Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k QA Consultants: AMD má stabilnější ovladače než Nvidia

Ze svých vlastních zkušeností můžu říct, že AMD poslední 2 roky má ovladače velice dobré. Předtím problémy občas byly.
Na noťasu s Nvidií je to právě opačně. 2 roky se bojím aktualizovat ovladače, protože každé druhé/třetí ovladače jsou špatné a něco tam nefunguje. Před 2 lety s tímto problém takový nebyl.
Takže ano, AMD je aktuálně v ovladačích lepší i z mého subjektivního pohledu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a to AMD mas na desktopu nebo laptopu ? Ty dva bych totiz nemixoval, vseobecne jsou laptopy problematickejsi z pohledu grafickych ovladacu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mam dva skoro identicke desktopy se skylakem v jednom GTX 980 a v druhem ehm jeste 270x kterou jsem porizoval kvuli AWD ... mohu potrvdit ze posledni roky bylo AMD ok narozdil od NV .. jak W7 tak W10 kdyz porovnam s davnou minulosti tak se opravdu vysvihli (driv jsem musel s updaty AMD hodne laborovat a ani uplne odebrani nasledna cista instalace nebylo vzdy sazkou na jistotu ;) ale v podstate od zacatku GCN to maji dobre podchycene )

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jo. Ja nic identickeho nemam, spis takovej absolutni mix, multikulti vseho druhu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Commissioned by AMD, QA Consultants used .." :D :D :D
https://qaconsultants.com/stabilityaudit/

Neboli zaplaceno AMD. LOL. QA Consultants neni zadna vehlasna firma. To jsou jen marketingove zvasty. A uz vubec to nejsou nejaci samaritani. Staci se podivat na jejich hlavni stranku - tyhle testy delaji on-demand, ne sami od sebe. AMD se snazi o damage control pred vydanim novych GeForce - "Poor Volta" 3.0, asi tak. Takovych testu uz tu bylo nekolik :D

Tohle v realu funguje tak, ze daji takove zadani treba deseti noname firmam, ktere se na venek tvari seriozne, a pak zverejni ten jeden vysledek, ktery dopadl v jejich prospech. Nebo jako v tomhle pripade, kde se ani neobtezovali zverejnit opakovatelnou metodiku, je vysledek dany dopredu.

Neni mozne delat takove testy s pouze tremi grafikami. Je potreba mit od kazdeho modelu treba 100 kusu a tu sadu testu pustit na kazdem, s ruznymi zakladnimi deskami atd., aby se eliminovaly vnejsi vlivy. Ten jejich test, pokud by mel byt vubec verohodny (a to fakt neni), spis narazi na problemy konkretnich kusu hardwaru, a to nejen grafik, ale treba zakladnich desek, verzi jejich firmwaru, verzi ostatnich driveru v system a mnoha dalsich veci. Je uplne trivialni do zakladky schvalne flashnout nejakou firmware verzi, ktera obashuje bug, zpusobujici u konkurencniho vyrobce problemy.

Tim, ze sem na ten web Soucek tyhle zvasty placene AMD vubec dava, se diskredituje vic a vic (jestli to vubec jeste jde, s jeho povesti). Traparna.

Az sem date statistiky treba od Microsoftu, kolik crash reportu mu chodi ze systemu s AMD grafikami a kolik ze systemu s Nvidiemi (samozrejme korigovano jejich pomernym zastoupenim), pak to bude neco, co bude hodne zamysleni. Takova statistika by byla zalozena na milionech pocitacu ve vsech moznych kombinacich. Tyhle s odpustenim sracky si nechte. Microsoft dava do svych Windows PC Nvidia grafiky (Surface Book, Surface Studio, ..), I kdyz jsou drazsi. A urcite vedi proc. Vic asi netreba rikat :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to potvrzuji nezavisle zdroje i samotni uzivatele takze si LOLkuj jak chces ...navic ve smrticich failech diky driverum ma jasne prventsvi NV ;) AMD 0 bodu zase je horsi to je pech co :))) ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Od uzivatelu a nezavislych zdroju? :D :D :D :D Vy jste fakt dobry kasparci tady. Zijete asi v nejaky alternativni realite. Tohle fakt neni nezavislej zdroj. Proc se asi tak AMD snazi a cuka? Kdyby byla vetsina uzivatelu presvedcena o kvalite driveru AMD, tak proc by neco takovyho potrebovali? Ne, fakt ne. Mozna ve tvy komnate ozven slozeny ze samych cervenych slysis unisono "AMD drivery nemaj chybu", ale realita je presne opacna. Zaplacenej test s nulovou statistickou hodnotou a bez podkladu to fakt nezmeni :)

AMD nema zadny konkurenceschopny grafiky a jsou radi, ze sotva dotahujou o temer dva roky starsi mainstream grafiky od Nvidie. Zatim Nvidia chysta vydani nove generace uz v pristich tydnech, ktera zatlaci AMD do low-endu. Na lukrativnim compute trhu s vysokyma marzema ma Nvidia podil snad skoro 100% a AMD nikde :D Jediny na co se oni i vy zmuzete, jsou zaplaceny a statisticky nespravny testy driveru. To je pech, co :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proc se asi tak AMD snazi a cuka?

snazi sa kvoli urban legend, vola sa to marketing. tj kopec volov na forach, ktori sa potlapkavaju po virtualnych pleciach, ako dobre nakupili, a vobec ich nezaujima realita, popripade potvrdenie ze urobili chybu. a ti isti dalej odporucaju svoj kauf, ved su vo svorke, a vsetci vo svorke tvrdia to iste. (kolko rollbackov robila nvidia za posledne 3 roky?)

AMD nema zadny konkurenceschopny grafiky
dalsi urban legend, nema konkurencieschopne grafiky ku gtx1080ti.

Zatim Nvidia chysta vydani nove generace
jo, uz to pises od aprila, je polka jula a realita je taka ze vsetky karty su vlastne stale predrazene, a turing snad bude...auguste... FE edicie :)

Jediny na co se oni i vy zmuzete, jsou zaplaceny a statisticky nespravny testy driveru

ved prav vlastny, nezaplateny a statisticky super test driveru :)

ty si bud zamestnanec, alebo akcionar...lebo dalsia moznost je smutna ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

AMD nema ZADNE konkurenceschopne grafiky. Vega 56/64 je cip velikosti high-endu. A museji ho prodavat za ceny mainstreamu, vzhledem k jeho vykonu. Ten hardware jednoduse neni konkurenceschopny. AMD ty jejich grafiky (s vyjimkou mining manie) ale prodavaji s minimalni marzi, aby se vubec prodaly.

Vega skutecne MELA byt high-end. Realita je ale donutila vydat ji jako mainstream (a za chvili to bude low end). A to jeste za cenu taktu na limitu schopnosti cipu a obrovske spotreby. Kdyby vydali Vegu tak, jak byla zamyslena, tzn. na taktech optimalnich pro spotrebu, bude souperit spis s GTX1060, nez s GTX1070/1080. To je realita. To same plati pro Polaris. Ta take prisla nataktovana na maximum s brutalni spotrebou (az dokonce prekracovala na zacatku limity PCI-E slotu). A souperi s GTX1060, coz je opet o mensi cip. GTX1070/1080 je take mnohem mensi cip - 314mm^2 oproti 486 mm^2 u Vegy. A to jeste nezapominejme na to, ze GeForce jsou 16nm, zatimco Polaris/Vega je 14nm (takze by mely byt jeste pomerove o neco mensi).

