Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD propustí po celém světě 10 % zaměstnanců

"pozn. no-X: V živé paměti mám komentář Emila Perssona (Humus), o který se podělil, když AMD po jeho odchodu z firmy snižovala platy. Tvrdil, že pro většinu lidí v AMD by 10% propouštění bylo schůdnější než 10% snižování platu... tak se nakonec díky Readovi dočkali."

tak a ted maji oboji, 10% snizeni platu a 10% propousteni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, pro většinu by bylo propouštění schůdnější, přesněji pro těch 90%, které by nepropustili :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Logicky pro většinu by to 10% propouštění bylo schůdnější, asi tak pro zbývajících 90%, že... :)

"Lepší mít v kancelářích "bordel", než vyházet inženýry, které přebere konkurence…"
To je pánečku přístup, moje motto, i když jsem na to sám ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale naprosto bezne a normalni. S tim Amici prisli pred milionem let. -Propustte 10%, 15% lidi. At ostatni vidi, ze jsem prave prisel do firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně je na příští týden naplánováno ohlášení nové strategie AMD. Takže uvidíme, jak to v AMD myslí vážně.
Nezbývá než držet palce aby se desktop posunul na výsluní, jinak tady všichni zapláčeme (AMĎáci i Inteláci bez rozdílu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak už se u AMD propouští. Intelu už chybí jen vydat IB a konečně bude ta hnusná rudá konkurence se svým podílem na trhu v jednotkách % zničena a můžeme začít oslavovat a zapíjet monopol, který jsme vždycky chtěli, aneb někteří patrně nedisponují dostatečnou inteligencí na to, aby si uvědomili, že po A následuje v abecedě vždy B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte v křesťanském civilizačním okruhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jak uz jsem tu jednou psal - pokud amd umre (a ja rikam, ze je mi to fuk) a intel zacne zdrazovat, prijde nastup armu i do desktopu a notebooku. to je jednoduche. nejpouzivanejsi system a nejpouzivanejsi software pujde na obou. vetsinu lidi nebude zajimat, jestli maji v compu arm nebo x86. dokonce to plati uz i o serverovem segmentu, vzdyt tu dnes o tom vysel clanek ne? arm-based servery .. vyvojari softwaru a hardwaru pro arm dokonce zajasaji, protoze jim to usetri praci

jednoduse i kdyby amd padla, intel moc zdrazovat nemuze. a i kdyby amd mela padnout, tak zahodi cpu divizi a bude dal delat grafiky, imo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amd nemůže padnout. v tu chvíli by měl intel u x86 monopol a antimonopolní úřad by ho velmi jistě rozporcoval.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

