Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD posouvá vydání Zen 4 / Ryzen 7000 o dva týdny

Otázkou je, či to Lisa, Ruth alebo Victor nechcú byť niekde, kde začína predaj?

August 15, 2022 4:15pm EDT
SANTA CLARA, Calif., Aug. 15, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Today, AMD (NASDAQ: AMD) announced the following events for the financial community:

Victor Peng, President of the Adaptive and Embedded Computing Group, will present at the Rosenblatt 2nd Annual Technology Summit: The Age of AI Scaling on Tuesday, Aug. 23, 2022, at 2:00 PM ET/11:00 AM PT.

Ruth Cotter, Senior Vice President, Marketing, Human Resources and Investor Relations, will attend the Jefferies 2022 Semiconductor, IT Hardware and Communications Infrastructure Summit on Tuesday, Aug. 30, 2022.

Dr. Lisa Su, Chair and Chief Executive Officer, will keynote at the Goldman Sachs Communacopia + Technology Conference on Thursday, Sept. 15, 2022, at 11:15 AM ET/8:15 AM PT.
https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1086/amd-announces-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dava to smysl, intel by mohl docela dost ublížit prodejům zen4 svojí prezentací, která pro intel bude vypadat určitě dobře, takhle budou muset srovnávat max. se zen3. a o pár hodin později uvedou zen4. V intelu asi musí být docela nervózní co tam vlastně do té prezentace daj :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co když Intel uplatí nějakého testera, co má Ryzen 7xxx k testům? Potom můžou srovnávat Raptora s "new gen rival platform estimated performance". Rozumíš, přilítne 250 000 dolarů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak nepochybuju, že oni ty vzorky už maj taky teďka stejně jako recenzenti, ale to by bylo už za hranou si myslím, hlavně každej by se jich ptal, kde to vzali ty čísla a museli by říkat, že si je vycucali z prstu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oficiálna NDA hovorila o rozosieľaní trst zostáv s Ryzen 7000 10.8.2022

Ale je tu novinka, ktorá naznačuje možnosť predstaviť Zen4 based Epyc spolu s Ryzen 7000 a vďaka posunu predaja Ryzenov pustiť na trh skôr Epyc-i. To umožní reklamovať Ryzen 7000 ako "same core as first 96-core x86 Zen4 based server processor for your desktop"

AMD's EPYC 9654 96-Core Genoa CPU Pictured as Launch Looms

published 4 days ago

AMD might be shipping production versions of its 96-core EPYC CPUs to partners.

AMD yet has to confirm that it had initiated commercial shipments of its EPYC 9000-series processors with Zen 4 cores to partners, but a tray pallet may be an indicator that at least some of AMD's partners are getting the new CPUs in volumes. Moreover, it makes Yuuki_AnS think that these CPUs might formally debut along with AMD's upcoming Ryzen 7000 processors based on the same microarchitecture this September.
https://www.tomshardware.com/news/amd-production-96-core-epyc-9654-pictured

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tam asi ani nejde o to aby Intel zrovnával výsledok Raptora v nejakom vybratom benchmarku s AMD Zen4 (pôvodne mali byť recenzie 13.09.2022... zrejme ho tiež posunú), ale o to, že AMD chce ukázať, že sa nebojí Raptora, zrejme má navrch, no chce to urobiť len pár chvíľ pred predstavením Raptora, aby boli prvý a nebol tam takmer žiadny čas na to, aby sa Intel spamätal....či ukázať, že mi už procesory dodávame a vy o nich iba hovoríte...a zároveň to musí urobiť takmer súčasne, aby sila a odkaz tej správy v čase nevyprchal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>(pôvodne mali byť recenzie 13.09.2022... zrejme ho tiež posunú)

Predstavenie sa neposúva

AMD to Host Livestream Event to Unveil Next Generation Ryzen Processors
SANTA CLARA, Calif.
08/16/2022

Today, AMD (NASDAQ: AMD) announced “together we advance_PCs”, a livestream premiere to unveil next generation AMD PC products. Chair and CEO Dr. Lisa Su, CTO Mark Papermaster, and other AMD executives will present details on the latest "Zen 4" architecture that powers upcoming AMD Ryzen™ processors and the all new AM5 platform built around the latest technologies including DDR5 and PCIe5, all designed to drive a new era of performance desktop PCs.

