Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD vystřízlivěla z Windows 8, půjde do Androidu

Teda ta Lisa Su je ale kočka :o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale zase musím uznat, že je to schopná managerka a není nějak arogantní, dá se s ní bez problémů povídat o čemkoliv :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by byla schopná manažerka, tak rozhodně nebude sázet na Windows 8. A v současnej době, kdy se dá koupit docela slušnej tablet za $100, tak přecházet na Android je úplnej úlet.

Takže jestli chtějí uspět, mají na výběr dvě možnosti - Sailfish a Ubuntu. Cokoliv jinýho je cesta po hlavě dolů. Tohle už pochopil i Intel, spojil se se Samsungem a podporuje OS Tizen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a proc ne Firefox?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

FF OS moc nevěřím, je to v podstatě koncept hodně podobný ChromeOS, který se taky nijak nechytil. Navíc je to podle mě cílený hlavně do low-endu, kde se AMD a x86 obecně nechytá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Intel to pochopil? :-D Tizen bude další propadák, pamatuj na má slova

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I Bada měla větší podíl než třeba WP. Věřim, že pozice Samsungu na trhu ten OS rozhodně dostane na zajímavý čísla. Uvidíme. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jj,Badě jsem taky předpovídal zánik :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo? Odkaz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by bylo dobře davat aktualni data - http://www.gartner.com/newsroom/id/2482816 Podle jinych WP uz predbehl Blackberry...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto pripade aktualni data nejsou relevantni.

Pro potvrzeni vyroku "I Bada měla větší podíl než třeba WP" postaci jakakoliv data z minulosti. Ne vsak aktualni. Vybral jsem proto nejnovejsi mozne (Q3 2012). Obdobny, a rovnez zcela spravny, vyrok by mohl znit "I Symbian měl větší podíl než třeba WP".

Pomerovani soucasnych prodejnich vysledku WP s Badou a Symbianem neni vypovydajici, protoze obe platformy jiz nejsou aktivne podporovany vyrobcem. Stejne jako neni vhodne pomerovat WP s Blackberry, ale pouze s BB10.x OS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chapu ze to chces obhájit, ale nejnovejsi mozna data, jsou opet data z minulosti, protože první kvartal jaksi skončil v breznu... ;-) S tim Blackberry je to naopak vhodne, proto ze do WP se taky pocita jak WP7, tak WP8, stejne jako všechny verze dohromady u Blackberry...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapes spravne a verim, ze se mi to podarilo. Vsechna zverejnena data prodeju jsou vuci pozorovateli samozrejme vzdy z minulosti. Nedava smysl se bavit o podilu v soucasnoti, protoze bychom pouze spekulovali. Za aktualni prodeje jsou povazovany vzdy posledni zname udaje. Vse starsi je neaktualni.

A tim se vracim na zacatek. Pro dokazani spravnosti vyroku "I Bada měla větší podíl než třeba WP" staci najil jakykoliv ctvrtletni vysledek z minulosti, kdy se tak stalo. Kdybych byl nefer, uvedl bych drtivou prevahu Bady nad WP z Q2 2010 :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze to je fakt, podle tve logiky se da rict, ze windows mobile mel vetsi podil nez iphone a android dohromady ..... ze linux mel vetsi podil nez windows xp a ze popularita GW Bushe byla vetsi nez Obamy a ze nejznamejsi cesky bezdomovec Pepa z Prahy byl bohatsi nez Bill Gates .... OK, tak to pak jo ... nicmene to vypovida naprosto o nicem:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni zadna moje logika :D To je obecna logika, kterou by mela zvladat kazda uvazujici bytost... (jsem si dosud myslel :)) Abych reagoval na tvuj puvodni dotaz, tak jeste v Q3 2012 mela Bada vetsi podil nez oba WP dohromady. A to i pres verejne prohlaseni Samsungu o ukonceni. Spokojen? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vypadá trochu jako Jackie Chan

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ze severni koreje :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To si jako výrobce procesorů dovolí říct, že si nepřeje, aby na jeho výrobcích běhaly Windows 8? Asi má kšeftů tolik, že nestíhá?

Protože cpát se na obsazený trh s Androidem je ještě menší šance, než se zúčastnit vzniku trhu s konvertibilními počítači.

A nebo je to tím, že od AMD nekupuje nikdo - takže si může říkat, co chce? A klidně se může vzdát snahy těsně před uvedením procesorů Temash, protože jim Intel stejně vypálí rybník s novými Atomy Silvermont?

