Awards 2006
Most Linux-friendly Hardware Vendor
1. IBM 23.0 %
2. AMD 17.0 %
3. Intel 14.0 %
http://www.linuxnewmedia.com/Press/Press_Releases/Awards_2006
Linux New Media Awards 2005
Hardware
Most Linux-friendly Hardware Vendor
1. IBM 23.5 %
2. HP 16.3 %
3. AMD 11.3 %
http://www.linuxnewmedia.com/Press/Press_Releases/Awards_2005

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dlouho bude trvat, nez bude mozno rici, ze na zaklade prave zverejnovanych technickych specifikaci vznikle ovladace cini ATI grafiky na Linuxu lepsimi nez Nvidie.
Proprietarni Linuxove ovladace od Nvidie jsou velmi dobre a maji za sebou mnohalety vyvoj a blaboly fanatiku v nasich radach na tom v dohledne dobe nic nezmeni. O budoucnost Nvidie bych se tedy tolik neobaval. Jeste peknych par let to bude na Linuxu jasna volba.
Nemam k Nvidii zadny intimni vztah, ale coby pro uzivatele Linuxu je to pro me prirozene jasna volba.
Ano bylo by krasne, kdyby i ty od Nvidie byly otevrene, ale klady tech uzavrenych dnes naprosto jasne prevysuji zapory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to mm2klokan

No, tak jasne to neni. Sice potrva, nez se open ovladace dostanou do X.org, ale binarni fglrx jsou od verze 8.41 napsane odznova a podavaji stejny vykon jako nVidia drivery. Do 1-2 mesicu nebude mezi binarnimi drivery zadny rozdil, a pak bude openimplementace v X.org jasnym argumentem pro ATI bez ohledu na to, jak dlouho to potrva.

Koukni se na phoronix.com. Je me uplne jedno co mam za grafiku, pokud instaluji binarni ovladac. Ale pokud by byly vsechny ATI v Xorg, a nVidie ne, pak vetsina rada zvoli luxus integrovaneho a otevreneho ovladace.... To prece neni "fanatismus" :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten integrovany plnohodnotny otevreny ovladac zatim neexistuje a doted neni znamo, zda bude vubec dost vyvojaru, kteri na nem budou pracovat.
Otevreni je sice chvalyhodny krok, ale bohuzel jen prvni v delsi rade. Na ceste ke kvalitnim ovladacum je jeste dlouha cesta, kterou uz ma Nvidia davno proslapanou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor: Zveřejnění kompletní dokumentaci AMD/ATI stejně nechystá protože ani nemůže. Mají tam plno licencovaných technologií a licenční smlouvy jim to neumožňují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemal by som najmensie obavy ze nebude dost vyvojarov - pokial viem tak podobne ako sa snazia spatnym inzinierstvom vytvorit open souce ovladac pre Nvidiu tak existuje pokus aj pre ATI. Takto nebudu musiet pracne zistovat co sakra sa to deje pri komunikacii medzi firemnym ovladacom a kartou ale priamo si nalistuju stranu xx :-) A pokial viem tak ati zaroven oznamila ze bude prispievat aj do opensource driveru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt jde jen o 2D. K cemu je to dnes dobre ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to calvera.