The show will premiere at 7 p.m. ET on Monday, August 29, on the AMD YouTube channel.
https://www.amd.com/en/press-releases/2022-08-16-amd-to-host-livestream-...

19:00 Eastern Time (ET) is
01:00 next day , Central European Summer Time (CEST),

takže "nočná šichta" pre redaktorov z Európy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochybuji, že Intel bude mít k dispozici vzorky Zen 4 dávno před jeho vydáním. Jenže pokud by do svých prezentací zahrnuli výkonnostní údaje jakéhokoli nevydaného konkurenčního hardwaru, může to AMD obratem smést ze stolu s tím, že to nebylo měřeno na sériově vyráběném hardwaru a výsledky nejsou reprezentativní. Pokud by Intel tvrdil, že jde vzorky pro recenze, fakticky by přiznal, že se k výsledkům dostal porušením konkurenčního NDA, takže další průšvih.

Žádný výrobce si nedovolí srovnávat v konkrétních číslech s nevydaným konkurenčním hardwarem.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

> Pokud by Intel tvrdil, že jde vzorky pro recenze, fakticky by přiznal, že se k výsledkům dostal porušením
>konkurenčního NDA, takže další průšvih.

Nehovoriac o tom, že AMD môže dodať každému recenzentovi trochu iný mikrokód s trochu iným výkonom a podľa údajov zistiť, kto NDA porušil a už mu v živote nič neposlať.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To možná leda tak u OEM partnerů, jako předprodukční vzorky na ladění sestav, desek, čipsetů... Ale ne na recenze, kde chce mí kvalitní recenze a reálné porovnatelné a ověřitelné výsledky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by boli odchýlky v zlomkoch percenta a tak, že by dali výrazne lepší výsledok v konkrétnom type úloh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro intel je ale lukrativnější srovnávat se zen 3 protože tam mohou vykázat mnohem větší procentuální náskoky ve výkonu, což je pro PR prezentaci velmi žádané.
Myslím si že i kdyby zen4 už byl v době intel prezentace týden venku tak by stejně srovnávali oproti zen3.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

každej by očekával srovnání s aktuálně vydaným produktem, k čemu srovávat budoucí produkt s produktem, který bude v tu dobu 1 generaci/2 roky starý

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keď iný nebude. Tie benchmarky do prezentácií sa ladia dni a je tam priemer/medián meraní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu asi??
Aby tam byly větší procenta o kolik je Intel lepší, protože to na hrubou většinu zapůsobí lépe než to srovnat s tím co právě vyšlo a konsenzus víceméně "jo, náš produkt je vlastně stejně výkonný, jako jejich"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davamire, tvoje teorie dávají smysl jen v případě, že by intel vydal poctivé testy.
Takže nikdy.
No možná někdy v minulém tisíciletí.
Ale to nepamatuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO Intel marketing dlhodobo ukazuje, že stále dokáže vymyslieť nové a nové spôsoby ako sa ukázať "v dobrom svetle" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sranda bude ked to posunie aj Intel o 2 tyzdne ;-).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Intel Innovation je oficiální akce, která má dávno stanovené datum. Jediné co mohou udělat, je, že na ní nebudou prezentovat Raptor Lake. Jenže to neudělají, protože nic jiného pro letošní rok nemají a mluvili by jen o odkládaných produktech.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Je krásne vidieť ako Intel vytvoril konkurenčný tlak po rokoch kedy pred zmenou paradigmy big.LITTLE Alder Lake to bolo naozaj zo strany Intelu voči AMD zúfalosť so všetkými tými Comet Lake a Rocket Lake keď ich už aj tá zotrvačnosť časom dohnala...

Aj táto správa len ukazuje, že AMD si nie je zrejme istá v kraflekoch a presuntie vydania na deň konkurenčnej prezentácie 16-tich atómových E-corikov spolu s 8-mimi covovymi P-coriskami up to 32 vlákien ...

Konečne je tu tá prává konkurencia, ktorá tak po vydaní Alder Laku chýbala...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale Intel to robi takisto uz roky. dokonca tieto prekaracky su aj medzi AMD a nVidia. Ty tam vidis len to co chces vidiet, a pritom ide len o normalny marketing

Normalni ludia si domov nekupia tie tvoje mini coriky, ktore su az take mini, ze su skoro rovnako velke ako zen jadra.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Každý si predsa kúpi to čo vyhovuje jeho požiadavkám, ale keďže ste sa nominoval ako hovorca všetkých zákazníkov a ešte ste ich aj ad hominem počastoval krásnym prirovnaním tak čo k tomu viac dodať...
Porovnávať microarchitektúry rôznych výrobcov naprieč rozdielnymi litografiami je naozaj úsmevné...