Nejhorsi je, ze AMD uz nema kam s tou architekturou jit, protoze vyssi takty uz jednoduse nezvlada.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

len odrazkovo:
Vega 56/64 je cip velikosti high-endu. A museji ho prodavat za ceny mainstreamu

ved V56predavali cez polroka za 25K Kc :D

V56 pri TDP 210 W je rychlejsia ako gtx1070, mas to cele pomylene

dalsie pomylenie...dnes ti ide, ze by to bolo naschval?: Polaris. Ta take prisla nataktovana na maximum s brutalni spotrebou (az dokonce prekracovala na zacatku limity PCI-E slotu
PCI-E slot mal nejaku definiciu odberu, a polaris ho prvy mesiac? prekracoval...zle nastavena zalezitost poriesena updatom
btw, OC polaris zerie cca 35-37% viac ako OC gtx 1060 wow. brutalna spotreba
este nieco?

velkost cipu je co za dovod? napr ti odpoviem inac, tvoj rozmerovo mensi pascal nezvlada plynulo DX12 API, lebo je osekany a optimalizovany na DX11(a to nekecam, mam jeden gtx1070ti doma), radeony su vacsie cipy a vsestrannejsie,minimalne ten Vulkan/DX12 ide na nich plynulejsie a bez zadrhelov. ale to si nepriznas, lebo si zaslepeny

btw, neodpovedal si na to, kolko driverov za poslednych par rokov nvidia rollbackovala, ..si pamatam ze niektore aj odpalovali par druhov pascalov :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Schopnost AMD fanatiku si priohybat realitu me snad nikdy neprestane prekvapovat.
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_56/31.html
Rozdil 3-6%. Pritom ale:

Vega 56 486mm^2 14nm proces , prumerna spotreba 229W
GTX1070 314mm^2 16nm proces, prumerna spotreba 145W

Myslim, ze to vic nez jasne vystihuje situaci. Vy uz jste fakt smesni tady :) Hlavne si dal opakujte stachovo nesmyslnou a nepodlozenou mantru o DX12/Vulkan. Protoze, svete div se, I tam jsou GeForce rychlejsi, nez AMD ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

plus najlacnejsia 1070 - 407€, najlacnejsia vega56 - 583€ :) Vega56 si nekupi ani pracovnik AMD, nieto bezny clovek..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ccc... iste ti je jasne, ze treba porovnavat obe grafiky v 1 obchode, takze 1070 tam maju za 385€. Pre cz/sk je ale smerodajna alza, ktora posobi na oboch trhoch, nie nejaky nemecky neznamy obchod, kde by som nekupil an RJ45 konektory ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jeden z najvacsich nemeckych obchodov :) nj, ked poznas len nvidiu, a chces sa bavit objektivne... a 1070 je fakt dobra tak na DX11 par hier, a na 2K uz velmi nie..je dobre ze stoji 385€..ja som ju kupoval za 388€ na slovensku minuly rok tiez :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1070 je okrajova karta, ktoru kupuje tak 1% populacie. Drviva vacsina kupuje 1060 a 1050/ti potom dlho dlho nic a potom su kancelarske 40€ grafiky. 80% (moozno aj viac) pouziva grafiku v CPU, preto ma aj AMD taky podiel trhu aky ma...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aug 14th, 2017,
coviac dodat, nvidia fanatik :)
mal som doma V56, gtx1070 msi armor a mam gtx1070ti msi gaming, bratu...narozdiel od teba viem co pisem, nieje rychlost ako rychlost... pascaly vo vulkane behaju ako salene od min to max..40-140fps, narozdiel od vegy, ktora mala napr 100-110fps stabilnych, ale pod DX12 je pod pascalom taky mikroshutter, ze som mal pocit ze hram na 20fps pri gtx1070ti... a to mi ukazovalo 90-100fps na 2K

...a kolko driverov nvidia rollbackovala za posledne roky?
dusi ta tato otazka?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele este si muzes vymyslet, ze je treba obraz na GeForce v DX12 ruzovej. Ten microstutter a dalsi kraviny nejsou jeste dost silny kecy. Chce to necim pritvrdit, pak treba zacne nekdo verit aspon jedny z tech blbosti - ve smyslu "na kazdym sprochu pravdy trochu" :D

Rollbackovaly se maximalne GameReady drivery, ktere v te dobe byly BETA. Vis, kdybys byl co k cemu, vedel by jsi, ze tehdy Nvidia jasne sdelovala, ze jsou to beta drivery. Vydavali k nim i errata. V te dobe ale jeste vydavali i WHQL drivery, coz byla hlavni verze driveru, ale vydavana s mensi frekvenci. Aktualne uz Nvidia distribuuje JEN GameReady drivery a uz nejsou beta, jsou WHQL ;) Opet je AMD pozadu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle "Svatý války" se čtou dobře :)))))) a původně jsem se nechtěl zapojovat, ale jednu poznámku si dovolím - DX12 API je jako argument slabota - Windows 10 only, a navrch je na to jen pár games... ;))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aj keby jedna hra, ktoru chcem hrat, tak to je to argument.(btw, aj World of Warcraft dostal DX12 patch)
ja by som tiez bol radsej za Vulkan hry, ale situacia je taka aka je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná byste měl změnit matoucí formulaci závěru, neboť se výhradně zaměřujete na zábavní sektor a současně pokrýváte ostatní sektory. Můžete mít pravdu v oblasti her a zábavy, neposoudím (a nechci), ale určitě nemáte pravdu v oblasti profesionálního využití.

Grafické čipy AMD se používají v hojné míře a jsou velice variabilní. Od běžných Firepro (Radeon Pro WX), až po speciality schopné zobrazovat v 16 bitovém barevném režimu (16bit/kanál), které vychází z řad Firepro (Radeon Pro WX), nebo MxGPU Firepro S, což jsou karty určené pro SR-IOV. Grafické čipy AMD používají i ostatní výrobci, ze široce známých značek např.: Eizo, které karty dodává speciálně pro své monitory (diagnostika, metalurgie, ...), nebo další výrobci zabývající monitorování, video wall (např.: Matrox).

"Žádné" působí poněkud přehnaně, obzvláště v situacích, ve kterých nenarazíte na hráče slátanin. Bohužel, stále existujeme :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jediny duvod nezavislych testu je marketing, tak jsme na tom dost spatne. A minimalne je to velka urazka mnoha subjektu podobne testy vykonavajici. Faktem asi ale je, ze tem subjektum bude nazor na forech asi dost ukradeny. Minimalne uz protoze toho dokazali vic nez autor tech kritizujicich vyroku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty už by si měl vystřízlivět a k tomu tolik nehulit. Cokoliv napíšeš jsou akorát teoretické bláboly.
Sám AMD grafiku nemáš a budeš poučovat jaká je? Že ty jsi Obrmajer pod novým nickem?
Takže ještě jednou, sám potvrzuji, že s ovladači AMD poslední 2 roky nemám jediný problém. Kecali jsme o tom dnes i v práci a každý kdo má AMD grafiku, tak potvrdil, že ovladače jsou v pohodě. Takže svoje bláboly a teoretické úvahy "co by mělo být" si strč víš kam. mě zajímá praxe a ta je u AMD velmi dobrá. Což se nedá říct o Nvidii.
A to, že si výzkum objednali? No a co? Dělá to snad v dnešní době někdo jinak? Myslíš, že existují nezávislé statistiky, které nejsou ovlivněny? I testeři musí z něčeho žít... Proto si raději udělám názor sám, ideálně (když mám tu možnost - a tu u AMD Nvidia grafik mám) svojí vlastní zkušeností. Prostě Nvidia je s ovladačema na tom hůř. TEČKA.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Kecali jsme o tom dnes i v práci a každý kdo má AMD grafiku, tak potvrdil, že ovladače jsou v pohodě."

Takze jsi to vlastne potvrdil jenom ty :D To je krasna statistika - jeden clovek, navic jeste s "chyby AMD driveru nevidim neslysim" mentalitou. Hele, vis co, fakt si me presvedcil. Odvolavam co sem odvolal, slibuju, co jsem slibil :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že s ubožákama se "zelenýma" brýlema se nemá cenu bavit. Chceš vnutit svou pravdu nejenom lidem, ale i redaktorům. Jsi nula hochu, raději žij reálnej život, protože tady jsi za šaška a zelenýho dementa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

radeon 280 pri 4K a uspani monitora/pc nahadze okna dolava hore a pomeni ich velkost - rozne verzie crimson displayport aj hdmi, win7 aj win10. 1060 to nerobi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto jsem hned v prvním komentu psal - můj subjektivní názor. Netvrdím, že všem to funguje na 100%, BTW to netvrdí ani ten průzkum. Prostě tvrdím, že AMD je na tom líp.
A ještě k Radeonu 280, ten je z přelomu 2012/2013 to odpovídá Nvidii řady 6xx, opravdu si myslíš, že Nvidia má lepší podporu např čipu GT680 než AMD Tvojí 280 ? Určitě ne. Takže porovnávat aktuální řadu Nvidie a přes 5 let starou AMD z pohledu podpory ovladačů je dost mimo mísu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mna to nezaujima kedy to bolo vydane, ale ci to ide/nejde ako ma. Na fullHD to ide ako ma, prepnes rozlisenie 3840.... nejde ako ma. Evidentne je to chyba ovladacov a je irelevantne, kolko ma grafika rokov, kedze predpokladam ze aj 580 sa bude chovat rovnako s rovnakym ovladacom. A ak nie, zas je to chyba AMD :) lebo nove ovladace z roku 2017 musia mysliet na taku samozrejmost ako 4K rozlisenie. Niesom si isty, ci 9600gt pozna 4K, ale ked velmi chces, tak ti otestujem, ci to robi aj ona - tak nie, nevie 4K, este mam 210.. tiez nevie 4k :) Pointa je, ze ak to vie 4K tak to ma normalne fungovat!!!!

