Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD předvedla 28nm grafický čip z řady HD 7000

lowend, tedy nízká spotřeba a levná výroba s výkonem Bartse vám přijde málo? A co byste jako do pr... chtěli? Mě to přijde super, od 28nm procesu očekávám hodně, rozhodně to bude největší skok za poslední dva roky, to pochopitelně platí pro oba výrobce GPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no dovol? můžeš mi vysvětlit proč se tu tak rozčiluješ a používáš expresivní výrazy, když článek nijak předvedený čip za to, že jde o lowend, nekritizuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já reagoval na to slovo že výkon bude "nižší". To se dá pochopit dvěma způsoby - jako ve smyslu nízký, pak platí můj komentář, tedy že výkon i lehce pod úrovní Bartse v lowendu nízký rozhodně není. Pokud jste ale chtěli napsat jen nižší než Barts, měli jste to "než" co uvést, v té druhé větě s tím proklatým slovem "nižší" to již totiž uvedeno není. Už chápete?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

achjo, je mi líto, ale jsi to ty, kdo nepochopil jednoduchou větnou konstrukci. věta říká, že výkon bude kvůli užší sběrnici vůči bartsu spíše nižší. jestli jsi si z toho vydedukoval "nízký", nebo dokonce " na lowend nízký", pak je chyba ve tvé hlavě, nikoli v no-Xově větné konstrukci. slovo "než" v té větě nemá co dělat, je vystavěna naprosto korektně a plně pochopitelná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím že to zatím vypadá na parádní výkon ^__^
Takže u APU Trinity se je na co těšit, stejně tak u nových laptopů s hybrid CF :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

buďme objektivní a přiznejme, že hybrid CF na APU bohužel stále trpí ovladači, z tohoto důvodu raději uvítám co nejsilnější APU bez CF

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je pravda že trpí, ale APU samotné má sílu, třeba se AMD podaří potíže vyřešit a u HD7xxx to možná bude ještě lépe vyřešené :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo neříká, že je to málo. Ale pokud už to nakusuješ, tak zatím neznáme efektivitu použité architektury (natož jaká bude v konfiguraci daného čipu), neznáme frekvenci, neznáme spotřebu. Těžko můžeme jevit známky nadšení :o) Oficiálně se ví jen to, že 28nm proces TSMC není 2× energeticky efektivněší než 40nm, takže pokud by existoval identický čip vyrobený oběma procesy, tak spotřeba 28nm bude větší než poloviční oproti 40nm. Nemyslím, že by byl důvod hýřit superlativy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo od nenavisti nebo inteli tak se tady peji ody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... a nešla by ta velikost odhadnout podle velikosti nápisu na čipu popřípadě podle tloušťky čárek na čárovém kódu? :) (teda ne, že by to mělo nějakej význam)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud si správně pamatuju nástroje na vytváření čárových kódů co jsem viděl kdysi dávno v corelu tak z toho to neodhadneš ;-) co na tom vlastně záleží? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.