Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD povýšila GPU-architekta Intelu, otce Infinity Fabric i opteronového strýčka

tvl to fakt vypada ze top management intelu tezce jede v koksu.. ((:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že se neopájejí koksem, ale pocity moci, vlastní geniality a penězi, které si vyplácejí. Stejně jako spousta jiných mocných odtržených od reality.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tern pocit majú narušený
Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)
Market Cap 140.916B (121,65 % Intelu-u)
https://finance.yahoo.com/quote/AMD/
Intel Corporation (INTC)
Market Cap 115.877B (82,23 % AMD)
https://finance.yahoo.com/quote/INTC/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je tím, že zatímco Intel vydává papírové produkty, Papermastera má AMD, a nechce mu ho dát. To bychom pak koukali.

Teď vážně, myslím, že Intel je prostě veliký, a hrozně dlouho byl prostě hodně dobrý, zdánlivě nezastavitelně. To vzbudilo očekávání ředitelů i akcionářů, a zatímco Intel nechtěl dávat špatné zprávy, akcionáři špatné zprávy nechtěli slyšet. Nebude to nakonec ani tak nějakým konkrétním sjetým vedením, jako prostě historií té firmy.
A Intel pořád dost dobrý je. Ale všimněte si, že jako poslední pořád drží výrobu i vývoj. Intel, AMD, IBM jeli výrobu i vývoj, AMD i IBM to vzdalo, a zůstali jen u vývoje. Samsung se snaží přidávat k výrobě i vývoj CPU, taky mu to nejde.
U Intelu mi přijde, že v případě CPU hrozí, že zůstanou jen u výroby, a vzdají vývoj. Nebo budou implementovat generické procesory, ARM nebo RISC-V. Přestože ve výrobě patří ke špičce, nestačí to na TSMC, a hlavně; nedokáží vyrobit, co vyvinou. Možná to dokáží vyrobit u konkurence, ale nedivím se, že se jim do toho nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ze Samsungu procesory vylozene nejdu by som si tvrdit hned tak nedovolil. Samsung sa na trhu mobilnych procesorov pohybuje v dravejsich vodach, nez trebars Intel na trhu s procesormi pre desktop a servery. Tiez nemal tak silnu poziciu pri vyjednavani kontraktov s OEM.

Na druhu stranu si myslim, ze sa u Intelu crta na lepsie casy. Mozno to este take 2,3 alebo 4 roky potrva, ale rozriesia svoju neutesnu situaciu s P-cores. K velkej nevoli znacnej casti miestnej populacie takym sposobom, ze P-cores ako take prestanu existovat, resp. na ich miesto pride nieco, co nebude priamym potomkom rodiny jadier Intel Core.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung nejde vůbec srovnávat s Intelem, co se týče velikosti, Intel je proti němu něco jako moucha oproti slonovi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung vývoj vlastních procesorů zahájil, aby ho následně zrušil, a pak zase zahájil.
Nejde mu to. Očividně to nebylo tak snadné, jak si slibovali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si to nemyslím. Intel svou x86 nevzdá. Jeho problém je v tom, že tvoří velmi optimistické plány, které následně není schopen splnit a hlavně přiznat sám sobě neúspěch. Místo toho přijde další velmi optimistický plán. A tohle začalo už dávno, někdy kolem medializace tick-tock systému, který se záhy stal tick-tock-tack a pak tick-tock-tack-fuck... a přišel korektiv? Ne, přišli jen s další optimistickou prezentací.
Tohle vše se dalo chápat v době, kdy byl Intel hegemon a AMD ve sračkách. Jenže to už neplatí a výměna CEO IMHO nepřinesla změnu, protože i Patík se koupe v optimistických prohlášeních. Jaký to rozdíl oproti Lise Su, která toho nakecala velmi málo, ale o to detailnější a solidnější plán měla...

P.S.: pro pobavení: https://diit.cz/clanek/lisa-su-sefkou-amd/diskuse - někteří staří známí dopředu predikují, že "blbka Su" přivede svou neschopností AMD na buben. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suresh Ramalingam? Takže nějakej „indickej margarinvocas“? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Suresh! Rozhodně Margarinvocas.
Zlepšilo mi den, díky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten Blythe byl u Intelu nasazen jako agent?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... jen jestli to není naopak. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noga & Skrúcaný

Raz sa všetci isto zídeme
v jednej posteli a v KGB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.