Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD ohlásila podrobné přednášky o Zen 2 a Navi na srpnový Hot Chips

Procesory mozna budou uz v srpnu, ale desky maximalne urvane vetrackove X570, takze je to jedno, protoze dost mozna si na normalni desky, tady asi B550 pockam stejne az do zacatku zimy.
Jako v pohode, ja nikam nespecham, jen bych si byt ostatnima uzivatelama nedelal nadeje, ze novy PC bude uz v lete nebo na zacatku skolniho roku (u deti).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to je problem? Ja tedy pocitam, ze az vyjde 16jadrovy Ryzen 3x, tak ho soupnu do stavajici (vice nez 2 roky stare) desky Crosshair VI, aniz by mi neco melo chybet (pro pcie4 predpokladam, ze ja nebudu mit zadne realne vyuziti aspon dalsi dva roky).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pisu novy PC - takze deska + procesor. Samo, ze kdo pouze upgraduje, tak muze nakupovat hned po vydani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta dnesnich desek ma vetracek ani o tom nevis.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neznam ani jednu, ktera by mela vetracek. Naposledy jsem takovou desku videl u Pentia D.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, spousta lidi netusi. Pouzivaji se hlavne na chlazeni napajeci kaskady, jsou skryty pod tim plastem u portu. Treba tady jedna deska od Asusu po odkrytovani https://www.techpowerup.com/img/IFAjSDn8L0X1FPIt.jpg .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni to schovavaji pod plast? A jak to teda nabira vzduch? Tak to je sila. Co je to za desku, abych se ji obloukem vyhnul?
Nastesti jsem s Asusem skoncil a na deskach, co jsem montoval, takoveto ujetiny nejsou. Mozna bude stacit vyhybat se blikajicim Gaming edicim.
Otazka je, jak zjistit pred koupi, ze deska takovou to prasarnu neobsahuje. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to deska za 15k, ale maj to i na dalsich.

Tady je treba deska pro Hasswell - https://wccftech.com/asus-z87-tuf-series-motherboards-unveiled-z87-saber...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sila no, tak ok spletl jsem se, vubec jsem to netusil. Aspon si budu davat pri vyberu pozor, protoze vetrak na desce fakt nechci. Diky za info!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi a ony existujou nějaké grafické karty PCI-E 4.0 kvůli kterým musíš upgradovat PC ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to ne, ja musim upgradovat, protoze mam v PC procesor Zombie Lake a ten nadale uz nechci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by mělo dojít k odkladu vydání Ryzenů o nějaký ten měsíc, tak by to nemuselo být z technických důvodů (vše funguje) ani výrobních (vyrobeno dost ks), ale čistě obchodních - aby se prodalo ještě dost starých zásob za současné ceny. Intel totiž jaksi netlačí.

Nové desky se kdyžtak můžou uvolnit do prodeje dřív, budou přece fungovat i se starými Ryzeny, že?

Případně bych se nedivil, kdyby teď uvedli jen EPYCy - na nich bude největší vývar, 1. generace je z portfólia nejstarší - už 2 roky a po MDS chybách v Intelech může být fakt enormní poptávka z datacenter.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že by Ryzen 3000 klidně mohli vydat, aniž by to pohlo se stávajícími cenami. Pokud vydají 12-16jádrové modely, které budou dražší a rychlejší než Ryzen 7 2700X, tak to ceny ani prodeje Ryzen 2000 nemusí ovlivnit. Stejně si myslím, že se obě generace budou prodávat ještě dost dlouho paralelně, přinejmenším než bude vyřešen nedostatek Intelů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také si to myslím, že by to mohli udělat a jsem si celkem jistý, že poběží dále prodej Ryzenů 1. a 2. generace. Jednak kvůli smlouvě s GF, ale i pro možnost většího zaplavení trhu svými produkty v případě vyšší poptávky.
Přesto ale jak znám AMD a očekávání jejích zákazníků, tak by zklamalo, pokud by vůbec nepohli s cenami. Tak jako loni naštvala Nvidia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Oni můžou pohnout. V okamžiku, kdy nebudou mít potřebu prodávat 12nm modely, mohou třeba rychlejší 7nm osmijádro nabídnout za cenu stávajícího 12nm osmijádra. Podle mě by byla chyba, pokud by dvanáctijádro dali za ~$300, kde jsou nyní osmijádra. Vývoj je stál nemalé peníze, rozjet 7nm výrobu dříve než Nvidia i Intel je taky jistě stálo nemalé peníze. Je potřeba, aby se to nejen zaplatilo, ale aby ještě navíc mohli financovat vývoj dalších generací, které budou stát proti výrazně solidnějším produktům, než byla dosavadní recyklovaná 14nm čtyřjádra Intelu. Nedokážu si představit, na čem jiném by ty peníze měli vydělat než na Zen 2, který přinejmenším jako koncept vypadá jako nejzajímavější procesor AMD od Athlonu 64.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.