Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD potvrzuje 4 generace procesorů pro AM4, poslední dvě budou 7nm

Mohlo by to byt v poradku 2H 2018 = v druhe polovine 2018 bude cela oznamena rada v prodeji. Cast bude v prodeji drive a cast pozdeji.

Dalsi postreh by z toho vyplyval, ze jak jsme se tu v predchozi diskuzi bavili, tak v podstate skonci R3 a slabsi modely R5 a budou nahrazeny APU, protoze to tam dava smysl a nema cenu mit nabidku zbytecne sirokou a lepe je se specializovat na tahouny.
V highendu chybi 2800X, ktery si myslim take, ze nemel cenu a uz nebude. Nejvyssi modely budou 2700X a 2600X nasledovany uspornym 2700 a 2600, z nichz si kazdy zajemce o procesor doplneny diskretni grafikou (NVidie :-D) vybere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že to je pojato jako "snapshot", co bude od poloviny roku k dispozici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před pár dny jsem tu psal názor ve smyslu, že Ryzeny 2200G a 2400G momentálně nahradily všechno od 1200 do 1500X.
Jak koukám, AMD to vidí stejně a i do budoucna to tak zůstane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a taky to vysvětluje spekulace, jaké parametry bude mít Ryzen 2800: Žádné, Ryzen 2800 vůbec nebude.
(Edit: Alespoň ne v dohledné době)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nevěřím, že by tohle mělo být chápáno jako definitivní nabídka pro letošní rok. Aby AMD scucla portfolio Ryzenů z původních ~10 na současné 4 nebo 6, pokud započteme i APU, mi nepřijde reálné. Akcentovat převahu Intelu v šíři nabídky zúžením té vlastní na polovinu, by nedávalo smysl, to by se s trochou nadsázky dalo nazvat marketingovou sebevraždou.

Mimochodem, taky mi přijde docela škoda, že AMD nevydala nativní čtyřjádro bez grafiky, o kterém se v počátcích mluvilo. Čtyřjádro / osmivlákno je konfigurace, která drtivé většině uživatelů stačí i s rezervou; čip o poloviční ploše oproti Raven Ridge nebo Zeppelinu by v GlobalFoundries AMD mohla vyrábět za pár šušní a zcela jím obsadit trh levných počítačů s diskrétní grafikou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozny, ze treba pocitaji jeste par mesicu s tim, ze se bude doprodavat prvni generace, ktera by mela (doufam) jit bez problemu osadit i do novych desek. Takhle je to portfolio de-facto o dost sirsi, nez jen nove vydane modely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sire nabidky Intelu:

https://www.czc.cz/procesory/produkty?q-c-0-f_137820868=sCoffee%20Lake

6 slovy sest modelu + ma i7-8670K jeste prijit.

Sire nabidky AMD dela podle slajdu 6 modelu, takze na Intel opravdu neztraci. Navic AMD zjevne v prvni rade RyZenu vubec nekonkurovala Celeronum a Pentiim a nic nenasvedcuje, ze ted bude.
Nabidka dvou nizsich modelu doplnenych o grafiku + ctyr vyssich modelu, kde se naopak da predpokladat pozadavek uzivatele na diskretni grafiku, mi prijde jako zcela adekvatni a sam teda nemam problem, ze bych si z nabidky AMD nevybral, pokud teda nebudu stavet uplnej lowend. Lowend bych urcite postavil na Pentiu G4560, coz je ale predesla generace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mas v tom trochu mezery.. jeste maji prjit min. 3 nove modely do "vyssiho" desktopu
8300, 8500, 8600. Ty jsou potvrzene a dela to dohromady 9 modelu.
Udajne pak mozna jeste vyjde casem nejake 8jadro a da se cekat, ze vyjdou i nejake "T" modely. Takze ani tech 9 kousku Intelu nevypada, ze bude konecna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Treba bude, ale neni.

Jenze faktem je, ze kolik asi lidi ma zajem o R3 bez grafiky, protoze diskretni? To bude minimalni.

Byt to na mne, tak bych udelal jeste RyZen 7 2700G, protoze proste jsou zakaznici, kteri chteji vykon procesoru, ale nepotrebuji GK. Naopak na druhe strane spektra bych navrhoval jeste RyZen 3 2000G pro konkurenci Pentiim a mozna i Celerum.

Jinak si myslim, ze to AMD pokryva opravdu pekne. S T modely od Intelu bych ve srovnani vubec nepocital, protoze AMD proste zadnou konkurenci v desktopu intelovskym uspornym Teckum nevede.
Muzou tuto radu take zavest, ale nemyslim, ze by to melo velke obraty a nemyslim, ze by se AMD nutne muselo vydavat cestou napodobovani Intelu v nabidce tam, kde to uplne nedava smysl, nebot Tecka mimo lowend smysl opravdu nedavaji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak protějškem "T"ček u Intelu jsou "E"čka u AMD - minimálně 2200GE a 2400GE určitě budou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, 2700G nema podle moc smysl, tech lidi, co by to opravdu ocenilo misto, aby si koupili jakoukoliv grafiku jako zobrazovadlo za priplatek od 700,-kc je minimum. Spis by se hodil navic treba jeden 45W 6jadro..pro nekoho, kdo stavi miniATX...ale jestli bude..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On zas ten trh levných PC s diskrétní grafikou není až tak velký (obzvlášť když grafiky v APU spolehlivě zašlapou do země všechny low end diskrétní grafiky) - co by finančně získali levnější výrobou to ztratí cenou za nový návrh čipu a vyššími náklady na logistiku. A na výrobu z defektních čipů asi mají moc dobrou výtěžnost (ony i ty čtyřjádrové 1xxx byly z defektních čipů, nebyl to extra návrh)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„zcela jím obsadit trh levných počítačů s diskrétní grafikou“

S trochou nadsázky po vydání Ryzenu G pro existenci takového trhu už nevidím důvod.

Navíc cena 2200G je stejná jako doposud cena Ryzenu 1200.
Když si koupím nejlevnější grafiku asi za 800 Kč a do ceny toho 2200G mi zůstane necelých 1400 Kč na procesor, dostanu kombinaci, která bude stejně drahá, výkonově horší a technologicky zastaralejší.

A nepřijde mi moc pravděpodobné, že by se Ryzen 1200 (nebo případný nástupce) někdy brzy dostal až pod 1400 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ví někdo jak a zda funguje R5 2400G na Win 8.1? Hlavně GPU část?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.