fakt? a co via? via je nic? tralalak by z tebe nemel radost :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VIA má mizivé procento trhu. X86 licence jí končí příští rok, nepletu-li se. Takže opravdu, při pádu AMD Intel bude s největší pravděpodobností rozporcován.
Naštěstí to ale nehrozí, protože podle neoficiálních zpráv AMD má velké plány z s platformou Brazos (X86), ale co bude s DT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mozna ze jim konci x86 licence, ale tu jiste obnovi, stejne jako u amd. na oplatku dostanou licenci na nejake patenty. proste se bude opakovat kolecko jako driv .. nevim, co resis :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No už neřeším nic. Vypadá to, že už si všechno vyřešil ty :)
Proč ale nejsem o moc klidnější i poté, cos mi svou odpovědí otevřel oči?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo to ja nevim. jestli mas o amd obavy a jsi neklidny, mozna by zabralo napsat panu reedovi, at ti posle par uklidnujicich radku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach vy malověrný, cožpak nevidíte ten zelený zápal v jeho očích a vy stále odmítáte přejít na jeho víru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ si ja dobre pamätám tak minuloročnou mimosúdnou dohodu medzi americkým regulátorom FTC teda Americkej Federálnej obchodnej komisie (obdoba Európskej komisie ako antimonopolného úradu) a Intelom tak Intel je okrem iného povinný ponúknuť VIA Technologies Inc. predĺženie licencie na technológiu x86 za súčasných podmienok o minimálne päť rokov teda do roku 2018 (súčasná vyprší v roku 2013).
zdroj: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100804123504_Intel_Agrees_Not...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo to určitě. AMD padne a antimonopolní úřad nemusí zasahovat, protože je tady ještě VIA, které se Intel taaaaaakhleeeeee děsně bude bát a nebude moci nasadit monopolní ceny na žádné ze svých CPU, protože VIA by hned nasadila na svá VIACore i3 - VIACore i7 ceny nižší. To že nejvýkonější CPU VIA končí zhruba tam, kde začíná Intelův lowend, jinými slovy VIA nemá konkurenci ani pro Core i3, natož pak Core i5, i7 asi vůbec nevadí. Btw čím by se pokrýval mainstream, hiend v Armu? Počtem Teger v počítači? :-D. Mainstream - 10xTegra, hiend - 20x a pod? :-D. Jako jestli tu ještě někdo pochyboval o tom jak jsi mimo, tak tyhle tvé příspěvky tady myslím snad přesvědčily všechny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme máš pravdu.
VIA proceosory sútotižto určené pre low-power a low-cost x86 segment, kde jeho frekvencie končia na 1.8GHz max. 2.0GHz.
A teraz OT resp. sci-fi: Rád by som sa pozrel na ES v Centaur Technology niekde na 3.0+GHz. Len pripomeniem WIFTovú poslednú recenziu,kde si môžte pozrieť core to core pri frekvencii 1.6GHz AMD Bulldozer (Bobcat) vs. VIA Isaiah:
Cinebench R11.5
zdroj: http://www.diit.cz/clanek/test-amd-fx-8150-aneb-kterak-se-muze-jit-bulld...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze aniz by kdokoli videl funkcni reseni Windows na ARMu a vedel jak to bude s x86 softwarem na nem, nebo mel ARM vetsi nez 0,000nic procento prodanych serveru - uz ted je to vlastne konkurence Intelu uplne nevidana. Dokonce lepsi, nez to osklive AMD. Gratuluji, vasi vesteckou kouli bych chtel mit - a nebo radeji ne, mam pocit, ze by potrebovala postelovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze aniz by kdokoli videl funkcni reseni Windows na ARMu a vedel jak to bude s x86 softwarem na nem"

hmm, clovece tvoje informace jsou fakt presne. nejdriv s kompilatory a bulldozerem a ted jeste s timhle. asi ti tedy uniklo, ze microsoft a nvidia prezentovali Windows 8 na Tegra 2 SoC, vcetne MS Office .. byly toho jaksi plne IT weby, vcetne tohoto

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prezentaci ruznych produktu uz jsem videl spousty - a ne vzdy tomu nasledne realita pri uvedeni odpovidala. Takze trvam na svem: "funkcni reseni jeste nikdo nevidel"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to bylo funkcni reseni. nemyslis nahodou prodavane reseni? :DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funkcni reseni na Windows 8 Developer Preview v prvni fazi testu na zcela nove architekture, se kterou nema Microsoft zadne "in-business" reseni? Kazdy tedy nazyvame slovem "funckni" neco zcela jineho.

Nevadi, IMO tohle jeste porad nedela z ARM konkurenta Intelu a ani AMD. Ano - maji vyborny koncept, ano jsou uspesni na low voltage resenich a ano jejich vyvoj jde kupredu a jednou temer urcite budou hral roli vyznamneho hrace na desktop platforme. Ale dokud nebudou mit slusnej podil na trhu, osvedcene reseni a nebude k dispozici velke mnozstvi software - do te doby tomu ja konkurence rikat nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: "... nema Microsoft zadne "in-business" zkusenosti? Kazdy ..."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj přesně :-). Ty HP arm servery jsou jen proof of concept a terrorist to má už jako hotovou věc, na kterou můžou všichni v pohodě hned zítra přejít :-D od desktop po server. A farma miliardy x86 aplikací taky není problém, hlavně že WIN 8 budou na ARM a k němu office, kdo potřebuje víc? A pokud někdo potřebuje používat i něco jiného než office, tak všechny x86 softy se zítra jednoduše přepíšou pro arm. No není to paráda? Tou konkurencí v terroristově podání bude pochopitelně Nvidia a Tegra 3 asi bude výkonem natrhávat zadnici všem Intelovým x86 z rodiny IB a bude papat jen jednotky wattů. Už nás čekají jen zářné zítřky a green computing