A nebo je to zase novinářský žvást, naroubovaný na prohlášení AMD, které ve skutečnosti znělo úplně jinak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win 8 proste netahnou a pozornost se preleva k Androidu a alternativam. AMD je ve skutecnosti jedno pro jaky OS dela procesory. Oni chteji prodat HW a bylo by hloupe se ochudit o rostouci trh vykonnych tabletu a notebooku s Androidem ci Chrome OS. Nehledal bych v tom nic jineho nez sanci si privydelat :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petty už to vzdej. Už příliš mnoho výrobců jim řeklo ne, ale do vaší osmičkové galaxie to ještě nedorazilo. Zkus třeba bojovat proti znečišťování vesmíru, ale prosazovat osmy je ztráta času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je v tom, ze oni pre dany OS este nedodali ich SoC do ZIADNEHO zariadenia, ktore je na trhu a uz vydavaju zavery o neuspechoch. Clovek caka na nastupcu Brazosu a "druhu generaciu" hybridov (tablet s pripojitelnou klavesnicou) ako na zmilovanie a oni pustaju taketo ^&%$. Nech ma clovek AMD blizko srdca ako len chce, naseriem sa a kupim netbook s Celeron 1007 (IB, 2c 1.5GHz), ktory smelo konkuruje najvykonnejsiemu Jaguaru a na rozdiel od "premium price class" netbookov s E350/450/E1800 je cenou na urovni najlacnejsich Atom-ov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedno (první a nejspíš i poslední) jsem našel http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00BPNADM6/ref=sr_1_2_olp?ie=UT... (za hubičku :)

Proč a nač nejsou AMD tím pravým ořechovým pro W8 rozebírala Ars Technica http://arstechnica.com/gadgets/2012/10/amds-new-hondo-cpus-arent-quite-a...

Co se vývoje čipu týče tak Iconia W500 (C-50) se prodávala už s W7. W8 už jsou více než 8 měsíců venku takže bych netvrdil, že je primárně vina v MS/W8. S temashem se pro změnu neobjevil tablet žádný (reálně koupitelný) což si myslím chyba je zrovna tak je blbost produkt prezentovat pouze na úrovni OS, přitom můžou klidně říct, že mají tablet kde si teenageři něco "zapaří"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano iconie a winpady boli s C50/60 alebo Z-01 ale boli DRAHE. Videa roztrusene po youtube kde na nich hraju CSS/GW/SCII a podobne su sice pekne, ale to uz nie je pouzivanie tabletu ale AiO PC (akurat to ma mobilitu, lebo nema 20"+ ako tie od Apple, Asus a pod.)
Tie AMD CPU su dnes uz slabe. Ich vykon je +-ako Z2760 od Intelu > na 100 percent vsak zeru viac energie.
Vyuzitie W7 bez klavesnice a polohovacieho zariadenia (trackXXX alebo mys) je vyrazne viac obmedzene ako W8. V clanku spominana nevyhoda, ze Brazos nebol SoC je padny argument. Kabini/Temash vsak uz su SoC - a zariadenia nikde.

Ak clovek narazi na nejaky model od AMD so 64GB SSD za cca 600€ a o 10% drahsie sa da kupit Iconia W700 s fullHD a i3 CPU (vratane klavesnice), tak zase uz nie je o com.

Ak potrebujem absolvovat 5-6 hodinovu cestu vlakom, tak na to mi vacsinou pocas cesty vyhodu plnohodnotneho OS netreba (aj ked... moznost zahrat si HoM&M IV by som dost ocenil). V cielovej stanici, aj ked ide clovek k rodine, sa u mna z casu na cas vyskytne potreba pocitaca na pracovnu cinnost. Takze x86 tablet s "normalnym" OS (nie vyhradne Win, niektori web dev pracuju pod Linux distrom) je riesenie ako so sebou netahat "cestovne zariadenie" (tablet alebo mobil s velkostou tabletu) aj "prenosne zariadenie" (net/notebook) ale len jedno.

Ak budu Android AMD tablety vyraze lacnejsie a dal by sa na nich nainstalovat pracovne pouzitelny OS, tak v tom pripade tuto spravu vitam > mam vlastne, prenosne, licencie. V pripade nasadenia Win to clovek zbytocne preplati (po skapani zariadenia OEM licenciu nepouzije na ine / nepreda) a v pripade Linux distro sa ani neda ocakavat, ze by niekto prisiel na trh tabletom, ktory bezi na normalnej distribucii (+nejaky touch UI), takze v tomto pripade je reinstall nutny vzdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

W7 bez klávesnice používám léta, Win8 je IMHO horší - člověk stejně tráví drtivou část v programech a ne v menu kde má W8 výhodu ve scrollingu. OSK ve W8 zabírá velkou část displeje (půlku!), standartně nemá rozpoznávání psaného textu (musí se přidat jako další vstup), mizí vstupní panel, růžky u metra nepoužitelné atd...

