Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD prý nabídne i tříjádrové „Llano“ APU

Otázka však znie inak: Kedy bude recenzia Liana na diit.cz?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

těším se na váš test A8 & A6, tedy za předpokladu, že jste použili i něco lepšího než jen 1333Mhz paměti a také jste se pokusili o přetaktování - alespoň bez změny voltáže

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc se omlouvám, že nevyhovím některým čtenářům, ale Llano nejspíše taktovat nebudu (obecně nejsem příznivcem přetaktování, ten nárůst, který to obvykle dělá, za to obecně nestojí, je to jen poměřování pindíků a z toho jsem už dávno vyrostl). Ještě uvidím, podle toho, jak zbyde čas, jaká bude nálada a obecně "jak to půjde" ;-). Coby paměti budou použity DDR3-1600 CL9 (nic lepšího v redakci nemáme) přetočené na DDR3-1866 CL10 (běželo to v pohodě, pokud se nejednalo o brutální zátěžové testy jako full load všech jader + FurMark k tomu, ale tady spíše podezřívám procesor, protože spotřeba … no nic, nebudu prozrazovat ;-).

Jinak rovnou avizuji, že recenze bude opět "dvoudílná". První část bude moje dílko, kde se budeme bavit o výkonu CPU části a platformy jako celku, ukážeme si akceleraci přehrávání HD videí (na rozdíl od jistého nešiky nám vše fungovalo na jedničku) a velice stručně zabrousíme do výkonu grafiky včetně funkce Dual Graphics (integrovanou grafiku zkombinujeme s tím nejvýkonnějším, s čím zkombinovat lze).

Druhá část, kterou bude dělat David, se pak zaměří výhradně na integrovanou grafiku a co se na ní dá hrát za hry, jako to už znáte z jiných recenzí ne-high-endových grafik (dnes mu budu celou sestavu posílat). I v této části bude řeč o Dual Graphics a kde to význam má a kde nikoli (jsou totiž situace, kdy se zrychlení téměř nekoná a kdy se koná zrychlení přinášející výkon téměř rovný součtu výkonu obou grafik).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ten nárůst při přetaktování za to bohužel v tomto případě stojí (+20fps), neboť se přetaktovává i GPU. Přeci jen je i grafika v A8 pořád na hranici použitelnosti pohodlného hraní nových her, s přetaktováním to už ale docela dobře jde. Když to nevyzkoušíte, dojdete k závěru, že Llano na hry nestačí, ono ale po bezpečném přetaktování (bez změny voltáže) stačí. Největší výhodou je pak cena za něco takového, která je za ten výkon bezkonkureční:
http://www.techspot.com/review/418-amd-a8-3850-apu/page13.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

když už všechno víš tak proč ta netrpělivost? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

doufal jsem, že třeba provedou víc měření, na více hrách na takto přetaktovaném procesoru. Link, který jsem dával ukazuje jen 2 hry. V nejhorším takový počítač poskládám sám a změřím :-), bohužel všichni kamarádi, kterým skládám počítače, tak nehrají a už mě nebaví montovat do všeho ty nudné i7čky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky WIFTe, na tuhle recenzi se docela těším. Jsem na Llano docela zvědavý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.