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ty si jako naivne myslis, ze az vyjdou win8, tak treba adobe nevyda svoje creative suit v arm edici? je uplne jasny, ze to vydaji :) cejtim strach v radach amd fanbois .. :DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jop, takže photoshop je ta druhá aplikace co bude. A co jako? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak do tehle diskuse jsem se fakt zapojovat nechtel, ale tohle me pobavilo "adobe nevyda svoje creative suit v arm edici", to by bylo jako by na traktor namontovali 13ti palcovy kola a poslali ho zorat pole :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:-) Třeba někdo už zítra začne vyrábět ARM s 64 játrama ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč? Prostě se jen použije v desktopu 16x Tegra 3 a máme 64 jader hned! Nvidia to už má perfektně odladěné ;-), hlavně single thread aplikacím moc chutná spoustu srandovních jadýrek. Kam se na tohle hrabou 4,6,8 jádrové x86 procesory ve kterých se většina jader fláká už teď. Nvidia řekne a hned všichni vývojáři budou trávit čas laděním na brutální multithread - kdo vyvyjí software, tak ví jak moc rádi to developeři dělají a kolik to zabere času

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

fakt? tyjo vam dneska nejak furt neco unika. treba to, ze arm SoC od nvidie budou v dalsi generaci podporovat CUDA na jejich gpu casti. stale traktor? fakt ne :DD

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

neblazni covece, ono to s tim CUDA nejni tak horky ... taky mam kartu s CUDA a taky pouzivam SW ktery vyuzije tuhle technoligii pri me praci, ale nejni to tak libove, jednak se da takto urychlit pouze NECO a to neco opravdu cely tento balik nevytrhne.

co se tyka serveru, tak tam ma CUDA trosicku jine opodstatneni a defakto ten ARM procak je tam jako pricmrndavac, tam bych smysl opravdu videl. A co se tyce ARM Win8 tak tam je to dle meho nazoru ze strany MS vysleno spise jako konkurence pro Android na tablety a podobna zarizeni, rozhodne ne na pracovni desktop. Nadseni z arm w8 je sice na miste ale trochu s rozumem a ne hrrr na ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby to chteli jen pro tablety, tak nebudou pri demonstraci ukazovat normalni word, kdyz maji pro tyhle zarizeni uz nejaky cas mobile office ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale nikdo nepochybuje o tom, že by to snad nechtěli, ale chtít je tak všechno co mohou

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tomu tedy rozumim spravne, takze vetsina beznych uzivatelu (ti nejdulezitejsi podle WIFTa) pouziva procesory Intel, OS Windows, kancelarsky balik MS Office a Adobe Creative Suite. Nebo tam mas jeste neco, co by snad mohl vetsinovy bezny uzivatel pouzivat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.diit.cz/clanek/v-lete-uz-netbooky-s-arm-procesorem-a-ubuntu/2... se objevila uz 2008 ... a podle http://www.diit.cz/clanek/jake-bude-ubuntu-12-04-mark-shuttleworth-odhal... Ubuntu 12.04 se zaměří i na podporu nového hardwaru - SoC jako Nvidia Tegra 3 "Kal-El". Mravenečník totiž bude prvním vydáním Ubuntu oficiálně podporujícím vybrané ARM Soc systémy (11.10 podporuje dvě, ale "pouze" formou komunitních portů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebo tak :) +1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji hkmaly - ano, tento minoritni a zcela nedulezity software na linuxovem jadre to bude urcite podporovat (neco tam je uz ted). Ale rozhodne (!) to nema vubec co delat s vetsinovym beznym uzivatelem a z vubec ne na tomto serveru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hh, dostal te :) bud budes muset souhlasit s tim, ze arm se na desktop uz ted v pohode dostava a nebo budes muset odsoudit linux k minoritni zalezitosti, ktera neni podstatna. obe moznosti me velmi tesi :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux je minoritni zalezitost - nikdy jsem netvrdil opak.