Dostupnost AMD tabletů je mizérie odzačátku a rozhodně za to nemůže MS/W8 jak tu píše no-X.

Výdrž x86 tabletů jsem dřív řešil druhou baterkou v kapse, jenomže dneska je v módě mít jí vestavěnou takže si na kole nebo v buse neškrtneš :( Pokud bys chtěl pro změnu jen hrát tak vychází iPad nebo Android mnohem lépe (jak z pohledu softwaru tak výdrže nebo komfortu ovládání). Co si budem povídat - solidní zařízení s x86 pod 20k s parametry ultrabooku v dohledné době nebude a rozhodně ne s AMD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Richmonde, proboha jak může být dotykové ovládání na Win7 lepší než na Win8, to mi hlava opravdu nebere???
Hlavní obrazovka Metra má takové rozložení jaké má. V každém případě se ale s tebou vsadím, že tam narvu více dlaždic než-li ty na iPadu nebo Androidu (bez skrolování) :)
Rozpoznávání psaného písma Win8 samozřejmě standardně má a je pohodlně přístupné u přepínání klávesnice. No a teď mi řekni, co prosím tě hledáš u Win8 s dotykovým ovládáním v růžcích obrazovky???

Jinak ano, dostupnost tabletů s cpu AMD je naprostá mizérie, a na vině jistě není Win8, ale samotná AMD.

X86 cpu se dnes ve spotřebě s ARM srovnávat prostě nemohou. Stejně tak je ale pravda, že zase ARM cpu nemohou konkurovat procesorům x86 ve výkonu. Kdo si dneska pořídí tablet s Win8, dostane vlastně plnohodnotné PC, což se v případě pořízení iPadu či tabletu s Androidem rozhodně říct nedá. Ovšem ta pořizovací cena je dnes více než tragická :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady ale přece nejde o větší počet dlaždic - ikdyž, zkus si je spočítat, možná budeš překvapen ;) Teď si spočti kolik ikonek narveš do Startu ve W7, nehledě na to, že budeš mít odkazy klidně na hw. O klávesnici na obrazovce (OSK) jsem se již zmiňoval, ale asi jsem málo zdůraznil, že se jaksi po zmizení OSK do tabletu ani nezaloguješ a když už seženeš klávesnici tak to pro změnu musíš celý reinstalovat (obnovení někdy nepomůže - vím to, zkoušel jsem to 3x, po čtvrté pak degradoval na W7). Faktem je, že když někomu z ne-ajťáků dáš do ruky Surface a neřekneš jim, že je to novej windows tak se s dlaždicema na chvíli zabaví, ale když na tom chceš něco dělat tak se se zlou potážeš. Zkus si preventivně nastavit router nebo jenom pitomou ip adresu - se uklikáš a jako bonus uvidíš jenom půlku obrazu (druhou zaplácne klávesnice takže neuvidíš jakou ip píšeš :D)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, dopočítal jsem se ke 40 dlaždicím/stránka na mém tragickém rozlišení, které mi umožňuje pouze 4 řady dlaždic. S lepším rozlišením bych se zcela jistě dostal na 60 a víc :)
Od OSK, nevím jestli jsem tě dobře pochopil, ale žádný takový problém, který tu popisuješ já nemám. Při tapu na textbox se mi OSK vždy objeví znovu.
Jinak router jsem nastavil bez nějakého problému včetně IP. Nutno však podotknout následující. Metro je prozatím určeno ke konzumaci obsahu a nikoliv k jeho tvorbě. Proto jsem také psal, že pořízení si tabletu/NB s Win8 (ne WinRT) obdržíš regulérní PC a žádný Android/iPad mu nemůže nikterak konkurovat. Bohužel ta cena!
Mé vlastní postřehy z Win8 - zatím se jeví jako stabilnější OS jak Win7.
Myslím, že ten kdo provádí downgrade na Win7 je imho pomatenec. Místo toho aby investoval svůj čas do osvojení si nového systému, raději na internetu čte kdejaké rádoby "geeky", kteří tam roní slzy nad absencí tlačítka start :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máme stejně tragické rozlišení ;) S tím tapem to bylo v pohodě... až pak jednou ne (Wiftovi se stalo to samé, ale naruby, viz. http://diit.cz/diskuze/85779/thread) - dodneška nevím jestli s tím měla co do činění rotace displeje nebo ne, ale stalo se mi to na dvou tabletech včetně toho mrkvosoftího, postup na MS webu ovšem nepomohl :( http://www.microsoft.com/surface/en-us/support/touch-mouse-and-search/on...