K napsani 2D podpory nez zverejni 3D podporu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Calvera: treba abys na te obrazovce vubec neco videl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ha-ha, silne pochybujem ze na zaklade tychto docs bude niekto schopny napisat driver... Na to treba mat podstatne viac informacii. A som si isty ze to hlavne nikdy nadaju do public.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor & Tomcat2: zlaty voci...
Uplne stejne byste se mohli radovat, kdyby ATI prohlasila, ze jeji karty se daji strcit do slotu.
Normalnim lidem na 2D bohate staci VESA.
Jestli tohle je pro vas vyznamna udalost, ktera stoji za zminku, tak se obavam, ze pokud ATI opravdu doda 3D, skocite samym nadsenim pod tramvaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mumak: Urcite bude. Uz len pre tu 2D cast je tam 430 stran na jeden chip. A tie dokumenty su na http://www.x.org/docs/AMD/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, nekteri jsou tu zrejme ne zcela informovani. Otevrene ovladace pro ATi/AMD se vyviji jiz nekolik mesicu, pouze se o tom do tohoto prohlaseni nemluvilo. 3D cast je pristupna s NDA. Vyvojari jsou, na ovladacich pracuji a v pomerne kratke dobe je uvolni pro verejnost (chteji, aby do te doby fungovaly pokud mozno co nejlepe, protoze je jim jasne, ze jakmile neco vypusti, zavali je lide hlasenimi, co jim (ne)funguje).
Vice informaci se da docist treba v mailing listu Xorg nebo na blogu jednoho z vyvojaru, Davida Airileho - http://airlied.livejournal.com/50187.html .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a pokud se to nekomu nechce cist - v zasade zdokumentovali tzv. ATOM BIOS, coz je vec, pres kterou se s kartou komunikuje (a pokud jsem to pochopil dobre, pouzivaji ji i ve windowsich ovladacich - i kdyz tady bych se musel jeste znovu podivat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Calvera.
-----------------
Nevim jak vam, ale me na 2D VESA v zadnem pripade nestaci. Trhane okna pri posunuti na plose jsou mozna dobre pro vas nikoli pro me. Take drtiva vetsina profesionalnich aplikaci je ve 2D, a Linux se orientuj zejmena na profesionalni praci.
S vESOU je jenom blbe prehrani filmu kovbojka!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2MildaIV: Licence jdou přesmlouvat na jiné podmínky, jde přejít na jiné technologie, vyvinout vlastní atd., v neposlední řadě každý patent i tím i licence na něj vázané po čase "vyprchaj" ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2sdfd: Myslis ze som blby a ze som si tie dokumenty nepresiel??
RRG zdaleka na to nestaci. Chyba tam kopec dodatocnych dokumentov ako napr. Programmer's Guide a pod. ktore su len pod NDA (ani to samotne nestaci - sam mam problem sa dostat k niektorym aj ked mam NDA s ATI aj AMD)...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konečně, se FIrma AMD/ATI, rozhoupala, a zase, lidi, budou, mít, ty její Grafické Karty, radši, když pojedou, konečně pořádně, i pod Operačním systémem Linux CZ, to je náhodička, zrovna, na mé 25-té narozeniny, hm, zajímavé, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mumak>
ak k tomu pridaju ten SUSE driver
Nz zrychlenei tejto inicitivy AMD sa spojilo s Novell?s SuSE Linux inziniermi. Prva verzia bude obsahovat zdrojovy kod a specifikacie hardware-u,ktore maju za ciel motivovat a pomoct Open Source kommunite v spolupracvi na 2D driveroch.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~119372...

vyvojarov bude halda

V predachdzajucich piatich hodinach, si PDK stiahlo 72 000 ludi , co znamena prenos 1TB dat. 200GB/hod, trvaly tok 0,45Gbis/s. Pretazenie X.org trva od vcera 21.00 doteraz...
cize okolo 100 000 ludi prejavilo snahu robit na tych ovladacoch a to este nie su zdrojaky OpenSource ovladaca od Novell-u vonku..

http://www.fooishbar.org/blog/tech/x/amdspecs-2007-09-12-16-36.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mumak> samotne AMD uviedlo, ze niektore dokumentacie proste nema a bude ich poskytovat formou ukazkovych zdrojakov, taktiez maju k tym specifikaciam uvolnit este zdrojove kody zakladneho ovladaca

