Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD potvrzuje Vegu jako high-end GPU následující půl roku po Polaris

50% navíc oproti FuryX zní realisticky...

Jinak existuje ještě jeden, méně přehlednější roadmap AMD:
http://cdn.videocardz.com/1/2016/04/AMD-Radeon-2016-2017-Polaris-Vega-Na...

ten jasně směřuje vegu do roku 2017

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

až na to, že to vůbec nevypadá jako oficiální slide od AMD pro Radeony ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ten slajd je oficiální, jen nic neříká o datech vydání jednotlivých generací, takže ho nelze vydávat za přesnější zdroj informací než slajd v článku, který jednotlivé generace pozicuje s vyšší přesností než je celý rok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby se tak náhodou sekli a bylo to o 150% nad 1080sátkou... jáj to by stála 40.000,-Kč :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

http://videocardz.com/62250/amd-vega10-and-vega11-gpus-spotted-in-opencl...

Potvrzuje se co uz rikal Mumak. Greenland neni Vega ;-) potvrzuje se gfx 9

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže 500W TDP, 800W spotřeba a výkon jako GTX 970?

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

1000W a vykon mensi jak GTX 1050 s orezanou pameti :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ale třeba vyjde verze s nálepkou 8GB s přiřezanou na 16GB :))

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

skončila propagace Polarisu a začiná propagace Vegy?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Vega od AMD by se hodila jiz dnes, k prikladu pekne by zlevnila nenormalne prodrazena GTX 1080 ktera nenabizi nic moderniho co zada prave trh, zakaznici.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Je snad na trhu výkonnější grafická karta?

Teď nemyslím polofunkční bastly založené na CF/SLI.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

není a stejně je k ničemu. možná tak na trička s nápisem Fuck off Lisa :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč k ničemu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Teď by to chtělo hlavně přejít na nový výrobní proces u procesorů ala ZEN, je fajn mít grafiky, ale k čemu to je, když k tomu jde připojit za snesitelné peníze jen ořezané netaktovatelné 4jádro od intelu stagnující 5 let na tom samém, nebo 8 jádro od AMD, které po přetaktování v moderních API ten intel možná jakž takž stíhá, ale s provozními vlastnostmi a odběrem elektrické lokomotivy při rozjezdu nákladního vlaku normativu 1200t+.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Co zase stagnuje? Klidně si můžeš pořídit od intelu 10-28vlákno, tak tady nepomlouvej, nikoho z nás nezajímá že to je"drahý". Výkon byl drahej vždycky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Uz sa tesime na:

-procesory Zen ktere kdyz to zvladnou skresaji ceny umele prodrazenych Intelu o 35-50%
-vylepsenou Polaris 10 a Vegu ktere za dobry peniz nabizeji-dnou sirokou vybavu a vysoky vykon
-zakladni desky pro Zen ktere doplni posledni ramec a budou se tak stavet nova PC-čka

A samozrejme se tesime na masivni nastup technologie api Vulkan ktere nam umozni hrat na CGN Radeonech ve vyssich FPS s tym bez umeleho omezeni "jenom a vyhradne" na Windows 10 nakolik prinaseji presne rovnake/rychleji vypilovane technologie nez v pripade api DirectX 12.

CGN+Vulkan+Zen, tato kombinacie bude spasou zakaznickych penezenek.

Na jedne strane lezerne spolecnosti Microsoft, Intel a NVIDIA, stojici jak zaby na miste zadajic stale vic a vic penez a informaci, na strane druhe AMD ktera je vsechny ukazkove splachla, Microsoft kuli Mantle, Intel kuli svym vybornym APU a NVIDII kuli asynchronnim shaderum, ukazkove je prebila mensi spolecnost.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

To je presne ta jedinna kombinace HW o kterou stojim a uz par let se nemuzu dockat az si ji poridim :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

DirectX12/Vulkan: Microsoft to mozna napsal hur, ale ma obrovskou vyhodu ve vlastni DX12 konzoli, takze vyvojari co budou psat pro xbox, pojedou proste na DX12 a pro PC to urcite predelavat nebudou. Hozne zalezi na Sony, jestli jejich Playstation pojede pres jednu z tech architektur nebo co vlastne planuji.