a ak uz sme pri tom, tak 280 je premenovana 7950 ;) tak jej pridaj este nejake 2 rocky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o to hůř. To si rovnou můžeš stěžovat, že 2-3 roky starý mobilní telefony nedostávají update na nejnovější Android. Taky je to jen o softwaru. Prostě ber to tak, že firmy řeší jen aktuální generaci, max. jednu generaci zpátky. Tam je priorita, ne podporovat 5, vlastně 7 let starý zařízení.
BTW, měl by sis stěžovat i na tu GT 210 , že nepodporuje 4k, to je přece taky jen o ovladačích....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Oki, nVidia je lepsi, mozna ta uplne nejvic nejlepsi, to vsak nebrani nic tomu chvilku vysumet a pak si dat znova leky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Teď už AMD chybí jen ten herní high-end.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

skor snob end...ako jasne, nema konkurenta k gtx1080ti - titan, ale ide o 1-2% hracov, podla steam...hoci na forach mam pocit, ze gtx1080ti ma 95% ludi :)

a k clanku, prave som si to zazil na vlastnej kozi, vcera konecne doriesene.
gtx1070ti a v 3D hry mrzli. mrzol driver. - samozrejme na ofiko strankach ziadna pomoc, musel som hladat vsade mozne, kym som nasiel riesenie
riesenie - nejake blbe nastavenie v advanced napajani
https://cdn.instructables.com/FLJ/EZEZ/G43EG246/FLJEZEZG43EG246.LARGE.jp...
este aj ludia dlhodobo vyuzivajuci nvidie sa s tym nestretli.
...ech, ze som strelil tu bezproblemovu(maloproblemovu) VEGu - kvoli referencnemu bloweru

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok tak by stačila herní Vega, já ji totiž jako herní kartu nějak neberu, výkon kolem 1080 a spotřeba jako přetočená 1080Ti to je prostě něco špatně a řeči že až všechny hry budou DX12 že ten výkon bude jinde mi je teď na dvě věci to už se povídalo před X lety že v tom má AMD výhodu a pořád ta DX12 only doba nějak nenastala.

K tomu problému není to spíš chyba Woken? Jinak je pravda že zatím co AMD kvalitu ovladačů zlepšuje nVidia na to hází bobek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

neviem ci je to chyba len Windows. zistil som ze prve ziadosti o pomoc pri tejto chybe su datovane na rok 2010, teda dost casu to poriesit z obidvoch stran, a evidentne na to serkaju..tj vacsie maslo mi pride ze ma na hlave zelena firma, je to jej hw.

ad DX12: ak bude dalsia rada nvidia kariet rovnaka ako pascaly(tvrdi sa ze turing ma byt len refresh) tak DX12 doba nenastane. Pascaly DX12 nezvladaju, maju sialeny microshuttering(testovane na Vermintide 2 a Total War Warhammer), su len DX12 ready. Skoda, no.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vega jebohuzel nejen malo vykonna vzhledem ke konkurenci, ale jeste ke vsemu i drazsi. Pokud milujeme na AMD, ze umi procesory levneji nez Intel, tak u grafik je to bohuzel opacne, nefanouskovi AMD to proste nema co nabidnout.
A jak pises, tech DX12/Vulkan her je porad prilis malo a nez se rozsiri, tak tu bude urcite nasledujici generace hernich karet i od AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Vega jebohuzel nejen malo vykonna vzhledem ke konkurenci"
to je mozno pravda, ale je takisto pravda, ze vo vseobecnosti je VEGA vykonna az az.
V64 je kvoli zravosti dost gaming fail, ale V56, byt o 50-100€ lacnejsia je uplne vykonnostne optimalna karta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Vega 56 je cca. jako GTX1070 maximalne v nekterych hrach jako GTX1070Ti ale je znacne drazsi. Proste mi to prijde jako opravdu znacne nevyhodny.

Kdyby Vega 56 byla do 12K, tak by to byla jina pohadka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasny, ale i tak treba namatkou CZC stoji GTX1070Ti 12.700 a Vega 56 15.600. To je dost hrozna cenovka, to uznej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro zakazniky asi tak hrozna neni, kdyz jim za tu cenu prijde vyhodna.. kdyby ji nekupovali, pujde dolu..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chapu cloveka co si takovou kartu koupi na prilezitostne hrani ale kdyz si ji koupi pure hrac mi hlava nebere protoze ac se ceny u NV karet pomerne rychle rovnaji na startovni linii pri uvedeni na trh tak herni AMD grafiky jsou porad prepalene a cena nechce jit moc dolu ...jsem zvedav kdy skonci dozvuk miningu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD grafiky jsou teď opravdu dražší (díky tomu neprodejné) a Vega 56 za 15 je prostě nesmysl. Krom toho Vegy jsou spíš pracovní než herní... Aspoň já bych ji využil na práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za kvalitu se holt platí. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to teda je, ale ja uz po jednom nakupe v czc nekupujem - (lebo nemci su lacnejsi ;) )
ked si porovnam,ze tie 12400Kc(hlucny gainward alebo msi armor..co je dobre chladenie tak na polaris/gtx1060) je 480€ (+posto)a v nemecku viem kupit v56 za 509€ + posto, rozdiel je 30€...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

temer pred rokem jsem mel referencni vegu 56 skladem v kosiku za 399 eur (+ postovne tusim 12). Tehda jsem se hlupak rozhodl pockat na nereference a pak ty cenovky udelaly co udelaly.. Vega56 za 10,5k by byla velmi zajimava karta. Za dnesni cenovky muze krom kryptonenasytu vyhradne vypocitavost distribuce a prodeje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to chtelo zverejnit metodiku a prubeh testu, aby se z toho dalo neco vyvozovat. Napriklad je rozdil mezi chybou, kdy dojde k vypadku obrazu a nasledne se pokracuje dale normalnim zpusobem a je rozdil, kdyz vede chyba k zamrznuti pocitace a nutnemu restartu. Pokud by napriklad bylo 7% zatuhu PC proti 17% mzikovych vypadku, tak porad beru radeji tu vic chybujici kartu.

