Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD rošiřuje mobilní portfolio o Radeony HD 7700M a 7800M s technologií Enduro

Pak tedy Enduro = Optimus? Nebo je v tom ještě nějaký háček?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme. Z hlediska základní funkčnosti to vypadá jako totéž. Dost jsem přemýšlel, co k tomu AMD vedlo, když jejich mobilní grafiky mají ve 2D prakticky stejnou spotřebu, co integrované Intely (a tudíž se tím nic moc neušetří). Domnívám se, že za tím stojí dvě věci: První je Trinity: Ta bude v některých ohledech (např. VCE) pokročilejší než MXM moduly s VLIW-5 čipy, takže fakticky má smysl, aby integrované GPU běželo i když je přítomné dedikované (které ani nemá ve 2D vyšší spotřebu). Pakje logické dedikované GPU vypnout. Druhý důvod se týká procesorů Intelu. AMD zřejmě vidí prostor pro své grafiky i v sestavách Intelu, ale ty si marketingově drží Nvidia Optimem. Takže i když to z hlediska spotřeby ve 2D nemá valný význam, z hlediska marketingu má na platformě Intelu alternativa k Optimu klíčový význam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To zní rozumně a logicky. Imho jim pro Intel platformu asi opravdu nic jiného nezbývalo. No a co si budeme povídat, ona taková další nálepka na notebooku dělá také svoje :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, jestli si Intel drží nVidii. Naopak mi přijde, že střední třídu má u takového Dellu, Apple, HP nebo Lenova pokrytou spíš AMD, i když Lenovo hraje celkem na obě strany. Takové ty plečky typu GT520 neberu vůbec na zřetel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak mi nejde do hlavy, proc je v 7700M a 7800M 2GB pameti, kdyz v 7750 a 7700 je jenom 1GB. Vzdyt ty mobilni verze jsou stejne cipy a jeste na nizsich frekvencich. Zda se mi ze by melo vetsi smysl udelat to opacne a dat vic pameti do desktop verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S celou generací HD 7000 je to divný. HD 7900 mají 3 GB, i když to většina uživatelů (s jedním full-HD monitorem) nevyužije. HD 7800 mají 2 GB, i když by minimálě pro HD 7850 stačila polovina. U mobilních grafik totéž. Celkem zbytečně si zhoršujou poměr cena/výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.