Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD chystá novou grafiku s čipem Hawaii

Doufám, že tam nebudou opět dávat ten radiální větrák. U R9 290 to bylo na 2900 otáčkách, jak když člověk spustí turbínu. Šílený rachot a vibrace :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemas kupovat referencne chladenie. Tak ti treba.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O tom to není, se podívej na Nvidiu, ta je umí udělat, že jsou pěkné, docela i tiché a karta není žhavá.... a AMD bohužel ne, karty topí tak, že se podtaktovávají....Referenčí chladiče jsou suprová věc, když to fouká všechno teplo ven ze skříně :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ani referencnej nvdie by som sa nedotkol.

Sprav mi meradie okolnej teploty v skrini okolo karty ktora ma "vyfukovanie von" a nereferencneho. Mas take udaje?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jakkoliv mám pochopení pro lidi, co si nechtějí ve skříni přitápět, vždycky je lepší vytáhnout to teplo od grafiky ze skříně třemi 140mm systémovými ventilátory, než ten vzduch ohřátý 280W grafikou rvát přes tu titěrnou perforaci v záslepce.
Obvyklé referenční provedení chladiče s tímhle typem ventilátoru dává smysl v jediném případě – pokud máte dvě karty narvané ve slotech těsně pod sebou, tak je to při dobrém návrhu chladiče víceméně uchladí, což se o chladičích s klasickými axiálními větráky říct nedá (a u referenční karty je nutné, aby to chladiče dávaly i ve SLI nebo CrossFire, u nereferenčních karet to výrobci zase tolik řešit nemusí).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No nevim nevim, jestli si nereferencnim chladicem pomuzete.
Mam doma Gigabyte R9 290X (tusim GV-R929XOC-4GD) a ty pulcentimetr vysoke vetracky (aby se to vlezlo do dvou slotu) ve Windforce sly na reklamaci ihned po nakupou (byly je slyset i po roztoceni prstem).
Po reklamaci sice lepsi, ale stejne se karta stane slysitelna i kdyz se pouzije treba jen DXVA2 pri prehravani FullHD videa (da se obejit nastavenim max taktu v pripade Youtube, u MPC-HC pak pouzitim DXVA akcelerace z CPU).

Pri max taktech ve hrach dela zvuk vysavace a reportovane teploty nic moc i tak. Na druhou stranu je ta karta tak dobra, ze na hry ve FullHD staci podtaktovat na minimum (aby z ni nebyl vysavac) a stejne stiha vic nez 40 FPS. :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ref. chladič se dělá jen jako nouzovka, než se vydají fullcover bloky nebo upravené Accelera apod.
A windforce chlazení, no sice má výkon, ale větráky jsou hrozný. Máš si koupit Twin Frozr, na to jsem ještě nikoho neslyšel nadávat.
U přeznačených karet na trh reference ani nepůjde, jedině jako all in one vodník.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A není to náhodou tak, že se u Twin Frozr ty ventilátory dřív nebo později zadřou, nebo začnou rachotit? Alespoň v mém okolí celkem dost lidí objednávalo náhradní :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kupoval jsem ji na jare. Dle recenzi byla R9-290X Windforce vetsinou hodnocena ohledne hlucnosti nejlepe.

Az zacnou vetracky zlobit hodne - bud znovu reklamace anebo binder pasky a 2 normalni vetraky. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sapphire

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.