Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD představuje mikroarchitektury „Bulldozer“ a „Bobcat“

Pevně doufám, že se stejně jako u i7 objeví HW podpora šifrování, hlavně AES (VIA už to má dávno, co pamatuji). Také by byla velmi zajímavá nativní spolupráce mezi GPU integrovanou v CPU a externí grafickou kartou, to by byla mazec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Integrované GPU bude oproti běžným slotovým kartám natolik osekané, že by je spíš brzdilo (AFR připadá v úvahu jen u čipů srovnatelného výkonu a ostatní současné systémy jsou neefektivní). Smysl by to mělo snad jen v kombinaci s low-end grafikou (kdo by si to ale pořizoval?). Pozitivum by to mohlo mít pro sestavy s nějakými dvěma extravýkonnými grafikami v CF, které by se zapínaly pouze ve 3D, přičemž 2D a video by řešila integrovaná. Ale i tak by to asi nebyla žádná extrémní úspora, možná 15-20W maximálně?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na slidech je AES uvedenej, takze minimalne Bulldozer by ho mel mit.
Ja bych ho taky moc rad videl i u Bobcatu, muzu doufat. Je to AMD, tak pokud tam bude, tak bude na vsech druzich bobcatu. Ne jak u intelu, kterej dela z funkci exkluzivni zbozi a AES dava jen do i5 a lepsich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Misto tech x slajdu o tom, jak posilat vlakna, stacilo tedy jen rict, ze Bulldozer pouziva superskalarni architekturu, zajimave, ted uz zbyva najit vysledky realnych testu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To možná tak za rok (nebo za třičtvrtě, když to půjde dobře)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím tomu správně, že do notebooků jde pouze Bobcat?
Buldozer je tedy určen pouze do desktopu a serverů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumíš. Bulldozer se časem musí objevit i v notebookách. Bude jako s dnešníma CPU - vemou něco z desktopu, podtaktují/podvoltují a máme tu něco pro notebook.

"První desktopový procesor „Llano“ s integrovanou grafikou však „Bulldozer“ obsahovat nebude, bude postaven na starých dobrých „K8“ jádrech."

Pochybuji, že K8. Spíš K10.5 což je rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abychom si rozuměli, nemyslím situaci kdy výrobce vezme desktopový CPU a dá ho do NB. Spíše mě zajímá zda AMD uvede mobilní verzi buldozeru, nebo bude výkon u NTB škálovat počtem modulů Bobcat.

nechápu proč jsem dostal za dotaz - hodnocení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobcat není určen pro větší výkony a TDP větší jak 10W. Něco s architekturou Bulldozer se tudíž pro notebooky musí objevit, ať už si notebookový CPU představuješ jako podvoltovaný desktopový CPU nebo imaginárním pojmem "mobilní verze".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl to sice je, ale ne natolik velký, aby to bránilo lidem z AMD říkat "K8" ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak dostanou vyhazov za nepřípustnou nepřesnost a Vy jim tím opakováním jejich chyby jen zhoršujete tu pokutu co k tomu dostanou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc to řešíš ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bobcat vypadá poměrně zajímavě, pokud budou dva moduly v jednom čipu i s grafikou a se spotřebou do ~10W. Delší dobu používám SU9400 od Intelu a jsem plně spokojen, mini spotřeba a slušný výkon i na full HD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.