Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD představuje technologii Turbo Core

mno je to hezke, ale tohle melo prijit jeste pred TB od Intelu, protoze jinak tohle vypada jako chaby pokus a vedle TB od intelu to vypada spise smesne nez konkurencne ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč směšně když to bude fungovat.A taky se podivej na ceny Intelu a AMD.Věčinou sem měl a mám Intel ale další CPU bude rozhodně AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj asi tak. Intel má sice nejvýkonější procesory na desktopu, ale 20k ani 10k za něj nedám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to chápu dobře, tak už to přetaktování a podtaktování bude dělat sám procesor bez ohledů na SW? Já jen že třeba takové to CnQ dělané driverem mi fungovalo ve WinXP docela divoce. Vlastně to bylo nepoužitelné u 3 a více jádrových CPU. Když se sputila jednojádrová aplikace (třeba hra) tak to Wokna rozdělovali nějak divně mezi jádra a takt lítal pořád dokolečka nahoru a dolů (nebo zůstal na 1GHz) a výsledek byl jedině ten že ta hra cukala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom u toho noveho stavu. Pokud soucasne CnQ hodi jadro na maximum a jine jadro je nize, tak procesor sam to maximum jeste zvedne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale bez CnQ driveru by to fungovat mělo? Tedy aspoň to přetaktování?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jist, ale CnQ driver byl potřeba u starých Athlonů, možná ještě tak u prvních Phenomů (mám pocit, že ale už u těch jej potřeba nebylo), nyní už, pokud se nepletu, jej potřeba není. Navíc to platí jen pro Windows XP. Vyšší Windows už driver nepotřebují, řeší si to po svém.

Jinak pochopitelně operační systém takt procesoru též ovlivňuje, podle nastavení správy napájení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem z toho ten... s parohama... jelen!! :) Když nemám ve WinXP instalovanej CPU driver od AMD a nemám přepnuto ve správě napájení na "Minimální spotřeba" tak mi CPU (Phenom II X3 720) běží pořád na nominální frekvenci. Když tam mám driver a mám přepnuto ve správci napájení tak mi to dělá tu výše popsanou paseku. Dělám něco blbě, je i jiná varianta jak má správně fungovat CnQ? PS: To že mám přejít na jinej OS neberu jako radu, já miluji své WinXP (pokud už muset přejít tak na linux ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To znie ako Cool'n'Quiet bug, ktory mali udajne iba Phenomy I (http://anandtech.com/show/2702/6). Neviem ako ine Phenomy, ale moj Phenom II X4 905e sa sprava rovnako (aspon na WinXP). Ja som to vyriesil pomocou PhenomMsrTweaker, ktory umoznuje procesor aj "podvoltovat" (http://phenommsrtweake.sourceforge.net)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak Phenomy II už by tohle měly mít částečně vyřešené, ale jestli se nepletu, tak ve tvém případě je to ten druhý bug popsaný na AnandTechu: http://www.anandtech.com/show/2775/2
Mrkni do BIOSu, jestli tam máš možnost ovlivnit nastavení C1E. Ostatně mrkni se, jestli máš nejnovější BIOS ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem měl s Phenomem II X2 (@X3) problémy s výkonem v CnQ ve Windows XP. Nakonec pomohly tipy ze stránek
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=60416
a
http://hardforum.com/showthread.php?t=983781
Teď to běží přesně tak, jak má - základní takt 800 MHz a přitom při vytížení jádra/jader nějakou aplikací to hned vyskočí na plnou frekvenci a výkon je identický s vypnutým CnQ. A ani HD videa přehrávaná CPU se necukají, na rozdíl od výchozího stavu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem zjistil, že tu MS záplatu už mám (asi se tam dostala s aktualizací na SP3), šupnul jsem nový BIOS do desky, regeditem přepsal PerfEnablePackageIdle dle návodu a ... vypadá to že už to jede jak má. Tedy alespoň v aplikacích kde to dělalo největší problémy na první pohled (starý singlethread Winrar a hra Bowling na FB) už jedou normálně. Dokonce jsem si udělal takové svoje Turbo Core. Přetaktovaný CPU se zapnutým CnQ. V idle jede na @1GHz/1,050V a v zátěži @3,5GHz/1,375V (Phenom II X3 720 2,8GHz) ... děkuji za radu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je spis blbe napsana ta hra. Nevim, jestli to je tenhle konkretni pripad, ale problem je spis v tom, jak ma hra resene casovani, u nekterych zpusobu se treba da cist pocitadlo z jadra cpu. Problem ale je, ze ty pocitadla muzou vracet pro kazde jadro jinou hodnotu, takze pak zalezi, na jakem jadre proces v danou chvili jede. Tim jak to OS prehazuje mezi jadrama, tak ty rozdily v citacich tu hru mohou mast a vysledkem je, ze se to trha.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. jak to ctu me to prijde jako dotazeny amd overdrive pro Phenomy II Be .. tj kdyby to udelali poradne(ten soft) tak by nakrasne mohli uz takto slapat Phenomy II Be .. skoda :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.