Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 10W APU AMD Prairie Falcon zvládá 10bit 4k video s HDMI 2.0

Vzhledem k extrémě nízkému výkonu (nebude stačit ani na pohodlnej browser, ala bude se trhat u složitějších flash či HTML5 prvků) asi těžko vhodné do HTPC, ale dobré do ultramobile, třeba tabletů s HDMI výstupem co tím pak půjdou připojit k 4K TV a přehrávat do ní UHD video.

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že to bude po procesorové i grafické stránce výkonnější než nejrychlejší čtyřjádrové Kabini a Beemy, které jsou v segmentu HTPC rozšířené a oblíbené, mi ten argument přijde dost mimo mísu.

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

?? Jakto? Já jako HTPC považuji plnhodnotné PC orientované na nízkou spotřebu a konstantní provoz. Tzn typicky malá ITX skříňka třeba s I3kou nebo low-voltage I5tkou a odpovídajícim GPU (v případě že se budou hrát hry, pokud ne neni potřeba), případně APU od AMD. Tim mam na mysli 65+ W APU do FM2+, ne 15W puntíky co maj IPC horší jak core2 a běžej pod 2Ghz, už podle toho se dá easy posoudit jak krásně se na tom pracuje. Tohle je tablet-style CPU, nebo možná něco jako compute-stick spíš než HTPC. Od HTPC je potřeba alespoň low-end výkon, musí to přehrávat všechny formáty včetně streamů a pohodlně browsovat net a na to tohle asi stačit nebude.

Tohle by bylo ideální APU třeba k zabudování do TV, aby řídilo OS a dekódovalo UHD ripy z extenrích disků, atd.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Do klasických tabletů ani compute-stick PC se nedávají 10W čipy, ale úspornější a zároveň výrazně pomalejší SoC.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale jak jsem řekl do TV a pod by se to hodilo. Každopádně pro HTPC je to prostě slow, o tom žádná debata.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Amazon má v této kategorii z x86-kompatibilních nejprodávanější:

ASUS CHROMEBOX s 1,4GHz Celeronem 2955U
Azulle Quantum Byte Fanless s Atomem Z3735F

Řekl bych, že většina uživatelů má asi o úsporném HTPC trochu jinou představu než ty, ale to je asi jedno. Myslím, že AMD chce oslovit ty uživatele, kteří kupují podobné sestavy jako tyto, než uživatele, kteří na přehrávání videa vyžadují Core i5.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Nejprodavanejsi parky jsou z kureciho separatu. Mnam.

Nejprodavanejsi neznamena nejlepsi, ale nejlevnejsi.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Proto je nejrozšířenější grafikou na Steamu GeForce GTX 970? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta asi nebude nejlevnější :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GTX 970 = 3.5kg kurata + 0.5kg kuracieho preparatu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale ten celeron 2955U je lietadlo oproti kabini..., minuly rok som kupil Kabini X4-5350 a dosla mi trpezlivost, proste mam vedla seba stare PC s Ci3 a nove s Athlonom 5350 a proste to nieje ono, ano vela ludom to staci ale moja dcera ma 10 rocny notebook s core2duo a ide lepsie, manzelka ma mini notebook s celeron 1007U a ide lepsie.... proste to ma take male opozdenia, ked skorujem stranky je to take troska roztrasene, proste slabota jak čaj..., mam tam aj SSD aj novy system nezasvineny a aj tak je to onicom.... proste jednovlakonovy vykon o nicom a ten clovek najskor pociti.... mam rad svoje prachy a preto nikdy viac take tie akoze usporne slimaky.... ide z domu prec a namiesto neho Ci3-6100, ano, cena je inde ale moje nervy su iba jedne.... :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

stačilo napsat: "Intel ide lepšie ....." :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne by bolo jedno, kto to vyraba a intel mi vobec ako zido-vskoimperialisticka firma nevonia ale ako som pisal.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam podobne skusenosti ako kapa. Vlastnim okrem ineho stary notebook T60 s C2D a 2.5" 7200ot diskom a bezi lepsie ako taketo nizko vykonne CPU do AMD/Intelu aj s SSD. Ten chybajuci procesorovy vykon tam je citit.
Osobne uz nikdy viacej taketo CPU.
Dal som tomu par krat sancu a nikdy viacej. Klasicky Celeron alebo Pentium(alebo nieco adekvatne od AMD) je ovela lepsia volba a spotreba je tiez v pohode.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem za podporu...hehe...Mna strasne mrzi, ze ked nieco napisem, a pisem to nie koli sebe, ale koli ludom, aby mali nejake info, skusenosti postreny..... a oni mi odpisu, ze citim lož.... fakt mi je niekedy smutno, ze zadarmo rozdavam rozumy.... a to som v obore IT uz veteran a nieco viem aj pametam... ale automaticky nejako som podla ludi AMD hater.... nechapem....

