Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Radeon HD 6990 - známe kompletní parametry této 450W grafiky

Pěkná karta, ale pokračuji v čekáni na Southern Islands. Tam už se snad spotřeba v zátěži dostane opět na lidské hodnoty. Ne že by mě spotřeba až tak bolela (používám přetaktovaný Radeon 5970), ale tohle už je trochu moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spotřeba v high endu klesat nebude :-((. Jestli Vám jde jenom o spotřebu, můžete provozovat 6990 na trochu nižších taktech a tak snížit její spotřebu třeba na celkem přijatelných 250W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co dodat? Ať Hi-end ATI či NVIDIA, tak je jedno jisté. ČEZ bude mít z majitelů těchto karet radost, zato méně budou oblíbení u ekoteroristů :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No z CEZem za zadkem si to tady tezko bude moct nekdo dovolit.Ale teprve az pride nV s konkurenci to teprv bude valka prasat.Sem zvedavej cim to bude chladit-.))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč v diskusi o high end graf. kartách se vždy najde nějaký blb, který se bude pozastavovat nad spotřebou. Spotřeba v high end je vcelku nepodstatná, ať už z hlediska nákladů nebo kvůli ekologické zátěži z výroby elektřiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze pokud se jedna o zatez pri vyrobe elektriny pro bezne spotrebice tak je podstatna, ale pokud jde o zatez pri vyrobe el. pro highend karty, tak uz podstatna neni.Tak nevim kdo tady je blb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodam, ze Americani netusi, kolik tady calujeme CEZu,jinak by tu spotrebu stahli minimalne na 150W -))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý nemusí cálovat ČEZu a tu spotřebu grafických karet stáhli až někam pod 20W - každý má na výběr. Spotřebu highendových komponent určují fyzikální limity pro chlazení a ne cena za elektřinu nebo nějaká pseudoekologie.

Ano spotřeba této grafiky je zcela nepodstatná i z ekologického hlediska, jelikož lidstvo má x dalších a mnohem větších ekologických failů, takže obrazně řečeno - proč se trápit s beďarem na nose, když má těžkou chřipku:). Problémy se obvykle řeší od největších k nejmenším, že ano...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si uvědomíte, na kolik vás přijde pořízení 6990 a kolik sajrajtů vypustí čínani do moře při výrobě, zjistíte, že opravu pláčete na špatném hrobě.

Spotřeba je důležitá u karet, které se vyrábí v miliónových sériích. Karet jako je 6990 se vyrobí pouze pár tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spis pokud si nekdo koupit grafarny do SLI za desitky tisic, tak tech par "drobnych" za elektrinu (ktere nakonec zas az tak drobne nebudou) ho uz nerozhodi.

Napr. priznivci drahych a rychlych aut taky asi nebudou resit ze jim to pri sportovni jizde zere 30 litru na 100 kilometru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To pridej, klidne 100/100 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach jaj, zere to fajne, a na cenu benzinu a elektriny sa dneska musi divat kazdy high-endovy sportovec :) ale na mensiu technologiu s mensou spotrebou asi musime este rok pockat? A pri 60fps pri starych hrach to hadam nebude az 400W? Neostava nam nic ine, len Crysis2 prejst velmi velmi rychlo ;-) Ale paci sa mi mensia spotreba v klude ako 5970. A v klude je to vacsinu casu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen by mě zajímalo k čemu to je. Brácha právě hraje na NOTEBOOKU s 5870 (samozřejmě notebookovská verze, které jsou méně výkonné než desktopové) Dead Space 2 na maximální detaily ve Full HD a bez škobrtnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě pro ty co hrají něco jiného při jiném nastavení:). Si snad myslíš, že pro „mainstreamových" 1920x1200 se HD6970 relativně často nedostane pod 60FPS? Někdo holt chce hodně fps i v těch nejnáročnějších podmínkách. Jinak notebookovská HD5870 je myslím normální HD5770 se 128bitovou sběrnicí, takže je naivní si myslet, že je těžké ji ve fullhd dostat do kolen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Dead Space 2 je dost nenáročná hra (na mém Radeonu 5970 v 1920x1200 je FPS v rozmezí zhruba 200-300, takže vertikální synchronizace je prakticky nutností). Myslím, že kdyby tam pustil nějakou skutečně náročnou hru, tak by jsi zjistil odpověď na otázku "k čemu to je" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí k tomu připojit další 2 fullHD monitory, a už je to jinak ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karta má zo spodku prepínač(AUSUM), pomocou ktorého je možné voliť medzi dvoma prevádzkovými režimami.
1) štandardný režim má takt 830MHz pre jadro a napätie 1.12V.
2) OC režim má napätie 1.175V a jeho frekvencia vzrastie na 880MHz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až tak bych tu spotřebu neřešil, a to že karta nebude využitá na hrách? jsou lidi co si koupí X6 bávo na naše cesty, jsou lidi co si koupí Lambo na naše cesty, 98% lidí co mají doma full hd televize je využijí nejdřív za 10-12 let(ani o tom neví) ;) nikdy potenciál nevyužijí naplno, ale když na to mají, proč ne, pro ně je produkt zamýšlen přece :) já mám třeba noťas na kterém si zahraju, v klidu má spotřebu 21w a utáhne mi i tu Full HD tv kterou naštestí jako 2% lidí využiju :D
NoDi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ne, tahle diskuse mi prekvapuje. Vsichni tu pisou o tom jak by tu kartu nechteli a jak zere, ale neni tu nikdo, kdo by si ji koupil a paril na tom nejnarocnejsi hry? Ja byc to docela rad zkusil, treba Metro2033 v 2560x1600 s nejvyssim nastavenim v DX11...No mozna zkusim projednou (Alesi odpust mi) pumpnout ALZAsoft, koupit si ji, uzit si to a do 14 dnu ji vratit. Asi si na to budu muset vzit dovcu :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.