Co se konzumace obsahu na tabletu týče tak souhlasím - je to použitelné a jak jsem psal tak se to kupodivu lidem líbí... dokud ovšem nechceš něco dělat. V tu chvíli mě prostě Start chybí, resp. jsem na něj za ta léta tak zvyklý, že jsem si W8 musel přemalovat na W7. Regulérní, kapesní x86 nějaký ten pátek používám (nestačil výkon pdáček, navíc hledat alternativní aplikace mě spíš omezovalo) - vůbec nebudu polemizovat o výhodách/nevýhodách, jsem si plně vědom čeho je ARM/x86 schopný ;)

Stabilita - neodvážil jsem se úplně naplno přesedlat na W8. Nědělá mě problém s W8 pracovat - když pominu zkratky, které se na tabletu nedají využít tak jako na W7 (méně než 5-prstové dotykáče mají problém s gesty, bohužel je to drtivá většina rezistivních, průmyslových), přejdu nelogické Win+Q (na OSX zavírá aplikaci, jéžiš jak já jsem si x-krát vynadal co to vůbec mačkám :D) takže asi tak...

Čas do osvojení - zaprvé se tam z techno-hlediska nezměnilo téměř nic a zadruhé není moje vina, že si někdo usmyslí že to bude jinak. Přirovanal bych to třeba k Alcatelu vs Nokia 5110. Když budeš mít Alcatel tak si zvykneš psát sms jiným způsobem, problém je když z 5110 přejdeš na Alcatel - jinými slovy v krizi ano, jinak ne a protože si ještě můžu vybrat tak radši ne. Pravdou je, že ty "geeky" čtu, ale to jsou spíš takoví ti co jsou už na Windowsech odkojení (já začínal na Sinclairu takže už jsem pár generací "přežil")

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omg, ta cena je ulet. Bez sebemensich problemu se da najit tablet s Core i5 za nizsi cenu s delsi vydrzi i nizsi vahou :D . Chvilku jsem mel v ruce Iconii W700 a malem mi upadla ruka to 1kg je uz moc tezke a tohle vazi jeste vic :-) , se nedivim ze o to neni zajem, to uz neni o systemu co je na tom nainstalovan :-) .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co vlastne chce AMD pod Androidom ponuknut navyse oproti akemukolvek ARM cipu? A to nemusi ist ani o zvucne mena. Ono totiz vysoko taktovane 4jadrove ARM-y vyrabaju aj "original cinski" vyrobcovia.

Ako mohlo AMD vytriezviet z W8, ked na neho vydali velke hovno? 0 velikanske NIC. Tie hry ktorymi prezentovali "hernost" svojich SoC im pobezia na Andoride? Ci ako to mame chapat? W8 fuj ale pozrite ako nam bezia "racingovky" v porovnani s Atomom na Temashi > WTF.

Takze x86 tablet SoC s dorazom na GPU vykon a toto idu zasrat pripecenym firmverom, ktory poskytuje nulovu produktivitu a flashovky (detto plati o WP/iOS). Omg ved to sa absolutne nijak nelisi od 90 dolaroveho tabletu. Tomu chce AMD konkurovat? Ono totiz, ked ten ARM SoC vymenime za AMD Temash, tak sa nestane ziaden zazrak a pridana hodnota takeho zariadenia nebude ziadna (v porovnani s ARM-om dokonca skor zaporna, lebo niektore aplikacie nepobezia na x86).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto ide len o reakciu na intel
Intel looks beyond Windows, will reportedly supply chips for Samsung Android tablets
By Brad Reed on May 31, 2013
http://bgr.com/2013/05/31/intel-samsung-tablet-chips/

AMD Wants to Optimize Future CPUs for Linux
Sven Olsen (Blog) - April 22, 2006 9:02 AM
AMD is giving back to the OSS community

It looks like AMD wants to optimize future AMD processors to run Linux. One of the current job openings for the company is a position for a Linux kernel developer, who will help processor designers "better support the requirements of modern operating systems in future processor generations." The research group in Dresden could be an importanat step for AMD to further integrate the powers of Linux.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1901

otazka je ci to pred pol rokom nepokadili

AMD shutters German Linux lab, gives devs the axe
Kernel contributors sent packing
By Neil McAllister in San Francisco, 7th November 2012