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja si taky myslel, ze je vesa pomala, ale nedalo mi to a zkusil jsem ji na svem mobility radeonu x1300. a je to fakt v pohode. I filmy muzu poustet(samo pres x11 + sw zoom). sice to vice vytezuje cpu, ale jede plynule, takze ja ted jedu na vesa a konecne mi funguje i suspend.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo no, jsou to skvele zpravy a soutasne mi to prijde jako trosku podpas ... protoze kolem uvolneni popisu k jedne nebo dvoum kartam se nadelalo umyslne tolik povyku .. ze by si tedka zadny linuxar dobrovolne nekupoval nVidiu... naprosto si nemyslim, ze by chtela AMD nekomu s necim pomoct, krome sebe. Jelikoz nejvice hracu na linuxu stejne jsou notebookari .. doufam, ze i jim to nejako pomuze .. ale kdo vi. A kdo vi jak moc se bude AMD hrnout do toho odhalit specifikaci pro dalsi karty a cipy... a treba i jejich mobilni verze....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je uplne jasny, ze AMD dela reklamu samo sobe ;). Nic to ovsem nemeni na faktu, ze z toho budem profitovat my, kdo mame ATIny a pouzivame linux.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor: to chce vyzkouset vesa driver na necem jinym nez ISA karte :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lidé něchtějí "otevřené ovladače" (nesnáším slovo "svobodný SW"), lidé chtějí funkční ovladače. Protože ATI/AMD není schopna udělat ovladače funkční, musí specifikace zveřejnit a doufat, že se najde nějaký jouda, který za 5 let udělá tu práci za ně... Mimořádně směšné...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lidi, budou, mít, ty její Grafické Karty, radši, když pojedou, konečně pořádně, i pod Operačním systémem Linux CZ --- to by ty ovladače nejdříve musel někdo napsat, a to se neděje přes noc ;-) Jediná volba pro Linux je NVIDIA. A pro Windows nakonec také...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Huláne ty šašku. Udělej si pořádek na svém nejčtenějším webblogu..... Jo a jen tak mimochodem. Už máš konečně to Mgr. ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@El-Condor - nezáviď, socko, která nemá ani 2.800 Kč na koupi Windows.. Linux nikoho nezajímá. Desítky let je zdarma, a přesto jej používá jen 1% lidí. Windows jsou tak dobré, že lidé raději kradou Windows a riskují tretní postih, než aby si instalovali Linux. To jsou fakta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

konečně to někdo řekl na plno :D krom toho, co je to sakra za debilní zvyk v každé diskusi cpát linux, je jedno o čem článek je. na PCTuningu v každé diskusi jsou "svědkové linuxovi" a cpou svoje náboženství horem dolem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<> odkedy sem vlastne ta nula chodi? som ho zaregistroval len pred par mesiacmi, predtym som isty cas vobec nesledoval komentare

svedok gatesov si musi kompenzovat komplexy pod spravou o linuxe.

rad by som tu odpoved vedel, ale je tu prilis dlhy flame ako pozeram. bye

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad RH >> Linux nikoho nezajímá. Desítky let je zdarma, a přesto jej používá jen 1% lidí

To je IMO blbost, ked sa k tomu AMD odhodlalo. A bolo tam dokopane cca lnx komunitou, lebo si to velmi ziadala. Evidentne je tu velka skupina ludi co kce mat funkcne 3D na najnovsich kartach.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak ja do toho vstoupim,
jedini kdo tu prudi a tlachaji nesmysly jsou windowsaci, ty pohadky o stabilnim windows, kdyz 100% zatizeni CPU je schopno za nekolik dni zhodit i HP-UX, Tru64 ... windows nevydrzi ani den, nekdy jsou to hodiny.
Pak tenhle clanek je o AMD a zverejneni specifikace a ovladacich pro Linux, i kdyz windows natom mozna vydelaji taktez, akorat jestli ma windows tolik kvalitnich programatoru, kteri tomu opravdu rozumi a jsou schopni psat v necem jinem nez Visual # a vsechny nabubrele aplikace tak leda kreslit.

Prozatim se toho chytli jenom lidi z X.org a bude to pro Unixy, o NDA specifikaci taky zadaji lidi z X.org a lidi co delaji DRM do linux kernelu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, Nulán, to je klasika, jen jsem netušil, že se vetřel už i na cdr :-(.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Radekhulan
-----------------------------------------
Pokud jde o ty tituly, myslim ze ti neni zavidet co. Nikdy bych se ti nesmal, ze nemas magisterske vzdelani, kdyby ses za mgr. blbe nevydaval, a kdyz to prasklo tak ses to jeste snazil zbabele za kecat. Ty nejsi vubec chlap. Kdybys mel tak dlouhe pero jak tvrdis, postavil by ses k tomu celem....

Ale tvuj BLOG je takovymy nesmysly prolezly. Nejdriv napises, ze Ubuntu je vhnodne akorat tak pro nasi babicku. Par tydnu na to napises, jak jsi zmigroval z Fedory na ubuntu a hvalis Ubuntu jak je jednoduche..... Docela bych si tipnul, ze po precteni tohoto prispevku se das klasicky na editaci svych clanku, abys tuto nesrovnalost smazal.... jako vzdy.