Ja ale porovnavat kvalitu ovladacu nemohu. Ja jsem nikdy v pocitaci grafiku od AMD nemel. Driv jsem byl fanousek firmy ATI a mel jsem od nich hodne grafik a odesel jsem k NVidii prave hlavne kvuli ovladacum, bylo to strasne. V kontextu ATI ovladacu pusobila NVidia jako zjeveni a naprosto bezchybne grafiky, ktere clovek proste musi milovat.
Ale samozrejme jsem cetl o tom, ze AMD postupem casu dokazala v byvale ATI nasadit uplne jiny softwarovy smer a dnes jsou ovladace od AMD grafik vyborne designovane. Jenze proste nemel jsem prilezitost mit AMD grafiku. Jsem myslel, ze si koupim Vegu, ale nakonec to byl jen hype okolo ni a ta grafika mi nema co nabidnout, tak treba priste.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevěř tomu, jsou to reklamní bláboly AMĎ fanoušků. Mám na rigu ty ovladače a jsou naprosto katastrofální. Nic tam nejde nastavit pořádně. Jsou tam nějaké přepínače kdy si vybereš zapnuto vypnuto, ale rozdíl ve hře nebo programu nepoznáš. U nVidie, ale tohle nemáš, u Nvidie máš třeba: vypnuto, 1x, 2x, 4x, 8x, zapnuto (doporučeno) apod... Prostě si s tím můžeš vyhrát a ta volba skutečně funguje a né že jen přepínáš grafické tlačítko, bez funkce.
Další věcí je že nVidida má u toho aji popis co která fíčura dělá, u AMD nevíš nic, nějaká optimalizace shaderu pro AMD, morfologické filtrování? Mozaikové zpracování? A jejich nabídka pro AMD nebo pro aplikaci, absolutně nevíš co tam máš mít zaškrtnuto. Navíc se pro každou hru u nVidie ty ovladače upraví sami.
A o stabilitě se radši zmiňovat nebudu to je utrpení na oběšení, kdyby neexistovala nVidie, je to jak srovnávat Win95 a WinXp, oboje vypadá skvěle, obojí je funkční,do té doby dokud nedojde k náhlému výpadku el.energie a poté zkusíš počítač opět zprovoznit, tak Win95 dopadne totální přeinstalací... která co? Při dalším výpadku el.energie opět nepomůže.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Chapu, ze u tebe v rigu je to neco jineho, ale mne v podstate staci stav, kdy ovladac funguje, ja tam nic nastavovat nemusim a nedelam to.
Proste zapnu hru a hraju, do ovladacu nesaham, maximalne si nastavim detaily ve hre. Takze me zajima aby ovladac nepadal a ovladac od NVidie mi nepada, za me spokojenost. Pokud bude stejna funkcnost i u AMD, coz minimalne u v R5 2400G integrovane Vegy 8 je, ma to kamos, tak za me zase spokojenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u Crhy a jeho miningu je to hlavne mezi klavesnici a zidli. + tam dela veci, ktere nejdou jakkoli pochopit...
Jeho mining spociva v 1 rigu a donedavna 1 grafice RX580 ted uz mozna dokoupil...
jinak neni nic snazsiho vemes desku nastavis ji na integr. GPU prtes rizery napojis 6 grafik a pak pres W nebo lepe HiveOS vse spustis a jedes pripojenou mas jen desku a nic neresis... Co tam vymysli a resi Crha opravdu nechapu... Je to hold o tom kdo s tim umi a kdo ne... nic vic nic min...
Jinak ja na Radeonech potize nemam a je pravdou ze kdyz vyuzivam vic monitoru tak u nVidie sem uz potize mel (stacilo pockat na nove opravene ovaladace). Ale jinak obe firmy na pohodu vse funguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, jedinny pripad, kdy jsem mel problem s ovladacem grafiky a to dlouhodoby, byl integrovanej Intel myslim HD630 je ten cip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si to chtěl vyzkoušet no a katastrofa. Pokud to vnímáte tak, že si koupíte AMD kartu, dáte ji do počítače a o nic se nestaráte, OK beru. Ale pak nenadávejte na nVidii, která dokáže rozpoznat hru a podle ní upravit nastavení karty pro co nejlepší optimalizaci, že je dražší. To přece nemůžete mít nVidii za zlé. U nVidie když něco přeženu, tak chvilku to chroustá, potom černá obrazovka a nakonec blik a ovladač byl znovu zaveden po kritické chybě a jede se dál. U AMD černá obrazovka = černá obrazovka i když PC nezmzrne, akorát nemá kudy zobrazovat. A nastavit aby jeli zaráz integrovaná grafika intel + AMD prostě nejde, ty ovladače ti to nedovolí. Tak o čem je řeč?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc by ti nemely amd drivery dovolit integrovanou grafiku, funguje to zcela normalne. I kombinace AMD+Nvidia+intel integrovana (chvili jsem mel takovy rig). To bude asi rukama :). Osobne mam radsi v kompu vegu 56 i kdyz tady mam vegu 64, 1080-ti, 1070, rx580, rx570. Radsi mam v posledni dobe drivery AMD. A kdyz se do 56 hodi bios ze 64 a podvoltuje, tak jsou vykon a provozni vlastnosti ok. Mimochodem by me zajimalo, jakych dosahujes rychlosti a spotreby pri miningu?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To o čem mluvíš je utilitka nVidia GeForce Experience... Co umí detekovat hry a optimalizovat nastavení grafiky... Já to nepoužívám... Za 1. se musíš registrovat za 2. nejsem si jist že přesně víš co a jak to nastaví 3. je to hlavní když víš co a jak ta to nepotřebuješ. Pomáhá to hlavně dětem, že nemusí nic řešit.

Fascinující a kdy žes ty černé hodinky měl? Jinak opět je to o ICT gramotnosti... stačí nastavit v BIOSu, že výchozí grafika je integrovaná a zapojit do ní monitor. Další grafiky máš v rizerech. Nic složitého to opravdu není. Jo ještě u některých desek musíš správně nastavit BIOS abys viděl víc jak 4 grafiky.

Pokud to fakt neumíš a nevyznáš se v tom najdi někoho kdo Ti to ukáže, případně Ti někdy helpnu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky experience nepoužívám pro optimalizace her, typicky mi to vše snaží dát do 4k s minimem detailů a já preferuji FHD s maximem detailů.

Nicméně experience používám už jen kvůli jendoduchému integrovanému nahrávání/streamování a ze zvědavosti jsem použil i Ansel, bohužel můj top herní titul na podporu stále čeká, byť byla slíbená už dávno :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem se registroval na email pro spamy a co jako? A stejně si nejsem jistej jestli to je ono. Kliknu na plochu pravým, dám panel nVidia a je tam spravovat 3D nastavení a jsou tam dvě karty, univerzální pro všechno a pak podle programu a tam si zatrhneš a mám tám milion přednastavených nastavení pro hry. Takže tak asi k uživatelskému hraní. Já vím že AMD na to nemá programotry, já to chápu, ale nechápu pak proč tady někdo tyto ovladače zveličuje, když pravda je úplně někde jinde.

Kdy jsem ty černé hodinky měl? Když jsme se snažil sprovoznit rig, který těží 17MHs se 70% vytížením karty na 25MHs, kdy jsem 10x přeinstaloval všechny možný ovladače co jsem na netu našel a stejně se mi to nepovedlo. O OC nemluvě, to jsem posunul o pár MHz a víc stejně nešlo, protože to karta nezvládla, takže jestli nějakých 17,7MHs tak to byl strop. Nechal jsem to tak s tím že zkusím ještě přeinstal na win10, ale už jsem se k tomu nedostal a minimálně do zimy se k tomu nedostanu, jednak protože se mi nechce a jednak protože na kašlu. Stejně to těží nula nula nic, spíš čekám na ty výprodeje jak redmarx a zkoumám monero, ale to se taky nedaří rozjet.

Jinak v BIOSu ty hlupáčku malinkatej vím jak se nastavuje, která grafika je hlavní, ale když nystavíš hlavní grafiku intel s tím že ve windows chceš duální režim třeba prodloužené plochy tak to nejde. A nejde to i naopak když nastavím hlavní grafiku AMD tak zas nejde aby rozšířená plocha byla zobrazována přes intel. Ale když zapojím obrazovky obě do intelu nebo obě do AMD tak to jede.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

i 25 Mhs je k nicemu, rx570 31 - 32 pri 130 W, rx580 31 - 33.5 pri 120 - 140 W, 1080-ti 54 pri max 150 W. A tezis snad aby jsi mohl prodat az to vyskoci ne? Nebo az to zase poroste rychle natezis 0.1 ETH a prodas? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jardo jestli máš strop 17,7 u RX580, tak je opravdu něco špatně a měl by ses obrátit na někoho kdo tomu rozumí. u RX560 máme 14-15.

Jinak Jardo sem nečekal, že Ty jako takový srandista a trol lol nezvládneš emoce a začneš o hlupáčcích malinkatých :-D Malý bych rád zas byl :-) Bohužel čas už nikdo nevrátí... :-(

Nemusíš zapojovat víc výstupů stačí opravdu jen 1 ten integrovaný. A koukni konečně na HiveOS. Do 3 RIGu je to zadara.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tě uráží hlupáčku malinkatej tak seš na tom s nervama fakt špatně a obdivuji tě že zvládáš diskutovat na internetu. Měl bys dáváat pozor aby tě někdo nevytočil tak že spácháš sebevraždu.

Když zapojím integrovanou grafiku na výstup monitoru, tak při kliknutí na ovladače se ti ovladače neotevřou protože AMD karta není aktivní-hlavní. Takže můžu tak akorát taktovat vrabce na střeše a taktovat se mi to přes claymore nechce.

Mě nejde o rig jako takový, mě jde o to že řeč byla o ovladačích a ty jsou z mého drobného pohledu katastrofání.