Updated Struggling chipmaker AMD has shut down its Dresden, Germany-based Operating System Research Center (OSRC), handing pink slips to most of its Linux kernel developers in the process.
http://www.linkedin.com/groups/AMD-has-closed-Dresden-Germanybased-45242...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co jako? Ze se tamtung rozhodl vzit nejvykonnejsi x86 (=nejlepsi) mobilni cip ...... dat tam android? Z toho je mi trochu na bliti ... mohli mit prvni 8" W8 zarizeni, ale ne, oni tam nedaji operacni system ..... OMFG, fail jak cyp ..... ale budiz .... kazdopadne neni nic divneho, ze Intel dodava CPU pro jine firmy nebo jo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Priznam se, ze mam uprimnou radost z tve nevolnosti :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se nad tím zamyslíš tak je dost smutný, že se musí vyrábět zařízení s W8 a do toho ještě Android aby si to někdo koupil. Až takhle moc MS zachrápal (přitom měl před nástupem iPadu majoritní podíl, resp. monopol na tabletpc a ještě nasliboval UMPC v2.0)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To nepochopeni psaneho textu je tu na cdr posledni dobou az zarazejici .... nejdriv tu cteme scifi typu "apple bude vyrabet telefony s anroidem" a ted tu mame dalsi do sbirky:o) AMD ktere nema konkurencni tabletove CPU, se divi, ze na jejich CPU neni postaveny zadny tablet ....... a kdyz se rika AMD CPU, tak se samozrejme musi domyslet W8 .... taky co jineho by tam chteli dat???
Kdyby AMD vyrobila byt jediny tablet ... ale co AMD? .... kdyby JEN existoval jediny tablet s AMD CPU, tak by tohle rict, bylo hoooodne odvazne .... zvlast v kontrastu s tim, ze MS hodla AMD v nasledujicich letech vydelat pet majlantu s novym xboxem ....
Ale on ani zadny AMD tablet neni ..... tak ani nemuze byt s W8:o) Proste nepochopeni originalnich clanku je fakt bida .... podobny clanek vysel i na zive .... dokonce i o trochu serioznejsi .... to je k zamysleni:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD tablety nevyrabi. Spise doslo k poptavce od vyrobcu, ze by chtely predinstalovavat Android a Chrome OS. AMD se tudiz pouze prizpusobuje, protoze chce prodat.

Kdo vi jake uspechy budou mit PS4 a Xbox one. Mozna to dopadne podobne jako s optickymi medii. Bitva bluray a HD-DVD skoncila pyrrhovym vitezstvim. Konzole muzou byt vytlaceny tabletama v dokovaci stanici, ale to se teprve uvidi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi to nepochopil. Jde o to, že výrobci tabletů nic s AMD nevyrábí (momentálně, předchozí generace JEDEN Fujitsu, mastnej úplně stejně jako s Intelem).

U XBOXu One a PS4 je to víceméně jasné a konzoli za tablet vymění jenom idiot co si myslí, že tablety budou vhodnější na hry (výkonnější, levnější, trvanlivější)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navic ty konzole (aspon xbox one, o PS4 se nic nevi) budou daleko vic nez jenom hloupe herni PCcka v pekne krabicce .....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového nikdo z AMD nerekl, rekli jen ze krome Windows 8 budou podporovat i tablety s jinými systémy! Coz je pro společnost, která sama zadne tablety nevyrabi, logicke - ta chce svůj CPU dostat na co nejvíce zarizeni...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si moc rád koupil tablet s W8 a jejich novým APU, jen co bude k dostání nějaký trochu rozumný s pěkným displejem Aspoň na úrovni Iconie W700.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle mi pripomina jedno usmevne konstatovani "Kdyz jsem se v tom naucil chodit, zjistil jsem, ze ostatni uz v tom umeji bruslit." :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle me fakt pobavilo, najdete ma slide 3 opakujici se vlastnosti...holt nejak se k tem 15-ti museli dostat. :-)))

http://cdn3.wccftech.com/wp-content/uploads/2013/06/Ruby-AMD.jpg

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Byl bych rád, kdyby autoři na Diit nepoužívali nesmyslné slovní spojení "půjde do" protože v tom okamžiku se mi asociuje správné "půjde do prd...". To že se tento nečesky nesmysl vžil mezi nevzdělanými puberťáky neznamená, že by ho měla používat Diit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.