K teme.... Aj ja som sa snazil s tym CPU zit skoro rok, nestoji to zato, mozno ludia, co nepoznaju lepsie tak vydrzia, no ja nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou jakékoliv core 2 duo je na MHz v jednom vlakne slabší než kabini. Je to dle testu, ale obvykle o 5-10% méně výkonné. Není tedy ani teoretická možnost, že by pocitově bylo kabini slabší.

Nevím o tom, že by notebooky měly c2d taktovane výše než 2GHz.

Všechno co tu ty a kapa píšete jsou účelové lži. Důvod lhaní bude nejspíše fandovstvi značce.

Zneuzivate faktu, že drtivá většina diskutujících si kabini nekoupila (je to moc levné). Nebo už nemají doma c2d na porovnání a usuzuji obdobný výkon jako u core Ix architektury, což jsou ale výkonem dost odlišné architektury. Kabini má stejný Ipc jako pilledriver. Kdybyste tvrdili, že c2d 8400 podrti a10-6800, takbyste byli za sasky. Takhle vám to prochází.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já mam T60P s C2D 2,33Ghz a mohu potvrdit to co psal ten nad tebou, je to rychlejší než soudobé APU. E8400 s A10-6800 opravdu porovnávat nebudem, ala 2 jádro P6 architektury na 3Ghz vs 4jádro FX style na 4Ghz. Ale takové Q9650 @ 4Ghz vs a10-6800? To už by bylo fér a obávám se že by a10 od tohoto 9 let strého krámu dostala.

To že tyhle APU jsou trága výkonem cca obdobné C2D kolem stejného (či i niššího taktu) je důkaz nepoužitelnosti, protože toto CPU s 2 jádry na 2Ghz nepřehraje dnes ani full-HD streamy když web player neumí akceleraci přes GPU (občas problém i s 720p když má 60fps), je to děsnej opruz na tom dělat a lidi kolem v zaměstnání co dostali APU (a silnější jak tohle 4 jádrová), se jich zbavili protože I3ka je citělně svižnější, je to prostě tak. Pokud máš slabé IPC i slabej takt, je to děsná kombinace. Tomuhle může konkurovat i Atom, a všichni vědi že Atom je stále celkem useless.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) nedostala, dostal by ten "krám" (jasně zde pomůžou hw akcelerace, které v roce 2009 nebyly).
2) Q9650 bude 9 let starý krám až (fakt budeme top procesoru své doby říkat krám?) v roce 2018
3) atom už není nepoužitelný krám. Teď nedávno jsem dostal do ruky z3735f 2gb rám s w10 a musel jsem změnit svůj názor (do té doby stejný jako tvůj). Ano atom kabinku dohnal. Ale jeho výkon už rozhodně není nepoužitelný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takze zpatky do reality - C2D v noteboocich byly (jsou) az do 3GHz https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#.22Pe...

A zaroven Core 2 ma IPC o 20% vyssi nez Kabini. http://hwbot.org/submission/2565683_havli_cinebench___r11.5_athlon_5350_... vs http://hwbot.org/submission/2926325_havli_cinebench___r11.5_xeon_l5410_2... (xeon je totez jako C2Q)
Athlon 5350 2,05 @ 2.52 = 2,55b
C2Q @ 2,33 = 2,85b

Btw - Kabini ma vetsi IPC nez Steamroller, presto ale mensi nez Core 2. :P
Takze asi tak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle na mne ani nezkousej
http://hwbot.org/submission/2607843_skal__cinebench___r11.5_core_2_duo_e...
(a jsme zase 5% pod kabini).
Kdejakej vorech si totam může zfalsovat.

Nicmene uznávám, že jsem zapomněl na fakt, že c2d z roku 2006 je jiné jádro než z roku 2009. Ba druhou stranu 3ghz c2d se v notebooku thinkpad t-60 opravdu objevit nemohlo. A to nejen proto, že řada zanikla před uvedením vysoko taktovanych c2d, ale i proto. Že to byla vysoce mobilní platforma.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty dva vysledky nahore jsem meril ja osobne, tam neni co resit. 20% ve prospech core 2 je naprosto jasna vec, za tim si stojim.

