Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD utrží za Lone Star Campus $164M, užívat jej ale bude dál

Nerozumiem co tym ziskaju.Docasne par milionov ? To su na tom az tak zle ze niesu schopni spravovat areal sami lacnejsie ako bude najomne ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Využili nárůstu ceny pozemků a toho, že aktuálně potřebují hotové prostředky. To, co získali, je v podstatě srovnatelné s ročním čistým ziskem grafické divize ($105), která je na tom ze současného AMD finančně nejlíp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hovorit v tomto pripade ve spojeni s vyhodami a s tim, ze neco ziskali je dost optimisticke. AMD ma problem s cash-flow, jinak by do neceho takoveho, jako je proodej vlastnich aktiv s cilem ziskat cash, urcite nesli. Nejedna se, z pohledu financi ani nahledu na AMD jako firmu, o nic pozitivniho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ať prohlížím svůj předchozí příspěvek jakkoli, o výhodách nebo pozitivní stránce tam nevidím ani čárku. I když firma není v dobré situaci, dá se tvůj názor snadno rozporovat tím, že podobné kroky realizovali i v minulosti a to i v dobách, kdy přímé existenciální problémy neměli (1998).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ale nepsal nic o existencnich problemech, nybrz o problemech s cash-flow. V roce 1998 mohal byt s jejich financemi podobna potiz. Nebo nam tady chces namluvit, ze pokud treba Intel zjisti, ze mu stoji baraky na lukrativnejsich pozemcich, tak je proda a zustane v najmu, protoze je to vyhodne? :-)
Nekdy se fakt nestacim divit, kolik pozitiv se da najit na dost negativni informaci...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduché, management si bude moci rozdělit 2-5M za to jak pěkně sehnali 150M, koho by zajímalo, že na nájemném zaplatí za deset let 2x tolik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

otázka je kolik by je stálo se o to starat sami.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nový vlastník jim to určitě neposkytuje jako charitu. Pokud měli vlastní náklady na provoz vyšší, tak to není na prodej budovy, ale vyhození správce. Outsourcovat něco, co ze 100% sám využívám, je nesmysl, i když moderní manažment je schopný tvrdit opak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uplnej souhlas.

Na druhou stranu pro firmu jako AMD tahle operace dava smysl. Maji malo volnejch prosdredku a co bude za 12 let ve vyrobe polovodicu netusim vubec nikdo. Staveni baraku v dobe prosperity a nasledny prodavani s drobnym ziskem je vlastne docela chytrej zpusob jak extremne bezpecne ulozit prebytky. A diky tomu, ze je to nemovitost, tak nejde jen tak rozhazet jako penize na uctech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD a prebytky ? v ktorom obdobi mali nejaky zaujimavy zisk ?
Pri 10tis zamestnancoch im tych 150M nestaci ani na 1 mesacne vyplaty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.