Ten Hive OS jde ovládat na dálku přes nějakou vzdálenou plochu třeba teamviewer?

jestli se o tom chceš bavit v soukromí tak jaroslav.crha@protonmail.com

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pres claymore je taktovani v pohode, muzes pouzit i treba OverdriveNTool, ale zasadni je pouzit bios s jinym casovanim pameti, tak ziskas bez zmeny taktu 1 - 5 mhs (zalezi na vyrobci pameti). Hive ma pekne udelany web dashboard (muzes nastavit takty a napeti), takze neni potreba teamviewer (pripojit na konfiguraci se muzes pres ssh, je to postavene na ubuntu). Na mining kdyz uz win, tak 10 jsou lepsi (drivery behaji i s integrovanou graf.), staci vypnout aktualizace a hotovo. Navic ve win 7 neni ani moznost zapnout compute mode, to bude pravdepodobne pricina tech nizkych rychlosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen bacha na ty biosy :-D opravoval jsem od páru lidí bricknuté grafiky :-D Někdy už ale ani nešly :-( Čili pokud jít do úpravy biosu, pak to musí být opravdu člověk znalý... To už není sranda... Kamarád takhle důvěřoval jednomu a pak měl velkou škodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unbricking je v pohode, staci nastartovat system bez driveru, nebo v safe modu. Obcas se mi to pri tom mnozstvi karet (a ruznych typu) stalo. Ale modifikace biosu je u miningu zasadni, az na vyjimky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to neuráží :-) jen sem se podivil, že si to psychicky neustál, a to jsem byl k Tobě slušný. Ty jsi opravdu takový zábavný trol lol :-) Vždy dokážeš napsat něco u čeho vybouchnu smíchy :-D Na to aby mě někdo urazil by musel hodně pojíst vtipné kaše a k tomu i pobrat notnou dávku inteligence... Krom toho já se diskusemi neživím takže mi to ani žíly netrhá... Jen občas zareaguji na nějakou tu blbost...
Hele nevím co a jak děláš, ale opakuji děláš to špatně... Takovém potíže opravdu nemáme a když už s tím neumíš a máš je tak přejdi pod jiný OS pořád Ti doporučuji ten HiveOS a funguje opravdu dobře. V opačném případě Ti můžu i dát kontakt na lidi co tomu rozumí a dělají s tím už dlouho.
Ten HiveOS jde ovládat i přes mobil :-) je k tomu na Android apka. Jak říkám pokud nedůvěřuješ mi domluvím se s kamarádem zda by Ti poradil a pomohl. Na email se ozvu jen né hned. Prvni se zeptám toho kamaráda zda by pomohl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevěří tobě, proč by měl věřit tvýmu kamarádovi, když je to přece TVŮJ kamarád ;))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítám, že není paranoidní :-) Krom toho je to člobrďa co se "miningem" už opravdu dlouho zabývá a já proti němu umím totální prd v této oblasti. Naučil jsem se jen to co potřebuji, abych mohl dělat servis a podporu známým. Osobně netěžím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je k popukani. Ty chces tvrdit, ze vis, jake algoritmy jsou pouzite v shaderech te ci one hry a jak to vykonove sedi na tvoji grafiku? Fakt hodlas tvrdit, ze tohle vis lip, nez inzenyri Nvidie a jejich test lab? Konkretne u tebe pochybuju, ze vis, jak vubec funguji zakladni graficke techniky, I treba blbe shadow mapy. Je hezke, jak si myslis, ze vis, co delas, kdyz nastavujes LOD na medium a kvalitu textur na high, ale fakt nevis. Navic GFE nevyuziva k nastaveni blbe menu dane hry, ale primo modifikuje configy, kde je v 99% her mnohem vic nastaveni, nez v menu. Jeste k tomu jsou tam casto fieldy, ktere nemaji zrovna srozumitelne nazvy a bez dokumentace to ani nepochopis (I kdyz bys mel naaaahodou hodne zkusenosti), protoze zalezi I na interni implementaci. Tohle vsechno GFE umi. Ty ne. LOL

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele vem si nejaky prasek na zklidneni emoci. Meles takove hovadiny, ze se to uz neda ani cist...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To plati spis pro tu vasi AMD skvadru tady. Zda se, ze kdyz vam nekdo na vasem domacim hristi rika pravdu, zacinate byt znacne nervozni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si myslis, ze nejake automaticke nastaveni kvality obrazu zkouma nejake shadery a jine blbosti co jsi zplacal vsecho dohromady..tak si dej za to facku troubo, protoze jsi jeliman, ktery si akorat tak vymysli ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty optimalizace si GFE samozrejme necuca z prstu. Nvidia na to ma vlastni cloud, kde vsechna mozna nastaveni a kombinace hardwaru testuje a hleda optimalni nastaveni pro maximalni kvalitu. Ta nastaveni prave obsahuji nejen to, co se da nastavit ve hre, ale i to, co je jen v config souborech.

Je to detailne popsano treba zde:
https://www.geforce.com/whats-new/articles/watch-live-streaming

Muzes si to okecavat jak chces, ale takova je realita. Clovek to fakt lip nenastavi. AMD samozrejme zas hraje druhe housle.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele Bedrichu, chce se rict, ze uz tradicne michas hrusky a jabka. To ze ma NV nejaky cloud, kde ma databazi s ulozenyma typovyma konfigama, tomu klidne verim. Veril bych mozna i tomu, ze ma na to i nejake algorytmy, potazmo nejakou potento botento AI. Ty jsi psal ale puvodne neco jineho o shaderech a bla bla, tak ze to vypadalo pomalu, ze si to GFE lokalne nastavuje sama snad podle 'sily shaderu'. Coz je samozrejme uplna kravina.
Dalsi vec je, ze si myslis, ze jejich nastaveni musi byt to nejlepsi. Samozrejme nemusi. Tyhle detaily ale hloupe prehlizis ve svem okatem tazeni ba podporu NV..
Priste zkus napsat smysluplny prispevek hned na zacatku, misto soustredeni se na svatou valku proti AMD...ze kterech vychazis jako NV fanaticky tulpas

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ne :-) já chci tvrdit, že si snad každý trošku znalý člověk umí nastavit grafiku ve hře tak jak potřebuje...
Jen děti ne, případně jejich rodiče, kteří nejsou znalí. A je pro ně snažší, když se to udělá samo. A dítě za nimi neběhá, že něco chce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pak nechapes, o cem je GFE. GFE je o tom, vymackat z konkretniho hardwaru daneho uzivatele maximum, co jde - dostat na jeho system ze hry co nejvetsi kvalitu - tak aby se grafika bud neflakala nebo naopak hra nebezela s 15 fps.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hru si umím sám nastavit jak potřebuji a nejsem si jist zda teď mmluvíš pravdu a ta utilitka si veme v potaz kolik máš paměti, jaký výkon má CPU (protože to má taky vliv na celkový výkon) + k tomu veme typ grafiky (ty taky nejsou úplně stejně výkonné) a začne dělat úpravy v ovladači, aby To jelo fakt co nejoptimálněji... Já si spíš myslím, že to veme z databáze např 1060/3GB a udělá uber na detailech použij toto vyhlazování tam to nastav tak a tam tak a hotovo... To umím sám... Krom toho jsou hry kde si vysloveně chci udělat nastavení podle sebe. WOT, WT a pod...
Řkám je to utilitka pro lidi co si to nechtějí nebo neumějí nastavit sami a tak to nechají na stroji.
Jako můžu se mýlit, ale nemyslím si to.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze mluvim pravdu:

Je to detailne popsano treba zde:
https://www.geforce.com/whats-new/articles/watch-live-streaming

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Poptám se známého jak to funguje. Moc se mi nechce věřit že to funguje tak že si to proměří celý PC a podle toho to pak nastavuje.
A potom říkám mnoho her si radši nastavuji sám... Např né vždy je fajn mít super listoví a trávu, když pak hůř vidíš :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš Bedřichu? Jsou tam přednastavené profily, nemusím studovat žádné implementace Shaderů... prostě si zvolím Subnautica a profil je sám nastavenej na Subnautiku, dám si Doom a celé se to samo přenastaví na Dooom.

