Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD přijde se čtyřkanálovým paměťovým řadičem

Hůůů! Taková pracovní stanice s Octa Crossfire! Kam se hrabe Intel Skultrail. Škoda jen, že se taková deska určitě nevejde velikostí do specifikací ATX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ondar007: spolkni prášek člověče. Intel Skulltrail je existující a funkční řešení Intelu, zatímco tohle jsou AMD plans for dotty fans.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...když vy inžinýrku tak my doktora, když vy volvo tak my mercedésa, když vy havaj tak my ... to ještě uvidíte! :-D

p.s. prosím o výmaz, už mi hrabe z toho vrstvení....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, Skulltrail je riesenie pre predrazenu pracovnu stanicu, ak vam to obom uniklo, toto je serverove riesenie s podporou hardwarovej virtualizacie, dnes ako aj desatrocia predtym v tejto oblasti predava stroje len IBM. Taketo riesenie v P-series serveri je velmi drahe a zakaznici skocia po akomkolvek podobnom od AMD alebo Intel ako "sliepka po chrachli" :D

Samozrejme jeden taky server je pre 1000 uzivatelov ktori sucasne pristupuju k databazi (napriklad Homecredit) alebo pre vela virtualnych webserverov. Toto nie je riesenie pre Quake5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macek: s Mercedesom by to nevyhrali, radsej to Volvo... cele to riesenie je alternativa k Nehalem (3-kanalovy)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne at vypusti do sveta co nejdrive 45kove X3 a X4(vubec bych nebral ohled na jakekoli akce typu cebit, ty produkty se daji vypoustet okamzite a nezavisle na sobe, na techto akcich bych pouze presentoval vsechny produkty pohromade jako ucelene platformy!), je to sice pekne a velmi efektivni reseni, ale ted potrebuji predevsim prodavat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty 45nm budou už pouze do AM3 ? Nebo je to pouze zmenšenina současného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>xDx:
Phenomy X3 a X4 budou jak rikas laicky zmenseniny do stavajicich patic(AM2+), AM3(ci jak se bude ve finale jmenovat) prijde az s dalsi generaci CPU(zatim planovana 6ti a 12ti jadra, ale vubec bych se nedivil kdyby casem "vznikly" i 8mi a 10ti jadra pro vyplneni trhu)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fuj taková čísla. 6 12 10 jader to je hnus, já mám raději kulatá čísla 2-4-8-16-32... :)

Čtyři kanály do RAM není zdaleka ideální, ideální počet kanálů do/z paměti je tolik kolik je v PC "zařízení". Otče Furo, kolik jich tam tak je ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PLC co to PLáCáš za nesmysle ? tak predne jadra CPU spolu nebudou spoupracovat lepe jen proto ze jsou v nejake ciselne soustave v "kulatem" poctu - binarni nevyjimaje, ta proste v teto veci nema zadnou roli to spis budou spise mocniny nejakeho cisla podle razeni jader do matice, jde totiz o nejlepsi vyuziti prostoru, minus prostor nezbytny pro dalsi prvky CPU minus jadra vadna .. nezavadejte nam sem prosim absurdni numismatiku.
jsem zvedav kam to realne vykopne vykon jejich cpu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sddsaf: kulatej pocet ci ma ci nema nejakou jinou roli nez estetickou tu neresim, ja tu vyjadruji svuj nazor na estetiku poctu, vem si prasek a klid.

PS: Nejlepsi vyuziti prostoru na wafferu maji jednojadra, jeste lip jednojadra nejakeho zakaznickeho CPU velikosti tahrka prachoveho zrnka, treba zakaznicke MCU. Taky argument ze ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.