Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vánoční nabídka Ryzenů obohacena chladičem Wraith MAX

Kdyz se kouknu na CZC nebo Alzu, tak neni ani jeden RyZen nabizen bez chladice, hanba AMD. Oni jsou holt s Intelem stejni, nejaky smysl pro ekologicke chovani tyhle Americany jeste nedostihlo.
Samozrejme nemam zajem o zadny chladic, protoze at chladi sebelip, mam chlazeni v PC koncipovano jinak a potrebuju klasicky vezovy chladic jako je SilentiumPC Fera. Je teda naprosto zbytecne, aby se mi doma valelo ted uz snad 5 chladicu od Intelu uplne zbytecne a to same se stane, az si poridim ten RyZen. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

možná by recenzenti mohli dávat blbý hodnocení za vnucování chladičů. Intel se asi nepoučí, viz. pasta, ale balení 9900K už udělal na přání recenzentů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chladič je OK.

zaujímavejšia je zmienka o Navi Lite

AMDGPU-PRO 18.50 Linux Preview Driver Available For RHEL7, Begins Work On Navi
on 25 November 2018 at 07:26 AM EST.

What is interesting to note that with this binary driver package, we are now seeing references to "Navi" and "Navi 10 LITE" within the driver.

The official Radeon Software 18.50 Linux driver should be out in December

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMDGPU-PRO-18.50-Pre...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od Intelího chladiče, tenhle IMHO celkem pohodlně prodáš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by ho kupoval, když ho většina dostane k procesoru a nahradí za lepší. Jakože by třeba někdo dělal sbírku na poličku a kupoval si tak všechny druhy chladičů od AMD? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poznam par ludi co wraith pouzivaju bezne, dokonca ak niekto nerobi tichu zostavu to v pohode staci.
(v Nemecku.
co poznam tak v SR a CR musi mat kazdy najvyssi i7 a nvidia 2080ti na kancelarsky alebo multimedialny PC :-) .a s vodnikom)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale v SLI, nie len jednu... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím co Intelí box nemůžu dát ani do tiché kanceláře na Celeron/Pentium, páč si pak ženské stěžují že jim tam něco vrčí, chladič od AMD je naprosto v pohodě použitelný i na 2700X. Například i ten nejlevnější chladič z AMD 200GE jsem dal na 2200G a chladič byl stále v pohodě. Kamarád si stěžoval na chladič u 2700. Stačilo ale nastavit křivku na silent a bylo po problému. Křivka byla v defaultu příliš ostrá a při krátkodobém vytížení(1-2sec.) CPU se ventilátor roztočil na vysoké otáčky aby se za vteřinu vrátil zpět na cca 1100ot.
P.S.: Věžové chladiče musí nádherně chladit VRM. Tedy pamatuji jeden od Actic Cooling, ale ten už se myslím dávno neprodává. Ten na to myslel a pár spodních žeber bylo ohnuto směrem k základní desce a vzduch z chladiče tak proudil i přes chlazení kaskády.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trvalo mi skoro 8 mesiacov, kym som predal Wraith Spire (noLED) za 5 eur. Mal som uz medzitym velakrat nutkanie vyhodit ho pri upratovani do kontajnera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v zahranici koupit Tray verzi bez chladice muzes :) U nas jsme asi moc maly trh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme u té ekologie, ono nejde jen o ten chladič, CPU o velikosti odhadem 40x40 mm zabalíme nejdříve do plastového polyesterového obalu APET 120x60mm 8g. Toto v dalším kroku zabalíme do papírové potištěné krabičky o hmotnosti 8g. V dalším kroku přibalíme nesmyslný 8g papírový návod jak strčit procesor do patice vyvedený ve 3 jazycích písmem velikosti blech, nečitelné bez lupy a popravdě, kdo to kdy rozbalil natož četl.
V další etapě to celé i s chladičem pečlivě zabalíte do další obří papírové a potištěné pixly vyplněné x kartonovými přepážkami. Vážně by nestačil už ten první APET obal?
No nic jdu makat aby soudruzi z EUrosojuzu měli na dotace pro soudruha Babiše a ty pány, kteří již brzy začnou zasněžovat kopce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to třeba vůbec nežere, je to drahá věc, ať je pečlivě zabalená. Resp. když vidím ulici nových bungalovů, které by jako patrové řadovky zabetonovaly méně než poloviční plochu a měly menší povrch stěn, kratší ulici... tak si říkám, jestli je čas se rozčilovat nad každým centimetrem obalu, který se zdá být nadbytečný. To je jako utírat rozlitý čaj, zatímco člověku zatéká skrz střechu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.