Naopak nechápu u AMD Morfoligické filtrování: Optimalizováno aplikací nebo optimalizováno pro AMD... tak co tam asi tak nastavíš? Jasně že optimalizaci pro AMD jinak ti optimalizace sebere FPS, že ano... ale můžeš tam zadat cokoliv, protože ve hře to nepoznáš ani FPS neklesnou ani nevzrostou, takže vlastně dodnes nevím na co to tam je a už ani nechci vědět k čemu tam to je. Jen by mě zajímalo proč se tedy někdo s tím přepínačem programoval. Doufám že to nebylo jen tak pro to aby tam vůbec něco bylo. Ufff snad jsem ti to popsal dostatečně podrobně abys to pochopil. Jinak strašně se mi líbí oslovení: "Inteleguán", takže mě prosím neházej do jednoho pytle s AMĎáky když jsem Inteleguán s nVidiákem dohromady. Díky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problémy s ovladači se běžně vyskytují na obou frontách. Ještě jsem nezažil bezproblémovou kombinaci vyššího rozlišení a vykreslování OpenGL, zejména požadujete-li pro materiálovou analýzu 10 bit (DICOM Grayscale) s vyšším rozlišením (typicky 1 - 2x 3840 x 1820px), Spolehlivě se obraz rozpáře na Radeon Pro WX7100 (18.Q2.01) i Quadro P2000 (R390U6 391.74). Bodří hoši z Microsoftu se svými Windows 10 Pro WS ... neřeší. Zkoušet se dají různé verze buildů, ovladačů, grafických karet, společným jmenovatelem zůstává Microsoft. Jediný spolehlivý fix zůstává vrátit se zpět v čase, nainstalovat Windows 7 a zatrhnout mu Aero (knihovny 3D akcelerace DirectX).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak dnešní kopnutí do nVidie splněno. Nějaké novinky ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

-jj, turing stale nevysiel.
-8jadro intelu mozno bude pajane(to bude zase obr vysvetlovat, preco je pajka ok)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

- vega stále nezraje jak víno a nepředehnala gtx1080.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

aaa, jarousek se po pul roce probudil.. jeste vytahnout hlavu z nocniku a bude to ok.. (:

https://diit.cz/clanek/po-pul-roce-od-vydani-si-vega-vede-lepe

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Spíš ses probudil ty, ale do špatného snu. Bohužel ani po půlroce se nepodařilo výkonově takt na takt předehnat o generaci starší Polaris, která nemá žádné z vychytávek Vega architektury... Většina bottlenecků u Vegy bohužel zůstala včetně příšerné spotřeby. Neprodejnosti těch herních Vega karet ještě vydatně napomáhají hodně přestřelené ceny...

"Vega is as fast as Polaris

The result for Vega is still sobering. A second analogy makes this clear: Vega is, at least on average, as fast as Polaris. Already Polaris was able to sell seven percent of Tonga - identical to Fiji - with the same raw power . There is no sign of a ripening process at Vega even after almost a year. With high GPU load, there is no overall performance advantage of the architecture over Polaris on average across all titles. "

https://translate.google.cz/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=cs&i...

Pekny test s radou dobrych odhaleni:

* Drivery zrejme Veze pomohly. Pokud srovname test ze zari 2017 na [H], tak ma nyni Vega o ~10% vyssi IPC v porovnani s minulymi 5%.
* Na vyssich rozlisenich se naskok v IPC smaze neresenym bottleneckem
* Ani nynejsich 10% IPC nad Fiji nestaci Veze k predehnani Polarisu...
* Rozdil mezi 56 a 64CUs - 14% - se casto projevi jen 2% narustem vykonu... smutny bottleneck

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„ani po půlroce se nepodařilo výkonově takt na takt předehnat o generaci starší Polaris“

Aha, takže tu tvrdíš, že Vega 64 není při stejných taktech rychlejší než RX 580? To snad ani nemá smysl komentovat :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

škoda komentovat je ten tvůj příspěvek :-D buď seš natvrdlej, nebo to děláš schválně. Možná oboje :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

tvl nejsi nemocnej? (: nVidie od doby polaris ma furt pascal a ipc nezvedla ani procento, natoz o pet nebo deset procent.. ((:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tom Buri: To opravdu nemá smysl řešit. Mé první setkání s del42sa byla zpráva, ve které mi vyvracel informace o produktech 3Dfx, které jsem získal přímo od bývalého inženýra 3Dfx (asi věděl víc, než člověk, který tu kartu navrhoval). Prostě si kdesi na webu přečetl něco jiného, přijal to za své a nebyla s ním řeč. Za těch 15 let se v podstatě nic nezměnilo, stále opakuje dávno vyvrácené bludy :-)

https://abload.de/img/3dfxv4o9y.png

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

zajimavý že raději ani neuvádíš o co tehdy šlo :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

aspon priznaj, ze si napisal blbost ohladom takt na takt polaris vs vega

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ale já mluvil o IPC architektury ne o výkonu RX580 vs Vega64. V tom textu je to jasně napsané a ke stejnému závěru dospěla redakce CB při svých testech. Ještě je to schválně uvedeno v té citaci....

škoda mluvit....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ty to v hlave nemas v poradku.

Architektura GPU je uplne neco jineho nez CPU, kde je mozne se stale stejnym software testovat nekolik ruznych HW a tedy odhalit IPC.

Ale GPU se meni extremne a je hodne zavisle na SW (ovladacich). A co ja vim, tak ani AMD, ani nVidia nedavaji do release notes u driveru neco jako: "Tak a tedka jsme na maximu SW a vse ostatni je HW". A proto nemuzes porovnavat IPC na GPU. Protoze vzdy mas jiny SW, ktery ti s tim extremne zaclouma.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Rika kdo, ty ? :-D

Kdyz to muze delat AMD a ostatni zahranicni weby a tak ja to delat nemuzu ?

https://images.anandtech.com/doci/10446/P9.png

https://images.anandtech.com/galleries/5059/AMD%20Embedded%20GPUs%20Laun...

ne v hlavě to nejspíš nebudeš mít v pořádku ty. Takové srovnání je naprosto běžné.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

@del42sa helet ani se tem souckovo odpovedim nedivim. neni to poprve, co utika od diskuze ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nehodlam cist zpetne celou jejich diskuzi nekde na foru 3dfx, nebo kde ten konflikt nastal.

Ale Del42sa se i tady v tom vlaknu tehle diskuze projevil jako trouba. Takze nemam zadny duvod neverit, ze no-X mel ty informace spravne, jen je Del42sa spatne interpretoval a chtel bojovat na internetu. Mozna ze pak vychladl, poradne si to precetl, nebo nacerpal dodatecne informace a pak naznal, ze udelal chybu a tak se neozyval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

sám seš trouba

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejsem ten, kdo si plete pojmy jako watt a cycle, nebo performance a instruction.

A taky nepouzivam ty pojmy ve spatnem kontextu. Treba jako ty to IPC v GPU sfere, kde maji mnohem mensi relevanci, nez u CPU, kde take nejsou nijak zvlast dulezitym parametrem, jen jednim z mnoha.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

že nechápeš to je tvůj problém, ne můj

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

https://www.gamersnexus.net/guides/2885-scott-wasson-qa-what-is-gpu-ipc

"its apply to CPUs as well as Graphic Chips....."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

LoL, dekuji, ze si sam prinesl dukaz o tom, jak zmateny jsi.

Ty mluvis o IPC, tedy "instruction per clock" a obou obrazcich ktere si postoval je "Performance per CU" a v druhem i "Performance per Watt".

CU neni nejaky "clock unit", az si srovnas dojmy a pojmy, mozna si vezmes prasek, tak se vrat a budeme diskutovat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jasně já jsem zmatený a nejspíš i celá redakce Computer Base. Jen ty jsi nejchytřejší na světě :-D

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=cs&...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ehehe, dalsi ukazka tve marnosti. Tak to proberem krok po kroku, treba se proberes ty.

1) V odkazu co posilas neni nic o IPC. Doslova jsou tam pouzity terminy "power", coz je zmatene, hadam ze ztraceno v prekladu a termin "performance rating". A pokud neco vis o anglictine, tak performance znamena vykon, nikoli IPC. IPC je jen jednim z mnoha parametru, ktere se na vykonu podili.

2) Nemuzeme udelat ani zadny osli mustek k srovnani IPC, protoze podle jejich vlastni informace, kazda grafika bezi na vlastnich taktech. Kdyz kliknes na testovaci metodiku, nikde tam neni napsano, ze by nataktovali vse na stejnou frekvenci. Dokonce je tam velka tabulka, kde CB rozvadi jake takty jaka karta ma. A ze Polaris nedrzi diky ruznym technlogiim stejnou frekvenci. Znovu opakuji, nikde neni napsano, ze by melo byt testovano na stejne frekvenci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1) a jak jinak bys nazval nárust výkonu u jedné generace GPU vůči nové generaci při stejných taktech ?

2) ty karty v tom testu běžely všechny na stejných taktech ty chytrolíne. Ani jsi ten článek nečetl a hážeš tady rozumy.

"A stalemate at the clock at 1040 MHz"

pak kdo je tady za pitomce......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) Je to narust vykonu. Proc bych to nazyval necim jinym? Postni nekoho, kdo pouziva termin IPC v GPU. Ani ta tva CB. AMD dela jak CPU, tak GPU, ale v GPU pouzivaji "Performance per Watt", nebo jenom Performance, ale nepouzivaji IPC, kdezto treba ve slidech o ZEN tam IPC s prehledem pouzili. Dokonce na tech tvych linkach ani nepouzivaji IPC pro ty shaderove bloky, ktere jsou asi nejpodobnejsi pro CPU a GPU.