T60 rozhodne nebyla vysoce mobilni platforma, ale normalni 14'' - 15'' notebook. Kazdopadne tady neni rec o T60, ale o C2D obecne. A vysledek je ten, ze na dnesni pomery C2D nestiha a Kabini tim padem uz tuplem ne. Ja AM1 platformu mam, tak muzu s klidem rict, ze to proste vykon nema. Libovolny Celeron od Sandy Bridge nahoru odvede lepsi praci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového T60P byla vydána 2006 s Core Duo ale šla upgradovat na Core2 což jsem provečdl, je to 15" tehdy na mnoho let best protože to byl poslední model s 1600x1200 IPS displayem. 65nm Core2 bylo vydáno 2006 a 45nm ze začátku 2008, vzhledem k tomu že výkonnostní rozdíl mezi 65 a 45nm Core2 je minimální to asi nemá cenu dále rozebírat.

Co se výkonu týče už nestačí, ale moc jej nepoužívám (jsem desktopář) je jen na cesty. OS a pod svižnej, je tam SSD, max ram co deska pojme, je to fajn, ale chleba se láme dojde li na video na netu. 60fps 1080p streaming? Eh? I 720p 60fps se kucká, musej se používat 3rd party programy typu livestreamer co stream vezmou a přehrajou jej přes MPC třeba, to už jde, ale samotnej web už je cejtit že CPU má slabé chvilky, zkus si otevřít ve Firefoxu blbou ztránku třeba PCT na tomto (či mobilnim APU nebo Atomu), a pak na dnešní I3 za jak dlouho bude načtená, jak rychle se dostane do stavu že půjde plynule scrollovat a klikat na ovládací prvky, to samé udělej na youtube, na twitch.tv a pod místa.

Většina kolegů se těch APU v laptopech zbavila protože na tom bylo otravné brouzdat na netu, takže něco co má polovic jader a ještě menší takt fakt prorazit nemůže.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teraz som dosiel na firmu, odsoferoval som 900km a citam zase nejake blbosti, stoji ti to zato Tomáš Černák? este raz, kup si to a napis, uvidis, ja praveze som to kupoval, lebo fandim AMD, alebo naco by som si to kupoval? chceš fotku? fakt pekne vymakany PC az na vykon...... obviňovať ma z klamstva je urazka.... nebudem ti nadavat....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě že já mám doma jak 5150 tak e6400, tak vím jaký výkon na MHz dostaneš od čeho a že intelloverovske dojmy jsou jen dojmy.

Ostatně fakt, že někdo koupí 5350 místo 5150 poukazuje na
a) moc tomu nerozumí a nezvládl to nainstalovat
b) lže

Ovšem to je jen moje dedukce. Důkazy na to nemám. A ano nestojí mi to za to. Tož na tuto debatu kašlu.

PS pokud jsem tě urazil, tak promiň.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Povedz to rovno, ono vobec kupit to bola blbost.... ja ju uznavam..... osral som sa...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tuším lež.

E6400 když ho porovnám s oc 5150 (2,1GHz = 5350) tak v singlecore zaostává o cca 5-10% ve starších testech výkonu (bez HSA a jiných akceleraci ze kterých by kabinka mohla těžit). V multicore a akcelerovateonych testech to je pak poprava Intelu.

Upřímně pochybuji, že c2d v notebooku tvé dcery je taktovano na více než 2,1GHz jako je e6400. Takže je prostě nemožné, aby být jen pocitově byl tento procesor lepší než 5350.

Co se týče 6100u, Samozřejmě že výkon je u té i3 lepší, ale nejen cena i spotřeba je daň ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja vravim ako to je, nie ako by to asi malo byt... pri beznej kancelarskej praci a bruzdani po nete ja vidim citelny rozdiel.... , netesi ma to, pri nakupe som sa tesil, no preslo ma to..... napriklad aj pri tlaceni... rovnaka tlaciaren, dam tlacit na inom PC, tak zacne tlacit o 2-3 sekundy skor ako kabinka.... A doteraz sa hambim, ze som kolegovi poradil kupit toto do Mestskeho Kina, PC mal slusit ako pokladna... nedalo sa to pouzivat, online pokladna http://www.cinemaware.eu/ na tom isla tak pomaly, ze to bolo nepouzitelne, nacitanie obsadenia sály trvalo dlho.... samozrejme isiel prec a namiesto neho lacna sunka s celeronom 1017 myslim, a islo to ako z praku..... A to s tou lžou si odpust, nemam cas pisat voloviny

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

VIděl bych to na problém mezi klávesnicí a židlí ;) např. starý drivery,...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všetko je problém medzi "klávesnicí a židlí" ale nie vždy na strane užívateľa.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak dele!
Tak sa na nich musí :-)
K+