---

Zen urcite nebude mit vykon Kaby Lake, takze Intel to ma na haku, maximalne si budou muset snizit marze. Navic Intel ted odepsal mobilni divizi, takze pokud bude potreba, tak urcite muze vic maknout v klasickych procesorech pro desktop. Ale tak nerikam, ze by to nebylo hodne zajimavy, kdyby po tom co byl Intel splachnut firmama jako Qualcomm, Samsung nebo Mediatek a ARM, je jeste dodelala AMD. :-)

---

O NVidii mam na druhou stranu uprimny strach, konkurence je naprosto nutna v kazdem odvetvi a potom co NVidia neuspela v mobilni sfere, tak kdyby je zacalo AMD nejak valcovat i v grafikach, tak by to mohl byt dost pruser. Ja teda doufam, ze uz zacali potichu makat na nove architekture Volta a ze to bude minimalne na urovni GCN4.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mobilná sféra sú aj notebooky, kde NV drti AMD ešte viac ako v desktope. Okrem toho NV vykazuje kvartál za kvartalom zdravé finančné výsledky, na rozdiel od AMD. Takže áno, konkurencia je nutná, žiaľ vo vedení AMD sedia diletanti, kt. firmu ťahajú neustále ku dňu (bankrotu). Napr. taky Raja Koduri je doslova pohroma pre AMD. Nikdy ho nemali nechať otvoriť ústa na pódiu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, nvidia dostává velmi tučné výpalné od Intelu, kolik že to je? Snad skoro 300 mega ročně? Prý to snad příští rok skončí, není to úplně malá částka totiž :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle vize odtržený od reality.. už to začíná být poměrně únavné :)

Ceny za nového hw jsou poměrně směšné pokud člověk není magor a nemusí mít to nejlepší co je trhu + výkon je solidní

Člověk si dneska zahraje co chce i s >5 let starým hardware. Navíc trend v AAA hrách je takový, že se vše zjednodušuje a tím trpí především herní mechaniky, možnosti, hratelnost atd. Málokdo si dá záležet na AI a podobných věcech. Nepostřehnutelné efekty nebo vyšší FPS to je vážně pecka :) Současné hry trápí zcela jiné problémy.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"odtržený od reality" dávam +1

Ako každý má svoj názor ale tak písať na AMD že nejak "vsechny ukazkove splachla" či že "O NVidii mam na druhou stranu uprimny strach" v sitáciii kde má AMD 2+ miliardy dlh a slabé predaje či CPU alebo GPU, nVidia 75% samostatných GPU a zisky/marže ako nikdy predtým a Intel, Intel ktorí zo "strachu" z CPU AMD pridáva medzigeneračne 0-5% výkonu a kontruje APU za 400€...

no áno AMD jede!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zapomel jste ale na konzolove chipy. Ty jsou dneska pro AMD pozehnanim, byt mozna byli na zacatku i pricinou toho, ze dneska nemame lepsi CPU.. Krome toho maji nakroceno na serverovy trh do ciny.
Z pohledu diverzifikace na tom AMD neni zase tak spatne spatne. Pokud se jim zen povede aspon jako Polaris, tak si myslim, ze to zase muze jit nahoru.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jako jestli se AMD neco nauci od NVidie, tak bude Vega pred vanoci, ale do obchodu prijde az v unoru. :-D
---
Jinak me pripadaji mozne dve varianty:
1. RX490 - nataktovany singl Polaris, kompletni usporne technologie, mozna pridane ROPs, sirsi sbernice, nevim, jestli je to u Polarisu nad ramec RX480 vubec mozne, ale proste by AMD chtela jeste pred vanoci vydat kartu, ktera by treba ohrozovala GTX1070 i v DirectX11 hrach.
2. RX490 - dualni Polaris, ktery by mel nabidnout vykon mezi GTX1070/80 s datem vydani zari az rijen, jestli to AMD marketingove nezvladne, tak mozna i listopad, pozdeji uz nebude davat smysl, protoze by ohrozoval vic Vega karty nebo naopak Vega karty by ohrozovaly prodeje dualniho Polarisu podle ceny, za kterou bude k dostani.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

1. je velice nepravdepodobna, AMD by muselo mit v rukavu dalsi chip uz radu mesicu a tom by se urcite uz vedelo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

muj osobni odhad je ze 490(X) bude derivat VEGA cipu s GDDR5(x) VRAM a FURY a FURY X budou TOP high end s HBM2 (obdoba 1080ti / Titanu)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To sa učiť nemusí to spravila s HD 7970 :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

RX 490 bude Vega , mozne je ,ze taky podporuje GDR5/5X . Navic pokud jsou HBM2 uz ready tak by se to dalo stihnout vydat v Rijnu s dostupnosti pozdeji.
Navic Vega maji byt dve karty a Vega 11 jedna karta. Nikdo vice nepsal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A nebude to rovnou Navi ? :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Uz aby byla vega a zen :-) do ty doby me bude muset uspokojit rx 480 . hned jak vyjde zen a bude aspon trosku povedenej i5K leti z okna . No a Nvidie za to co predvadi s cenama jedine zdvizenej prostrednicek . :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lol, vyhodíte suprový procesor a koupíte si topítko? Tak jo no (:

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Už ho máte doma ?? Že tak dobře víte že je to topítko ?? lol

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.