A proniknutim ARMu do desktopu myslis podpore jedne Linuxove distribuce s planovanym uvedenim za pul roku a preview na W8DP, ktere tu nebudou driv nez za rok? Vazne? Tak se pronika do desktopu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak si vem, na kolika desktopech dneska win bezi. pro arm neni lepsi cesta na desktop nez kdyz na nich pobezi win :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to vime vsichni, nikdo netvrdi opak. Ale po dvou preview delat z ARM velkeho konkurenta Intelu je proste nesmysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co na tom ARM kua vidiš ? Vždyť je to úsporná koncepce, atomu taky tak tleskáš ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

machino, prosim odpovez mu za me :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

promiň ale pokračovat s tbeou v další diskuzi je jako si dělat legraci z někoho z lehkou mentální retardací. A tak zlý zase nejsem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mamlasos1 a henry700: já myslím, že už bychom mohli zase přestat na terrorist reagovat, už se ztrapnil dostatečně, pokud v tom budeme pokračovat začnu se stydět už i za něj. A tak zahoďme všechny naše servery a workstationy a herní počítače postavené na x86 a hned v pondělí si v obchodě kupme výkonný desktop s Tegrou 3, nainstalujme na něj WIN 8 a používejme jen a pouze office a v budoucnu i fotošop

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ode mne mas +1 a plny souhlas. Hned zitra objednavam ARM-based desktop s nVidia GTX 590 a budu parit BF3 :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no zatim jste mi nevyvratili jediny argument, takze kdo se tady ztrapnil? muzes me machino minusovat jak chces, ale ty moc dobre vis, ze to pravdu nezmeni :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argument? Ty pouzivas argumenty? To jsou dohady, odhady a prani, mily terroristo. Hezky vikend!

Jo a "Get a life!"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prezentace od microsftu a nvidie, ktera ukazuje beh windows 8 a ms office na arm procesoru, rozhodne neni ani dohad, ani odhad a dokonce ani prani. to je realita. vitej ve zkutecnem svete :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak po uvedení Bulldozeru jsem o AMD strach neměl, ale tenhle člověk ho klidně může položit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TO muze skoro kazdej CEO, ale realita je vazne takova, ze AMD v mobilnim a GPU segmentu mrhalo prilezitostma.

S jejich know-how v GPU i CPU segmentu by meli bejt schopny vyrabet nejlepsi multimedialni SoC pro x86 a velkej problem by nemel bejt ani s ARMem.
Divim se, ze AMD uz davno neporidilo odpovidajici licence a nepere se o trh s Qualcommem a nVidii. Know-how na to maj a i kdyz je to hodne kompetitivni trh, tak je velikej a porad se zvetsuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zvolili jinou filozofii - bluestacks. Raději umožní běh arm androidích aplikací na x86 APU
http://www.techpowerup.com/153880/AMD-and-BlueStacks-Join-Forces-to-Brin...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady si bluestacks můžete pro win7 stáhnout:
http://bluestacks.com/download_2.html
btw všimněte si, že androidí aplikace tím pádem pod x86 win běží, nicméně naopak tj. x86 aplikace pod androidem neběží. Tak a teď si už jen sami odpovězte, která z platforem umí rozběhat více aplikací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja ti nevim, ale na me z toho kouka variace na DosBox. Prima fajn, ale vyuziva to vykonovyho rozdilu PC a ARM zarizeni. Az se v segmentu tabletu tenhle rozdil zmensi, tak to na ty vazne zajimavy aplikace nebude stacit. Navic vetsi zatez = vetsi spotreba ...

Jak efektivne spustit ARM binarku (a ted myslim aplikace, kde se pouziva NDK a v knihovnach SIMD instrukce) urcenou pro POSIX kompatibilni Linux na Windows je mi vazne zahada. Navic, pokud dobre koukam, tak bez pouziti AMD-V/VT-X (kvuli jiny architekture asi ani nejde pouzit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android on Windows (for ARM):
Run Android on Windows on ARM architectures starting with the Windows 8 release

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Available for Windows 7 and it's free" Já mluvil bluestacks - emulátoru na WIN 7, vy mluvíte o WIN 8 pro ARM, co třeba nejdříve zkusit číst, než dávat nějaké rádoby chytré citace?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.