2) Nauc se postovat pitomce. Kdyz chces ukazat informaci z clanku A, neposilej clanek B, nebo nezamenuj stranky. Odkaz, ktery si nahodil neobsahoval zadnou takovou informaci. Bylo tam napsano, ze Polaris ma naskok cca 7% a nic o taktech, akorat ve srovnani RX470 a RX480. Mrknul jsem tedy jeste na odkaz testovaci metodika, tam taky nic takoveho nebylo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ztráta času s tebou ... článek je jen jeden ( má čtyři kapitoly ) V tom linkovaném článku je to napsáno poměrně zřetelně. Že ty to tam nevidíš a že to nechápeš fakt není můj problém

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

lool, tak to fakt sedi.. (: nemas toho vic?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle pro ilustraci stačí, obsah soukromé korespondence nezveřejňuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Za těch 15 let se v podstatě nic nezměnilo, stále opakuje dávno vyvrácené bludy :-) "

to zní jako bys citoval sám sebe .-) Od té doby co tady děláš redaktora sis na Diitu vytvořil vlastní svět, ve kterém platí jen tvoje závěry, zatímco všichni ostatní jsou vedle a to včetně Mumaka nebo Ananda. Mohl bych ti tady hodit celý tucet odkazů např. jenom tady z diitu, kde je poměrně zřejmé, že plácáš blbosti, ale nestojíš mi ani za tu námahu.... Plácnout sem nějaký nic neříkající odkaz z roku 2004 aniž by bylo zřejmé o co vlastně jde a tvrdit, že opakuju stejný blud 15 let :-D Kde ?? To snad ne....

Mimochodem každý se může mýlit a nikdo z nás není bez chyby, je fajn pokud si tohle člověk dokáže přiznat, ale argumentace ve smyslu: "jednou řekl něco špatně = navždy plácal" zavání hodně černobílým viděním světa Jirko. Bývala doba,kdy se s tebou dalo normálně diskutovat, ale zřejmě se s tebou něco stalo a vlastně to jen ukazuje v co jsi vlastně tady na Diitu dozrál. V druhého "Jana Stacha" :-D Ostatně právě v tomto kontextu ten tvůj příspěvek o plácání bludů vyznívá poměrně dost komicky .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"ale argumentace ve smyslu: 'jednou řekl něco špatně = navždy plácal' zavání hodně černobílým viděním světa Jirko."

To zavani spis lehkou poruchou osobnosti, btw. K te druhe casti o dozravani a jistem individuu ceskeho webu - tady plati klasicke prislovi, ze nejhorsi druh blbce je ten, ktery je skalopevne presvedceny, ze blbci jsou vsichni ostatni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' jednou jsem rekl neco spatne ''

loool, chces byt oslovovanej pan ''polaris neni gfx8.1!'' nebo pan ''raven ridge nema vegu ale polaris!'' nebo treba pan ''gtx 1080 ma obycejny gddr5'' nebo pan ''consumer apu s hbm nebude'' nebo pan ''ht nezvysuje ipc''? (:

muj oblibejnej je ale ''Carrizo má jen 1MB sdílené L2, zatímco Bristol Ridge opět 2MB L2 cache'', kdyz je oboji stejnej jen prejmenovanej ci.. ((:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tom Buri: beru zpět, omlouvám se, fakt jsem našel na zahraničním webu že se Vega vyšplhala daleko nad nVidii: https://www.imgup.cz/images/2018/07/18/AMD-vede.png Fakt mazec, to jsem nečekal, asi prodám svou gtx1080...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se Vám zas na tom grafu nelíbí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je v nem malo kyticek..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi dobre sa tu bavim, predpojaty stamgasti tohto webu este nesklamali a nejeden buduci psycholog na tychto komickych postavickach urobil rocnikovu pracu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co když kvůli tomu budoucí psycholog spáchá samovraždu?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Až to někdo provede, odhalí se. Určitě se nechá zavraždit jako maskování. Ale já jsem to teď odhalil, takže bude objednáno vícero maskovacích vražd. Jsme ohroženi. Lidé, bděte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zvlast se musi bavit nad clovekem, kterej prijde do diskuse aby vsem ukazal, jak je upe nad veci.. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:)) dobry komentar..jenom drobna poznamka. jsi si jisty, ze nejsi sam v pozorovane skupine o ktere mluvis? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, nezávislý test kterým je pověřila AMD, ve kterém určitě náhodou jedna karta naprosto ultimativně ovlivnila výsledky, to je opravdu reprezentativní test stability ovladačů.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A jaké jsou tvoje zkušenosti s ovladačema AMD a Nvidie? Řekněme za poslední 2 roky, co tu máme řadu Nvidia 10x0 a AMD 4/580.
Já průběžně pracuju na 4 PC s AMD i Nvidií a prostě AMD je na tom líp. Netvrdím, že ovladače jsou dokonalé, ale jsou lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádné. Starší notebook ATI, novější Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukni se na tu matrici testu. Není pravda, že by AMD mělo "ultimativní" výsledky, ale je lepší. A já to můžu jen potvrdit. Zdaleka nejhorší je Intel, následovaný nvidií. AMD z toho pak vychází nejlíp. Když už jim něco nefunguje, tak jsou to spíše nepodstatné věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze kdyz v nezavislem testu ovladacu jedna karta pripadne jedna kombinace hw evidentne vubec nefunguje, tak je mozno objektivne prohlasit, ze ten vyrobce ma horsi ovladace, ze? Navic v tech tabulkach je uplne jasne, ze je nekde nejaka bota. Pokud se nekde objevi "Not Attempted (Due to hang)" tak je to vzdy hned prvni test toho dne, nasleduje 1 nebo vice hangu, a konci to VZDY vysledkem FAIL. A pak uz to je ok, ale pouze v pripade ze tech neuspesnych nebylo vsech 6 z toho dne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, každej to stejně bude řešit podle toho jaký má vlastní zkušenosti. Když má někdo problémy s Nvidií, tak ho nikdy nepřesvědčíš, že je dobrá a opačně u AMD.
AMD je na tom hůř, protože do Crimsonů, cca 2 roky zpět, to nebylo moc dobrý a udělali si špatný jméno, Poslední 2 roky je to fakt paráda a prakticky ani jednou jsem neměl problém. Nvidia těží z minulých chyb AMD, ale když ji máš doma, tak víš, že to není tak dobrý, a tento test mi to jen potvrdil.
A ano, pokud Nvidia není schopna zaručit, aby něco neFAILovalo, jak píšeš, pak dopadla jak měla, prostě hůř (100% nemá a nebude mít ani jedna značka)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neresim ani jednoho z vyrobcu, jen pisi, ze tato studie je FAIL sam o sobe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nvidia těží z minulých chyb AMD, ale když ji máš doma, tak víš, že to není tak dobrý, a tento test mi to jen potvrdil."

Používam NV od FX 5200 a tento pocit som fakt nenadobudol. Dokonca som mal nainštalované aj také ovládače, o ktorých sa písalo, že odpalovali GPU. U mňa bez problémov. Takže mám NV karty doma už dlhé roky a fakt nemôžem potvrdiť, že je to s ich ovládačmi tak ako píšeš a teda že to nie je tak dobré. Tým nehovorím, že je všetko 100% ok, len že je to celé individuálne. Z toho čo čítam posledné roky mám skôr pocit, že ovládačmi sú si obe firmy už vcelku vyrovnané. Skôr ma udivuje, že keď si nejaký test zaplatí AMD, tak je to u pár ludí v poriadku a môžeme tomu veriť. Keby si taký test zaplatila NV a vyšiel by v jej prospech, tak by sme od tých istých ludí čítali o klamaní a hnusnom podrazáckom marketingu. A to ani nehovorím o tom, že tí istí ludia tu obhajovali ovládače AMD aj v časoch keď boli objektívne na tom zle. To si dobre pamätám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaplaceny test je vzdycky divny a apriori je treba je brat opatrne. Na druhou stranu i tak muze mit nejaky zajimavy vysledek.
Na druhou stranu, kdyz tak vezmu aferky za posleni ca rok s ovladacema, ktere probehly na netu, tak nejak mi vychazi NV na tom hur. Jinak co se tyce asi obecne kvality, jsou podle mne na tom cca stejne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JJ. U NV sa objavili za posledné 2 roky horšie chyby. To na druhej strane zasa nič nehovorí o tom, či sú jej GPU stabilnejšie oproti konkurencii alebo nie (aspoň čo sa týka hier). Aby to nebolo jednoduché, závisí to pomaly aj hra od hry a či sú pripravené dané ovládače na ňu a ako dobre.
Podľa článku na dsogaming (odkaz je nižšie), použila QA Consultants 64bit verziu pre mňa zatiaľ neznámeho CRASH. Ten podľa komentárov k článku robí loop, počas ktorého vykonáva zmeny rotácie obrazovky, farieb a rozlíšenia. V tunajšom článku je uvedený komplexnejší postup. Takže zrejme nejaká všeobecná stabilita sa tým dá overiť, ale o hernej stabilite a kvalite ako takej to nevypovedá podľa mňa nič, pretože sa to nedá zhodnotiť všeobecne. Možno sa ale mýlim. O danom SW neviem vôbec nič. Ale bral by som tie výsledky v tomto smere zatiaľ s rezervou. Ako informácia to je ale zaujímavá.