Je veľká škoda, že AM1-tka nedostala Puma CPU jadrá. Mal som cez víkend ntb. HP 255 G4 s AMD A6-6310 1.8GHz ~ 2.4GHz Turbo a práve v tých krátkodobých činnostiach kedy procesor zaberie na pár sekúnd je turbo naozaj fajn. Škoda, že top model AMD A8-7410 2.2GHz ~ 2.5GHz Turbo nie sú cenovo dostupnejšie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Ja vravim ako to je"
Ne, ty tady predkladas sve vlastni pocity jako fakta. Fakta najdes treba na cpubenchmark.net:

Intel Celeron 1017U @ 1.60GHz
Single Thread Rating: 861

AMD Athlon 5350 APU
Single Thread Rating: 809

"celeronom 1017 myslim, a islo to ako z praku"

Takze celeron jde "ako z praku" zatimco kabini je "nedalo sa to pouzivat".... jestli je pro tebe <10% rozdil v 1vlak vykonu dost na to abys pouzil ty dva vyrazy, tak "voloviny" jsou presne to cim tady zamorujes diskusi. Radsi uz nic nepis.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozeraj, píš čo chceš, podľa čísel ti to vychádza ako vychádza, ja píšem, že prakticky je to inak.... mimochodom, ten kolega, čo som mu poradil kabini, čo išlo ako kasa do kina, má formu s hostingovými a serverovými službami, odborník v branži, skúšal na tom aj linux aj windows a proste je to také spomalene, take opozdene, samozrejme použiteľne, no ja nemám nazvyš čas a mne to veľmi vadí. Je mi to ľúto ale je to tak, pc som vyšperkoval, DCDC zdroj, napájane externým adaptérom, nehlučne, SSD, pekná ITX skrinka, spotreba super ale ide preč a pride Ci3-6100.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti tobě Kapa, ale tenhle tvůj příběh o programu na prodávání lístků do kina od tebe čtu <b>poněkolikáté</b>. Podle <b>jednoho</b> s největší pravděpodobností zpraseného programu nemůžeš šmahem odsoudit celou platformu a to je to co se ti tu ostatní snaží vysvětlit a podkládají to i výsledky. Tisíce programů běhají přibližně stejně jako na konkurenčních procesorech. To, že tobě nešel jeden program neznamená, že ostatní uživatelé nejsou s těmito low power APU spokojeni. Prodávat lístky do kina na tom asi nebudou, ale ten zbytek to zvládne dobře (surfování, HTPC apod).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nieje to o jednom programe, no tam to bolo kriticke.... alebo azda si myslis, ze som si to kupoval aby som nadaval? kup si to a napis nieco k veci...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám to vyzkoušené a vím o čem mluvím. Dál ti nic psát nebudu, protože by to dopadlo stejně jako posledně, kdy jsme si vyměňovali komentáře a nevedlo nikam. Jen z tebe vylezla ta story o tom kinu a prodávání lístků. Podle všeho je to touto aplikací a HW za to opravdu nemůže, když zbytek programů funguje normálně s ohledem na to, že se jedná o low power platformu.

Opravdu nevím co jsi si představoval? Že dostaneš výkon "lietadla" za třináct stovek nebo co? Proto si stojím za svým a tvrdím, že ta platforma odpovídá ceně a je konkurenceschopná a na běžné užíváni pro BFU dostatečná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam na Kabini 5150 - Ubuntu Server, 3x virtualbox masiny nonstop zapnute, mam tam DLNA, fullscreen KODI cez TV, 1xSSD, 2x notebookovy HDD, 1x WD Green HDD, 16GB RAM a bezi to slusne. Spomalene to bolo, ked neboli najnovsie ovladace GPU nainstalovane, ale nejake default.

Zasa si treba vediet urcit hranicu. Procesor je lowpower a treba ocakavat, ze "vykonovo narocne" oepracie budu trvat dlhsie. Ak je ten program na predavanie listkov robeny pomocou linearnych zoznamov s nejakym uchovavanim historie a vyhladavanim, tak sa necudujem, ze potrebuje vykonny cpu aby to bolo svizne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

čiastočne súhlasím s kapou...má to malé lagy...ale ako Home Server (Debian 8 + SSD) je to pecka

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"ale ten celeron 2955U je lietadlo oproti kabini"

No ani se mi nezdá... http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2073&cmp[]=2195

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však proto je to také embedded. S požadavky na HTPC s tebou naprosto souhlasím a pokud chce někdo opravdu jen přehrávat filmy a občas si u TV zapnout web, tak sáhne po nějakém tom "compute sticku" s mnohem menší spotřebou. Tohle bych také spíše viděl jako takový slušnější mozek chytré televize. Nu uvidíme, co se z toho vyvrbí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na kterém compute-sticku lze přehrát 60FPS h.265? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A kolik lidí to skutečně potřebuje? :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je celkem jedno jak vy definujete HTPC. Z hlediska výrobce je důležité jak moc se on vlastní definicí trefí do definice zákazníků.