Co se tyce windows. Ty mám zcela legálně. Tedy měl jsem, nez jsem je zformátoval a zahodil. Pokud ti vyhovuje mit hlavu v necím zadku, tak nic proti tomu nemám, je to tvoje vec. Ono uz je asi v ceske narodni povaze nechat si srat na hlavu od velke nadnarodni korporace.

uz dva roky mam pouze jedinou instalaci WinXP ve virtualBOXu na mem SUSE Linux - a to v kancelari. Ten Luxus restartu Windows za par vterin je k nezaplaceni... LOL. Jinak jsem zainvestoval do opensource vice penez, nez ty do svych Vista Ultimate se vsemi temi uzasnymi Microsoft Buzerator and Bonzator funkcemi, takze nevim kdo z nas dvou je socka.

Jo a prosim te, podej na me trestni oznameni! Děkuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Evidentne je tu velka skupina ludi co kce mat funkcne 3D na najnovsich kartach." -- jistě, s NVIDIÍ má člověk 3D na nejnovějších kartách. Uvolnění specifikací ATI GPU říká jen to, že ATI na další vývoj ovladačů doslova sere, a nechá to na komunitě. A komunita možná něco za 5 let udělá, až o R600 nebude mít nikdo zájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ElCondor: funkcí Buzerátor myslíte asi aktivaci která proběhne jednou a funkcí Bonzátor bych tipoval OCA (Online Crash Analysis). Opravdu strašné omezování ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@El-Condor: uhrovití pubescenti vždy pobaví :-) Když neví kudy kam, začnou lhát, osobně napadat, řvát a ječet. Přesně toto ale od Linuxu spolehlivě odradí veškeré rozumné lidi, což si ovšem daný pubescent nepřipustí. Linux takto působí OS jako OS pro bandu uječených blbečků.
A proto má Linux pořád jen 0.8% (viz http://toplist.cz/global.html) a všichni raději kupují či kradou Windows. Proč je kradou? Protože jsou lepší...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Majaton:
-------------------------------------------------------
Ne, ty jsem nemyslel. Priznam se, ze nevim jake funkce ma nova Vista, ani me to nezajima. Myslel jsem zajimavou recenzi na strankach:

http://www.alt-f4.cz/

ktera je sice uz dost stara, ale stale velmi trefne parodujici budouci verze Windows. viz:

http://www.alt-f4.cz/clanek.php3?clanek=windows2010

Pri prvnim cteni jsem se malem po.... smichy :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ElCondor: tak jaké reálné (ne smyšlené na Alt+F4) funkce jste myslel?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hulane hulane. Predne je mi uplne jedno, kolik lidi pouziva jaky OS, takze si tady blabol co chces. Ale prosil bych, abys PRESNE citoval tu pasaz ve ktere lzu.

Vedes totiz jenom nic nerikajici nekonkretni kecy. A o urazkach pomlc, tvuj nejctenejsi humoristicko recesisticky webblog je jimi prolezly... az se budes chtit naucit psat vtipne, podivej se treba na D-fense.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

panu osmadvaceticentrovýmu: Vážený pane Huláne, mě je naprosto fuk, jestli Mgr nebo jinej mgr. Ale co mi není jedno, je fakt, že neumíte krotit své vášně, a bez důvodu tu urážíte ostatní. Nechte si prosím své invektivy na své stránky, nebo vám to tu budu mazat celé!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

panu osmadvaceticentrovýmu: Ano, tak je to správné, ostudu si dělej u sebe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Radekhulan

A proč by mě mělo zajímat co používá 98% uživatel? To mám byýt blbá ovce, která používá něco co jí nevyhovuje jen proto, že to používají ostatní? To jeten důvod proč používáš Winmdows? protože ho mají ostatní?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mnoo Radek Hulán je takový psychický úchyl, že hulánismus už brzo bude diagnóza nepěkné psychické poruchy.... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> havran1:
Výraz "RH faktor" zjevně dostává nový význam :))

Já to říkám pořád, že mezi panem R a jeho přirozením není prakticky vůbec žádnej rozdíl - jeden je větší než druhej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporucuju si precist komentar #15 pod hulanovym clankem, ktery nam tady laskave linkoval. Psal to jisty Martin Azazel (10:47) a mam pocit, ze tam dlouho nevydrzi - proste hulanovo ego to asi neunese.