https://www.dsogaming.com/news/amds-drivers-are-more-stable-than-those-f...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když vezmu svoje pecka a pecka z nejbližšího okolí, která nějakým způsobem prošla mýma rukama, tak dostanu slušný mix Nvidií a AMD (hlavně Paskaly a Polárky) a ani s jedněma ovladačema nepamatuji za poslední 2 roky nějaký zásadnější problém. Taky nestavím na laciném šitovém HW nebo nedělám betatestera úplným novinkám ;) Pokud má někdo pocit, že u Nv je těch problémů více, taky nezapomínejte na násobné množství prodaných Nv grafik vůči AMD. Tož tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"taky nezapomínejte na násobné množství prodaných Nv grafik vůči AMD"

JJ. Presne. Čím viac HW a SW konfigurácií používa danú GPU, tým je pravdepodobnejšie, že sa objavia chyby, ktoré by sa inak ani nemuseli ukázať. NV je v tomto prípade pod oveľa väčším tlakom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mozno by to bola pravda v pomere 10tky predanych kariet vs 1000ky predanych kariet.

ale predpokladam ze celosvetovo ide o 10tky-100ky(amd)tisic kariet vs miliony(nvidia), tj tak ci tak obrovske pocty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to aj o tom, že sa potom aj násobne viac ľudí sťažuje, takže to budí horší dojem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze Stach by te ukrizoval. Ten test je objektivne nezaplaceny. Akorat to nikde nikdo neuvedl, ale Stach je vseznalek. Ale kde na to ta firma vzala uz nedokaze vysvetlit, troll jeden.

Jinak ohledne tech ovladacu ktere odpalovoali karty. Nebylo to nahodou tak, ze to byly jen karty Gainward a tudiz je pravdepodobne, ze tam prave vyrobce finalni karty udelal nejakou botu ktera se projevila u novych ovladacu s kteryma nemely ostatni vyrobci problem? Ale samozrejme to pak Nvidia zalepilav nove verzi, stejne jako lepi prasarny programatoru her?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Nebylo to nahodou tak, ze to byly jen karty Gainward a tudiz je pravdepodobne, ze tam prave vyrobce finalni karty udelal nejakou botu ktera se projevila u novych ovladacu s kteryma nemely ostatni vyrobci problem?"

Je to možné. Moc si to už nepamätám. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„jedna kombinace hw evidentne vubec nefunguje“

K ničemu takovému ale v testu nedošlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jinou pohadku pro male deti nemate? Vzdyt ta P600 ma v nektere testovaci dny problemy maximalni. Nebo to snad chcete poprit? A jak uz jsem psal, uplne nepochopitelne je, kdyz to na nejake karte mrzlo, tak to mrzlo vetsinou vicekt=rat za sebou a pak vzdy nasledoval vysledek FAIL. Proc? Proc to nezamrzlo i tentokrat nebo proc to nedopadlo uspesne? Proc? Cele to je pochybne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proc by to mel byt fail? Jednoduse jim to tak vyslo. To je cely. Test scenar byl stejny pro oba vyrobce. Karet tam bylo 6 za kazdou stranu. HW se po polovine (nebo jako druhe kolo..) menil, aby to omezili prave problem konfigurace jako takove.
Z nejakeho duvodu to lip vyslo AMD, kdyby ne, asi by se tim nechlubili...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Testovací metodika neznámá, pochybná posloupnost výsledků, ...
Vůbec se nedivím, že některým na tom nepřijde nic divného. Vy jste zářný příklad.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak Vy zase tady rvete jako pavian a neprijde Vam to taky divny..ceho jste tim priklad to ale nevim..
Cemu nerozumim, ze Vas jeden nejaky testik dokaze takhle rozhodit, ale asi je to otazka zivota a smrti pro Vas :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

kupil nvidiu, tak obhajuje svoju kupu, nic viac...o tom je 140 komentov tu, 2000 na wccftech, par na extrahw, a inde :)
ludia si len chcu dokazat, ze neurobili koninu, ked kupili 20cm hw do svojho pc :D
a v podstate o nic nejde, len ze ked sa robia blbe ukony v desktope, tak to o par % viackrat na nvidii padne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No :) .. a ted si predstav co se stane, pokud se Zen2 povede a Ryzen 3xxx nahodou dorazi s vyssim ST vykonem nez ma Intel... zemekoule se asi prestane tocit :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bodaj by si mal pravdu. :-) Ďalšiu platformu by som chcel mať postavenú na 7nm Ryzene. Pokiaľ by do mainstreamu doniesol 16jadro ako sa teraz píše s ešte vyšším IPC než má Ryzen teraz, tak by to bola pecka. Ale spokojný by som bol aj s vysoko taktovaným 8jadrom. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Keď si s odstupom prečítaš svoje komentáre vyššie, tak si sám budeš musieť priznať značnú mieru náklonnosti k AMD. Podľa toho čo si písal vyššie, máš odskúšanú Vegu 56, GTX 1070 aj 1070Ti. Opísal si zaujímavé skúsenosti ohľadom DX12 či Vulkán s Pascal grafikami, ktoré mám ja opačné. Vlastním GTX 1080. Žiadne skáskanie FPS hore dole ako píšeš. Posledný Tomb Raider ide úplne v pohode s DX12 tak ako aj v DX11. Otestoval som si to, aj keď v hre používam DX11 kvôli VXAO. Ďalej Doom mi ide cez Vulkán parádne. V 4K na plné detaily väčšinou cez 70FPS. Žiadny microshuterring o ktorom píšeš vyššie som nevidel ani u jednej z týchto hier. Detto u iných DX12 hrách. Skôr mám pocit, že si voči NV značne zaujatý, čo ťa vedie k hľadaniu negatív zatiaľčo na Vegu nahliadaš úplne opačne. Tú ale komentovať nebudem, keďže s ňou skúsenosti nemám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam naklonnost k radeonom, to je pravda, lebo u nich nemavam ziadne chyby. s nvidiami bojujem, pred par dnami mi mrzli hry(nutny DDU+novy driver), pred casom som cakal (s 1070tkou) na vyriesenie problemu pri WH total war, Vermintide DX12 brutal shutteruje, Total War2 zase pri DX12 nacitava namiesto 30sec asi 5min ...s radeon drivermi som riesil jeden cas maximalne tak nevyladene OC nastavenia na polarisoch(ked to prisla ako novinka do driverov), DDU som ani nevedel co je, drivery som instaloval upgradovanim cez 2 roky.
Vega sla prec len kvoli referencnemu bloweru, a nepodarilo sa mi na nu nasadit custom chladic(nepriliehal)..inac som bol s nou spokojny..samozrejme po odladeni (urob-si-sam-karta) :)

Inac, Dooma som s pascalom neskusal, ale keby si mal Wolfa2, fakt by som chcel vediet, ci ti tie fps nebehaju

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Wolfa2 nemám. Očividne nehrávame tie isté hry, takže skúsenosti môžu byť rôzne. Moje jediné 2 GPU za posledných 7 rokov boli GTX 780 a GTX 1080. Nemal som žiadny taký problém pri používaní, ako ich opisuješ ty. Ale máme iný HW a z časti určite aj SW, takže rôzne skúsenosti môžu byť. Len píšem o tom, s čím som sa stretol ja. Každopádne sa ale nedá všeobecne povedať, že platí to čo písal každý z nás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.