Mě osobně plně vyhovuje Athlon X4-5350, už více než rok jej používám v rodinném HTPC. K plné spokojenosti mi chybí už jen nahradit dočasný 300W ATX zdroj 65W adaptérem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k tomu zdroju len dodám...ak máš 300W Gold (cca 87% účinnosť), tak tým nič nezískaš...lebo nap. adaptér 230V na 12V (AC na DC) má v tom lepšom prípade učinnosť cca 82-85% a pico zdroj DC-DC má učinnosť 96% (rátaj 96% z adaptéra AC-DC). Pozri si učinnosti tohto zdroja pri rôznych zaťaženiach a budeš mať jasno http://diit.cz/clanek/seasonic-ssp-350gt-recenze/mereni

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem v jiné situaci - mám desku AM1H-ITX, takže použiju 65W notebookový adaptér který bude dodávat 19 V DC rovnou do desky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zero8324 ma pravdu, no keby si hladal zdroj, ja som k 5350ke pouzil zdroj http://www.zbozi.cz/vyrobek/eurocase-dc-dc-menic-in-12v-out-atx-pro-mini... a k nemu 12V adapter 12V/4A, v Idle mi PC zerie 11W ale uz dlho nebude ..... k druhemu Pc s Ci3 mam rovnaky zdroj, len adapter mam 12V/7,5A

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

na kabini jsem stavěl kamarádovi pc, ničím z toho co tu píšeš netrpěl a tohle má být nástupce, a ne složitější flash nebo html5 prvky se opravdu netrhaly...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

takovy dotaz ... jak by v tomto pripade fungoval dual graphic mode? vi se o tom neco? napr teoreticky silnejsi grafiku na hry, aby ve 3d jela pcie rafika a v 2d/video/web jela apu grafika a pcie se uplne vypne, neco jako v noteboocich optimus a enduro ... ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle zkusenosti vsech lidi co znam a poridili book s nejakou prepinaci grafikou muzu rict, ze budes velmi rad za to, kdyz se nic prepinat nebude. Je lepsi zaplatit za elektrinu o 100Kc rocne vic, nez se pokazde modlit, ze se to "neprepne" do BSOD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano nekterym "specialistum" se takove veci stavaji. Me se to nestalo jeste ani jednou a prepinani funguje korektne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problémy byly tak rok zpátky, když z nějakého důvodu podpora ovladačů od výrobců grafických čipů vázla a montovny to řešily na koleně. Před rokem se právě situace stabilizovala a dá se říct, že pokud máte grafické ovladače pro obě grafiky z přibližně stejného období, měly by spolupracovat. To se samozřejmě týká vztahu NVidia-Intel. AMD to bude mít samo u sebe pravděpodobně ošefované jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé by bylo srovnání s nějakými non-x86 platformami jako je Allwinner A80 (HDMI 1.4?)... Je s podivem, proč ty ARM stále netáhnou.. Najít méně než dva roky starý ARM v kitu za nešílenou cenu je díky tomu prakticky nemožné..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hura! horky kandidat na me nove HTPC :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je přesně produkt na který čekám. Těď jen aby to nějaký výrobce osadil a přidal tomu doplňující výbavu a objednávám:) Na HTPC je to proste super prohližeč na TV na co

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hosi presel jsem na htpc na sky lake pentium g4400. W10 na tom litaj jako na me herni i5 a spotreba pri prehravani bd disku je par watu. Navic uhd jede z youtube bez zaseku. Placnul jsem na nej s neduverou box chladic. Je studenej jak pivo ve studni a naprosto neslysny. Do htpc mohu doporucit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pár desítek wattů
Tvé pivo ve studní má 30-40 stupňů Celsia

Tihle intelloveri :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Při přehrávaní BD zátěž CPU 20 procent. Dle Core temp CPU bere 6W. Pokud to nekacá, tak to není zlá hodnota.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

věř tomu, že to kecá ;) u BD to pod 40w nebude (komplet sestava).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

perlíš pekne, a ze kto je tu fanatik....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.