Jinak samotny clanek je plny demagogickych lzi a neserioznich zaveru. Co by clovek ale cekal

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jasne, ten pitomec jej smazal, jesteze ho tam nekdo zas repostl

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> none:
Jestli to chytíš, hoď screenshot na nějaký imagehosting ;) Už je to zas fuč.

Pokud pan osmadvaceticentimetr to, co tam provozuje, nazývá diskuzí, jednoznačně lže. Takto moderovaná diskuze není diskuzí, ale honěním vlastního ega, ničím jiným. No, ale asi se tak opravdu vytvářejí "celebrity". Když to tak vezmu, i takový Láďa Kajbar je svým způsobem "celebrita".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Repost:

Vážený pane Hulán, vzhledem k tomu, že jste na českém internetu známá persona, vyjádřím se tak, že pravděpodobně dostanete opět svým závazkům a smažete můj příspěvek. Takže ve stručnosti:

1) Článek má styl flame a je napsán stylem, kterýn se píšou tendenční články o linuxu posledních deset let.

2) Myslím, že jediný pubertální jedinec jste zde vy.

3) Ještě stěstí, že se podle vás linux používá jen na malé, jednoduché a zbytečné servery, jako je například tento, který dozajista naštěstí běží na hostingu zajišťovaném firmou Microsoft a jeho produkty. Což určitě znamené, že použité PHP byl jenom váš tragický omyl a příští verze určitě poběží minimálně na ASP.NET, ve kterém - jak jsem slyšel - jste velký profesionál. Ostatně jako ve všem pro produkty firmy Microsoft.

4) Jako IT profesionál a specialista jste tímto článkem zcela ukázal, že vám chybí elementární znalosti o vývoji a historii operačních systému a především *NIXových. Protože, kdybyste měl nějaké znalosti, tak nepíšete takové - s prominutím - sračky.

5) Je vidět, že zcela pomíjíte existenci *NIX OS, protože je nad slunce jasné, že nemáte žádnou praxi v používání a administraci na úrovni serverových řešení. Je pravděpodobné, že HPUX, Solaris, AIX a mnohé další komerční a nekomerční systémy s Unixovou filozofií jste viděl jen z rychle jedoucího vlaku.

6) Dalé je vidět, že váš jediný přehled v hardware jsou jakési grafické karty pro nadržené hráče nových her, stejně tak zcela zaslepeně vidíte jen jakési dual-quadro intelovské procesory, které si dneska pořizují jen pubertální jedinci, kteří si na svých ukradnutých Vistách chtěji zahrát své ukradnuté hry, aby se pak mohli chlubit, jak mají každý půl rok nový mega cool hardware. Je vidět, že jiné řady procesorů (RiSC, Sparc, mips, arm) a hardware potažmo, jste - stejně jako ostatní operační systémy - viděl také z toho samého rychle jedoucího vlaku.

7) Je zřejmé, že zcela nemáte přehled o tom jak a v čem se vyvíjí. Mohli bychom například začít porovnávat kvalitní MS SQL versus Oracle. Mohli bysme řešit otázku výkonových clusterů na těchto dvou řešeních. Jenže to si lépe popovídám se zedníkem co nám dělá plot, protože to je aspoň člověk s výborným zdravým selským rozumem. Je vidět, že vaše představa, že vše se vyvíjí a programuje na MS Windows je podle mě zcela mimo realitu. Ale budiž. Mě osobně stačí vědět, že existují firmy, které plnohodně pracují na nonMS prostředí (linux, sunray, apod.). To že vy jste vývojář amatér, to je věc druhá.

8) <i>Ale toto mě pobavilo dnes po ránu velice maximálně: Používat chvíli Linux na desktopu je taková pubertální revolta. Člověk z toho vyroste. Mezitím, co Linux používá, oblézá veškeré možná fóra a tam ječí, protože nic jiného vlastně dělat nemůže, na Linuxu má jen OpenOffice, Gimp a Firefox. Uživatelé Windows mezitím spokojeně pracují a vydělávají peníze.</i>

Máte skvělý smysl pro humor. Děkuji, nasmál jsem se tak jako nikdy. No, kromě toho, že opět dokazujete, že zase nic nevíte a jen se snažíte ze srandy útočit na komunitu. No mezi námi řečeno, kdybyste mi za to stál, tak na vás dám žalobu pro omezování osobní svobody, potlačování práv jedince a skupiny - či jak se to řečí paragrafů nazývá - ale ruku na srdce: Takový jousa jako jste vy... Ten za to skutečně nestojí. Kromě toho mě velice blaží, že aspoň někdo mě v mých 35ti zařadí mezi mladou revoltující krev. Protože, pane Hulán, kdybyste minimálně dostudoval školu a věnoval se místo vykrádání copyrightů z NucleusCMS studiu a rozšiřování si znalostí, tak byste se třeba ve škole něco dozvěděl o vývoji ovladačů hardware, o principech programování operačních systému, o vývoji programovacích jazyků a překladačů a mnohé další.

