Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kaveri umí PCIe 3.0 a Asus už pro ni má desky

To je to Kaveri, ktere ma prijit na trh az pristi rok? To je super, ze Asus ma pro ne desky uz ted... :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

No tak AMD neni Intel, takze do jedne desky nacpes nekolik generaci CPU, ale ten nadpis je opravdu zajimavy.

Druha vec. No a co ze podpora PCI-E 3.0, normalniho cloveka to netrapi. VGA ktere by to potrebovalo neexistuje a i vykonne soucasne VGA neutahne zadny soucasny AMD procesor. Jedine vyuziti zatim tedy v serverech pro radice ... .

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Taky me nejdriv sralo, ze s novym CPU musi clovek menit i desku ..... ale jako ruku na srdce, vyvoj sel tak rychle, ze to byla stejne nutnost. A ted jde vyvoj CPU tak pomalu, ze kdyz clovek uz fakt po letech meni CPU, tak je vhodna i nova deska, preci jen jsou tam novinky.
Jinak se zbytecnosti PCI-e 3.0 nesouhlasim, treba muzou byt na ni naveseny ruzne SATA radice a to jak externe, tak interne, takze tohle je urcite krok spravnym smerem.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

PCI-e 3.0 yzbytocnost nieje ale zase ani nevyhnutnost. Vyuzitelnost je minimalna a v klasickom desktope este dlho bude postacovat 2.0 verzia.

Rozhrania mame dostatocne rychle. Dnes nastava iny problem a to problem s datami, ktore by sme po danych rozraniach prenasali. Nemame ich. Dnes HW nieje brzdou asi v ziadnom segmente. Uzke hrdlo je pripojenie do interentu, SW a samotne data.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Problematicke jsou urcite diskove podsystemy. Tam je to s rychlosti/spolehlivosti spatne.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

problem neni HW ale SW. Kdyby se dostatecne optimalizoval zjistis ze ti snaci opravdu zlomek vykonu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

obvláště v systému s APU je PCI-e přímo "nepostradatelné" :o)))

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pro domaci stroj ti staci i na ten radic PCI-e 2.0 , nebo ti snad nestaci SSD se rychlosti 2GB/s ? Pravda pro 3.0 uz je i 4GB/s , ale pro domaci PC ??? (neni to serverova deska ani serverovy CPU, takze proto ta poznamka s domacim PC)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jenze kdyz nemas eckovy i7, tak mas jen par linek z CPU, ktere jdou primo do GPU a par linek na vse ostatni ... takze kdyz bys chtel plnokrevne SATA3 a USB3, tak uz se linek nedopocitas ......

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

nechapu co to ma spolecneho s tim co jsem napsal.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kompatibilita různých generací základních desek a procesorů omezená i u AMD, u poslední generace platí to, že do nové základní desky můžete dát starý procesor, naopak ne, k novému procesoru si budete muset koupit i novou desku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Videl bych to jeste z jineho uhlu, prodlouzene PCIe jako alternativa k Thunderboltu apod. resenim. Nebo co byste rekli k dedikovane operacni pameti nebo CPU modulum v ramci clusteru, blade apod?
Pomerne jasne indicie mezi vyvojari tady jsou ;-)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.