Zatiaľ ďalší leak a medzigeneračný posun Alder Laku => Raptor Laku

Intel Core i9-13900K je údajne o 60 % rýchlejší v teste 7-Zip dekompresie ako i9-12900K
zdroj: https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-13900k-is-reportedly-60-faster...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Super info. Predpokladám, že to je bežná a veľmi častá náplň práce veľkej časti pracujúcich - unzipovať :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché, když potřebuješ v pracovně 2 přímotopy, tak postavíš 2 mašiny s 13900K. Na jedné kontinuálně generuješ náhodné soubory a zipuješ, posíláš přes SMB na druhou. A na té druhé rozbaluješ a mažeš.

Neříkejte mi, že znáte někdo něco efektivnějšího!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nieje bežné "7-zipovať" niekoľko GB súbor každú hodinu, či každý deň, ale keď už na to dôjde, tak to chceš mať z krku čo najskôr , takže to kvitujem....a navyše ja rovno zapínam šifrovanie a heslo a tam sa už môže výkon meniť viac medzi architektúrami....ale pýtam sa, bude to stačiť na Zen4? podľa únikov má takmer dvojnásobnú priepustnosť Cache pamätí oproti Zen3 a to mohlo byť brzdou pre Zen3 pre úlohy, ktoré nakladajú s GB dát za sekundu (v prípade 7-zip hlavne dekompresia).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo ja viem... aj na mojom (v porovnaní s i9-13900K) mizernom 5700G viem v pohode niečo un-7zip-ovať a popri tom si robiť iné veci. Či to na pozadí chrúme 7 alebo 9 minút, sral pes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vidim ze ta zaslepilo slovo normalni. ked to zmenim na bezni, alebo vacsina, alebo ine synonymum, preco to ospevovanie tzv malych corikov, ked su velke ako bezne zen jadra?
btw, tvoj prvy koment plny masturbacie nad zmenou paradigmy bolo co ine ako cit:
"Porovnávať microarchitektúry rôznych výrobcov naprieč rozdielnymi litografiami je naozaj úsmevné... "

btw ked sa spravas ako diva, nediv sa po takych slovach ako : kto v akych kramflekoch sa citi a je takisto pouzivanie slov ako zufalost ma niekto snahu o vysvetlenie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ale kde přesně vidíte Ad Hominem?

Nemám nic proti Intelu, který by se konečně stal konkurencí pro AMD. "Pravou konkurenci" si ale představuji trošku jinak než jako extrémní TDP a dohánění více-jádrového skóre v benchmarcích přidáním ořezaných malých jader...

Je samozřejmě naprosto v pořádku, pokud právě Vy tyto malá jádra oceňujete. Je to ale právě Vaše "nadnesené" vyjádření a zobecnění "pravou konkurencí" (a tedy implikovanou domnělou užitečností těchto malých jader) co je argumentačním klamem. Žádné Ad Hominem jsem nezaznamenal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

me se na tom libi jak vsechny leaky vykonu raptor lake jsou bez power limitu a naproti tomu vsechny leaky zen4 jsou na podtaktovanejch a limitovanejch vzorcich.. proste intel dela vsechno aby upoutal a vzdycky se najde nekdo, kdo mu to sezere.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kasička je už nejaký čas plná a je mi úplne jedno že ju rozbijem o dva týždne neskôr ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být tebou bych připravil kasičky dvě a možná až na příští rok :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A desku už máte? A mohla bych ji vidět? :)
Doufám, že to nepřepálím, ale počkám minimálně do února.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se nám tady začíná rozšiřovat "Redmaxový" vyčkávací syndrom ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nějak se nám tady začíná rozšiřovat "Redmaxový" vyčkávací syndrom ..."

Na rozdiel od neho čakám len 2 roky :) Pôvodne som chcel ostať na platforme intelu, ale po tom čo sa tam deje kľudne ešte pol roku počkám a kúpim niečo funkčné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 tyzdne viacej casu na okurky z intelu.

HURAAAAA

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

aspon intel nebude moct oj3bavat v benchmarkoch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.