9) Bohužel nikdo nemůže za to, že jste zamrznul na produktech MS Windows, za to si můžete zcela sám.

10) Jste skutečný amatér, a teďka konejte svoji povinost a tento příspěvek smažte, abyste dostál své proslulosti a slávě.

S přáním pěkného slunečného dne
martin azazel.

Este ze som si ulozil tento komentar kedze je napisany velmi vystizne, tak som sa rozhodol ho tu dat este raz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@none - ano, ten komentář je pěkný případ naprostého idiota s tmou před očima. Článek se jmenuje "Linux na desktopu už 10 let nikdo nechce" a on tam blábolí o serverech..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Huláne. Až budeš někdy ( o čemž vzhledem k tvému ne-vzdělání silně pochybuji) pracovat s náročnými aplikacemi jako jsou ANSYS, FEMlab, Fluent nebo MATLAB, tak si popovídáme, co je pro takového profesionála nejvhodnější. Jsou totiž lidé, kteří potřebují pracovat, a pak jsou lidé jako ty, kteří "paří" operační systém, a počítač nekupují proto, aby uživili aplikace, ale aby uživili OS. Jen letmý pohled do top500.org jasně ukáže i takovému diletantovi jako ty, že automaticky cpát windows na všechny desktopy může jen nevzdělaný diletant. Každá firma, které jde o maximální brutální výkon se tomu neschopnému bastlu z Redmondu obloukam vyhne...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No toto forum zase dopadlo.......... Kedysi to bolo o niecom ale teraz lutujem, ze som sem vobec nieco pisal..
Odporucam CDR mazat vsetko mimo topic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mumak: prave i tim, ze na cdr se nemazou prispevky (aspon si na zadny podobny pripad nepamatuju), tak jsou mi zdejsi diskuze milejsi, nez na striktne moderovanych strankach ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ElCondor: můžu poprosit o nějaký objektivní test, kde vynikne ten Váš "brutální výkon" (když nepočítám textový režim, který je na desktopu zbytečný)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono pujde spise o to, ze honit MS Windows na mnohaprocesorovych systemech neni takova legrace ve srovnani s jinymi systemy... Ale to jsme vazne uz uplne nekde jinde. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Matajon: Tak to nejdřív řekni co je pro tebe objektivní test. To mě totiž zajímá snad víc, jak ve speciálních úlohách dělat obecně objektivní test.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

n: něco kde je reálně vidět ten "brutální výkon" linuxu oproti windows

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Matajon: Musíš být konkrétní protože takto hrozí že ti někdo něco předloží a ty řekneš že "to není objektivní".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

n: já jsem tam to slůvko 'objektivní' napsal, jenom abych pak nedostával odkazy na "blogísky" různých linux fanatiků na jejich značně ovlivněné texty. Prostě bych chtěl nějaký rozumný test z alespoň trochu důvěryhodného zdroje, zajímá mě jak to s tím brutálním výkonem vůbec je :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Majaton:

Podívej se na top500.org. A pokud tam nalezneš alespoň jeden jediný počítač s Windows, tak ti zatleskám! Top500 totiž není žádný "test", to je tvrdá realita!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

EL-Condor: v Top500.org je 6 Windowsovych klusterov... ale nestoja za rec... http://www.top500.org/stats/list/30/os

Konkretne su to: 406. 407. a 422. miesto nejake financne institucie
309. miesto - nejaka herna spolocnost zo Sinagpuru
239. miesto - Narodna Taiwanska univerzita

a najlepsie je:
116. miesto - servery DELL patriace firme Microsoft v Seattli.

Vcelku nic... akykolvek rack IBM BG/L z polovice osadeny len ma vyssi vykon ako ten "superpocitac" Microsoftu... ale M$ to ma ajtak len preto aby mohli odladit HPC Windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.